הפחד והתלות

עננים.

New member
../images/Emo41.gif הפחד והתלות ../images/Emo41.gif

פעם מזמן כתבתי בנושא. הוא עלה שוב ע"י מתנחמת. השמח לעלות נושא זה שוב לדיון ולמודעות * מבקש מראש את סליחתכם על האורך * הפחד והתלות * שבוע טוב * 18/11/2000 22:48 עננים. ----------------------- הפחד והתלות מציירים את חיינו. חוסר המודע לפחד והתלות שבנו פוגעת בחיינו והחיי הזוגיות שלנו. הגברת המודעות האישית ממגרת את הפחד מפני התלות, ומאפשרת לנו לזרום עם החיים ברמת מודעות גבוה לאירועים אשר קורים בחיינו וסביבנו ומאפשרת לנו איכות חיים טובה יותר. מיום הולדתנו אנו תלויים (בהורינו) בבגרותנו אנו שואפים להשתחרר מתלות זו ע"י מעשים, המוגדרים כמעשים של בוגרים: עצמאות כלכלית, בניית משפחה, וכו´. אולם בתוך תוכנו נישאר הילד התלותי, הקושר אותנו ברמת הרגש, המחשבה והתנהגות לתלות הבסיסית בהורינו או בתלות הבסיסית להישרדותנו. תלות זו סיפקה לנו צרכים בסיסיים של: אוכל, חום, והאהבה לה היינו זקוקים ע"מ לשרוד במהלך חיינו עד בגרות. מתוך תלות זו למדנו גם על הפחד. במהלך החינוך שלנו ע"י הורינו,קיבלנו חינוך הנבעה מדאגת הורים אמיתית, אך שגוי, היו הרבה אירועים של אסור, הרבה כעסים והרבה אלימות מילולית ופיזית אשר יצרו בנו את הפחד, אנו נטינו לחשוב (אז) כי אנו היינו הרעים, הלא בסדר, כך נאמר לנו עשרות פעמים, ועשינו אידיאליזציה של הורים, כמו כול הילדים בעולם ע"מ להבטיח את הישרדותנו. הורינו לא השכילו להבין שבדרכם הם גורמים לנו נזקים נפשיים ופחדים. הורינו חשבו שכך מחנכים הכי טוב, או מדאגת הורים אמיתית ,אך גם הורינו לא למדו אחרת, גם הורינו למדו מתוך התלות של הוריהם, גם בהורינו יש את הפחד. ומתוך תלות זו אנו נכנסים לקונפליקט אישי, קונפליקט בין הבוגר לילד אשר בנו, ובניסיונות חוזרים להשתחרר מהתלות זו, מהפחד אשר ייצר את הכאב, לבין האחיזה בתלות החיובי, מהביטחון, מהחום, מהאהבה שקיבלנו בתלות הראשונית מהורינו, אנו נמצאים לקונפליקט עקב חוסר הבנת התלות במצבים שונים גורם לנו לחזור על טעויות ועימותים נושנים, כול פעם מחדש. התלות אשר נרכשה במהלך חיינו ואשר דרכה רכשנו את רגשותינו החיוביים והשלילים, מתעתעת בנו שוב ושוב. הפחד הוא אחד הגורמים המשפיעים על חיינו, הפחד מציף את רגשותינו, מחשבותינו והתנהגותנו המקובעים. המצבים אשר נקראים בדרכנו גורמים לנו להצפה רגשית ואחרי ההצפה באה התגובה בצורות התנהגותית שונות של: כעס, שימחה, עצב ואושר. הסביבה בא אנו חיים משקפת לנו את דפוסי ההתנהגות שלנו, את דפוסי החינוך אשר רכשנו במהלך חיינו, עקב אי שחרור מתלות הבסיסית אשר היינו זקוקים לה בתחילת דרכנו בחיים ע"מ לשרוד. ממבט מהצד, כאשר ניבחן את אירועי חיינו במהלך של הרגע שלאחר האירוע, (והפילו הפשוט ביותר) יש באפשרותנו להכיר את עצמנו, להכיר את דפוסי ההתנהגות, המחשבה והרגשות של עצמנו, המולדים והנרכשים. במבט מהצד יש באפשרותנו לבחון וללמוד מחדש את האני הפנימי של עצמנו ע"י הצגת השאלות: טוב לי?, לא טוב לי?, ואם לא טוב לי מה עושים?, כיצד משנים?, ולמה?. השיטה בה אני בחרתי לבחון דברים הוא בשאלה הפשוטה "למה?", "למה?" אני מאמין כי כולנו מודעים לשאלה טוב לי או לא טוב לי. השאלה "למה" לא מאפשרת לאירועים לחלוף לידי ללא תשומת לב. בשאלה "למה" אני עוצר את השעון (את האירוע) וחוקר את האירוע מהצד, ברמה ההתנהגותית, מחשבתית ותחושתית. בשאלה "למה" אני חוקר את עצמי, את ילדותי, את התלות שבי, אני חוקר את הקשר המולד שבי, עם משפחתי והסביבה בא אני חי. בשאלה "למה" קל לי יותר להבין את עצמי, את עם משפחתי והסביבה בא אני חי. מתוך ההבנה של האירועים הנקראים בדרכי, בחיי, ניתנת לי היכולת להעשיר ולשנות את חיי, ואת משפחתי והסביבה. העימותים החוזרים, ההצפות הרגשיות, המחשבות וההתנהגות השלילית הם התמרורים אשר מאפשרים לנו לעצור את השעון, לבחון ולשאול את השאלות הנכונות. העימותים החוזרים, ההצפות הרגשיות,הכאב, הפחד, נעלמות במהלך הגברת המודעות האישית. התלות אינה רק שלילית, יש בתלות גם דברים חיוביים כמו: ביטחון אישי, שותפות, בנייה הדדית וצמיחה אישית. לא הרחיב בנושא התלות החיובית, והגדיר את התלות החיובית במשפטים: הדברים שעושים לנו טוב, והדברים אשר אנו שואפים אליהם. בכותבי על המפחד והתלות, התיחסתי לאחד הציורים של חיינו, בעצם התיחסתי לפחד אשר מקבע אותנו ע"י יצירת תלות, והשימוש בשאלה "למה" ע"מ לשנות את דפוסי ההתנהגות, המחשבה והרגשות שבנו. כדי לחיות ברמת מודעות גבוה יותר ממה שאנו חיים היום. וכך כתב אליס מילר: במקום שבו היתה עד עתה ריקנות מפחידה... יש עכשיו עושר של חיוניות מתפרצת. אין זו שיבה אל הילדות, כי הילדות הזאת מעולם לא הייתה קיימת. זוהי תגלית חדשה של הילדות. שבוע טוב עננים ששואל למה???

למעלה