הצעה למיחזור משכנתא

../images/Emo41.gif הצעה למיחזור משכנתא

זקוקה לעזרתכם ... בקשתי הצעה למיחזור משכנתא מהבנק משכנתאות שלי. משכנתא משלימה בערך 216000 שח' , נותר לתשלום 14 שנה . החזר חודשי 1777 שח' . ריבית קבועה 5.8% . אני מעונינת להוריד את החזר החודשי כי בנוסף יש גם החזר של המשנתא של המדינה. החזר חודשי של 745 שח' , סה"כ החזר חודשי 2500 שח' בערך. קבלתי הצעה לריבית משתנה של 4.44% עם חלון כל 5 שנים צמודה למדד: 1. לתקופה של 20 שנה יוצא החזר של 1359 שח' , שסך הכל החזר 2104 שח' 2. לתקופה של 25 שנה יוצא החזר של 1192 שח' , שסך הכל החזר 1937 שח' עלי להחזיר להם תשובה היום , אז מה כדאי לבדוק , מה לגבי עמלת פרעון וכו' , האם יש לי אפשרות לקחת את החוזה שעלי לחתום ולבדוק אותו מחוץ לבנק . עמלת פרעון שלי היא בערך 14000 שח' . אשמח לקבל תשובה מהירה - המשך יום נעים פלפלת

r o n b a r

New member
הצעה למיחזור משכנתאות

פלפלת האחת שלום, האם יתרת המשכנתא 216,000 ש"ח כוללת בתוכה את עמלת הפרעון המוקדם? או שהיתרה לסילוק עומדת על 230,000 ש"ח כמו כן תני פרטים נוספים על המשכנתא של המדינה. (תאריכי סיום חודש/שנה) רוני

yubi1

New member
הצעה למיחזור

אענה לך לפי הסדר:1. האם העמלת פרעון כלולה בתוך ה-216000 או שזה בנוסף? 2. האם המטרה להפחית את ההחזר החודשי בכל מצב או רק אם יש חסכון? ועכשיו אייעץ לך בנוגע ל 1.אם העמלה כלולה בפנים אז גם אם לוקחים ל-15 שנה אין כדאיות אבל אם רוצים בכל מקרה להוריד את ההחזר החודשי אזי שווה. 3. קבלת בבנק שאת לקוחה או בבנק אחר? אם באותו בנק והרעיון הוא להפחית ולא חיסכון אז לכי על זה אבל אם זה בבנק אחר אזי הריבית שקבלת לא משהו ויש מקום למיקוח.

אנסה לענות ... אז ככה

לפי דף פרוט יתרות ועמלות , אם מחשבים את יתרת הקרן +שערוך קרן + ריבית לסילוק + עמלת סילוק מגיעים ליתרה לסילוק שזה ה 216000 שח'. אז אם אני מבינה נכון העמלת פרעון כלולה בתוך היתרה לסילוק . נכון ?! המטרה שלי בעיקר היא כרגע להוריד את החזר החודשי . אולי זה יפגע בנו בתווך הרחוק , כי אם אני מבינה נכון החזר הסופי גדל .אבל כרגע אין לנו ברירה , כי אני לא עובדת כרגע (חותמת אבטלה) וזה גם משהו שאמרו לי שפוגע במיקוח שלי לגבי ריבית נמוכה יותר ממה שהציעו לי. את ההצעה קבלתי מבנק שאני לקוחה בו ושם גם לקחתי את המשכנתא (לצערי הרב) איך קשורה המשכתא של המדינה למחיזור שהציעו לי ? ועדיין לא ענתים לי האם אני יכולה להוציא את הטפסים מהבנק לבדיקה ?

yubi1

New member
לפילפלת האחת

אכן העמלת פרעון כלולה ב2160000 ש"ח. בקשר למשכנתא של המדינה אל תגעי כרגע אא"כ תאמרי לי בבקשה כמה כסף שווה הבית שלך?כלומר אם שמאי ייכנס בכמה הוא יעריך אותו פלוס מינוס. וכן את רשאית לקחת את ההסכם לקרוא אותו לפני חתימה אך אינני סבור שתהיה לך סבלנות וזמן לעבור עליו.

למעלה