הסכם "לכבוד הדדי"

אלמרה

New member
../images/Emo41.gif הסכם "לכבוד הדדי" ../images/Emo41.gif

נוסח הסכם שוויוני המבוסס על פתרונות הלכתיים ובעלי מקצוע בנושא הוצג הערב בחדשות ערוץ 2. תמיד התפעלתי מהקלות המאוד נסבלת בה נישואין כושלים יכולים להסתיים כאשר אכן יש הסכמה בין שני הזוג להפרד. ומה כשאר רק צד אחד אינו מרוצה מהנישואין? ומה כאשר רק צד אחד רוצה ל"צאת" מהקשר הזה? האם עליו להישאר כבן ערובה בידי בן זוגו? מסבר שיש עוד כמה צדיקים בעמורה, ויש מי שהשקיעו וטרחו וניסחו הסכם "טרום" נישואין ובו כלולים כל הסעיפים ורשומים בו כל התנאים למקרה שבו צד אחד רשאי לצאת מהמסגרת הזו ואין לצד השני שום יכולת לעכב את מתן הגט. נניח שבעת חתימת הכתובה יודע כל צד כי בכיסו האחר ישנו "מפתח" מוכן ובו הוא יכול להשתמש בעת הצורך אם וכאשר ירצה להפרד מבן זוגו - האם לא יהיה בכך מעין ערובה נוספת שאכן הניושאין דורשים השקייה וטיפטוף ודישון וזריעה כדי לתת להם תוכן יציב ולצקת בתוכם מימדים וחיזוקים מייצבים? לדעתי זה מה שכל זוג העומד להינשא חייב לשקול לפחות וזה מה שהייתי אני עושה לו הייתה לי מועמדת לנישואין (שלישיים, ראו הוזהרתן בנות - לא לקפוץ...). יש בהסכם כל מה שנדרש כדי למנוע מעשה פזיז וקפריזי ויש בו מקום לתקופת הבשלה ויעוץ מקצועי אבל יש גם סנקציה כנגד הצד המסרב ותשלום קנס כבד. זו שיטה שנמצאת בשימוש בארה"ב כבר 50 שנה, מדוע לא התעוררנו כאן לפני 30 שנה? לפני 20? אולי עוד לא מאוחר... האתר בו נמצא ההסכם ואפשרות ל"הורידו" מהרשת - מומלץ.
 

שילה1

New member
כמה יפה ואצילי,רק חבל שלי-כבר לא

יעזור,וחבל שכך.שמחה עבוא אחרים,מנת הסבל שלהם תצטמצם מאוד,יש להניח. סוף כל סוף חשבו הרבנים..קדימה!
 
צעד בכיוון הנכון

אקדים ואומר שזהו צעד בכיוון הנכון. הגיע הזמן לעגן בהסכם את תהליך הפרידה בין בני זוג, בתקווה כמובן שלא יהיה צורך לממש אותו. מן הראוי למנוע את הסבל בעת תהליך הפרידה ומתן הגט. ובכלל, המונח "גט" מן הראוי שיעבור מן העולם. בעבר אף ציינתי שההסכם הזה איננו רק הסכם ממון, אלא עליו להכיל מס' גדול יותר של נושאים כמו למשל: משמורת על הילדים העתידיים וכו'. ההסכם רצוי שיהיה הדדי ולא מוטה לאחד מן הצדדים. יחד אם זאת יש צורך להתחשב במקרה ואחד מבני הזוג "תרם" חלק גדול יותר בצורה משמעותית לפני הנישואין. במקרה כזה החלוקה של "חצי חצי" לא תהיה הוגנת. קרובת משפחה שלי נאלצה לוותר על חצי מהדירה שנרכשה במימון מלא של הוריה תמורת גט וזאת אחרי פחות משנת נישואין אחת. אני מסכים שברגעי האושר שלפני הנישואין בני הזוג אינם חושבים אפילו על המשברים העתידיים ולכן הם אינם טורחים לערוך הסכם. משל למה הדבר דומה? (להבדיל אלף אלפי הבדלות), לאדם שבעודו צעיר לא חושב אפילו לערוך צוואה שתפתור הרבה בעיות ליורשיו. אבל, לאט לאט מחלחל הנושא בקרב בני זוג ויותר ויותר אכן מעגנים את יחסיהם בהסכם. יחד אם זאת ההסכם לא צריך להיות בנוי כמו חוזה נוקשה, ארוך ומייגע. ההיפך הוא הנכון, הוא צריך להיות קצר, קולע, תוך שימת דגש על הדברים המהותיים ומבלי לעסוק בקטנות. המחשבה מאחוריו צריכה להיות חיובית ולא שלילית. אחרי הכל הוא אמור לחייב זוג אוהבים ולא שני צדדים ניצים לסכסוך מר. לכן ההסכם הנ"ל, שבקושי רפרפתי בו, איננו מתאים כלל ועיקר והוא רק מעורר אנטיגוניזם. לסיכום: רעיון ההסכם כתחליף לגט הגלותי הוא נכון ובמקום, אך עליו להבנות ברוח חיובית, הדדית, קצרה ועניינית.
 

אלמרה

New member
בדיוק זו הכוונה.

אני זוכר כיצד נפגמה בבת אחת הרגשת האושר שלי עת התבקשתי על ידי מי שעמדה להיות אישתי - לחתום איתה על הסכם ממון שלא ידעתי כלל על קיום דבר כזה בכלל עד אותו רגע. לחשוב על חלוקת רכוש כאשר ההכנות לחתונה בעיצומן היה בלתי נתפס וחולני בעיני. והיום זה פשוט חלק מההכנות ואין בכך יותר טעם לפגם וישנו גם חוק המעגן באופן בסיסי את זכויות בני הזוג גם אם אין הם חותמים על הסכם ממון. אז מה עוד נותר? רק עוד שלב קטן (ותמיד עם תקווה שלעולם לא ימומש) ובו גם מסכימים לתת לצד השני את הגט ולא לאסור עליו מלחמה. נישואין הם בעצם שותפות ובשותפות כמו בעיסקאות דלא-ניידי אין אפשרות לכפות על שותף להמצא בשותפות וכך צריך להיות גם בקשר נישואין. יאללה מי מוכנה להתחתן איתי ולקבל מראש גם את הגט? שיהיה למקרה הצורך?
 

שילה1

New member
רגעעעעעעעעעע..יש גם תנאים ../images/Emo8.gif

"נלוים"? כי אחרת..ממש לא! (שילה אחרי-נהנית מכל רגע,ועושה חשבונות לעתיד...)
 
למעלה