המלצת השבוע

melancholy man

New member
../images/Emo41.gif המלצת השבוע../images/Emo41.gif

להזכירכם השרשור מקדש להמלצות שלכם מתחום הפסייח והחיים בכלל. המלצת השבוע שלי היא להחזיר אהבות ישנות... אפילו לי שאין לי אלפי אלבומים כמו ל Jfly, מודולו או גיל, קורה הרבה פעמים שאלבומים שאני מאוד אוהב נשארים שבועות חודשים ולפעמים שנים על המדף בלי שאגיע אליהם, אז השבוע אני ממליץ להוריד מהמדף את אחד מאלבומיהם המופלאים של 4 המופלאים מליברפול ולעשות לכם עונג שבת אמיתי, אני מניח שאין כאן מישהו שצריך באמת המלצה עליהם, אז קחו את סרג'נט פפר, אבבי רואד, המג'יקל מיסתורי טור או את Help, Ahard days night או אפילו את Please please me, ותעשו לכם שבת מופלאה כהילכתה. תבלו...

LadyG

New member
ההמלצה מלפני שבועיים

על האבסינת גרמה לתגובות שונות ומשונות אז הפעם נלך על בטוח. המלצת השבוע תהיה נטולת אלכוהול אבל עם המון ניחוח הודי. צ'אי הצ'אי האולטימטיבי
דורש עבודה. למי שמתעצל להתקשקש עם זה, שיחצה את הכביש לקופי בין הקרוב למקום מגוריו ויקנה תערובת צ'אי מצויינת מוכנה. ולמי שלא מתעצל או איך מכינים צ'אי בביתה של LadyG : הצ'אי מבושל על חלב בלבד. מרכיבי הטעם שבו הם כמובן תה - הסוג לא כל כך חשוב, פה זה ענין של טעם. מומלץ לבשל צ'אי על בסיס ארל גריי (אנגלי כמובן-ורצוי מתפזורת ולא משקיות) וכדי להדגיש טעמים יותר קיצוניים אפשר להוסיף גם תה לאפסנג-סושונג לטובת הטאצ' המעושן. מקל קינמון, תרמילי הל שלמים שקיבלו מכה בראש, עלי נענע, אגוז מוסקט מגורד, מעט צ'ילי חריף כתוש וסוכר לפי הטעם (צ'אי בעוונותנו חייב להיות מתוק)
. מבשלים את הכל על אש קטנה לאט לאט בסבלנות. צ'אי טוב לא עושים בשתי דקות, על מנת שכל הטעמים יבואו לידי ביטוי, יתאחדו וישררו שלום ואחוה בין מרכיבי הצ'אי כשהם יגיעו לכדי לגימה. כמובן שלפני ההגשה מסננים את הנוזלים ומגישים בלי חתיכות שנתקעות בשיניים ובלשון. צ'אי עושים באהבה או לא עושים בכלל.

melancholy man

New member
צ'אי הודי זה תענוג אמיתי

שלצערי לא יצא להנות כבר הרבה זמן, בשבוע הבא אולי אכתוב משהו על טקס התא היפני, שזה דרך נחמדה במיוחד לדבר על הזן בודהיזם.

ofekkehila

New member
המלצה-ניק דרייק

ברצוני להמליץ השבוע על הדיסק BRYTER LAYTER של ניק דרייק. רבות נוהגים לתאר את ניק דרייק כמלך המלאנכוליה. ובכן, שמיעה אחת של האלבום הזה תוכיח לכם שהאימרה הזאת היא בורות מוצהרת. ניק דרייק נולד ב-1948 בבריטניה והספיק להוציא שלושה דיסקי אולפן ועוד עשרות שירים שיצאו רק לאחר מותו. אני אתמקד היום בדיסק השני שלו, שהיה אמור להיות הפריצה שלו למיינסטרים האנגלי של שנות ה-70- ברייטר לייטר. קצת עליו- ניק דרייק ניגן בגיטרה והיה ידוע בטכניקה שלא המציא אותה אך פיתח אותה בצורה מאסיבית- שימוש במגוון של צורות פריטה שונות על מיתרים שמכוונים בצורה אחרת כל פעם, בצורה הרמונית לאופי הפריטה. צריך פשוט לשמוע אותו כדי להבין על מה מדובר. הוא ידוע בליריקה הגאונית שלו שניתן להשוותה בקלות לשירה הרומנטית של המאה ה-19 ובתזמורים גאוניים בשילוב של הרכבים רחבים לשירים שלו. הוא נפטר ב1974, בגיל צעיר עקב משברים נפשיים ומנת יתר של תרופות נגד דיכאון בבית הוריו. הסיבה הייתה הצלחה לא מספיק גדולה לאלבומיו. יש לציין שבאותו זמן היה קשה לאמנים צעירים להצליח בשוק המוזיקה הבריטי מכיוון שהם היו צריכים להתמודד עם אמנים גדולים בהרבה מהם כמו סיימון וגארפינקל או הביטלס. הטראק הראשון- introduction הוא יצירה אינסטורמנטלית מצויינת שמאופיינת בנגינה מקצוענית ושילוב מחוכם בתזמורת. הטראק השני hazy jane 2 מגולל בפנינו את סיפורה של ג'יין שדרייק הכירה כבראה בימי התיכון. מסתמן קצב מהיר ועליז, והשירה של דרייק מאופיינת בטון נמוך ונוגה יחסית, שלא משתנה במהלך כל האלבום ובעצם כל הקריירה שלו. בטראק השלישי at the chime of a city clock מתוארת בפנינו לונדון, שככל שהיא יפה וססגונית, דרייק מצליח לתאר אותה בעינינו בצורה טובה הרבה יותר, גם מהמציאות עצמה. ייתכן ששיר זה הוא התמצית של ניק דרייק- נגינה מקצוענית בשילוב הרכב תזמורתי, ליריקה מצויינת ושירה נוגה ומעורר רגשות חזקים דווקא בגלל חדגוניותה, קצבים משתנים, אוירה נוגה אך גם שמחה. הטראק הרביעי one of these things first אנו שומעים בדרך מאוד תמימה ויפיפיה על הדברים שיכולנו להיות במקום מה שאנחנו היום. קצב התיפוף ג'אזי במיוחד בשני שירים באלבום- בשיר הזה וב-POOR BOY שאדבר עליו בהמשך. הטראק החמישי hazy jane 1 בנוי באותו קונספט כמו חברו hazy 2 בצורה לא פחות טובה. הטראק השישי bryter layter האינסטרומנטלי הוא יצירה מרכזית באלבום, מאופיין באוירה שמחה מאוד כשנשלט ע"י חליל צד כשהגיטרה של דרייק תמיד ברקע. בטראק השביעי FLY מסתמנת אתנחתא, ירידה דרמטית בקצב ובהלך הרוח. נגמרו לי כבר המילים שבהן אוכל לתאר את הליריקה והתזמור, שיר נוגה ורומנטי במיוחד. הטראק השמיני POOR BOY הוא יצירה מעניינת- כמו שציינתי מקודם מתאפיין בתיפוף ג'אזי מאוד שהוא למעשה ךקוח מהז'אנר שנקרא בוסה-נובה- הג'אז הדרום האמריקאי. הוא מדבר על הילד העני הלונדוני הטיפוסי- מזכיר רבות את אוליבר טוויסט. משולבים בו עוד זמרים, נגינת סקסופון משובחת במיוחד- דרייק עובר לגיטרה חשמלית אך מנגן באותה רכות שהצטיין בה ויצטיין בה עד לרגע מותו. על הטראק התשיעי northen sky אומרים שהוא אחד משירי האהבה הגדולים ביותר של המאה ה-20- ניק דרייק מעולם לא היה כנה יותר מבשיר הזה. הטראק העשירי sunday מסיים את האלבום באותה אוירה שבה התחיל. בעיני, האלבום הזה הוא האלבום החזק ביותר של ניק דרייק מבחינת המבנה שלו, שמהודק בעזרת שלושה קטעים אינסטרומנטליים- בתחילתו, אמצעו וסופו, מבחינת השירים, שרובם הוכנסו גם לאוסף שיצא לאחר מותו- WAY TO BLUE, וגם בגלל האוירה השמחה ששוררת ברוב האלבום. בניק דרייק אין יותר מידי מרכיבים פסיכודליים אך ניתן למצוא אותם במילות השירים שלו ובעיקר באלבום האחרון שלו שהוקלט זמן קצר לפני מותו. ניק דרייק הוא אמן פולק בריטי מהשורה הראשונה שזכה להכרה העצומה שהגיעה לו רק לאחר מותו. אני אישית לא מפסיק להתפעל ממנו והוא אחד האמנים שהשפיעו עלי בצורה הכי מאסיבית, כמוזיקאי וכבנאדם. אם אתם מחפשים את הצדדים המלאנכוליים שלוט תוכלו למצוא אותם באלבום השלישי בעיקר. נראה לי שזהו. אני שוב מבקש לתת הערות ותיקונים. יום נעים.

melancholy man

New member
איזה יופי של אלבום

ואיזה יופי של סקירה. אני מתלבט בקשר למאמרים אצלנו, אתם חושבים שצריך להכניס לשם גם דברים שאינם פסיכדליים?

melancholy man

New member
אתה המומחה

הרי בגלל זה אתה באדום, בקרוב כשתחליף צבע נצטרך אולי למצוא מומחה אחר...

Jflyaway

New member
שמע.. גם אם הוא לא פסיכדלי למהדרין

האלבום כל כך טוב ... DAMN...פשוט מצויין. לפיכך, אני מוכן אפילו לשקר... (כמו שראית)

Jflyaway

New member
בשבילי זה אחד האלבומים הבריטים

הגדולים, ללא קשר לז'אנר. יופי של אלבום, יופי של מאמר אופק. לגבי השימוש שלו בכיוונים שונים של מיתרים, אין עליו. פשוט אין עליו. גם דיויד קרוסבי וג'וני מיטשל עשו זאת הרבה, אבל הדרך של דרייק הייתה יצירתית בצורה לא רגילה.

Jflyaway

New member
YUMMY YUMMY אני הולך

להכין... :) אצלינו שותים את זה הרבה, בעיקר THE WIFE N THE KIDS ואני.. ההמממ.. בד"כ תה סיני חזק. אבל אוהב את הריח של הצ'אי

Jflyaway

New member
בקריאה שנייה... עשינו את זה לא נכון

אצלינו זה היה משקיק... (אוי לבושה)... OK GONNA TRY THE REAL THING

MerryRecords

New member
Mike Absalom

חברה', זוהי המלצתי השבועית, מדובר בזמר שהוא בעצם יותר סוג של טרובדור, יעני, זמר נודד שרואה דברים רבים בכל צעד שלו ומעביר אותם למאזין בשיר. מייק הוא ביטניק אמיתי מהסיקסטיז וככזה שני אלבומיו המצויינים מלאים בסיפורים עליזים על דמויות צבעוניות שרובם מעשנות באנגים או לוקחות סמי הזיה לעיתים תכופות, הם נתקלות עם המשטרה חדשות לבקרים ובסופו של דבר הם פשוט מנסות לחיות בסבבה. מייק גדל באנגליה אבל בילה את עשרים השנים האחרונות בקנדה, כשהוא מפעיל תיאטרון בובות, ליצן, זמר ומנהיג של כמה הרכבים קטנים. עכשיו הוא שוב באנגליה, ומתעסק הרבה בציור וגם מופיע מדי פעם. שני האלבומים המומלצים : Mike Absalom - Mike Absalom אלבום משנת 1971 עם עטיפה מצוינת של רוג'ר דין שעשה המון עטיפות ל YES. Mike Absalom - Hector & Other Peccadillos שני האלבומים נדירים מאוד אבל אמורים להיות ניתנים להשגה בדיסק. תבדקו את אתר הבית שלו.

למעלה