המטבח של סברו
New member
../images/Emo41.gifהפינה השבועית של סברו-קינוחים ותוספות../images/Emo41.gif
פאי פריך ,עדין ומשגע בטעמו שמתאים לחג הקרב ובא ולכל אוהבי עוגות התפוחים באשר הם. טעים להגיש עם כדור גלידה וניל ולהתענג על שילוב הטעמים המושלם הזה. פאי תפוחים משגע ברוח החג מצרכים לקלתית: 150 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס) 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות. 280 גרם קמח (2 כוסות) 11/2 כפיות אבקת אפייה 2 חלמונים מצרכים למלית: 7 תפוחים ירוקים(גרנד סמית), קלופים וחתוכים לקוביות קטנות. 1/2 כוס סוכר (100 גרם) 1/2 כוס מים 1 כף קינמון 1 כף קורנפלור הכנת הקלתית: בקערת המיקסר שמים אבקת סוכר, אבקת אפייה, קמח חמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם פרורי. מוסיפים חלמונים ומעבדים עוד קצת . לוקחים את הפרורים ,יוצרים כדור, עוטפים בנילון נצמד,משטחים מעט את הכדור ומכניסים למקרר לשעה. מוציאים ומחלקים את הבצק ל-2/3 ו-1/3מרדדים את החלק הגדול של הבצק על נייר אפייה ,מרימים את נייר האפייה עם הבצק ישירות לתבנית הפאי ומרפדים את התבנית. מורידים שולי בצק מיותרים ומכניסים למקרר לרבע שעה. (לא לזרוק שאריות לצרף אותם לשליש הבצק שנותר) . הכנת המלית: מכניסים לסיר את קוביות התפוחים, המים ,הסוכר ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית , תוך כדי ערבוב מידי פעם. מוסיפים קינמון ,קורנפלור ,מערבבים היטב ,מסירים מהאש ומצננים . הרכבת הפאי: מוציאים מקרור ,ממלאים במלית התפוחים ומיישרים. משליש הבצק הנותר יוצרים גלילים ברוחב 1 ס"מ (את זה לעשות בידיים מקומחות) המתאימים לקוטר התבנית ,ומסדרים אותם בצורת שתי וערב מעל מלית התפוחים. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות. לאחר שהפאי התקרר פיזרתי אבקת סוכר לקישוט. מי שאוהב יכול להוסיף חצי כוס צימוקים. יש להוסיף אותם לסיר עם התפוחים והסוכר ולהמשיך את ההכנה כרגיל סוף שבוע נעים וחמים לכולכם
פאי פריך ,עדין ומשגע בטעמו שמתאים לחג הקרב ובא ולכל אוהבי עוגות התפוחים באשר הם. טעים להגיש עם כדור גלידה וניל ולהתענג על שילוב הטעמים המושלם הזה. פאי תפוחים משגע ברוח החג מצרכים לקלתית: 150 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס) 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות. 280 גרם קמח (2 כוסות) 11/2 כפיות אבקת אפייה 2 חלמונים מצרכים למלית: 7 תפוחים ירוקים(גרנד סמית), קלופים וחתוכים לקוביות קטנות. 1/2 כוס סוכר (100 גרם) 1/2 כוס מים 1 כף קינמון 1 כף קורנפלור הכנת הקלתית: בקערת המיקסר שמים אבקת סוכר, אבקת אפייה, קמח חמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם פרורי. מוסיפים חלמונים ומעבדים עוד קצת . לוקחים את הפרורים ,יוצרים כדור, עוטפים בנילון נצמד,משטחים מעט את הכדור ומכניסים למקרר לשעה. מוציאים ומחלקים את הבצק ל-2/3 ו-1/3מרדדים את החלק הגדול של הבצק על נייר אפייה ,מרימים את נייר האפייה עם הבצק ישירות לתבנית הפאי ומרפדים את התבנית. מורידים שולי בצק מיותרים ומכניסים למקרר לרבע שעה. (לא לזרוק שאריות לצרף אותם לשליש הבצק שנותר) . הכנת המלית: מכניסים לסיר את קוביות התפוחים, המים ,הסוכר ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית , תוך כדי ערבוב מידי פעם. מוסיפים קינמון ,קורנפלור ,מערבבים היטב ,מסירים מהאש ומצננים . הרכבת הפאי: מוציאים מקרור ,ממלאים במלית התפוחים ומיישרים. משליש הבצק הנותר יוצרים גלילים ברוחב 1 ס"מ (את זה לעשות בידיים מקומחות) המתאימים לקוטר התבנית ,ומסדרים אותם בצורת שתי וערב מעל מלית התפוחים. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות. לאחר שהפאי התקרר פיזרתי אבקת סוכר לקישוט. מי שאוהב יכול להוסיף חצי כוס צימוקים. יש להוסיף אותם לסיר עם התפוחים והסוכר ולהמשיך את ההכנה כרגיל סוף שבוע נעים וחמים לכולכם