הפשטידות שאהבנו

../images/Emo41.gifהפשטידות שאהבנו../images/Emo41.gif

אנא רישמו רק מתכונים שנוסו ולא המלצות מתחת להודעה זו. חג אורים שמח
 
פשטידת בצל

זמן הכנה – 30 דקות כמות –12-16 מנות/תבנית 35X45 החומרים לבצק 200 מ"ל שמנת רגילה (1 גביע קטן) 100 גרם מרגרינה ללא מלח (בטמפרטורת החדר) 300 גרם קמח תופח קטן (בערך ½ 2 כוסות) מעט מאוד קמח תופח (או רגיל) - לרידוד אופן הכנת הבצק למעבד מזון להכניס את כל חומרי הבצק . לערבב היטב כ-2 דקות במעבד (או ידני), להוציא את העיסה שהתקבלה על משטח מקומח (להשתמש בתוספת הקמח הרשומה בחומרים לבצק) להמשיך ללוש עוד 1-2 דקות עד לקבלת בצק חלק . לעטוף בניילון ולהכניס למקרר ל- ½ עד 1 שעה עטוף בניילון. החומרים למלית 4 בצלים גדולים 3 ביצים 200 מ"ל לבן (1 גביע קטן), 200 מ"ל שמנת חמוצה (1 גביע קטן) מעט פלפל שחור , מעט מלח מעט זעתר/צ'ובריצה 200 גרם גבינה צהובה מגוררת, 200 גרם פטריות חתוכות (מקופסה) ½ - 1 כוס שמן/מרגרינה – לטיגון הבצל אופן הכנת המלית לקצוץ בצל ולטגן עד להזהבה עם מרגרינה/שמן ולהשאיר בצד לצינון. בינתיים בקערה נפרדת מערבבים את הלֶבֶן, השמנת, מלח, פלפל שחור, הביצים , גבינה צהובה מגוררת, זעתר/צ'ובריצה והפטריות. להוסיף את הבצל המטוגן. אם העיסה דלילה להוסיף ¼ כוס קמח תופח/רגיל, בכדי שתהיה מעט סמיכה. אופן הכנת הפשטידה להוציא את הבצק מהמקרר לטמפרטורת החדר. לחלק את הבצק ל- 2 חלקים (1/3 + 2/3) על משטח מקומח מעט מאוד, לרדד לעלה דק (עגול- תבנית פאי /מרובע), את חלק הבצק הגדול יותר, את החלק הקטן יותר של הבצק משאירים בצד כשהוא עטוף בניילון. לשמן ולקמח תבנית פאי, לרפד את כל התבנית כולל השוליים עם הבצק ,לדקור את התחתית ואת השוליים עם מזלג היטב ולמרוח מעל ביצה, אופים לחוד את תחתית הפאי. לאפות את תחתית הפאי בחום 200 מעלות כ- 10 דקות עד להזהבה. להוציא התבנית מהתנור לקרר ולהוסיף את המלית הקרה מעל. לפתוח עוד עלה דק מאוד מהחלק הקטן של הבצק (שהשארנו בצד עטוף בניילון). בעזרת סכין חדה או חותכן הפיצה העגול , ליצור רצועות דקיקות שאיתן נכסה את הפאי בצורת שתי וערב. לסיום , למרוח מעל ביצה ולהכניס את הכל לאפיה בחום 200 מעלות כ-30 –40 דקות. להכין מהחלק הקטן יותר של הבצק כיסוי מרושת לפשטידה להוסיף את תערובת המלית מעל הבצק האפוי. למרוח את הבצק המרושת בביצה. להכניס את התבנית לאפיה , לאפות בחום 200 מעלות כ- 30 דקות עד להזהבה.
 
מאפה תפוחי אדמה עם : בצל,פטריות,שמנ

זמן הכנה – 30 דקות כמות –12-16 מנות/תבנית 35X45 החומרים 1 ק"ג תפו"א פרוס 2 כוסות מים 5 כוסות חלב ½ כפית מלח ½ כפית אגוז מוסקט 30 גרם חמאה מלח, פלפל שחור – לפי הטעם 250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול החומרים למלית 3 בצלים גדולים קצוצים 6 כפיות שמן רגיל 30 גרם חמאה 250 גרם סלסלת פטריות/1 קופסה שימורים 390 גרם אופן הכנת המלית במחבת להמיס ½ מהחמאה עם השמן. מטגנים הבצל הקצו עד לקבלת גוון שחום. מוסיפים למחבת את הפטריות, החתוכות לפרוסות, ומזהיבים . להוסיף מלח ופלפל שחור ואגוז מוסקט. אופן הכנת המאפה לבשל את תפו"א עם החלב המים, המוסקט, והמלח. 5 דקות מרגע הרתיחה ולהוריד למסננת לניקוז הנוזלים. בתבנית אפיה משומנת פורסים את תפו"א מתבלים במלח פלפל שחור ואגוז מוסקט להוסיף את המלית ומעל לשפוך את השמנת המתוקה. לפזר מעל את יתרת החמאה. אופים בחום בינוני 200 מעלות עד להזהבה.
 
לזניה גבינות

זמן הכנה – 30 דקות כמות –12-16 מנות/תבנית 35X45 החומרים ¾ חבילה אטריות רחבות ללזניה 250 גרם גבינות קוטג' 2 ביצים 200 גרם רסק עגבניות 1 כפית אורגנו 1 כפית מלח ½ כוס מים 200 גרם גבינה צהובה ½ חבילה פטרוזיליה קצוצה תערובת מס' 1 2 קופסאות קטנות רסק עגבניות, 1 כפית אורגנו, 1 כפית מלח, ½ כוס מים – לערבב תערובת מס' 2 גבינות קוטג', 2 ביצים, פטרוזיליה - לערבב תערובת מס' 3 200 גרם גבינה צהובה מגורדת. אופן ההכנה להרתיח את האטריות הרחבות ולסנן. לשמן תבנית אפייה ולהניח את 1/3 מכמות האטריות המסוננות. להוסיף ½ מכמות תערובת מס' 1, להוסיף ½ מכמות תערובת מס' 2 לכסות בעוד 1/3 מכמות האטריות, להוסיף ½ מכמות תערובת מס' 1 להוסיף ½ מכמות תערובת מס' 2 ולכסות בעוד 1/3 מכמות האטריות. לפזר תערובת מס' 3 ולהוסיף מעל אורגנו , מעל הכל לפזר ב- 4 הפינות ובמרכז כמה חתיכות מרגרינה. לאפות בחום בינוני 200 מעלות כ- 30 דקות עד להזהבה.
 
פשטידת אטריות וגבינות

זמן הכנה – 30 דקות כמות –12-16 מנות/תבנית 35X45 החומרים 250 גרם אטריות קטנות רחבות 260 גרם גבינה בולגרית 250 גרם גבינה לבנה 250 גרם קוטג' 200 מ"ל שמנת חמוצה 200 גרם גבינה צהובה מגורדת אורגנו/זעתר - לציפוי 2-3 ביצים ½ כוס חלב 200 גרם פטריות חתוכות (מקופסת שימורים) אופן ההכנה להרתיח את האטריות ולסנן. בקערה, לערבב את שאר החומרים (פרט לאורגנו/זעתר והגבינה הצהובה). להוסיף את האטריות המסוננות ולערבב היטב. לשמן תבנית אפיה לסדר את התערובת בתבנית. לפזר מעל גבינה צהובה ומעליה אורגנו/זעתר. לשים מעל כמה חתיכות קטנות של מרגרינה בפינות התבנית ובאמצע. לאפות בחום בינוני 200 מעלות כ- 30 דקות עד להזהבה.
 

נופר א

New member
פשטידת בטטות-שהכנתי היום

פשטידת בטטות החומרים: 3 בטטות גדולות קלופות 2 תפוח אדמה קלופים 2 שמנת חמוצה 3 כפות קמח קופסת פטריות קטנה 4 ביצים 1 בצל קצוץ דק 2 שיני שום קצוץ 1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה מלח ,פלפל אופן ההכנה: מבשלים את הבטטות +תפוחי אדמה במים עם מעט מלח עד שיתרככו,למעוך את הכל. לטגן את הבצל השום והפטריות במעט שמן. להוסיף לבטטות,ואת כל שאר החומרים להוסיף גם כן,לערבב היטב . לאפות בתבנית משומנת עגולה 26 ס"מ במשך 50 דקות בחום בינוני. בתאבון!
 

effyba

New member
פשטידת בצל ירוק - מאוד אהובה

מתכון: פשטידת בצל ירוק וגבינה רכיבים: 200 גרם בצק עלים למלית: 1 חבילה בצל ירוק 25 גרם חמאה 100 גרם גבינה צהובה מגוררת 250 מ"ל שמנת לקצפת 3 ביצים 2 כפות קמח 1 כפית שטוחה מלח 1/4 כפית פלפל לבן קורט אגוז מוסקט אופן הכנה: 1. מחממים את התנור ל180- מעלות. מרדדים את הבצק ומרפדים בו תבנית פאי מסולסלת בקוטר כ25- ס"מ. דוקרים את הבצק במזלג על פני כל שטחו. 2. מסירים מהבצלים את החלקים הקמולים. שוטפים היטב, וקוצצים דק את החלק הלבן והירוק של כל בצל. 3. מחממים את החמאה במחבת קטנה, ומטגנים בה את הבצלים הירוקים מספר דקות, רק עד שהם מתרככים (אין להניח להם להשחים). 4. מפזרים את הבצלים המטוגנים על הבצק בשכבה אחידה. מפזרים מעליהם את הגבינה. 5. בקערה בינונית טורפים את השמנת עם הביצים, הקמח, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט. יוצקים את התערובת על פני הבצל והגבינה, ומקפידים שתתפזר באופן אחיד. 6. אופים כ 40 דקות, או עד שפני הקיש זהובים והמלית נראית מוצקה. הערות: מקור המתכון: Ynet הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 וכמובן - חג חנוכה שמייח....
 

effyba

New member
פשטידת קשואים מוצרלה ובזיליקום

פשטידה נפלאה
בכלל החיבור בין בזיליקום וקשואים הוא חיבור מנצח!!! מתכון: פשטידת קישואים ומוצרלה רכיבים: (בצק + 3 שכבות) לבצק: 300 גר' קמח לא תופח 250 גר' מרגרינה גביע יוגורט - אני אוהבת להשתמש ב"שלי" קורט מלח מערבבים את כל החומרים לכדור ושמים במקרר לשעה לפשטידה - 3 שכבות נוספות: שכבה I: 3 כפות שמן זית 6 קישואים קטנים קלופים או 4 בינוניים - פרוסים לפרוסות דקות בצל קצוץ מלח ופלפל מחממים את השמן ומאדים הכל במחבת ל-10 - 15 דקות שכבה II: לערבב: 3 ביצים, שמנת מתוקה, 100 גר' גבינת מוצרלה מגוררת שכבה III: 4 קישואים קטנים או 3 בינוניים - עם הקליפה - פרוסים לפרוסות דקות (אני נוהגת לקלף קצת - כמו זברה) מעט עלי בזיליקום קצוצים 50 גר' חמאה 50 גר' אגוזי מלך קצוצים מלח ופלפל על-פי הטעם להקפיץ הכל יחד בחמאה יש לפרוס בתבנית את הבצק עד למעלה מכל הכיוונים (כמו פאי) ומעל את השכבות לפי הסדר תנור בחום °180 - לאפות עד שמשחים (בסביבות ה-40 דקות) אופן הכנה: מתכון מנצח של אהרוני..אפשר לעשות על אותו עיקרון גם עם ירקות אחרים הערות: רשם: hogod מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
פשטידה לצמחונים

מוסקה צמחונית - מתפו"א, חצילים ופטריות זמן הכנה – 30 דקות כמות –12-16 מנות/תבנית 35X45 החומרים 2 עגבניות - מרוסקות 4-5 תפו"א – פרוסות לאורך 3 חצילים – קלופים, פרוסים לאורך ומטוגנים 300 גרם פטריות טריות/390 גרם קופסה שימורים 1 ביצה , 2-3 בצלים גדולים, ¼ כף פלפל שחור מעט פטרוזיליה קצוצה 1 כף אבקת מרק עוף שמן לטיגון אופן ההכנה לטגן את פרוסות החצילים ולהשאיר בצד במסננת. להניח בתבנית אפייה פרוסות תפו"א חתוכות לאורך דק מאוד. במחבת לטגן עד זיגוג, את הבצל ולהוסיף מעל את הפטריות ולהמשיך לטגן, להוסיף את הביצה לתבל בפלפל שחור , מרק עוף , פטרוזיליה. לאחר שהתערובת מוכנה מוסיפים אותה מעל פרוסות התפו"א. לכסות עם פרוסות החצילים המטוגנות. לערבב את חומרי הרוטב ולשפוך מעל המוסקה. בחום 200 מעלות כ-10 דקות, להוציא את התבנית ולהוסיף 2 עגבניות מרוסקות. להמשיך לאפות בערך כ-20 דקות או עד שהתפו"א מתרכך (בודקים ע"י נעיצת מזלג) לאחר מכן מוציאים מהתנור, מכינים את הרביכה הקשה, מערבבים ושופכים הכל על המוסקה. מכניסים שוב לתנור בחום 200 מעלות ל- 15 דקות או עד להזהבה. מומלץ!!! החומרים לרוטב 1כוס מים, מרק עוף (להוסיף לפי הטעם), 1 כף שמן רגיל אופן הכנת הרוטב - לערבב את כל החומרים (ללא בישול) החומרים לרביכה קשה 2 כפות קמח 2 ביצים 2 כוסות מים ¼ כף אבקת מרק עוף אופן הכנת הרביכה הקשה לבשל את החומרים על האש כמה דקות עד לרתיחה, תוך כדי ערבוב מתמיד ליצירת עיסה חלקה ללא גושים.
 
פשטידת פטריות

בצק- שק"מ 1 שמנת חמוצה ½ 2 כוסות קמח תופח/ חבילה קטנה קמח תופח 1 מחמאה/חמאה *** ללוש ולהכניס למקרר לחצי שעה
מילוי לטגן בשמן זית בצל (כמה שאוהבים- אני שמה 2 גדולים) עד להזהבה, להוסיף 2-3 חבילות פטריות טריות חתוכות ולהוסיף ½ כוס מים (או את המים של הפטריות) מלחפלפל ו3- כפות אבקת מרק (אפשר לוותר) עד שנהיה "רוטבי". *** מקררים ושמים על הבצק שרידדנו בתבנית.
ציפוי 1 שמנת חמוצה 1 ביצה גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת- בערך 3 חופנים מערבבים הכל לתערובת אחידה (הגבינה לא מתערבבת) ושופכים על התבנית. אופים בחום בינוני-גבוהה עד שנהיה צבע שחום בהיר. טדאם
 

ANNABELL

New member
פשטידת בשר ואטריות

מרכיבים: 1 חב' אטריות 2 כפות מרגרינה 1/4 כוס שמן 2 בצלים קצוצים דק 2 שיני שום מעוכות 1/2 ק"ג בשר טחון 2 ביצים 1/2 כפית אגוז מוסקט מלח, פלפל 100 גרם פטריות אופן ההכנה: לחמם תנור לבשל אטריות ולסנן, להוסיף ביצה, מלח ופלפל ולבחוש. לחמם שמן במחבת, להוסיף בצל, שום ולטגן קלות. להוסיף בשר טחון לפורר בעזרת מזלג ולטגן כ-15 דקות. להוסיר מן האש להוסיף ביצה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. לשמן תבנית. להניח חצי מכמות האטריות, את תערובת הבשר מעל ולכסות ביתרת האטריות. לפזר פטריות מעל. להכניס לתנור לכ-45 דקות בחום בינוני.
 
אוזן המן גדולה במילוי ירקות מוקפצים

זמן הכנה – 30 דקות כמות –10-8 מנות הפשטידה היא למעשה אוזן המן גדולה (בגודל תבנית אפיה) מתאים לבר מאכלים להגשה עצמית החומרים בצק עלים 2-3 כפות שמן זית 1 בצל סגול גדול 2-3 קישואים קטנים (רצוי צרים) 1-2 גזרים 1 ראש כרובית קטן-בינוני 3-4 כפות חומץ בלסמי טוב ½ כף סוכר חום (מומלץ סוכר דמררה) מעט מלח גס, פלפל שחור גרוסטרי ¼ כף אורגנו יבש אופן ההכנה חותכים מראש את הירקות: את הבצלים לחצאי טבעות דקות, את הגזר והקישואים לפרוסות אלכסוניות דקות ואת הכרובית לפרחים. מחממים היטב ווק או מחבת רחבה דומה. מוסיפים את השמן וממשיכים לחמם עד שמתחיל לעשן. מוסיפים את הבצל והגזר. מטגנים/מקפיצים תוך ערבוב בכף עץ עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את הקישואים והכרובית ומטגנים/מקפיצים עוד מס' דקות, עד שהם מקבלים נקודות עם צבע זהוב חום. מכסים את הווק בניר אלומיניום, מקטינים מעט את האש ומבשלים 5 דקות כדי שהכרובית תתרכך קצת (נזהרים שלא ישרף). מכבים את האש ומסירים את ניר האלומיניום. מפזרים מעל את החומץ, הסוכר, מלח, פלפל שחור ואורגנו. מערבבים וטועמים. מתקנים תיבול. מעבירים לקערת הגשה ומצננים לחום החדר. לפתוח עלה גדול (בגודל תבנית אפיה של התנור) מבצק העלים על משטח עבודה דק דק לצורה עגולה . לאחר שהירקות התקררו להוסיף אותם למרכז העלה הפתוח (ללא נוזלים) לסגור את העלה בצורת אוזן המן. יש להשאיר פתח קטן להוצאת האדים למעלה במרכז אוזן ההמן. למרוח בלילה של ביצה + כף שמן את הבצק. לפזר מעל מעט שומשום ומעט קצח. לאפות בחום בינוני עד להזהבה .
 

צוצונת

New member
פשטידת בצל ופטריות

לקצץ לחצאי עיגולים 4 בצלים לטגן קלות עד שנעשה שקוף להוסיף 2 קופסאות פטריות פרוסות להקפיץ הכל ולתבל באורגנו וטימין מלח ופלפל. לצנן. לערבב בקערה 3 ביצים קוטג' 5% וגבינה לבנה 5% ו- 150 גר' גבינה צהובה מגוררת להוסיף את הבצלים והפטריות ולערבב היטב. לרפד תבנית מלבנית בעלה בצק עלים לשפוך מעל את התערובת להכין סרטים דקים וארוכים מיתרת הבצק ולקשט בפסי שתי וערב על גבי המלית למרוח את הפסים בביצה טרופה ולקשט בשומשום או קצח או קשקבל מגורר. לאפות בתנור חם מאוד (180-200 מעלות) לחצי שעה.
 

נופר א

New member
../images/Emo91.gifפשטידת ברוקולי וגבינה../images/Emo127.gif

פשטידה מאוד טעימה ואהובה עלינו פשטידת ברוקולי וגבינה- קובי בר החומרים: 800 גרם ברוקולי קפוא 30 גרם חמאה מומסת 1 קוטג' 100 גרם גבינה צהובה מגוררת גס 1 שמנת חמוצה 4 ביצים טרופות 3 כפות קמח תופח מלח ופלפל שחור 1 כף שמן לשימון התבנית 1 כף סולת לפיזור על התחתית של התבנית אופן ההכנה מפשירים את הברוקולי ומסננים חותכים ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הגבינות +חמאה+שמנת חמוצה+ביצים+קמח ומערבבים היטב. משמנים תבנית בגודל 35 סמ" על 10 סמ" ומפזרים את הסולת. מעבירים את הבלילה של הפשטידה לתבנית ואופים בחום בינוני 50 דקות. כשהפשטידה בתנור מכינים רוטב לבן שמורכב מ: 25 גרם חמאה 2 כפות קמח 3/4 כוס שמנת לבישול מלח ופלפל אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם אופן הכנת הרוטב: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה, מוסיפיםת את השמנת ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מתבלים בתבלינים ויוצקים על הפשטידה המוכנה כשהיא חמה. בתאבון!!!!! מקור המתכון: קובי בר
 
למעלה