הצביעות של עינב בובליל

קרמפה

New member
../images/Emo41.gifהצביעות של עינב בובליל../images/Emo41.gif

הצביעות של עינב, אף אחד פה לא יותר טוב ממני, בובליל.
1) דת משה וישראל - אז מה אם שפרה כיבדה את האמונה של עינב ושל אשר יותר מכל אחד אחר בוילה, ישבה בשקט בקבלות השבת, הקפידה על הפרדה בין סקוטש חלבי לבשרי ולא אמרה מילה נגד האמונה של אשר ועינב. מספיק שהיא חזרה בשאלה ושאולי מתישהו העזה להגיד שהדת פשוט לא מתאימה לה, והיא הפכה לאויב המדינה. איכשהו לא מפריע לרבנית בובליל להסתובב עם מחשופי ענק ועם חזה מסיליקון, וגם לא להתהלך עם מיקרופון כל שבת בשלושת החודשים האלו. אבל ששפרה תכין לעצמה אוכל בשבת??? זה כבר בלתי נסבל!
2) הבריאות של אבא יוסי - אז מה אם הוא מעשן שתי חפיסות ביום, אוכל חופשי עוגות ולא סופר סוכר. לא לדמיין בכלל לעשות כמה בריכות, הרי יש מלא דברים אחרים לעשות בוילה גם בלי זה. אבל שבובליל האב יאכל שבוע לחם לבן ולא שיפון?!? מה את רוצה להרוג אותו שפרה?! רוצחת!
3) שמן באסלה כל מילה מיותרת. מי ששופך שמן של חמין לאסלה במקום לכיור, אין לו שום כבוד לאוכל, מאיפה היא באה בכלל? מה זה? מה היא בסדר? אז מה אם זו אותה צנרת? מה קשור? אין לה כבוד! צריך כנראה להכניס אותה לאיזה מחנה ריכוז שתרעב קצת, אולי אז היא תלמד לכבד אוכל. ובעקבות זה לכבד גם אחרים. מגעילה. רק שתגיד מילה אני כבר אראה לה מה זה, אתם לא מכירים אותי, אני אין לי אלוהים בקטעים האלה. ויש עוד רבים וטובים.

ShukyD

New member
אם אני לא טועה, שיפרה שפכה שמן לאסלה

אולי לבובליל יש בעיות עם לחם לבן? אולי יש לו צליאק או משו? אתה יודע הכל? לא וזה ששיפרה החליטה לצאת נגד כל מילה שיוצאת למישהו מהפה לא אומר שהיא צודקת או שהיא חכמה סתם אשר חסר לה, אז היא מעיקה כרגע

Prime Time

New member
אם יש לו צליאק, תיהיה לו בעיה עם

כל לחם, שלא לדבר על עוגות. אלא אם כן הם עשויים מקמח מיוחד ללא גלוטן...ולא נראה לי שזה המקרה

הוא לא אוכל עוגות כפייתי

הוא טועם. אולי חתיכה אחת מכל העוגה. וגם זה בקושי. גם אמא שלי חולת סכרת...ואסור לה מתוק. אבל לפעמים היא טועמת.

Prime Time

New member
אני התכוונתי לצליאק, לא לסוכר

אני מכירה את זה מקרוב- אפילו ביס מפרוסת לחם יכול לגרום לכאבים והתנפחות וכל שאר התסמינים של המחלה. חוץ מזה שבטווח הארוך זה גורם נזק גדול יותר...

ShukyD

New member
אני הבנתי שזה פשוט מעלים את כל הברזל מהגוף

אבל מה שעוד הבנתי זה שעישון מעלה את מספר הכדוריות האדומות אולי יש פה איזון מסויים

Prime Time

New member
צליאק זה רגישות לגלוטן,

למחלה יש כמה תסמינים ביניהם אנמיה עקב חוסר של ברזל.

My Little Fairy

New member
אין לו שום צליאק!

אם היה, עינב כבר הייתה צורחת את זה. יש לו רגישות בטח כמו אצלי - זה גורם לכבדות ועייפות. ממש סוחט את הכוח. אני יכולה לאכול עוגה, אבל לא פיתה. כנראה קשור לכמות הקמח הלבן. עינב יכלה להסביר את זה, אבל התיעוב שלה כלפי שפרה העביר אותה על דעתה. אסור לשפרה להעיר שום דבר בנוגע אליה ואל אביה. עינב ושפרה פייבוריות שלי, אבל אם הייתי צריכה לחלוק דירה או שכנות לאחת מהן - שפרה לוקחת.

ShukyD

New member
אולי לא ברמה חמורה?

אולי ברמה שהוא יכול מדי פעם לתקוע עוגה או משהו אבל מבחינת לחם שזה אוכל יומיומי לא יעמיס על עצמו? אי אפשר לדעת

מעניין שאתה יודע למצוא

איך לנסות להגן על יוסי גם כשברור לך שזה שטויות (כן, נכון, לא ברמה חמורה, בדיוק ברמה שהוא יכול לעשן כמו קטר ולבלוס עוגות אבל לא ברמה של לחם, נכון, רמה 4 מתוך 10), העיקר לטנף את שפרה, לא משנה מה היא תעשה. אין כזה דבר אצלך "אולי שפרה דואגת לבריאות שלה ולכן היא רצתה לעצמה לחם שיפון? אין לדעת!", אצלך זה "שפרה פוסטמה שמתנגדת לכל מילה שיוצאת מהפה של כולם". רק אצל יוסי אין לדעת, אולי הוא ברמה חמורה. שפרה היא זו שדואגת לאכול כוסמת וכל מיני מאכלים בריאים שחצי מהפורום הזה יורד עליה בגלל זה, מגיע לה הרבה יותר לאכול לחם שיפון מאשר לבובליל שלא דואג בגרוש לבריאות שלו.

ShukyD

New member
בכלל לא מחפש להגן עליו

הבנאדם מעשן כמו קטר ורוב הסיכויים שימות לפני גיל 60 ועדיין מעלה את האופציה שאולי, כי זה היה חשוב לו ולעינב ועדיין בחורה בת 30 עם כזה ישבן יכולה שבוע אחד לא לאכול לחם מיוחד ובטח לא לעשות פרנציפים על בנאדם מבוגר שגם אם לא באמת צריך את זה רגיל לזה, רוצה את זה, לא כואב לאף אחד מה? כל דבר שיגידו שיפרה תגיד "גם אני רוצה" ? מילא, אם היא באמת הייתה רוצה את זה.. אבל היא סתם, מחפשת.. ויוסי? אני לא מחפש להגן עליו לא משנה מה אני אגיד אנשים יאהבו אותו, אז הקטע הזה לגמרי לא משמעותי.

סליחה,

מה זה הדבר הזה "בגלל שהוא מבוגר?" הוא דואג לעצמו בגלל שהוא מבוגר? הוא מפסיק לעשן כי הוא מבוגר? הוא ידע טוב מאוד את הכללים, מספיק מכמה משימות העיפו אותו כי הוא היה מבוגר, חלאס עם הלהתחשב הזה. זה חלק מהמשחק. אתה לא יכול להיכנס למשחק ולצפות שהתנאים שלך יהיו אחרים או שיתחשבו בך כי אתה מבוגר. זה לא פייר. ו"חשוב לעינב"? לעינב היה גם חשוב שיקנו לה סיגריות ושימותו כולם, וששפרה תשמור שבת ותכבד את הדת, ושיביאו את החזן, ואת התיק איפור שלה, ושלא ידברו לא יפה לאבא שלה, לעינב יש המון דרישות ולאף אחד לא איכפת מזה! מדהים! ומה זה "עם ישבן כמו שלה?" מה זה השטויות האלה? ולעינב אין ישבן? והיא לא טוחנת? מי אתה שתקבע למישהי בגלל המשקל שלה מה היא תאכל ומה לא? אולי דווקא כי היא לא רזה היא צריכה את הלחם הזה כדי -כן- לשמור על דיאטה מסויימת? כמו ששפרה יכולה לא לאכול לחם כזה גם יוסי יכול לא לאכול אותו. הוא גם ככה טוחן עוגות. שיאכל משהו אחר. בדיוק כמו שלו מגיע גם לה מגיע, והתירוץ של "מבוגר" פג זמנו מזמן. כשהוא יקבל את המליון הוא לא יהיה "מבוגר" מדי, למה שיתחשבו בו? הוא אמור לקבל בדיוק אותם תנאים כמו כל אחד. לא מתאים לו? בעיה שלו, שלא יכנס למשחק. אבל חלאס עם ההפליה הזו של "הוא מבוגר, תנו לו, תוותרו לו, תתייחסו אליו יפה". זה ממש לא "כל דבר שיגידו שפרה אומרת שהיא גם רוצה". שפרה קיבלה את הלחם הזה כל שבוע והיא אוהבת אותו ואוכלת אותו, ממש לא "סתם מחפשת". מי אמר לך שהיא לא באמת רוצה את הלחם? אתה קורא מחשבות? אתה סוג כזה של אנשים שרואים תחת ומתליטים שהוא גדול וגם קוראים מחשבות בנוסף? זה לא שאתה מחפש להגן על יוסי כמו שאתה מחפש לטנף את שפרה, ואם על ידי הגנה על יוסי יצא לך הדבר הזה, מי מאושר ממך.

מרמריסה

New member
לחם רגיל - ממש מסוכן למי שסוכרתי

ליוסי יש יתר לחץ דם וסוכרת. נכון, הוא מעשן, וזה ממש לא בריא לו, בטח על רקע הבעיות הרפואיות שלו. אבל! בשביל אדם סוכרתי, לאכול לחם מקמח רגיל מסוכן בטווח המיידי יותר מאשר לאכול סוכר לבן בכפית. בטווח המיידי=עלייה חדה ברמת הסוכר בדם. הלחם הרגיל מתפרק במהירות לגלוקוז שזה סוכר הדם. אז מתרחשת העלייה ברמת הסוכר. לאדם בריא זאת לא בעיה, לאדם סוכרתי - כן. לצורך השוואה, סוכר לבן רגיל (סוכרוז; דו-סוכר) מעלה את רמת הסוכר בדם יותר לאט מאשר הקמח הלבן. לד"ר שיפרה אין זכות לסכן את חייו של יוסי. היא החליטה שהוא "לא חייב" לחם מלא כי הוא מעשן? הסיגריות אולי יהרגו אותו ואולי לא, אבל אין ספק שאם הוא סוכרתי, המזון שהוא אוכל קריטי, וכאמור, עלול לסכן אותו בטווח המיידי. גם ככה הוא בקושי אוכל שם, וגםזה לא טוב לאדם סוכרתי. האישה הזאת ממש חצופה והתנהגותה דוחה. אתם מתפלאים על התגובות של הבובלינים? זה באמת מרתיח ומכעיס. אני מאוד מקווה שיש להם ליווי של רופא שם. לצערי, יש לי תחושה שאם זה ימשיך ככה, יוסי ייצא מהבית של האח הגדול לא בגלל שהודח, אלא לאישפוז... אה, ולפני שתשאלו: "למה, את רופאה שאת מדברת?" התשובה היא: כן.

מרמריסה

New member
עינב אמרה אתמול בלילה לוונסה ולאיתי

שלאבא שלה יש כולסטרול גבוה, לחץ דם וסוכר. ושהוא עבר אירוע (לא ברור לי אם שבץ או התקף לב) - אז אם היא אומרת את האמת, יוסי בבעיה מבחינת האוכל. שוב, יתר לחץ דם וכולסטרול - כמובן מחייבים תזונה בריאה, אבל בשבוע לא יקרה לו כלום. במקרה של רמת סוכר לא מאוזנת, הוא בצרה מיידית. כמובן שהשילוב של כל הנ"ל עם עישון הוא קטלני, אבל לא בטווח המיידי. ד"ר שיפרה חושבת שהוא מתפנק. כמוה. היא לא מבינה (או אולי לא רוצה להבין) שהמצב הזה מסוכן לו.

SnowKing

New member
כל מה שכתבת עכשיו

עדיין לא קשור כהוא זה לעובדה שהוא ל-א סכרתי או בעל צליאק או כל המצאה אחרת של הכותבים פה. עינב דיברה על כולסטרול גבוה, שזה דבר שלחם דגנים אמנם מקטין אבל הוא בהחלט לא הכרחי. אם יוסי סכרתי שאוכל עוגות זה מצביע על חוסר אחריות מוחלט, וממש לא נראה לי שזה המקרה.

מרמריסה

New member
אני לא הרופאה האישית שלו....

אני מסתמכת על מה שהבת שלו אמרה. האמת היא, שאני לא שמעתי אותה אומרת את זה, אלא בעלי אמר לי שכך היא אמרה. האפשרויות הן: 1. עינב משקרת 2. בעלי משקר (למה לו?) או טועה. אגב, לא ראיתי את יוסי "אוכל עוגות" אלא נותן ביס פה ושם, וזה לא כ"כ נורא בהשוואה לכמות הלחם שאדם צורך. אם הוא סוכרתי, לא נראה לי שברמה כזאת המחייבת זריקות אינסולין אלא רק הקפדה על דיאטה. כנראה שמדובר בסוכרת מבוגרים לא קשה (אחרת לא היו מכניסים אותו לבית). גם במקרה כזה, אין לו הרבה מבחר מבחינה תזונתית ונותר לו רק לרעוב שם...

אור2221

New member
בשום שלב לא אמרו שיש לו סוכרת!

הרופא אמר לו לאכול בריא בגלל כולסטרול, אבל לאכול לחם לבן שבוע לא יגרום לשום אדם לכולסטרול מוגזם. הוא גם אמר לליאון היום שהרופא אמר לו להפסיק לעשן בגלל נסיגת חניכיים. אז בעצם שפרה רק מגינה על בריאותו.

My Little Fairy

New member
מה זה משנה מה יש ליצור?

סוכרת או לא, צליאק או אירוע מוחין, יש דרך להסביר כל דבר. עינב לא יכולה לפנות אל שפרה בלי לצווח. שפרה אמרה דבר הגיוני, ועינב לא יכלה לסבול את זה.

למעלה