הקאנג'י היומי #11

• פותח הנושא neko
  • פורסם בתאריך

neko

New member
../images/Emo41.gif הקאנג'י היומי #11 ../images/Emo41.gif

והיום קאנג'י פופולארי במיוחד: אנרגיה, אויר, רוח, נפש - Spirit, mind, energy, air - 気 Onyomi: KI, KE התרגום לא מדוייק, אבל על מהות הקי כבר נכתבו ספרים שלמים. מומלץ להתעמק קצת בנושא וכך להבין קצת יותר את המנטליות היפנית.

ketty the sheep

New member
ה'קי' זה כמו ברייקי?

טוב נו.. אני *מניחה* שיש קשר. היה לי פעם ספר על רייקי שהיה בו ניתוח המילה, והנה שם משהו על אנרגיה (ואחרי שקראתי את זה הלכתי להחליף את הספר
. כנראה שזה הרבה מעבר להבנה שלי)

neko

New member
כן, KI זה הKI של רייקי, אייקידו,

ועוד כמה. טיפה הסבר בלינק, יש עוד המון חומר שחיפוש קצר בגוגל יניב.

Tonjin

New member
ורק כדי להזכיר שלמרות כל הקונוטציות

ה'מיסטיות' שלו, המילה משמשת המון בשפה גם במשמעויות 'יותר ארציות'... 元気 、げんんきー healthyness, energy, liveliness, vigor (origin,begining,source+Ki) 気持ち、 きもち - feeling, temperment (hold,possess+Ki) 買い気、かいき - Shopping mood (buying,shopping+Ki) 英気 、えいき - excellent talent (excellent+Ki) 油気 、あぶらけ - greasy, oily, fatty (oil+Ki) 金気 、かなけ ー metallic taste (lit. Gold, money + Ki) 空気 、くうき ー air、atmosphere (emptyness+Ki) 食い気 、くいけ ー appetite (eat+Ki) 気が合う、 きがあう-to get along (with someone) (lit. Ki is 'fitting') 気が小さい きがちいさいー be timid、be shy (lit. Ki is small,small Ki) 気が大きい ,きがおおきい - generous (lit. Ki is long, long Ki) 気が短い 、きがみじかい - quick-tempered having little patience (Ki is short, short Ki) 気が弱い 、きがよわい - timid、faint of heart (Ki is weak, Weak Ki) 気をつけて - take care, be careful (lit. use the Ki) כדאי לשים לב במיוחד לששת האחרונים שלדעתי מספקים הצצה מעניינת לצורת המחשבה היפנית ולהגדרה (הרחבה) שלהם ל-気....

Tonjin

New member
ושוב הלך היישור לימין... הנה זה שוב

元気 、げんんきー healthyness, energy, liveliness, vigor (origin,begining,source+Ki) 気持ち、 きもち - feeling, temperment (hold,possess+Ki) 買い気、かいき - Shopping mood (buying,shopping+Ki) 英気 、えいき - excellent talent (excellent+Ki) 油気 、あぶらけ - greasy, oily, fatty (oil+Ki) 金気 、かなけ ー metallic taste (lit. Gold, money + Ki) 空気 、くうき ー air、atmosphere (emptyness+Ki) 食い気 、くいけ ー appetite (eat+Ki) 気が合う、 きがあう-to get along (with someone) (lit. Ki is 'fitting') 気が小さい きがちいさいー be timid、be shy (lit. Ki is small,small Ki) 気が大きい ,きがおおきい - generous (lit. Ki is long, long Ki) 気が短い 、きがみじかい - quick-tempered having little patience (Ki is short, short Ki) 気が弱い 、きがよわい - timid、faint of heart (Ki is weak, Weak Ki) 気をつけて - take care, be careful (lit. use the Ki​

מורן 1986

New member
כבר הגענו ל- 11 ?????

טוב, בזמן האחרון לא יצא לי להיות ממש פעילה כאן בפורום ..... היה לי במחן קשה מאוד מאוד במתמטיקה ..... ואתמול למדתי עד 16:00 !!! (מתוכן היו 4 שעות של פסיכולוגיה ושעתיים פדגוגיה !!) אז.... אפשר להבין ... אני בספק אם אני אוכל להיכנס היום פעם נוספת לפורום כי אני צריכה ללכת לרופא (יש לי נשירה ענקית בשיער !) אבל עכשיו יש לי קצת אוויר לנשום ועכשיו כשאני מסתכלת ... אני רואה שכבר הגענו לקאנגי ה- 11 !!!! אז רציתי לשאול - אולי יש אפשרות לעשות קישור לכלכ הקנאנג'יים שהיו עד עכשיו כי פספסתי חלק ...... פליזזזזזזזז ................... (חשבתי לפתוח על זה הודעה חדשה .... אבל היה חבל סתם לפתוח הודעה לא קשורה .... איזה חמודה אני !!)

neko

New member
את כל הקאנג'י ניתן למצוא באתרים,

וביחוד באתר שממנו אני לוקח אותם. פינת הקאנג'י היומי היא רק תמריץ למידה.

למעלה