המלצת השבוע - פרק ראשון

eldarinn

New member
../images/Emo41.gif המלצת השבוע - פרק ראשון

שלום לכולם אני אציג את עצמי שוב, שמי טל ואני מנהל את פורום תלת מימד (147) כאן בתפוז. לקחתי על עצמי להמליץ לכם מדי שבוע ממיטב המוסיקה הברזילאית ובכל פעם אלבום אחר. בתחילה אני אשתדל להמליץ על אלבומים שלמיטב ידיעתי קיימים על המדפים גם בארץ ואח"כ נעבור ל"הזמנות מיוחדות". אני לא כתב לענייני מוסיקה, ההמלצה הן במסגרת תחביב ולכן קחו את הדברים בפרופורציות, מה שכן מנסיוני האישי מה שאני ממליץ בד"כ שווה את המאמץ
עד כאן בכלליות...ונעבור לאלבום הראשון... PRENDA MINHA - CAETANO VELOSO(2000) POLYGRAM RECORDS ASIN: B000023Z3S קאטנו ולוזו, מהבולטים באמני ברזיל של סוף המאה ה-20 באלבום הופעה חייה בריו משנת 1998, המסכם למעשה כשלושים שנות קריירה משובחת (שעוד רחוקה מלהסתיים). אוסף שירים מיוחד זה, הקיים גם בגרסאת די-וי-די הינו מסע מרתק וחובק את מיטב הסגנונות של המוסיקה הברזילאית, החל מסגנון הטרופיקאליה (ע"ע) של סוף שנות השישים, דרך מקצבי סמבה, צלילים מהנורד-אסט ובוסה נובה של שנות השבעים ונגיעות מעניינות ברוק ורגאיי של אמריקה הלטינית וארה"ב. האלבום מתחיל במספר קטעים מפורסמים של קאטנו עצמו, ממשיך בגרסאות כיסוי נהדרות לשירים של ז´ובים וז´ילברטו ז´יל, כמעט לגמרי בליווי גיטרה אקוסטית בלבד, וממשיך לשירים נוספים של האומן במקצבים יותר מהירים וליווי מוזיקלי. ייחודיות האלבום, מלבד קולו הבולט של הזמר וגיטרה אקוסטית היא גם הרכב הנגנים הנוספים, הכולל מלבד נגני כלי נשיפה קלאסיים גם סוללת מתופפים אפרו-ברזילאית ועיבודים מרשימים לשירים מוכרים, תחת ניצוחו של הצ´לן הברזילאי ז´ק מורלנבאום. מהטובים ביותר של קאטנו, זכה לציון
. להשיג ברשת טאואר רקורדס ישראל, אמאזון ארה"ב או סאבמרינו ברזיל.

גדי שבת

New member
קייטנו

קודם כל, ברכות על הפורום הנהדר. בהחלט נחמד להתחיל עם קייטנו ולוזו, שללא ספק הוא אחד המוסיקאים הגדולים בכלל (ולא רק בקטגוריה של מוסיקה ברזילאית). קייטנו הופיע בארץ לפני 3-4 שנים (נדמה לי שבתחילת 1999). מי שזכה להיות בהופעה הזו - נהנה מהופעה דומה, פחות או יותר, לזו שתועדה בדיסק הנ"ל.

שאלה בקשר לקייטנו ולוסו

קראתי בעניין רב את ההמלצה שלך. לגמרי במקרה, בעיתון מעריב של סוף השבוע שעבר המליצו על אלבום של קייטנו ולוסו הקרוי FINA ESTAMPA האם זה אותו אלבום? אם לא ,נא ספר גם עליו, ועל איזה משניהם היית ממליץ ומדוע? אגב ידוע לך מחירו של הדיסק? תודה נעם.

eldarinn

New member
לא זה אינו אותו אלבום

אבל גם FINA ESTSAMPA הוא אלבום גדול שלו, בו ישנם מספר קטעים דוקא בספרדית. גם לאלבום זה ישנה גרסא של הופעה חייה. זהו אלבום קצת יותר ישן של ולוזו, אם אתה חדש לאומן נסה "לטעום" דוקא את זה שאני המלצתי עליו שייתן לך חשיפה רחבה יותר על האומן מבחינת ז´אנרים מוסיקליים. לחילופין אני ממליץ בחום על אלבום אחר שלו שגם קיים בארץ: OMMAGIO A FEDERICO E GIULIETTA - עוד הופעה חייה, הפעם בסאן מרינו, כמחווה לפדריקו פליני. די מזכיר את PRENDA MINHA בסגנון אך עם שירים שונים, חלקם באיטלקית, מאד מרגש. אם תתמכר, תמשיך לאסוף את היתר, ולא חסר כאלה...
לגבי מחירים - זה מחיר של דיסק יבוא רגיל (בסביבות 80 ש"ח אני מעריך).

shellyland

New member
אתה זוכר אולי מה כתבו עליו במעריב?

Fina Estampa יצא בשתי גרסאות - אחת שהוקלטה באולפן ואחת שהוקלטה בהופעה חיה. קאיטנו אומר כי רצה להקליט את השיר Fina Estampa מחדש, משום שבגרסת האולפן נפלה טעות, ולכן הקליט כבר את כל ההופעה. האלבום הוא פרופיל מעניין של המוזיקה הפאן-אמריקאית, חלקו בפורטוגזית וחלקו בספרדית. השיר המוכר ביותר מתוכו הוא Cucurrucucu Paloma איתו הופיע קאיטנו בסרט "דבר אליה" (Habla con Ella) של הבמאי הספרדי אלמדובר. ניתן למצוא את השיר בגרסה שונה אך לא פחות טובה גם בפסקול הסרט. אותי ריגש במיוחד השיר הראשון באלבום, O Samba e o Tango, שיר ששיך במקור לכוכבת של שנות ה-40 וה-50 Angela Maria וקאיטנו נותן לו חיים חדשים: Eu canto e danco sempre que possa Um sambina cheio de bossa Sou do Rio de Janeiro

להלן הציטוט מתוך מעריב

למנהלת הפורום שבוע טוב שמי נעם ורגון וראשית אני רוצה להודות לך על היוזמה לפתוח את הפורום הזה. אני כבר זמן רב מחפש מישהו לדבר איתו על המוסיקה הברזילאית שאני כל כך אוהב...אך אין לי עם מי לחלוק. הכל התחיל לפני כ 5 שנים, לקראת טיול לאורגוואי ולארגנטינה - התחלתי לרכוש אוספים של מוסיקה ברזילאית,האוסף הראשון היה אוסף נפלא בעריכת דובי לנץ - הנערה מאיפנמה. בזמן האחרון התחלתי לרכוש גם אלבומים אמיתיים.... האלבום האחרון שרכשתי היה אלבום כפול של וינישוס דה מוריאס בהופעה חיה עם מריה קרוזה, מריה בטאניה וטוקיניו. ההופעה הוקלטה במועדון - לה פוזה בבואנוס איירס. האלבום יפה מאוד, אם כי רוב החומר היה מוכר לי... על האלבום שמעתי בעקבות מדור "אלבום חדש" של יוסי חרסונסקי במעריב מוסף "השבוע") ומכאן הציטוט דלקמן: "ולוזו שר בליווי גיטרה אקוסטית "קונסאו די אמור" וזה יוצא השיר הכי רומנטי שבעולם. הוא שר את "קוקוריקוקו פלומה" וזה הביצוע המרגש ביותר ששמעתי מהשיר הזה. קול חם ורגיש שמחובר לסמבה, לבוסה לג´אז, המיינסטרים הכי אותנטי של ברזיל. זמר ופייטן, משורר הפופ של ברזיל. השירים ברוח של פעם. עושים חשק לטעום עוד ועוד". שיהיה לך שבוע נפללללללא... אשמח להמשיך ולהתכתב ( לו הייתי יודע פורטוגזית...) נעם.

אלרוהיר

New member
לדעתי הביצוע בסרט הרבה יותר מרגש

ואם כבר מדברים על פינה אסטמפה. מה פירוש השם? (זה בכלל בספרדית לא?)

shellyland

New member
מילולית: הדפס דק

הכוונה היא למשהו כמו חותם עדין או דוגמה עדינה. וזה בפורטוגזית (ואולי גם בספרדית).

shellyland

New member
והנה רשימת השירים שבאלבום:

כאן אפשר להאזין לקטעים מן השירים (טל, אני ממליצה להוסיף את זה באופן קבוע לפינה שלך). המון
לטל על היזמה המבורכת
1. Jorge De Capadocia 2. Prenda Minha 3. Meditacao 4. Terra 5. Eclipse Oculto 6. Texto ´Verdade Tropical´ 7. Bem Devagar 8. Drao 9. Saudosismo 10. Carolina 11. Sozinho 12. Esse Cara 13. Mel 14. Onde O Rio E Mais Baiano 15. Na Linha Do Equador 16. Odara 17. Nao Enche 18. A Luz De Tieta 19. Atras Da Verde-E-Rosa So Nao Vai Quem Ja Morreu 20. Vida Boa

shellyland

New member
פרטים נוספים על קאיטנו אהובי ../images/Emo23.gif

Caetano Emanuel Vianna Telles Veloso נולד ב-7 באוגוסט 1942 בעיירה קטנה ליד סלבדור באהיה. קאיטנו היה אחד ממובילי זרם הטרופיקליה בברזיל, זרם שדגל בשילוב של אלמנטים "מערביים" במקצבים הברזילאים המסורתיים ובכך חיזקו את הפיוז´ן שעד היום מאפיין כל כך את היצירה המוזיקלית הברזילאית. קאיטנו, גל קוסטה, ג´ילברטו ג´יל ואחרים ייסדו למעשה את מה שנקרא MPB - מוזיקה פופולארית ברזילאית. בסוף שנות ה-60 נעצר קאיטנו על ידי המשטר הבצאי בברזיל ונאלץ לגלות לאנגליה למספר שנים. ניתן למצוא בארץ אלבומים נוספים שלו. מכולם אני הכי ממליצה על דיסק האוסף שיצא לו בסדרה המצויינת Minha Historia. ניתן לרכישה דרך האתר של טאואר רקורדס, ולמיטב זכרוני לא יקר בכלל. אחותו, מריה בטניה, היא אחת מגדולות הזמרות של ברזיל (גם דיסק אוסף שלה יצא באותה סדרה) והיא מוכרת בארץ בעיקר בזכות הביצוע המשותף שלה ושל גל קוסטה לשיר Sonho Meu (חלום שלי). אחד השירים הכי יפים שלו הוא שיר שכתב לה כששהה בגלות: Maria Bethania Please write me a letter I need to know things Are getting Better Better Better Bethania... אני מחפשת את השיר הזה כבר המון זמן, ואם מישהו יודע להגיד לי איפה ניתן להשיג אותו אהיה מאושרת עד מאוד. עד כאן. אני מניחה ששמו עוד יעלה רבות בפורום הזה, בהיותו החביב עלי ביותר מכל זמרי ברזיל לדורותיהם.

גדי שבת

New member
השיר Maria Bethania

יצא במקור באלבום שהוציא קייטנו בלונדון ושמו - Caetano Veloso. האלבום יצא בשנת 1971 ובצילום המופיע על העטיפה רואים את קייטנו מזוקן ועם מעיל פרווה. זה תקליט נהדר (מופיע בו גם השיר London,London), אך קצת קשה להשיג אותו בארץ. את התקליט הזה הקליט קייטנו בלונדון, בתקופת הגלות. לי יש את השיר Maria Bethania באלבום אוסף, מאוד מומלץ, שנקרא A Arte de Caetano Veloso. יצא במקור ב- 1978 כאלבום כפול בגרסת הויניל ומאוחד יותר גם כדיסק בודד. זהו אוסף שמסכם את הפעילות של קייטנו עד 1973 ומופיעים בו הרבה קטעים שעיצבו את זרם הטרופיקליה.

למעלה