המון שאלות

Dizen

New member
../images/Emo41.gifהמון שאלות../images/Emo41.gif

טוב, אתמול נקלט לי שאני מתגייסת עוד שבועיים
והתברר לי שיש המון דברים שאני לא יודעת... ויש דברים שאני יודעת אבל אמא צריכה הוכחה
הנה זה בא:
איך הולך כל עניין הגימלים? הרי אם הרופאים הצבאיים לא אחראים עלי, איך אני פונה אליהם...? לא מובן לי כל העניין
פטורים- הבנתי שהם כתובים בתעודת הפטור. יש דרך לערער עליהם?
[זה בשביל אמא] נכון שלא יקרה שום דבר אם אני לא אהיה ב-7:30 בדיוק בתל השומר?
מדים- מותר לי "לשפץ" אותם כבר בסופ"ש שאחרי הגיוס? זהו בנתיים
[בייחוד חשובה לי השאלה הראשונה] תודה אנשים
גאד. שבועיים

מעיין©

New member
יא, את מתגייסת../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif

ולתשובות:
עניין היגמלים- הכי פשוט שבעולם, את הולכת לרופא שלך, הפרטי, בקופ"ח, ומקבלת ממנו ימי מחלה שנחשבים בדיוק כמו גימלים. את רק צריכה לדווח על זה למפקד שלך ולהביא אישור (כמו בבית ספר
) הוא יכול לאשר לך עד 6 ימי מחלה.
אני לא יודעת איך אפשר לערער עליהם, אבל אני בכל מקרה ממליצה לך לחכות עם זה. יכול להיות שתגלי שאת זקוקה להם
בגיוס רגיל זה לא כל כך נורא לאחר, אבל בגיוס מתנדבים יש בערך 20 מתגייסים בכל לשכת גיוס ואז אם מאחרים בהרבה אז כולם יחכו לך... אני איחרתי ברבע שעה כי לא מצאנו חניה, ולא קרה כלום.
מדים- שפצי ככל העולה על רוחך. אני שיפצתי עוד באותו היום. המלצה שלי- תחשבי שאת צריכה לחיות איתם במשך הרבה זמן כל יום, אז אל תעשי יותם יותר מדי צמודים ונמוכים, זה ממש לא נוח אח"כ (מנסיון של כמה חברות שממש מבואסות עכשיו מהמדים שלהן.)

hlvo

New member
../images/Emo45.gif

ובימי השתלמות ידברו איתכם הרבה על כל הנושאים האלה! (גימלים, פטורים וכו')

Dizen

New member
../images/Emo24.gif

תודה
אבל מה קורה אם אני לא מרגישה טוב באמצע היום
למי אני פונה אז
ברור שאני לא אערער מיד... סתם שאלתי
אז את אומרת שאני צריכה להיות שם באמת ב-7:30? טוב לדעת
מדים- חשוב לי בעיקר הקיצור של המכנס [נמוכים רולז!
] תודה מותק
הוריי

מעיין©

New member
../images/Emo26.gif

אם את לא מרגישה טוב באמצע היום, יתנו לך ללכת לרופא (שלך, בקופ"ח). פשוט מאוד. רק אם פתאום קרה מקרה חירום (התעלפת, שברת רגל...ושאר מרעין בישין
), יתנו לך ללכת לרופא בבסיס לטיפול רפואי דחוף.

המרחפת

New member
גימלים באמצע היום וקיצור מדים

גימלים
אני הייתי בבסיס סגור, כשהייתי חולה באמצע היום הייתי הולכת למרפאת הבסיס. זה לא שממש אסור, מותר, פשוט הסיכוי שהם יתנו גימלים די קטן. היתרון היחיד שלהם- תרופות חינם. גם לזה יש חיסרון- זה מתוך מבחר מוגבל, כך שלפעמים הם יתנו תרופה שלא מתאימה כי זה מה שיש. היו לי כאבי אוזניים, הלכתי לרופא הצבאי שרשם לי טיפות. הגיע יום חמישי וחזרתי הביתה. במהלך הערב הכאבים כל כך התחזקו, עד כדי כך שבכיתי.לקחו אותי למוקד לילה (68 ש"ח) שם טיפלו בי, נתנו תרופות והסבירו לי שהמצב החריף כי לא טיפלו בי בכלל- הרופא הצבאי נתן לי משכך כאבים ולא תרופה, טיפות שמטפלות בסימפטום (בכאב) ולא בבעיה עצמה (דלקת אוזניים). לא יכולתי להרכיב את מכשירי השמיעה שלי אז קיבלתי 4 גימלים, וגם כשחזרתי לבסיס עוד לא יכולתי להרכיב אותם. אז לא שמעתי כלום.
מדים
אני ממליצה לך לקצר רק זוג מכנסיים אחד לבינתיים. המידה משתנה, וגם מגלים מה לא נוח בצורה שבה הנמיכו, מה כן טוב ונוח. מכפלת זה חובה, ותיזהרי לא להנמיך יותר מדי, כי זה לא תקני. רק עד שזה נוח. כמו כן, מופנה לכלל המתנדבים- לקצר רק אחרי שהשיבוץ ידוע וודאי! שירתה איתי אחת שביום הגיוס הלכה להנמיך את המכנסיים, וארבעה ימים לאחר מכן בסיום ההשתלמות, החליפו לה למדים של חיל אוויר....

הפ הפ הפ! לגבי המדים! ../images/Emo13.gif

כל התשובות שקיבלת נכונות למשעי. תגיעי בזמן
. זה לא כמו טירונות רגילה שמי שמקדים עושה מטבחים בבקו"ם
שבי שם עם המשפחה והחברים. זה לא ייקח הרבה זמן
. לגבי המדים - קחי בחשבון שעפ"י פקודות הצבא אסור לך לשנות אותם אלא רק לחייט צבאי מותר, וגם כן - עפ"י תקינת המדים (שאינם בגזרה נמוכה כפי שאת בטח שמת לב
). בכל מקרה, זה נכון ש99% מהבנות מנמיכות גזרה, אבל... אני ממליץ לך לשמור לפחות זוג מכנסיים אחד untouched למקרה שיום אחד תשתתפי בטקס או שסתם יהיה לך רס"ר משמעת קפדן מדי. אצלנו למשל, בבה"ד 11, הרס"ר עושה טרור לכל הבנות שהנמיכו גיזרה - ואפילו מאיימים עליהן שלא יתנו להן להשתתף בטקס ככה (מה שכנראה הבל הבלים ונסיון להפחיד את המין החלש, אבל עדיין... זה לא מואי כיף). שיהיה לך בהצלחה. אני אנסה לקפוץ לבקר אצלכם בבה"ד באחד מימי ההשתלמות
.

Dizen

New member
לא אכפת לי מהגזרה!

אני רוצה לעשות מכפלת למכנס... אני חייבת, אם לא אני אפול
ואני לא מרשה לחברים שלי לבוא
יאיי
תבוא לבקר אותי

מעיין©

New member
גם אני לא הרשיתי../images/Emo6.gif

ואולי אני אבוא לטקס סיום טירונות שלכם

Dizen

New member
כי זה נראה לי טיפשי

שהם יבואו ותהיה דרמה שלמה וזה, ואז אני אחזור הביתה כמה שעות אחרי
חוץ מזה, שגם ככה הרוב בצבא כבר....
ראה חתימה

יווו איזה מגניבה

גם חברים שלי רוציםלבוא לגיוס וזה נראה לי כזה מוזר שהם יבואו ואחרי כמה שעות אני חוזרת הביתה אבל הם יבואו בכל מקרה...סתם להרגשה הטובה...

Dizen

New member
לא.

נו, מה? ברור שכן
יא, תבואו כולם. נעשה מפגש פורום
בוקר טוב

../images/Emo89.gif בדיחה פרטית ../images/Emo13.gif...

אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט אני לא שובניסט
הרס"ר משמעת שלנו (רנ"ג) אמר בשיחת פתיחה "המין החלש מנמיך את הגיזרה של המכנסיים". אני, דורון, לא בן אדם רע, בן למשפחה טובה יחסית - מעמד ביניים שכזה. לא משהו שכמה מכות חשמל לא יכולות לפתור

המון תשובות

דבר ראשון מזל"ט. גימלים, כמו שאמרו לך "כמו בבית-ספר". אם את לא מרגישה טוב באמצע היום, תפני למפקד הישיר שלך : א. אם הוא יסכים לשחרר אותך, תגידי לו שתביאי אישור מהרופא. ב. אם הוא לא יסכים לשחרר אותך, פשוט תבקשי לראות רופא צבאי בבסיס. פטורים - למה לערער? נראה לי שזה יהיה בלאגן. 1. אם את רוצה להוסיף/להוריד פטור קבוע, את צריכה לפנות עם חוות דעת של רופא מהקופ"ח, לתא מתנדבים. והקצין-רפואה של תא מתנדבים, יבחן את הנושא. 2. אם את רוצה פטור זמני, אפשר לקבל אפילו דרך רופא צבאי, בלי לפנות לתא מתנדבים. תגיעי בזמן, עדיף. היו כאלו שחטפו צעקות בגלל איחורים וכאלה. וביום הראשון, עם כל השוק שחוטפים מהצבא, הדבר האחרון שתרצי זה שיצעקו עלייך. מדים - גם אני הייתי מת לעשות תיקונים ועד עכשיו לא נגעתי בהם. לבנות הבגדים דווקא מאוד מתאימים. בכל מקרה, חכי עד שתגיעי לתפקיד שלך. יהיה יותר נוח. בהצלחה

למעלה