הפינה השבועית של סברו-קינוחים ותוספות

../images/Emo41.gifהפינה השבועית של סברו-קינוחים ותוספות../images/Emo41.gif

פאי פריך ,עדין ומשגע בטעמו שמתאים לחג הקרב ובא ולכל אוהבי עוגות התפוחים באשר הם. טעים להגיש עם כדור גלידה וניל ולהתענג על שילוב הטעמים המושלם הזה. פאי תפוחים משגע ברוח החג מצרכים לקלתית: 150 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס) 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות. 280 גרם קמח (2 כוסות) 11/2 כפיות אבקת אפייה 2 חלמונים מצרכים למלית: 7 תפוחים ירוקים(גרנד סמית), קלופים וחתוכים לקוביות קטנות. 1/2 כוס סוכר (100 גרם) 1/2 כוס מים 1 כף קינמון 1 כף קורנפלור הכנת הקלתית: בקערת המיקסר שמים אבקת סוכר, אבקת אפייה, קמח חמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם פרורי. מוסיפים חלמונים ומעבדים עוד קצת . לוקחים את הפרורים ,יוצרים כדור, עוטפים בנילון נצמד,משטחים מעט את הכדור ומכניסים למקרר לשעה. מוציאים ומחלקים את הבצק ל-2/3 ו-1/3מרדדים את החלק הגדול של הבצק על נייר אפייה ,מרימים את נייר האפייה עם הבצק ישירות לתבנית הפאי ומרפדים את התבנית. מורידים שולי בצק מיותרים ומכניסים למקרר לרבע שעה. (לא לזרוק שאריות לצרף אותם לשליש הבצק שנותר) . הכנת המלית: מכניסים לסיר את קוביות התפוחים, המים ,הסוכר ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית , תוך כדי ערבוב מידי פעם. מוסיפים קינמון ,קורנפלור ,מערבבים היטב ,מסירים מהאש ומצננים . הרכבת הפאי: מוציאים מקרור ,ממלאים במלית התפוחים ומיישרים. משליש הבצק הנותר יוצרים גלילים ברוחב 1 ס"מ (את זה לעשות בידיים מקומחות) המתאימים לקוטר התבנית ,ומסדרים אותם בצורת שתי וערב מעל מלית התפוחים. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות. לאחר שהפאי התקרר פיזרתי אבקת סוכר לקישוט. מי שאוהב יכול להוסיף חצי כוס צימוקים. יש להוסיף אותם לסיר עם התפוחים והסוכר ולהמשיך את ההכנה כרגיל סוף שבוע נעים וחמים לכולכם
 

Master Stav

New member
תודה לסברו היקרה על ההענות לבקשתנו ....

אחלה מתכון שבא אחרי ....הבשר ...ככה עם כוס תה מתוק וטעים
 

ללידי

New member
קיגל תפוחי עץ נפלא

קיגל מתוק, ולא כולל הרבה ביצים וגם מכיל מעט מאוד שומן, ובכל זאת יוצא כיחידה שלמה לא מפוררת, להיפך יוצא טעים ועשיר וגם בריא לנו ולילדודס, קינוח שמתאים לכל עונה ועכשיו בייחוד לעונת החורף הקרבה. מצרכים: 3/4 חבילת אטריות ביצים 1 כף קינמון ועוד כפית לפיזור מעל 2 כפות סוכר 3 כפות קמח לבן 2 ביצים 1/2 תפוז סחוט 3 כפות שמן קנולה 3 תפוחי עץ גדולים מאוד מקולפים או חמישה בינוניים אופן ההכנה: מכינים את האטריות לפי הוראות, עדיף חמש עד שש דקות גג. מבשלים כמובן במים רותחים. מצננים את האטריות ומסננים מעט במים ושופכים לקערה גדולה. להוסיף את תפוחי העץ חתוכים לקוביות, ואז שופכים סוכר, קינמון ומיץ מחצי תפוז ולערבב היטב. להוסיף את הביצים עם קמח ושמן ולערבב היטב שכל הרכיבים יתערבבו ויספגו טעמים. להניח בכלי או תבנית מלבנית או תבנית אינגליש קייק , להניח נייר אפייה או ניר כסף ולשמן מעט, ולהכניס את תוכן הקיגל. מעל התערובת לשפוך את כפית הקינמון בפיזור לכל האורך עם מעט סוכר לבן או חום. לאפות 35-40 דקות בחום 170 מעלות ללא כיסוי.
 

naty10

New member
מתכון שנאכל מצויין....אבל

מקור השם קיגל באידיש הוא עיגול..לכן תבנית עגולה בנוסח מאה שערים תעשה את ההבדל [מליצה בלבד] .אימי המנוחה היתה משתמשת בסיר פלא זה עם העיגול בפנים.
 

gils33

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo24.gifאני כבר אמרתי

שחייבים גלידה עם זה וניל בננה ירוץ!!!יאמי
 
למעלה