ים-ים, אני איתך במאבקך הצודק ../images/Emo13.gif
אבל אני מניח שכולם מסכימים איתך בנושא הזה. גם לי מאוד מפריע הליהוק המחודש של ויקי, שמזכיר לי נשכחות מתקופת פיליס #2. העניין הוא שהעלילה דורשת את זה. ויקטוריה חייבת להיות מעורבת בעלילות של הניומנים והשנה שבה היא נעדרה היתה קריטית גם עבור הדמות שלה. ההודעה הזאת תהיה קצת ארוכה - אז למי שאין כוח - קיבלתם שחרור.
אם תעיפי מבט קצר בפינת החדשות באתר תראי שכמעט כל שבוע יש לפחות שתי ידיעות חדשות על שחקנים שבאים והולכים, וזה רק בצח"מ, וזה רק הידיעות שבחרתי לשים כי חלקן שוליות יותר. תחלופת השחקנים תמיד היתה ותמיד תהיה. יש כמה דמויות שאנחנו צופים בהן כרגע והשחקנים שמגלמים אותן יתחלפו בעתיד. ככה זה באופרות סבון שנמשכות שנים על גבי שנים, וזה בעיקר שכיח בקרב שחקנים צעירים (כמו הת'ר במקרה שלנו). הז'אנר של אופרות סבון אף פעם לא נחשב "איכותי" במיוחד, ורוב תעשיית הטלוויזיה תמיד אוהבת להסתכל עליו מלמעלה. למה בכל זאת שחקנים רוצים להופיע בו? בעיקר בגלל שזו עבודה קבועה (דבר שקשה מאוד למצוא בעסק הזה) וכי רובם חושבים שזה ישמש עבורם קרש קפיצה לסדרות בפריים טיים / סרטי קולנוע / תיאטרון. בעבר, תופעת הנטישה היתה הרבה פחות נפוצה כי אופרות סבון זכו לאחוזי רייטינג גבוהים יותר והיו פחות אפשרויות עבודה לשחקנים היות ותעשיית הבידור לא היתה מפותחת כמו היום. כך קרה ששחקנים שנשארו בסדרה כמה שנים טובות, העדיפו להישאר בה גם לאחר מכן או שהגיעו למצב שבו לא נותרה להם ברירה. אחד החששות הגדולים של כל שחקן בסבון ששואף להגיע לקולנוע/טלוויזיה בעתיד הוא שאנשים "יתייגו" אותו בתור הדמות שאותה הוא מגלם באופן קבוע, וככל שהשנים עוברות - זה אכן מה שקורה. שחקנים צעירים שמצטרפים לסבוניות בשנים האחרונות עושים את זה לרוב כדי להוסיף הופעות לקורות חיים, ומעטים השחקנים בגילאים של הת'ר וצעירים ממנה שמסכימים לחתום על חוזה ארוך ומחייב עם הסדרות (מה גם שהסדרות עצמן לא תמיד רוצות להתחייב לכאלה חוזים, אבל זה כבר עניין אחר). על המקרה הספציפי של הת'ר כבר כתבה כאן בעבר אור אם אני לא טועה. המפיקים החליטו לקצץ לה את התפקיד ל-2 ימי צילומים בשבוע (וזה מעט) והיתה אי הסכמה בנוגע לכיוון שאיתו הם הולכים עם ויקטוריה. תוסיפו לזה את העובדה שהת'ר הביעה בכל מקום אפשרי את הרצון שלה להופיע בברודווי וקיבלתם מתכון מצויין לנטישה. אני לא יודע איך היא מרגישה ב-OLTL. מה שכן, היא מקבלת שם הרבה יותר זמן מסך ממה שהיא קיבלה בחודשים האחרונים בהם היתה בצח"מ. הסיכוי שהיא תחזור עכשיו לסדרה נמוך מאוד אבל אם את שואלת אותי - אני מאמין שהיא עוד תחזור ביום מן הימים, הרבה מזה תלוי בשחקנית המחליפה שילהקו בתור ויקי. לצח"מ יש היום את אחד הקאסטים הגדולים ביותר, אם לא הגדול ביותר, מבין אופרות הסבון. הרבה יותר ממה שאנחנו מכירים בפרקים שאנחנו רואים אצלנו. זו אגב אחת הסיבות שמן הסתם גרמה למפיקים לרצות לקצץ בזמן המסך של הת'ר (החלטה שגוייה כמובן, אבל זה כנראה היה המניע). עוד דבר שמאפיין את צח"מ בשנתיים-שלוש האחרונות הוא שיפור אדיר במלאכת הליהוקים. אם אנחנו עוד זוכרים לרעה את הליהוקים החדשים של טוני, אשלי, קאלי, פיליס וגם ויקי בפעם האחרונה - הדבר הזה כמעט ולא קורה יותר בסדרה. אפילו לתפקידי אורח של כמה פרקים מצליחים בצח"מ להביא שחקנים איכותיים, וכמובן כאשר מדובר בתפקיד ראשי כמו של ויקי. נקווה שגם כאן לא יאכזבו.