../images/Emo41.gif המלצת השבוע - פרק ראשון
שלום לכולם אני אציג את עצמי שוב, שמי טל ואני מנהל את פורום תלת מימד (147) כאן בתפוז. לקחתי על עצמי להמליץ לכם מדי שבוע ממיטב המוסיקה הברזילאית ובכל פעם אלבום אחר. בתחילה אני אשתדל להמליץ על אלבומים שלמיטב ידיעתי קיימים על המדפים גם בארץ ואח"כ נעבור ל"הזמנות מיוחדות". אני לא כתב לענייני מוסיקה, ההמלצה הן במסגרת תחביב ולכן קחו את הדברים בפרופורציות, מה שכן מנסיוני האישי מה שאני ממליץ בד"כ שווה את המאמץ
עד כאן בכלליות...ונעבור לאלבום הראשון... PRENDA MINHA - CAETANO VELOSO(2000) POLYGRAM RECORDS ASIN: B000023Z3S קאטנו ולוזו, מהבולטים באמני ברזיל של סוף המאה ה-20 באלבום הופעה חייה בריו משנת 1998, המסכם למעשה כשלושים שנות קריירה משובחת (שעוד רחוקה מלהסתיים). אוסף שירים מיוחד זה, הקיים גם בגרסאת די-וי-די הינו מסע מרתק וחובק את מיטב הסגנונות של המוסיקה הברזילאית, החל מסגנון הטרופיקאליה (ע"ע) של סוף שנות השישים, דרך מקצבי סמבה, צלילים מהנורד-אסט ובוסה נובה של שנות השבעים ונגיעות מעניינות ברוק ורגאיי של אמריקה הלטינית וארה"ב. האלבום מתחיל במספר קטעים מפורסמים של קאטנו עצמו, ממשיך בגרסאות כיסוי נהדרות לשירים של ז´ובים וז´ילברטו ז´יל, כמעט לגמרי בליווי גיטרה אקוסטית בלבד, וממשיך לשירים נוספים של האומן במקצבים יותר מהירים וליווי מוזיקלי. ייחודיות האלבום, מלבד קולו הבולט של הזמר וגיטרה אקוסטית היא גם הרכב הנגנים הנוספים, הכולל מלבד נגני כלי נשיפה קלאסיים גם סוללת מתופפים אפרו-ברזילאית ועיבודים מרשימים לשירים מוכרים, תחת ניצוחו של הצ´לן הברזילאי ז´ק מורלנבאום. מהטובים ביותר של קאטנו, זכה לציון
. להשיג ברשת טאואר רקורדס ישראל, אמאזון ארה"ב או סאבמרינו ברזיל.
שלום לכולם אני אציג את עצמי שוב, שמי טל ואני מנהל את פורום תלת מימד (147) כאן בתפוז. לקחתי על עצמי להמליץ לכם מדי שבוע ממיטב המוסיקה הברזילאית ובכל פעם אלבום אחר. בתחילה אני אשתדל להמליץ על אלבומים שלמיטב ידיעתי קיימים על המדפים גם בארץ ואח"כ נעבור ל"הזמנות מיוחדות". אני לא כתב לענייני מוסיקה, ההמלצה הן במסגרת תחביב ולכן קחו את הדברים בפרופורציות, מה שכן מנסיוני האישי מה שאני ממליץ בד"כ שווה את המאמץ