../images/Emo41.gifהמלצה: הנסיכה שלבשה שקית ניר
הנסיכה שלבשה שקית ניק מאת רוברט מונש בהוצאת בררות לפני ההמלצה סיפרון: הספרנית בספרית המבוגרים המליצה לי על הספר. לא מצאתי לו זכר באינטרנט בזמנו (אולי לא זכרתי במדויק את השם). הגעתי לפגישה עסקית במתנ"ס, בוצעו שם שיפוצים, והמשרד אליו הייתי צריכה להגיע היה בסוף הספריה. תוך כדי הליכה עיני תפסה את כותרת הספר, העפתי בו מבט, וכשמתי לי תזכורת מנטלית להציץ בו אחרי הפגישה. בתום הפגישה הציעה האדם אותו פגשתי ללוותי החוצה, תוך כדי המעבר מול מדפי הספריה, ציינתי שיש פ ספר שהמליצו לי עליו והייתי רוצה להעיף בו מבט. קיבלת המלצה על הספר? שאל - קחי אותו מתנה. מה? מסתבר שעקב חוסר ביקוש ומחסור במקום מפנים את הספריה, חלקים ממנה יתרמו לגורמים שונים וחלקים יאוחסנו בספריה העירונית. קיבלתי את הספר מתנה. ישבתי על ספסל מתחת לעץ ברחבת הבניין וקראתי...
ועכשיו להמלצה
הסיפור מתחיל כמו אגדות רבות בנסיך ונסיכה וחתונה מלכותית באופק. אך משהו גורם לך לחזור ולקרוא שוב את השורה הראשונה (כל מי שנתתי לו לקרוא את הספר עד כה עשב זאת). הסיפור מתחיל המילים "כשאליזבת היתה נסיכה יפהפיה היא גרה בארמון..." כש...? אף סיפור ילדים שקראתי עד כה לא התחיל ב"כש...", אני לא בטוחה שקראתי ספר כלשהו שהתחיל כך
בדף הבא מגיע דרקון, הורס את הארמון, שורף את בגדי הנסיכה וחוטף את הנסיך רונלד. כדי לא להסתובב ערומה, לובשת אליזבת שקית ניר שהיה הדבר היחיד שמצאה (וכאן תוהים רב הקוראים כיצד שקית הניר לא נשרפה). היא רודפת אחרי הדרקון, מוצאת אותו והוא מבהיר לה שמאוד ישמח לאכול אותה אם תבוא מחר, כי היום כבר אכל ארמון שלם. אליזבת מתנהגת כספק מעריצה ספק מדענית ספק ספקנית כשהיא מחמיאה לדרקון ומבקשת לדעת האם הוא יכול לשרוף 10 יערות בנשיפה אחת, לעוף סביב העולם תוך 10 שניות - וכל הזמן היא מרעיפה עליו שלל חיזוקים חיובים "אדיר! נפלא!" וגם "עשה זאת שוב". כשהדרקון הותש מצילה אליזבת את רונלד. אבל לספר נותר עוד עמוד שלם - ועד המשפט האחרון מצליח להפתיע! זהו ספר מקסים, חינני, עם ציורים שיש בהם מעבר לכתוב (מערת הדרקון מלאה עצמות כעדות לאכזריותו, לנסיך יש סימן היכר של מחבט טניס שעליו הוא שומר אף במעורת הדרקון והבעות הפנים של הנסיכה בציורים השונים). והוא סיפור הילדים הפמיניסטי המושלם - שאין בו שמש דידקטיות מעייפת או מאולצת. אכן, מסרים חיוביים בנוגע למה שחשוב בחיים ובעולם יכולות להעביר גם נסיכות בעלות יוזמה, חזון ומקוריות (ושער מלוכלך) ולא רק נסיכים, אבירים, גמדים, ענקים או סתם נערים - שהמשותף לכולם הוא האיבר בין הרגליים. יותר מ"מומלץ בחום" |שמאלה| הכרחי על מדף הספרים של הילד שלכם
(ולא רק של הילדה, כי כדאי וצריך שגם הבנים יקבלו תזונה שונה ואיכותית)
הנסיכה שלבשה שקית ניק מאת רוברט מונש בהוצאת בררות לפני ההמלצה סיפרון: הספרנית בספרית המבוגרים המליצה לי על הספר. לא מצאתי לו זכר באינטרנט בזמנו (אולי לא זכרתי במדויק את השם). הגעתי לפגישה עסקית במתנ"ס, בוצעו שם שיפוצים, והמשרד אליו הייתי צריכה להגיע היה בסוף הספריה. תוך כדי הליכה עיני תפסה את כותרת הספר, העפתי בו מבט, וכשמתי לי תזכורת מנטלית להציץ בו אחרי הפגישה. בתום הפגישה הציעה האדם אותו פגשתי ללוותי החוצה, תוך כדי המעבר מול מדפי הספריה, ציינתי שיש פ ספר שהמליצו לי עליו והייתי רוצה להעיף בו מבט. קיבלת המלצה על הספר? שאל - קחי אותו מתנה. מה? מסתבר שעקב חוסר ביקוש ומחסור במקום מפנים את הספריה, חלקים ממנה יתרמו לגורמים שונים וחלקים יאוחסנו בספריה העירונית. קיבלתי את הספר מתנה. ישבתי על ספסל מתחת לעץ ברחבת הבניין וקראתי...