המשך - שירשור דעות שירים

../images/Emo41.gif המשך - שירשור דעות שירים ../images/Emo41.gif

ועכשיו אנשים לשיר ע-נ-ק שאני לא חושב שיש מישהו שלא אוהב אותו ואפשר לפתוח עליו שירשור מעניין מאוד
הלוהוא - 180

jamesT

New member
וואי... 180...../images/Emo94.gif

שיר ע-נ-ק (כמו שחן אמר) אני מאוד מתחבר אליו ואני מרגיש שהוא מדבר עלי ממש ובכלל זה אחד מהשירים היותר חזקים במוזיקה הישראלית בית ראשון - מדבר על זה ששחר יעני בחור נחמד והוא רואה שהוא לא מקבל כלום מנשים כי הוא נחמד אז הוא "מפתח" סטייה ואיך שזה קשור אלי זה שאני מרגיש שאני בחור נחמד ואני לא מקבל בגלל זה כלום וכל הערסים וההומואים כן מקבלים ואני מרגיש שאולי כדי לי להפוך להיות איזה ערס כשאני פוגש מישהי כמו בשיר של בלודהאונד גנג (i wish i was queer so i could get chicks) אבל אני בוחר לא לעשות את זה ומעדיף להישאר גראנג'ר (חחחח...) בית שני - קצת פחות ברור אבל מדבר על מתלהבים כמו ערסים שעושים פוזות לא קשור מה הם אוהבים רק שיהיו מאגניבים וכמו שאצלי כולם יורדים עלי כי אני לא כמו כולם ואז פתאום נהיה מגניב להיות רוקר אז כולם התחילו לחשוב שאני מאזה מאגניב ונדבקו עלי והיה לי ממש לא נוח עם הצביעות של כולם הפזמון - הוא סתם כדי שהשיר יהיה קליט למרות שהוא כן קשור לשרא המילים בשיר הלחן - אני לא אוהב כ"כ את הגירסא של האלבום ואני ממש אוהב את הגירסאות לייב שלו כי אין כינורות מעצבנים ופיטר שם כרגיל יותר מידי דיגיטל פידבאק ויהלי שם יותר דיסטרשן והבאס יותר חזק ככה שזה נותן לזה הרגשה של יותר רוק ויותר מקפיץ אם שכחתי משהו תגידו לי ואני ישלים

אמממ אני יכולה אולי

לקבל הסבר?
מה כבר אפשר לומר על שיר חוץ מטוב או לא טוב? ודרך אגב, מישהו ראה כבר את הקליפ של "שנים חסומות"?? רק היום ראיתי אותו, ונורא התלהבתי משום מה

Just Adi

New member
../images/Emo41.gif180../images/Emo41.gif ../images/Emo80.gif

שיר מעולה קודם כל למען האמת, לא אהבתי אותו בכלל כששמעתי אותו באלבום ורק אחרי ששמעתי אותו "לייב" התאהבתי בו, כי בגירסא חיה הם נותנים את הנשמה, השיר לא טוב כמו שהוא יכול להיות אם לא שומעים את עוצמה בפיזמון בקשר למילים: אני גם חושבת שבבית הראשון מדברים על זה שממוצעים לא זוכים להרבה, וצריך להיות מיוחד בשביל לקבל משהו (למרות שזה די נסתר בבית השני) ושבגלל שהוא מבין שצריך להיות מיוחד הוא מפתח סטיות טוב בפיזמון הוא מספר על הסטיות ואני חושבת שהשורה "למה מה קרה?" זה בעצם השאלה "למה אני צריך לעשות ככה וככה בשביל לקבל צומי?" ובבית השני הוא לא מבין איך כל אחד יכול לההפך לכוכב אפילו שאין בו משהו מיוחד והחצי השני של הבית (כמו שהוא אומר בעצמו) לא ממש קשור אני אוהבת את השיר הזה!

האמת... ../images/Emo168.gif

שאת החלק השני של הבית השני אני דיי הצלחתי למצוא פירוש משלי. שהוא בעצם אומר "כי העניים מפוצצות ליכלוך של בוקר". אז הוא בעצם מדבר על כל הכמו שאמרתם "ערסים" וכל האנשים הכביכול מגעילים שפשוט איך שאתה קם בבוקר אתה רואה אותם, או שהוא פשוט מדמה אותם לליכלוך שיש בעניים בכל בוקר, ואומר שפשוט כל הזמן אתה רואה "פיצוץ של ליכלוך" כמו שיש בעניים...

l i f a g i r l

New member
וווואיייייייי

לא חשבתי על זה ממש...אבל יפה...אהבתי..וואיייייייייייייי וכן שיר באמת טוב,אני גם אוהבת אותו

../images/Emo26.gifפירוש שלי../images/Emo36.gif ../images/Emo168.gif

אז קודם כל כמו שכבר אמרתי, זה ללא ללא ללא ללא ספק, אחד השירים היותר טובים של מוניקה.... ולפירוש שלי: בית א': בבית הראשון הוא בעצם מדבר על עצמו ביחס לסביבה שסובבת אותו, ובעצם הוא מספר כמה שהוא בחור נחמד ולמרות זאת פשוט לא שמים עליו, או שאפילו במקרה לדעתי יותר נכון לא שמות עליו, ובמקום זאת, פשוט שמים כמו שאמרנו כבר על ה"ערסים" או בקצור, בהשוואה לבחור הנחמד, פשוט על בחור הלא נחמד. אז בגלל זה הוא בעצם, הוא מנסה כביכול, לתפוס גל, לתפוס זרם, שאיתו הוא כביכול יותר יהיה מקובל בחברה ויותר ישימו עליו, וכמו כן הוא גם מפתח לעצמו איזושהי סטייה קטנה שתעשה אותו "מיוחד". פיזמון: האמת שגם אני לא כל כך מבין את זה.., אבל ההשראה היחידה שעולה לי לראש קשר לזה , זה אולי שהוא פשוט מפרט בפיזמון את הכמה מה"סטיות" שהוא יצר לעצמו בכדי להיות מקובל כמו "לנסוע על 180" כמו ה"מטורפים" בכביש", "לחכות שבוע בקופת חולים" - לא יודע למה, ו"לנסות לכתוב בחרוזים" אולי... שזה היה מן דבר כזה של החברה, מן "אופנה" או לא יודע איך להגיד, שפשוט לדבר בחרוזים. ואז הוא שואל את עצמו "למה מה קרה"?? למה שאני יעשה את כל הדברים המטורפים וגם הלא מטורפים שהחברה עושה רק בשביל להתקבל בחברה??? בית ב': כאן הוא בעצם לדעתי מדבר על הפשטות שכל אחד פתאום נהיה מפורסם, נהיה איזה כוכב רוק (רוקסטאר), כשהוא בעצם עדיין עסוק בקשיים קטנים(לרוך נעליים...
). ואז שוב כמו שאמרתי, הוא חוזר לבית א', ואומר שבעצם העולם כל כך מפוצץ בלילכוך (האנשים) פשוט כמו של הבוקר, של הליכלוך שיש בעניים.... ככה אני פירשתי
מקווה שקראתם הכל...

l i f a g i r l

New member
../images/Emo8.gifאמממממממממ

תאמת אף פעם לא ממש ישבתי על השיר ...כאילו לא ממש חשבתי על הפירוש שלו...ממש בפירוט כזה...אבל היוםצ אני יחשוב..וישמע ואני יחזור אלייך

the king 25983

New member
הדיעה שלי:../images/Emo66.gif

באמת שיר אדיר! אחת היותר אהובים עליי של מוניקה. אני אוהב יותר את הבית השני. את המשמעויות של המילים כבר כתבתם אז טעם שאני אכתוב... ומשהו שקשור. שמו את זה בפורום אחרי השחיתויות בליכוד: איך זה שאני כזה חבר ליכוד נחמד ו... הביקוש לחברי ליכוד כל כך ירד ש... קיבלתי איזה וולוו כך לבנתיים... ומשרת אחד או שניים..... לקבל בכיס מרשרשים לחכות שבוע לפדיית צ´קים לנסות לסחוט מועמדים למה מה קרה? עוד מעט בעבודהההההה למה מה קרה? איך זה כל אחד קיבל צ´ק שמן כמו אוסקר ואני קיבלתי רק נעליי אולסטאר כי הכיס מפוצץ שטרות דולרים אבל זה לא מספיק אז... עודדדדדדדדדדדדד! לקבל בכיס...

shaai

New member
../images/Emo58.gif180

השיר!!! השיר הכי יפה שלהם, ובכלל אחד מהשירים היותר טובים שאני מכירה במיוחד הבית השני, פשוט גאוני.

למעלה