המלצת השבוע

melancholy man

New member
../images/Emo41.gif המלצת השבוע../images/Emo41.gif

כמו כל שבוע, גם השבוע נפתח שרשור המלצות. להזכירכם ההמלצות יכולות לבוא מכל תחום ועל כל דבר שעולה על דמיונכם, לא רק למה שקשור לפסייח. אני קצת חולה היום ולא מסוגל להמליץ על שום דבר מלבד שינה עמוקה וארוכה, כך שאת המלצתי אני אתן מחר או מחרתיים, אבל תרגישו חופשיים למליץ על מה שבא לכם.

forever changes

New member
תהיה בריא

המלצתי השבוע באה מהבלוז fleetwood mac - than play on האלבום הזה פשוט גאוני, כל שיר הוא יצירת מופת קטנה. oh well הוא השיר אחד השירים הטובים שיש, בפורום השני לא ראיתי שמדברים עליו מכל אלבומי הבלוז שמעתי של הפליטווד מק ובכלל , האלבום הזה שם בכיס את כולם אחרי עשרות שמיעות זה הפך לאחד האלבומים הכי האהובים עלי, אם מישהו שמכיר את האלבום יותר טובף כי אני בכל זאת לא מכיר אותו הרבה זאת סתם התאהבות מיידית, מוזמן לפרט על האלבום הזה קצת יותר ..

Jflyaway

New member
שירת הברבור של ההרכב המקורי

עם פיטר גרין. אלבום מופת? כן... אני לא אוהב את המונח הזה, אבל כן, זהו אחד האלבומים המרגשים והמשפיעים של בריטנייה בסוף הסיקסטיז בלי הבדל ז'אנר. ואגב- לא כולו בךוז רוק

forever changes

New member
חשבתי שאני היחיד שחושב ככה

אולי תתן עליו חצי מילה אני לא יודע על האלבום כלום ואני רוצה לדעת .. אין אותו במאמרים בפורום השני.

Jflyaway

New member
אולי מחר. אני עייף בשביל לנסח

מעניין שהזכרת אותו דווקא היום, בבוקר שלפתי אותו בשביל לשמוע אותו במכונית...

John Barleycorn

New member
סלמון ../images/Emo19.gif מעושן ../images/Emo120.gif

ניל יאנג כביכול זנח את הפסיכדליה לאחר שנות השישים, אבל בשנת 1977 בהבלחה של רגע הוציא את אחד משיריו ההזויים ביותר. ברצועה שבע באלבום American Stars and Bars הוא שר בקול הוזה ומיוסר שבע דקות של משפטים חסרי פשר על החיפוש חסר הפשרות אחר האהבה, כמו דג השוחה במעלה הנהר. השיר הוקלט בחווה בקליפורניה, רק הוא והגיטרה, כשברקע האש מפצחת זרדים לא ממש בדממה. השיר הזה הופך קרביים בכל האזנה. שלפו את הדיסק מהמדף והאזינו למה שכבר שכחתם - Will to Love איחולי החלמה לבוס, ולאבינו מלכנו ניל.

Jflyaway

New member
הים בלילה אני מריץ סיבוב על האלבום

- תודה על התזכורת

ofekkehila

New member
המלצה על ספר

שלום לכולם, בזמנים אלה אני נמצא באמצעו של ספר שנקרא "הר הקסמים" מאת תומאס מאן. הספר מדבר על אדם שיוצא לבית ריפוי בזמן שבין מלחמת העולם הראשונה לשנייה. לאחר שסיימתי לקרוא כחצי ספר ההתרשמות שלי ממנו היא שהוא ספר כבד מאוד, בעל רעיונות פורצי דרך למרות שנכתב בשנות ה-50, בעל תיאורים מצוינים ושפה גבוהה, ולא נחסך ממנו הגוון ההזייתי שבין המציאות לחלום. זהו ספר יותר פילוסופי מאשר ספר הרפתקאות. הוא מצריך חשיבה אך נותן תמורה מלאה למאמץ. יום נעים והמשך שבוע טוב, אופק.

melancholy man

New member
ספר מצויין

אחת היצירות הספרותיות החשבות והמענינות ביותר של המאה הקודמת.

LadyG

New member
ספר שמאד השפיע עלי

בית ההבראה שהוא בעצם מן עולם בפני עצמו. הספר כולו מלא בסמלים רבים וניגודים רבים כמו בית ההבראה מצד אחד ומלחמת העולם, שזורקת אותו מבית ההבראה (הקסום במידה מסויימת) אל התופת. יופי של ספר.

LadyG

New member
לאלבום הזה

לקח לי זמן להתרגל. לא אהבה ממבט ראשון, אבל מאד אוהבת אותו. יופי של המלצה.

MerryRecords

New member
אכינצאה

לך החולה ולכל מי שעוד יחלה בעתיד, אני אמליץ על אכינצאה שהוא צמח מרפא המחזק את המערכת החיסונית ומרפא חולים בצורה מופלאה! עדיף לקנות תמצית אכינצאה מרוכזת ולא אחד מהגרסאות לכל המשפחה כמו חיזוקית וכו', גם הכדורים משפיעים פחות מהתמצית. לקחת ארבע פעמים ביום, 25 טיפות. כדאי גם לקחת בתוק טיפול מונע כשאתם באים במגע עם בן אדם חולה. בטיפול מונע ניתן להקטין את הכמות. גם מרק עוף תמיד טוב!

מורנא007

New member
צמחי מרפא

נכון, וגם השום עוזר והאורגנו והזעתר. הרפואה הסודית של הרומאים...

Jflyaway

New member
THE DUKES OF STATOSPHERE

כשהמוסיקאי המחונן ANDY PARTRIDGE הקים את ההרכב הפאנקיסטי XTC, בבריטנייה של 1977, אף אחד - כולל פארטרידג' עצמו - לא העלה על הדעת שההרכב הזה יוציא לאור את ההקלטות הפסיכדליות המדהימות ביותר שנעשו באנגליה בשנות השמונים. פארטרידג', בדומה לקוסטלו, לא היה "פאנקיסט" של ממש, אלא השתמש בגל הזה בתור קרש הקפיצה שלו. לאחר שורה של אלבומים וסינגלים בלתי נשכחים, אשר נעו על הגבול שבין פוסט-פאנק לבין פופ דמוי סירסטיז, המציאו XTC את עצמם מחדש בדמות הלצה מענגת שנקראה DUKES OF STATOSPHERE הם השתמשו לא רק בכלים של הסיקסטיז, אלא גם בציוד אולפני של הסיקסטיז. יש במוסיקה שלהם יותר אלמנטים פסיכדליים מאשר בכל אלבום פסייק בריטי ששמעתי אי פעם, והכל בהומור, בבדיחות, ובאהבה. ה EP הראשון TWENTY FIVE OCLOCK יצא ב 1985 והוא נשמע נשמעת כמו סג'ט. פפר על מנת אסיד כפולה, עם בארט כשחקן חיזוק. ב 1987 יצא האלבום הקצר יחסית PSONIC PSUNSPOT שבו יש הומאז' גם ל TOMORROW, לשזיפים החשמליים ולרצועת השעון השוקולדית. הכל עשוי כל כך טוב וכלכך יפה, פשוט לא להאמין. כל ההקלטות הללו יצאו בעידן ה CD על דיסק אחד, ופה אני אדגיש: זה דיסק מן האייטיז - שכל כולו פסיכדלייה דמויית סירסטיז, שלא נופלת כהוא זה מכל מה שנעשה בלונדון בתקופת ה FLOWER POWER . חובה לקוראי הפורום.

LadyG

New member
המלצת השבוע שלי

Would you believe - Billy Nicholls רוצים רגעים מלאי קסם? רוצים לשמוע הרמוניות קוליות, שמזכירות את הביץ' בויז? אז שימו את האלבום...ותתמסרו להנאה. את האמת, לא ממש מזכיר לי את הביץ' בויז אבל ככה אמרו עליו המבקרים. עוד אמרו המבקרים שזאת "קלאסקיה אבודה". לא כל כך חשובות ההגדרות, מה שחשוב הוא שהאלבום שהוקלט ב- 1968 שובה את הלב גם היום. הבחור בן ה- 18, כתב את כל החומר בעצמו, שר ומבצע, עם קצת עזרה מחברים. מפיק האלבום Andrew Loog Oldham היה מעריץ לא קטן של פיל ספקטור. אחרי כל כך הרבה שנים, האלבום פשוט יפה. מי שאוהב את הקינקס וה- Small Faces יוכל להתחבר אליו בקלות. ונא לשים לב לרצועה מספר 2 Come Again - איזה יופי אפל.

למעלה