הצעות נישואין - סקר

קוש1

New member
../images/Emo41.gifהצעות נישואין - סקר

זה לא מה שאתן חושבות - לא איך הוא הציע - אלא איך היה שסיפרתם למשפחה ולחברים? אני נזכרתי שכשהודענו למשפחה שלי ההתרגשות הייתה הרבה יותר גדולה מאשר הודענו למשפחה שלו . כנראה בגלל שאני הראשונה מזה 10 שנים שמתחתנת המצד של אמא שלי...נראה לי אמא שלי הייתה על סף עלפון
ואבא שלי בכלל היה בהלם.שתבינו שאני גם בת יחידה וגם הראשונה מבין הילדים שמתחתנת...
נו, אז איך היה?

אצלנו סה"כ כולם ידעו שזה יקרה

כי דיברנו על זה וזה היה מאד פתוח וברור. וביום של ההצעה הרשמית , כולם כמובן באו לצפות במחזה שהיה , וההתרגשות היץה גדולה אצל כולם .

סיגל2

New member
אצלנו היות והצעת הנישואין היתה

כשהיינו בחופשה בחו"ל, אז ביום שחזרנו נסענו ישר משדה התעופה להורים שלו שהיו מאד מאושרים לשמוע שאנחנו סוף סוף מתחתנים וההתרגשות היתה בשיאה ולאחר מכן נסענו כמובן להורים שלי וסיפרנו להם את החדשה וגם אצלהם היתה השמחה רבה. הם קצת ניחשו כי לא כל פעם שאנו חוזרים מחו"ל אנו ישר באים אליהם מבלי לפרוק את המזוודות בבית אבל למרות זאת הם היו כמובן מאושרים מאד.

איילתי

New member
ההצעה עצמה הייתה בחו"ל

כל העניין נשמר בסוד עד שהגענו לארץ. קודם כל הודענו לאמא שלו ואחר כך למשפחה שלי. אמא שלו הגיבה בשיא הקרירות: נו, ידעתי... שיהיה במזל. ולא כדאי שאני בכלל אתחיל לדבר עליה... ממנה המשכנו לבית של ההורים שלי, דאגתי שכולם יהיו בבית בתירוץ שהבאנו איזה משהו טוב לשתות וסתם להרים כוסית. זה עבר טוב כי זה די משהו קבוע שעושים כשמישהו חוזר מחו"ל. אז התיישבנו כולנו ואמרתי :"אנחנו מתחתנים"! מפלס הדמעות אצל אמא שלי עלה תוך מאית השניה, אבא שלי עשה פרצופים עצובים שלוקחים לו את הילדה, אבל ברור שזה בצחוק וישר קם לנשק אותי, אחותי הייתה בשוק אמיתי ואחי היה בטוח שקרה לנו פאנצ´ר... ( היריון). לפחות מישהו נתן לנו הרבה טובה ואפילו מצויינת. דרך אגב, מהצד של אבא שלי אני הנכדה הראשונה שמתחתנת מכל הנכדים והנכדות ומהצד של אמא שלי הקדמתי לפחות שבעה בני דודים..

limor 2

New member
אחרי המסעדה טסתי למשפחה שלי

זה היה יום שישי בערב וכמעט כולם. בנסיעה הודעתי לכולם ועד שהגענו כבר כולם הגיעו לבית של אמא שלי וזרקו עלינו מלא סוכריות, היו צעקות, חיבוקים, נישוקים ומה לא ! המשפחה שלו ידעה שהוא עומד להציע אז הם לא כ"כ הגיבו.

יעלי2

New member
אז זה מה שהיה

הורי בדיוק נסעו לאילת והתלבטנו אם לספר להם בטלפון כי מגיע להם לשמוע פנים מול פנים (בסופו של דבר סיפרנו בטלפון ונרשמו דמעות מהצד השני של הקו). את הוריו פגשנו בבריכה ביום שישי בבוקר (בחמישי הוצע והוחלט). עמית ביקש שאראה להם את הטבעת המיוחדת ואמא שלו אמרה "זה ממש כמו טבעת של הצעת נישואין"! וזהו. שעתיים אחר כך באוכל, אחיו הגיע ושאל יש משהו שלא סיפרתם לי? ואז הוריו קלטו ואנחנו לא הבנו איך הם כל כך אדישים. התברר שהם לא הפנימו ואנחנו לא אמרנו במילים. היה מצחיק ומרגש. אחר כך כל אנשים סביבנו ידעו מרוב הצחוק שהיה שם (מהפדיחה המצחיקה).

מאי26

New member
גם אצלנו ההצעה היתה בחו"ל

וכיוון שהיינו בטיול של חודש בארה"ב והיינו צפויים לחזור רק שבועיים לאחר מכן, אז כבר סיפרנו בטלפון מיד לאחר מכן. אמא שלי לא מאוד הופתעה (מסתבר שארז סיפר לה עוד לפני שנסענו שהוא מתכוון להציע! אם כבר היא רק הופתעה אולי מזה שבתה, שהיא סרבנית חתונות ידועה, הסכימה להצעה), ובכל אופן שתי האמהות היו מאוד נרגשות ושמחות.

Hadar p

New member
אצלנו.../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

חגגנו 4 שנים ודיברנו על זה והיה ברור לנו שזה יקרה. יצאנו למסעדה של הוא הציע (כולן מכירות את הסיפור עם הניג´וס שלי ובסופו ההצעה...נכון?) קיצר... אחרי המסעדה הגענו להורים שלי זה היה שישי בערב הם כבר היו אחרי ארוחת ערב שכבו בסלון וראו טלויזיה, אני נכנסתי עם דפיקות לב ואמרתי "אבא אמא החלטנו להתחתן............" היתה דממה אולי דקה! ואז התחילו הנישוקים והחיבוקים והתקשרו לאחותי שהיא הגיעה עם בעלה וסיפרנו גם להם והשמחה היתה גדולה.... להורים שלו סיפרנו בשבת ישבנו כולם לארוחת צהרים והוא שם לכולם יין בכוסות ואמר "יש חגיגה...תרימו כוסית החלטנו להתחתן" אמא שלו בכתה מהתרגשות כולם שמחו וזהו............כך כולם ידעו!

אמיקה

New member
מכל התגובות הכי אני זוכרת שתיים:

אחת קרה - מהאבא שלו ואשתו שהסתפקו ב"מזל טוב" סתמי ונעלמו מהאופק (שחו"ח לא יבקשו מהם..) אחת חמה - אחי הגדול. כנראה אמא שלי סיפרה לו, הוא בא אלי למשרד, חיבק אותי חזק חזק, לחש-נשנק "מזל טוב - אני מאחל לך שתהיו מאושרים לפחות כמו שאני עם אשתי", וכשהוא קצת התרחק ראיתי שהיו לו ככה, עיניים דומעות... נשמה "קשוח" כזה.. ההורים שלי די ידעו שזה מגיע אבל מאוד מאוד התרגשו וחיבקו ונשיקו וכו´...

dorlim

New member
ואצלנו...

אצלו במשפחה כולם ידעו (פרט לאמא שלו מטעמי "בטחון שדה"
) ואף היו שותפים לתכנון ולביצוע (אחותו עזרה לבחור מקום, אחיו סייע לו בבישולים, אבא בארגון
). מייד אחרי ההצעה נסענו לסבתא שלו שבכתה מאושר ומיד אח"כ להורים שלו שם היתה התרגשות גדולה
למחרת היום נסענו להורים שלי בתירוץ שדורון שבא לביקור מהמילואים התגעגע ואז סיפרנו להם על ההפתעה שדורון עשה ללימור ליום ההולדת. לאורך כל הסיפור אמא שלי לא הפסיקה להתפרץ לסיפור ולשאול "כל זה ולא לא יכולת להציע לה נישואין" או "מה שווה כל זה אם אתם לא מתחתנים" וכאלה... ואבא שלי היסה אותה "את לא רואה כמה הוא אוהב את הבת שלך - איך הוא משקיע בה" "אל תדאגי בסוף גם זה יבוא" "תני להם לספר- תשמעי איזה יופי" וכאלה... וכשהגענו לסוף מבלי להגיד במפורש שהוא הציע לי להינשא הראנו להם את האצבע עם הטבעת ואמא שלי לא קלטה !!! ועד שאבא שלי לא אמר לה במפורש "את לא רואה - הם מתחתנים" היא לא האמינה למראה עיניה
ואז החלו הדמעות...

ואצלנו...........

ההחלטה נפלה (אני הצעתי) ב- 2 לפנות בוקר.. ולא נרדמנו כל הלילה מההתרגשות.... וזה היה רק אחרי חצי שנה שיצאנו...... בבוקר בשש התקשרתי דבר ראשון לגיסתי שהיא כמו אמא בשבילי..... והיא מתוך שינה התחילה להגיד שקרנית.... שקרנית.... לא מאמינה לך.... אחר כך נסענו לאבא שלי לעבודה.. והוא היה בשוק..וכמובן נשיקות וחיבוקים.... אחר כך נסענו לאמא שלי שהיא גננת והיה בלאגן בגן.....חבל על הזמן..... בצהריים נסענו להורים שלו ושוב היה בלאגן...... בערב באו כל הח´ברה (ל"ג בעומר) והיה שמח......

פלוציקה

New member
אנחנו .............................

עבר שבועיים מההצעה, (אם אפשר לקרוא לזה כך, אנחנו או יותר נכון אני הצעתי שנתחתן, החלטנו שזמן יותר טוב מזה לא יהיה, עם כל התירוצים שתמיד נמצא, נעשה את זה וזהו) עד שסיפרנו להורים, כי חשבנו לעשות הפתעה לסבתא שלי ליום הולדת שלה, היא הזמינה גם את ההורים שלו, ככה היינו יכולים להודיע לכולם ביחד... בנתיים התחלנו לארגן את האירוע לבד, הזמנו כבר מקום, צלם ואז נשברנו ולא יכולנו להתאפק יותר...היום הולדת של סבתא הייתה עוד רחוקה (בעוד חודש) למרות שהתיכנון המקורי היה להכין כבר את הכל וביום ההולדת לחלק לכולם הזמנות ולהחכות עד שהם יקלטו, אבל זה לא יצא... אז ביום חתימת החוזה עם המקום, זה היה יום שישי, התקשרנו לאחותי והזמנו אותם למסעדה, הראתי להם את הטבעת שקנינו כמה שעות לפני והם נורא שמחו בשבילנו, אחותי לא הפסיקה לבכות, בשבת נסענו לסבתא שלי, שהיא בכלל כמעט התעלפה מרוב ההתרגשות... עם ההורים שלו לא הצלחנו להפגש במשך כל השבוע, כי הם היו עסוקים, למרות שהסברנו להם שזה חשוב לנו שנפגש... ביום שישי הזמנו גם אותם למסעדה, התגובה הראשונית שלהם הייתה מזל טוב קר (ללא חיוך מצורף לברכה), אז התחיל כל הבלאגן, הם לא רצו חתונה כי לדעתם זה ביזבוז של כסף, הויכוח נמשך במסעדה תוך כדי צעקות בינם לבין בעלי. עד שאמרתי שהבנו את עמדתם, אנחנו לא מבקשים מהם שום השקעה כספית בחתונה, ושההחלטה היא שלנו... עזבנו את המסעדה במבוכה רבה, אני ובעלי לפחות (ומעולם לא חזרנו לשם)... טוב, ההמשך כבר ידוע ....

אצלנו ההצעה הייתה בחיק המשפחה

זה לא היה סוד שאנחנו מתכננים לעבור לגור ביחד ואח"כ להתחתן, אבל אני דרשתי הצעה כחוק... והגבר הפתיע אותי ביומולדת לפני שנתיים בדיוק ושלף טבעת בנוכחות כל החמולה - ההורים שלי ושלו, האחיות ובני-זוגן, הסבים והדודים שלי... בקיצור היה שמח, והיה בדיוק כמו שחלמתי (עם כולם מסביבי). החברים שמעו על ההצעה בדיעבד, אבל שוב - אף אחד לא הופתע באמת, רק אהבו את הדרך שבה זה בוצע. אגב, בגלל שזה היה יומולדת, יש תיעוד וידאו וסטילס מלא של האירוע...

דפי26

New member
אצלנו.......

אמא שלו ידעה שהוא עומד להציע אז בבוקר למחרת (יום שבת)נסענו לצהריים.הלכנו להורים שלי אמא שלי אמרה "הגיע הזמן" אבא שלי נישק אותי.בגלל שאנחנו ביחד הרבה זמן זה כאלו היה צפוי ולא נרשמה התלהבות ואני מאד נפגעתי.אני חוששת מהיום שאני אספר שאני בהריון ואקבל תגובה דומה.ההורים שלי לא יודעים להפגין רגשות.זה לא שהם לא אוהבים אותו או לא מקבלים את הקשר או משהו.הרי גם צפוי שיהיו ילדים אז מה? כך מגיבים?

1טינטין

New member
אצלנו...

חזרנו הביתה אחרי המסעדה וזה היה בלילה וההורים שלי ישנו(ההצעה היתה ביום הולדת שלי) התקרבתי לאמא שלי והערתי אותה בשקט בשקט ואז צעקתי לה באוזן שהוא הציע לי
כמובן שהיא חיבקה אותי בהתרגשות והיתה מאושרת עד הגג (יום אחרי זה כל הבנק ,שהיא עובדת בו, ידע) וניסת להעיר את אבא שלי והוא לא התעורר
טוב הוא שמע בבוקר והיה מבסוט. לאחותי שהיתה בתאילנד שלחתי הודעה ויום אחרי זה היא התקשרה כשהיא צורחת לי באוזן(בלי רחמנות טוב בכול זאת אני הראשונה שמתחתנת מביננו) ולהורים של המיועד הודענו בתחילת ארוחת הערב בביס הראשון של החריימה כאילו בדרך אגב.. אבא שלו נחנק מהעצם של ה
ואמא שלו וגיסתו קפצו עלי ועליו.

אצלנו... שתיים-אפס לאמהות

זה היה כבר כמעט לפני שנה. זה היה בסוף שבוע בצפון, וההורים שלי התבקשו להביא חפץ שקשור להצעת הנישואין מחברה שלי. הם לא ידעו מה זה כי זה היה ארוז, וכשנשאלתי אמרתי שזה סוד. לכן עברנו אצלם בדרך לצפון. הם משום מה לא חשדו שעברנו אצלם גם בחזרה. אכלנו ארוחת צהריים והרמנו כוסית. הם עדיין לא חשדו. כשאמרתי הם היו מופתעים (במיוחד בגלל שלפני כן שיגעתי אותם בשאלות למה בכלל להתחתן). אמא שלי ישר באה וחיבקה אותנו, ואבא שלי שתק. היה בשוק. אח"כ נסענו להורים שלו. לא יכולנו להתאפק וסיפרנו להם במטבח. אותה תגובה - אמא שמחה ומחבקת, אבא בשוק...

למעלה