הכללות
נושא לדיון...

magenta73

New member
../images/Emo41.gifהכללות../images/Emo41.gif נושא לדיון...

מאיפה הן באו ולאן הן הולכות?!? בזמן שהותי פה בפורומים, אני מקבלת כל הזמן אינפורמציה על גברים, נשים, וכו'. הכל נכתב כשחור ולבן. והכל מוכלל. גברים פחדנים. נשים שרוטות. כל הנשים הן x כל הגברים הם y. וכשאני מדברת עם אנשים. חלקם אומרים לי אותם משפטים, אבל בצורה מופשטת יותר. אני יודע. אני למדתי. נשים הן כאלה. גברים הם כאלה. כאילו אנחנו לוקחים חוויה רעה אחת או שתיים מהעבר, וישר יוצרים פרוטוטייפ מסויים, בו אנחנו מכלילים את כל בני המין השני. מה שכן... נראה שכולם עברו אותו תהליך. פגיעה. אני לא יודעת למה היום, אם באמת, היום, אנחנו מרשים לעצמנו לפגוע יותר באנשים אחרים. אולי זה העולם שהופך להיות יותר ויותר מנוכר... יותר ויותר תכליתי...אין לי מושג. השאלה שלי... אם יש... מחולקת, כנראה... קודם כל, מה אתם חושבים על ההכללות... והאם אתם רואים את עצמכם כחלק מהתהליך הזה. כלומר האם, באיזה שהוא מקום אתם מכלילים. יש לכם סוג של דעה קדומה, סוג של רגש שאתם התמכרתם אליו, מכירים אותו... ומצדיקים אותו. והאם אתם מודעים לכך והאם אתם מודעים מאיפה זה הגיע... האם אתם פגעתם במשהו? בכוונה תחילה או שלא? האם אתם מצטערים על כך?...האם נפגעתם? האם אתם מרגישים שהעולם הזה...אכן... מנוכר יותר? או שאתם תופסים את זה בדרך אחרת?...

shiptz

New member
אז ככה

אני מניח שכולנו "חוטאים" בזה ... מצד אחד ברור שזה לא בסדר ולא נכון אך מצד שני האם אתם יכולים לתאר לעצמכם חיים בלי הכללה (בצורה הקיצונית ביותר ?) הרי ברור שלא ... כי אנחנו לא מכירים את כל העולם ולכן אם יש לנו התרשמות מ-X פרטים אנחנו מכלילים גם על כל השאר למרות שברור שזה לא נכון בהכרח, אבל זהו מנגנון שפיתחנו והוא עוזר לתקשר ...

ד נ י ת3

New member
לגבי הכללות:

אנשים אוהבים לתת מסגרת לכל דבר. לתת כלל. בעיני זה נובע מצרות אופקים (דוגמא: אתמול בצהריים ישבנו 4 נשים ואחת הבחורות אמרה שכל הגברים בשנות ה-30 הם לא רציניים ומחפשי סטוצים). אנשים אוהבים לחשוב במסגרות ובכללים. לא אוהבת הכללות. כל מקרה לגופו. כן, פגעתי. כמובן שלא בכוונה. בטח שמצטערת. וכן נפגעתי - והעולם מנוכר. האינטרנט אולי פתח אופקים - אבל הפך את הכל להרבה יותר מנוכר.

magenta73

New member
שוב,

אני לא חושבת שזה נובע מצרות אופקים. אני חושבת שזה נובע מפגיעות. ומהנסיון למצוא תשובות חד-משמעיות בעולם שכולו פתוח... שאין בו אמת אחת, אבסולוטית... ומצד שני, זו גם נבואה שמגשימה את עצמה. אם את מאמינה במשהו את תמיד, אבל תמיד, תפגשי ותקחי מסיטואציות בדיוק את מה שאת רוצה בשביל להראות לעצמך שאת צודקת...להוכיח. עצוב...

אני מאמין שאת העמדה שלי את מכירה

לדעתי יש שתי סוגי הכללות : זאת שנובעת ממרמור מסויים - כתוצאה ממקרה ספסציפי או מקרה שחזר על עצמו - כאילו מין קראית - קול קורא במדבר כזאת - בסגנון : "יא אללא שלכם !!" או "מה קורא לכם ?" כל מי שעוסק בשירות לקוחות מכיר את התופעה הזאת - us and them... וזאת הכללה שכמה שתהייה גסה או לא אמיתית - עדיין צריך להבין מאיפה באה ולהבין שהיא תחזור לשם באותה מהירות שהכעס או התסכול יעבור. אבל - ישנה הכללה שנובעת מסוג של אמונה או הרגל או כורח הנסיבות - אדם - שכל פעם נתקל בדיוק באותם סימפטומים - ואם אנו מדברים על השוני בין גברים לנשים - הוא יתקל דווקא באותם נשים ביצ'יות, היא תיתקל דווקא באותם גברים שמחפשים לזיין ולא יותר מזה - ופרט שמצטרף לפרט שמצטרף לפרט - כבר מספיק רחב כדי להיות הכלל... אלה ההכללות המסוכנות יותר - כי כאן לא מדובר במשהו חולף אלא בדרך מחשבה מסויימת - שעלולה להשפיע על דרך התגובה - והתגובה הזו עלולה להיות הרסנית, וכשאני אומר הרסנית - אני לא מתכוון לשואה שהתחילה גם היא מהכללה ולקחה כמה פרטים שונים ויצרה כלל אחד. אני מתכוון - אם אני מגלה שכל בנות הזוג שלי הן ביצ'יות - זה לאו דווקא אומר שכל הנשים הן כאלה ולכן עליי להסתובב עם בטן מלאה על כל אחת שעונה להגדה "אישה". יכול מאוד להיות שאני נמשך דווקא לאותן נשים ביצ'יות... ולכן זהו כל עולמי. וכל עוד אני לא אפתח את העיניים - אני לא אראה שיש עולם אחר ואולי טוב יותר מעבר לאותם ארבעת הקירות שאני נמצא. כן כן - תשובה ארוכה מדיי - או תזה קצרה מדיי - בכל אופן - זוהי דעתי.

orrin

New member
הכללות...הכללות

צייר בריטי מדהים בשם טרנר אמר פעם שאנחנו מכלילים מכיוון שזה מפחית את רמת הפגיעות שלנו. ברגע שמישהו אומר לנו "לא" אנחנו ישר אומרים "אה... בטח כי כל ה____ ככה" וזה גורם לנו לשני דברים- להסיט את האשמה והפגיעות מאיתנו ולנסות להבין יותר טוב למה זה קרה, אולי בגללנו ואולי בגלל שכל ה______ הם ____ בסך הכל, כולנו נפגעים המון בחיים, אם זה משטויות ואם מדברים חשובים. אם בכל פעם שנפגע זה יהיה חיים או מוות, אנחנו נמות הרבה יותר מדי פעמים ולכן אנחנו מגינים על עצמנו. גם דרך הכללות. כשאנחנו שומעים שמישהי עברה ______ קל לנו להגיד שזה ככה כי כל הבנות ____ וכל הבנים ________ זה הכל כדי להוריד רמת מתח, סטרס מהעולם ופגיעות שלנו, כדי שלא כל פגיעה תשאיר אותנו בקונכיה שלנו אלא גם נצא אחריה לעולם בחזרה. רק טוב נ.ב השלימו את ה_______ בעצמכם, שלא תגידו שאני לא _______

הכללות שלי

זה שאני אומרת X ולפעמים מכלילה כאן זה לא אומר שאני תמיד בדיעה הזו. בעיניי אין ואטו. זה כמו שאין רק רעים או רק טובים פשוט כל מקרה לגופו. במציאות אני לא באמת חושבת שאני נוטה להכליל או לתייג אנשים בקטגוריה מסויימת. כל אדם הוא עולם בפני עצמו וישות משלו. לא כולנו נולדנו שווים, יפים ועשרים ואלוהים ברא את העולם כך על מנת שיהיה מעניין ושלא יהיה משעמם. גם שאומרים לי דיעה רעה על מישהו אני מעדיפה להתעלם, מעדיפה לנסות להכיר את האדם לבד ולראות את פני הדברים לבד. לדעתי אנשים משנים התנהגות,דיעות ומחשבות בהתאם לחברה בה הם נמצאים ולאנשים עימם הם שוהים ובהתאם לסיטואציה. לכן לא עסוקה בלהכליל, לשפוט או לנתח אף אחד. ולא משנה כמה שניפגע וכמה שאנשים יהיו רעים או טובים זה עדיין לא ימנע ממני להתיימר להיות בן אדם טוב ולהתעלות מעל אחרים ולא לנהוג כמותם כשהם רעים או פוגעים אז לא חיה בגישה של איך אפגע או אנקום. גם שפוגעת בלי להתכוון אין לי בעיה לבקש סליחה. רוע לא מניע אותי. ואני מודה אני טובה והנפש שלי יפה:)

אנו מכללים כי לפעמים זה נוח וקל למה

מתיסכול-רגשי נחיתות -מרירות- קנאה -התנשאות-סיטגמות-גזענות-חוסר מודעות מאבק בין המינים--- אנו מכללים שחור לבן כי זה כוונתנו לפעמים. לדוגמא אתמול סיירתי בפורומים בתפוז וניתקלתי איך עושים בנות לינץ לבחור שאמר משהו שלא נעים לאוזנם חבורת בנות קרביות שמשתלכים על בנים ןמשתמשים במילים בוטות ביותר וכול החבורה בצהלה מגיבות .ולא יוצאת בחורה אחת להגנה על הבחור שבסך הכול הביע דעתו מה הוא חושב על בנות . בתגובה לנושא בגידות. והוא נימק זאת בהכי עדינות. אנחנו הגברים סופגים השכם וערב ביטויים גסים מנסים והתגובה שלנו לרוב מתונה וטוב שכך .לא כך אצל בנות הם מגיבות בעוצמה מוגזמת.למה . הגברים והנשים מיסודם טובים .

magenta73

New member
והנה הכללת רק בעצם התשובה שלך...

גברים סופגים השכם וערב בעוד תגובותיהם מתונות ונשים מגיבות בעוצמה מוגזמת. צר לי להגיד לך שלא כך העיניין. מספיק גברים מגיבים בצורה חריפה, עד פוגעת. מספיק נשים הן גם עדינות ומתונות.

זה לא היה במקרה ההכללה מאתמול

לדעתי אנו לרוב מנפנפים בחריגים או שהחרגים הם הרוב. .אבל אנחנו הגברים שונים בצורה החשיבה התגובה המילולית כלפי הבחורות בלי מודעות עד כמה אנו פוגעים בעמקי נשמתה . שלמרות שלא התכוונו לפגוע . אני חושב שנשים מתונות ועדינות לרוב עד שאיזה גבר חריג נוגע להן בנקודה כואבת ואז הן מצחצחות חרבות. הדס אני רואה וקורא וכותב את הפרגונים של רוב הגברים לבחורות וההזדהות המלאה למצבים במקרים שגבר פוגע או מעליבם. \

magenta73

New member
ואתה חושב שנשים לא מלאות הזדהות

כאשר גבר בא ומדבר על נשים שפגעו בליבו? הבעיה היא שרוב הגברים לא מדברים על זה, אם בכלל. אני גם לא דיברתי על נושא ההכללה מאתמול, זאת לא היתה הכוונה שלי, אם כך חושבים. ממש לא. מדובר על משהו שחוויתי בחיי... הלא וירטואלים (וכן , יש כאלו)... גבר שלא רואה מי אני. רק מאמין שכל הנשים הן א' ב' ג'.

RANINA

New member
כשלמדתי סוציולוגיה

המורה למדה אותנו שבן אדם נוטה להכליל כדי לזהות תופעה מסויימת יש כמה סוגים סטראוטיפ דעה קדומה וכו הכללות אלה הם ממש אבל ממש בולשיט, אני לא אכחיש שלפעמים אני כן מכלילה וזה נובע מזעם אבל כשאני נרגעת וחושבת על זה זה ממש לא נכון.

למעלה