הסקר השבועי

I n n u e n d o

New member
../images/Emo41.gifהסקר השבועי../images/Emo41.gif

והפעם - News Of The World אתם יכולים לראות את התוצאות בארכיון הסקרים

B a m B a m

New member
זהו... לי אין הרבה אלבומים../images/Emo168.gif

אבל אני מתכוונת לקנות אותו עוד מעט...

Red Sunset

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo141.gifכנ"ל.. ../images/Emo45.gif../images/Emo4.gif

~חיוך מרושע~ ולי יש יומולדת עוד מעט, ונחשו מה אני עומדת לקבל מכולם..

spread your wings השיר הכי טוב

של קווין באלבום ולטעמי במצעד חמשת הגדולים שלהם.למי שמכיר את הקליפ,קווין מופיעים בשלג עם מעילים,לפי מה שהבנתי ג'ון עשה את הפתיחה על הפסנתר כי פרדי היה שיכור.... הקליפ כמו גם we will rock youצולמו בחצר ביתו של רוג'ר,אם יש דבר אחד שאני זוכר מהקליפ הזה זה המשקפי שמש של פרדי עם עדשות בצורת כוכב....

Teo Toriatt

New member
אז ככה

We Will Rock you - אמנם "שיר תופים" אבל שיר בריאן קלאסי, סיפור חיים בשלושה בתים עם מרד נעורים, זיקנה בעייתי - כמה אפשר לשים בשיר כל כך פשוט? :) האמת אני אוהב את הגירסה המאוחרת שבאה עם החברה של ה RHCP ה Ruiened mix שהתווסף לכמה אלבומים ולסינגלים מאוחרים. We Are thr champions - פרדי עם הליריקה בפשוטה, In your face attitude שבא להתנגח בעיתונים הבריטים שלא בדיוק שיבחו את הלהקה (במיוחד אחרי DATR) ביצוע מרגש במיוחד לדעתי זה ומבלי 86 שזו ההופעה הלפני אחרונה שלהם שהוא הכי פשוט פונה לקהל ו "You've brough me fame and fortune and all that goes with it - I THANK YOU ALL" הוא תמיד עשה את זה בהופעות אבל בזו זה היה הכי פשוט ואמיתי. Sheer Hard Attack - רוג'ר - כמה פעמים אמרתי לך - לא כל שיר שלך חייב להכנס לאלבום! (כן, שוב השיר המיותר לדעתי ושוב הוא של רוג'ר) All dead all dead - שיר מצויין, דכאוני בטירוף אבל יפה Spread Your Wings - השרי המוצלח לדעתי באלבום, והפעם מילותיו של ג'ון. סיפםור פשוט על רצון להצליח בחיים במקום לנקות בארים... אנלוגי לכל כך הרבה מצבים (מפלי אבל שמעתי את השיר לפני שנים בגלגל"צ ושם הם אמרו בבדיחות שזה הגרסה של Queen לעוף גוזל... אותי זה הצחיק) Figh from the inside- נו טוב בסדר.... Get down, make love - פרדי טיפוסי לא? Sleeping on the side walk - וזה בראיין טיפוסי, חייו של נגן שעלה לגדולה ונפל כי הוא לא אופנתי... נשמע כמו פחד של Queen? כי כל האלהום הזה לדעתי הוא מאוד קיצוני - או מלודי או פאנקי- רוקיסטי - זה מעיין אלבום של מעבר תקופות בחיי הלהקה כדי להשאר מעודכנים לא? Who Needs you - אךך שיר כואב וטוב של ג'ון, למרות שמי באמת כועס על מישהי שקבעו איתה בשש וחצי והיא גיע הב 7 ? זה נשים ידידי - תתרגל !
It's late - הרמוניות מעניינות לשיר יחסית פשוט מבחינת מבנה My Melancholic blues - עוד פנינה אבודה באלבום - אני ממש אוהב את השיר הזה

Teo Toriatt

New member
רגע רגע

ומה עם טריוויה? באיזה שיר יש התייחסות לשייקספיר? ובאיזה עוד שיר, מאלבום אחר, יש ציטוט של שייקספיר?

FreddieMercury

New member
זה לא ממש ציטוט,

אבל ב-Fairy Feller מוזכרים אוברון וטיטניה מחלום ליל קיץ...

Teo Toriatt

New member
התשובה

"My Kingdom for a hourse" שהוא ציטוט ישיר מסצנת הקרב (הציטוט המלא - A horse a horse my kingdom for a horse") השיר הוא כמובן Lilly of the Vally

FreddieMercury

New member
תורי.

We Will Rock You - אני מתכח לקיומו של השיר הזה.גרוע פחד. We Are The Champions - לא הרבה יותר טוב מהקודם. Sheer Heart Attack - ככה בדיוק השיר הזה נשמע - כמו התקף לב. זוועה. המזל של הפאנקיסטים הוא שהיו להם להקות שידעו לעשות מוזיקה אמיתית (ע"ע הקלאש). All Dead All Dead - בלדה נהדרת. Spraed Your Wings - פרדי באחד מהביצועים הגדולים שלו. Fight Fom The Inside - חביב. לא יותר. Get Down Make Love - לא משהו. בכלל לא. It's Late - כל מילה מרגשת. כל שורה מרטיטה. אדיר. השיר הטוב באלבום הזה. My Melancholy Blues - יופי של סיום. שיר מצויין.

FreddieMercury

New member
אוווווווווווווווווווווווווווווף!!!!

כתבתי כזו הודעה מושקעת ויפה!!! ובגלל שטות אחת שלי היא נמחקה!!!! לא נורא. ננסה לשחזר אותה. מדובר באלבום מעבר בשביל קווין. ומסיבה טובה - מהפכת הפאנק (Punk). קצת רקע: אפשר להכליל ולהגיד שבכיוון הכללי של הרוק עד 1977 היה תחכום. קצת קשה להגיד משהו אחר על סגנון שהתחיל עם שירים כמו Jailhouse Rock, והגיע ליצירות כמו Supper's Ready. הסגנונות שהיו דומיננטיים ברוק לאורך השנים היו מתוחכמים יותר ויותר ככל שהזמן עבר. משירי הרוקנרול הפשוטים והבסיסיים של יוצרי הרוקנרול הראשונים נוצרו סגנונות מתוחכמים יותר: הפסיכדלייה (של להקות כמו הדלתות, ג'פרסון איירפליין, ומה לעשות, גם הביטלס), הבלוז רוק (קרים, הרולינג סטונס) והפולק רוק (הביירדס ועוד). מהסגנונות האלו התפתחו סגנונות מתוחכמים עוד יותר כמו הרוק הכבד (לד זפלין, דיפ פרפל, בלאק סבאת'), והרוק המתקדם (ג'נסיס, קינג קרימזון, יס ואמרסון לייק ופאלמר). מה שאיפייין את כל התנועה הזו הוא גידול בהרמוניות, בתחכום, בוירטואוזיות, בטכנולוגיה, בכלי הנגינה ובאפשרויות. הרוק המתקדם הוא כנראה שיא המגמה הזו, וכל מי ששמע את יצירות הפרוג (קיצור של Progressive Rock - רוק מתקדם) הגדולות של להקות הפרוג הידועות (שצוינו למעלה) יודע בדיוק למה. היצירות הללו מאופיינות באורך (יצירות צד שלם זו המצאה של החברה האלה), בתחכום, כמויות גדולות של צלילים, ליריקה משונה ולא תמיד בעלת משמעות, מנופחות ופומפוזיות מוזיקאלית, בשילוב עם הופעות מחשמלות ותיאטרליות. כנגד כל זה יצאה מהפכת הפאנק שהתחילה ב-77. הפאנקיסטים רצו להחזיר לרוק את הפשטות של ימיו הראשונים. וזה בדיוק מה שהם עשו, כשהם יוצאים בעיקר כנגד להקות הפרוג המתוחכמות, הפומפוזיות והאליטיסטיות מעט, אבל גם כנגד להקות פופולריות אחרות. להקות הפאנק (כגון הסקס פיסטולס, הקלאש, הראמונס ועוד) הציגו את ההפך הגמור ללהקות הפרוג: את האפוסים בני ה-23 דקות החליפו שירים של 2-3 דקות. במקום התחפושות הגרנדיוזיות של פיטר גבריאל באו סיכות הביטחון בלחיים. את מקום הוירטואוזיות של פריפ, אמרסון, ברופורד, ועוד רבים וטובים, תפסו חברה שלא ראו גיטרה בחייהם (ובמקרים מסויימים, גם לא ראו רופא שיניים), וגם אם כן, לא ידעו לנגן עליה יותר משני אקורדים. גם קווין, למרות שהם לא היו להקה פרוג, סומנה כמטרה על ידי הפאנקיסטים, כנראה בגלל שהפופולריות שלה נבעה מלילה באופרה, ששילב בתוכו הכל, וגם פרוג. רוב הלהקות שהותקפו על ידי הפאנק החליטו להתעלם ממנו. אבל קווין החליטו להגיב לו. והתגובה היתה השיר Sheer Heart Attack. קווין, שכנראה מאוד אהבו לעשות פארודיות, עשו את זה שוב. כל הצרימות של השיר באות, לדעתי לפחות, בדיוק בשביל זה. מצד שני, השיר הזה עדיין גרוע מאוד. אפשר להגיד שחדשות העולם וג'אז הם שני אלבומי המעבר של קווין מלהקת הפופ-רוק של השנים הראשונת (של הסנבטיז יגידו המהדרין) ללהקת הפופ-רוק של השנים המאוחרת (האייטיז), בגלל "משבר הזהות" שפקד אותה, ועוד הרבה להקות, בגלל עליית הפאנק. אני מצטער אם ההודעה הזו יצאה ארוכה ומסורבלת מדי. אם משהו לא ברור תגידו. אני אשתדל להסביר. אגב, נראה לי שכדאי לכתוב כמה מאמרים על הסגנון של קווין לאורך השנים, על השינויים בסגנון ולמה וכו'.

B a m B a m

New member
דווקא דיי מובן...../images/Emo6.gif../images/Emo168.gif

וכן הם מאאאאאאאאאאאאוד אהבו לעשות פארודיות... זה ברור...

למעלה