פשטידת בצל
זמן הכנה – 30 דקות כמות –12-16 מנות/תבנית 35X45 החומרים לבצק 200 מ"ל שמנת רגילה (1 גביע קטן) 100 גרם מרגרינה ללא מלח (בטמפרטורת החדר) 300 גרם קמח תופח קטן (בערך ½ 2 כוסות) מעט מאוד קמח תופח (או רגיל) - לרידוד אופן הכנת הבצק למעבד מזון להכניס את כל חומרי הבצק . לערבב היטב כ-2 דקות במעבד (או ידני), להוציא את העיסה שהתקבלה על משטח מקומח (להשתמש בתוספת הקמח הרשומה בחומרים לבצק) להמשיך ללוש עוד 1-2 דקות עד לקבלת בצק חלק . לעטוף בניילון ולהכניס למקרר ל- ½ עד 1 שעה עטוף בניילון. החומרים למלית 4 בצלים גדולים 3 ביצים 200 מ"ל לבן (1 גביע קטן), 200 מ"ל שמנת חמוצה (1 גביע קטן) מעט פלפל שחור , מעט מלח מעט זעתר/צ'ובריצה 200 גרם גבינה צהובה מגוררת, 200 גרם פטריות חתוכות (מקופסה) ½ - 1 כוס שמן/מרגרינה – לטיגון הבצל אופן הכנת המלית לקצוץ בצל ולטגן עד להזהבה עם מרגרינה/שמן ולהשאיר בצד לצינון. בינתיים בקערה נפרדת מערבבים את הלֶבֶן, השמנת, מלח, פלפל שחור, הביצים , גבינה צהובה מגוררת, זעתר/צ'ובריצה והפטריות. להוסיף את הבצל המטוגן. אם העיסה דלילה להוסיף ¼ כוס קמח תופח/רגיל, בכדי שתהיה מעט סמיכה. אופן הכנת הפשטידה להוציא את הבצק מהמקרר לטמפרטורת החדר. לחלק את הבצק ל- 2 חלקים (1/3 + 2/3) על משטח מקומח מעט מאוד, לרדד לעלה דק (עגול- תבנית פאי /מרובע), את חלק הבצק הגדול יותר, את החלק הקטן יותר של הבצק משאירים בצד כשהוא עטוף בניילון. לשמן ולקמח תבנית פאי, לרפד את כל התבנית כולל השוליים עם הבצק ,לדקור את התחתית ואת השוליים עם מזלג היטב ולמרוח מעל ביצה, אופים לחוד את תחתית הפאי. לאפות את תחתית הפאי בחום 200 מעלות כ- 10 דקות עד להזהבה. להוציא התבנית מהתנור לקרר ולהוסיף את המלית הקרה מעל. לפתוח עוד עלה דק מאוד מהחלק הקטן של הבצק (שהשארנו בצד עטוף בניילון). בעזרת סכין חדה או חותכן הפיצה העגול , ליצור רצועות דקיקות שאיתן נכסה את הפאי בצורת שתי וערב. לסיום , למרוח מעל ביצה ולהכניס את הכל לאפיה בחום 200 מעלות כ-30 –40 דקות. להכין מהחלק הקטן יותר של הבצק כיסוי מרושת לפשטידה להוסיף את תערובת המלית מעל הבצק האפוי. למרוח את הבצק המרושת בביצה. להכניס את התבנית לאפיה , לאפות בחום 200 מעלות כ- 30 דקות עד להזהבה.