הכנה למיונים

רעם69

New member
ראיון ב"ש- שאלה

שלום, שמעתי שבראיונות בב"ש שואלים על מדיניות הגמול לרופא. הייתי שמח לדעת מה זה בדיוק ותשובות אופציונליות. תודה

rshalit

New member
איך אתם (אם אתם) מתכוננים ל...

לקראת ימי המיונים- איך אתם מתכוננים, לראיונות, למו"ר, ולדבר המוזר הזה של ירושלים :)

שיהיה לכולם הצלחה במיונים ובראיונות

רק אל תשכחו לספר איך היה ?ומה שאלו ? ואיפה המכשולים ? ומה בעצם הם רוצים לדעת בכל מסע המיונים הללו ?

../images/Emo41.gifהכנה למיונים../images/Emo41.gif

המיונים הולכים וקרבים, וכולנו ללחץ נכנסים. אז כדי להפיג קצת את הלחץ, ולהתכונן קצת לקראת מה שמצפה לנו, אתם מוזמנים לדון כאן בשאלות הנפוצות, בדילמות מוסריות וכל מה שקשור לראיונות, מו"ר, מרק"מ וכל צורת מיון אחרת שאולי ימציאו. שיהיה לכולנו המון בהצלחה, וניפגש בפקולטה בשנה הבאה

DR ART

New member
למישהו יש זימון לבאר שבע ב-22 ליוני

??? יש ראיונות אחרי התאריך הזה? עוד, שאלה, ניכנסים לראיון לפי הסדר שמגיעים או לפי השעות שניקבעו?

mazuzboy

New member
לפי מה שהבנתי

תתיחס לשעה בערבון מוגבל אך עדיין תגיע בזמן

zalota

New member
ראיון ר"ש

יש מישהו שהגיעה לו הזמנ לראריון אישי??? ואיך יכולים להתכונן לו... תודה.

כ"כ מהר?

רק ביום שישי היו השאלונים? הם כבר הספיקו לקרוא כזו כמות עצומה של חומר...

epsilon1

New member
באמת מהר

נראה לי שהם בודקים שאלון ואז מזמנים ישר בלי לבדוק הכל קודם.. אתה מועמד לעתודה?

שלום חברים!

יום הדין קרב ומגיע -ב 5/06 ראיון בבאר שבע ואני מרגיש לא בשל לשלב הזה.. אני חושש משאלות שלא יהיה לי מושג מה לענות -שאלות ידע כללי ומבחינת שאלות של דילמות מוסריות ספציפיות או כלליות אין לי מושג איך לבנות את התשובה בע"פ.. לדוג:אם ישאלו אותי מה אני חושב על המתת חסד?האם להתחיל להסביר דעות בעד דעות נגד ואז לתת דעה אישית או לתת דעה אישית ולהגיד שאני מכיר בדעה אמביוולנטית בנושא ?..אין לי מושג איך לנסח את התשובה...אודה לכם אם תוכלו לכוון אותי ברטוריקות שלכם

DocToBe

New member
לא ממש משנה איך תגיד...

אלא מה תגיד. הם רוצים לראות שאתה אדם עמוק שיודע לראות את שני צידי המטבע, ויודע לנתח את הסיטואציה הנידונה מכמה וכמה זוויות. לדוגמא, בעניין המתת חסד אתה יכול להגיד, שמצד אחד במקרים שבהם החולה הוא חולה סופני, במצב "צמח" (או בקומה), מחובר למכונות, וסובל כאבים אז יש מקום לשקול לגאול אותו ואת משפחתו מייסוריהם (לאחר כינוסה של ועדת אתיקה בהשתתפות מספר רופאים), וכמובן בהסכמת המשפחה (או האפוטרופוס, אם מדובר בקטין). מצד שני, תוכל לומר שאין לשום אדם זכות לשחק את תפקיד אלוהים ולהחליט מי יחיה ומי ימות, וכבר היו מקרים בעבר שבהם אנשים התעוררו גם לאחר שנים בהן היו שרויים במצב של קומה, בניגוד לכל הפרוגנוזות והדיעות של המטפלים. לסיכום, לא ממש משנה מה תחליט בסוף (בעד או נגד), יותר חשוב שתראה שאתה מודע למורכבות הסיטואציה.

kontsy

New member
זה גם לא רק רפואה

לפי מה שהבנתי לא חסרות גם שאלות וגילמות שלא קשורות בכלל לרפואה אלא לנושאי אקטואליה ודברים שפשוט קוראים במדינה. ענייני עובדים זרים, מצב כלכלי וכו'... בקיצור, זה הזמן לקוא חדשות ודיעות.

גם אני שמעתי שאלה כזאת

גם אני שמעתי שאלה כזאת שחוזרת ואין לי מושג למה מתכוונים אשמח מאוד לתשובות

סטוקו

New member
שיטת הגמול לרופאים

אתה מתכוון לשאלה שניסוחה המלא הוא... העלה נימוקים בעד ונגד שיטת חישוב השכר לרופאים, מה היית מעדיף? איך אפשר למנוע שחיתויות בכל אחת מהשיטות ולייעל אותן? והתשובה שלי לעניין... הכוונה היא למתן שכר עפ"י מספר הביקורים לעומת תשלום שכר חודשי קבוע. נימוקים בעד מתן שכר עפ"י מספר הביקורים 1) הרופא מתוגמל בהתאם להיקף עבודתו. 2) השיטה תעודד רופא להעניק יחס טוב למטופל. רופא שהחולים שלו יהיו שבעי רצון מטיפולו, יגיעו לטיפול או התייעצות לעתים קרובות יותר ועל כך הרופא יתוגמל. 3) השיטה תעודד זימון של מטופלים לביקורת ובכך תשפר את הטיפול. נימוקים נגד מתן שכר עפ"י מספר הביקורים 1) השיטה גורמת לרופא להתייחס קודם לכרטיס המגנטי ורק אח"כ למטופל. כך למשל רופא ייטה לסרב לטפל בחולה שאין בידיו את הכרטיס. 2) השיטה פוגעת ברופאים במרפאות קטנות שבהן פוטנציאל הביקורים נמוך יותר (לרוב בפריפריה). 3) השיטה לא מעודדת רפואה מונעת, אלא טיפול במחלות. 4) השיטה מעודדת תוצאות טיפול שאינן משביעות רצון ומצריכות ביקורים חוזרים. נימוקים בעד מתן שכר חודשי קבוע 1) על הרופא לחוש רווחה כלכלית ע"מ שלא יהיה מושפע מהיבט זה בטיפול אותו הוא מעניק. 2) שיטה זו לא מפלה בין רופאים במרפאות קטנות / גדולות. 3) שיטה זו מונעת את התלות של השכר בהתפרצות של מחלות. נימוקים נגד מתן שכר חודשי קבוע 1) השיטה לא ממריצה את הרופא להעניק טיפול מהיר. 2) השיטה לא מתגמלת רופא שעובד קשה יותר. בהצלחה לכולם!

רעם69

New member
פשוט תודה.

כיף לקבל תשובה רצינית ומקיפה כל כך. תודה על ההתייחסת.

למעלה