הקאנג'י היומי #6

• פותח הנושא neko
  • פורסם בתאריך

neko

New member
../images/Emo41.gif הקאנג'י היומי #6 ../images/Emo41.gif

וואו, כמעט ועבר שבוע שלם, ואנחנו כבר עם הקאנג'י: קול, רעש, הגיה - 音 - Noise,sound,pronunciation Onyomi: ON, IN Kunyomi: oto, ne שימו לב שזה הקאנג'י הראשון שמורכב מקאנג'י יותר פשוטים: שמש ועליה.

otem®

New member
הצעה

למה שלא תשרשר את כל הקאנג'י להודעה אחת??

neko

New member
הודעות מפסיקות לקפוץ תוך 3 ימים,

ככה שההודעה תעלם לה מאחור. אנחנו רוצים שכל יום תעלה הודעה חדשה ונוצצת, ובין השאר המטרה היא גם לאפשר דיון על הקאנג'י.

lgmtk

New member
עדיף מבחינה לימודית ללמוד דבר

ראשון היראגאנה ואחרי זה קאטאקאנה ואחרי זה קאנג'י, אך מה שהוא מציג קל ללמוד. לא יזיק ללמוד עוד כמה קאנג'י. וגם את האוניומי והקוניומי.

neko

New member
בגלל המינון הנמוך יחסית של קאנג'י

ליום, אפשר בהחלט ללמוד את ההירגאנה והקטאקנה תוך כדי. לי לקח חודש להגיע לקריאה\כתיבה סבירה, בשיטת הפלאשקארדס משולבת עם כתיבת כל הסט 3 פעמים ביום.

THE real CoWBoY

New member
מה זו שיטת הפלאשקארדס?

ואם תוך חודש הגעת לרמת קריאה\כתיבה סבירה אז גם אני רוצה

neko

New member
מתחילים מיצירת כרטיסים ע"י חיתוך

של נייר A4 רגיל (נייר מדפסת) ל3X3 (כלומר ל9 כרטיסים). למען הנוחות אפשר לגזור פינה אחת קבועה (אצלי זו השמאלית העליונה) וככה הם לא מתהפכים בחבילה. על כל כרטיס רושמים מצד אחד סימן, ומצד שני את משמעותו. כל יום מוסיפים עוד 5 סימנים (לפי הטבלאות שנמצאות למשל בKANJISITE.COM). כל יום עוברים על כל החבילה 3 פעמים ביום, ואומרים את ההברה של הסימן. מה שלא יודעים, הופכים ובודקים. תוך חודש בערך מסיימים את כל הסימנים בHIRAGANA ובKATAKANA. ניתן לשלב את השיטה עם רישום (פעמיים שלוש ביום) של כל הסימנים שאתה יודע בצורת הטבלה שבאתרים, ואח"כ להשוות למקור ולתקן.

Houndour

New member
קראתי את כל המאמרים אך

עדיין לא ברור לי ההבדל בין אוניומי לקוניומי.

neko

New member
ההבדל ביניהם פשוט,

הבעיה היא לזכור מתי משתמשים באחד ומתי באחר...

otem®

New member
אם תשרשר את זה כל יום להודעה חדשה

זה לא יעלם בקרוב

neko

New member
כנראה שהגעת מפורום מנגה ואנימה,

שם יש תרבות שרשור קפדנית שהונהגה ע"י המנהלים. בפורום כמו זה, אני לא רואה בכך צורך, ואין לדעתי שום סיבה לצמצם את כל הדיונים לשרשור אחד ארוך. נראה לי יותר נחמד שכל מי שיש לו שאלה פשוט יכול לפתוח הודעה חדשה ולשאול, ומאותה שאלה יתפתח דיון בשרשור הספציפי באותו נושא.

otem®

New member
ממש לא

אף פעם לא הייתי שם... אבל אני חושבת שזה יותר נוח שהכל משושר למקום אחד

rocket

New member
אהממ אהממ

בפורום שלי היה ממש בלגן והייתי חייבת להנהיג את המדיניות הזאת..

neko

New member
זאת לא הייתה התקפה על המדיניות,

ציינתי בפירוש שבפורום הזה ספציפית, בגלל האופי שלו, אין צורך במדיניות כזו (לדעתי לפחות). ד"א, משהו שלא הבנתי אצלכם: אם כולם אמורים לשרשר, איך נפתח שרשור חדש? רק ע"י המנהלים?

rocket

New member
ברור שלא

המדיניות היא תקפה רק לגבי שאלות קטנות כמו נגיד "כמה פרקים יש בסדרה מסויימת" .. ברור שכל חבר פורום יכול לפתוח שרשור חדש רק צרך לחושב העם הנושא יכול לגרור דיון של כמה הודעות לפחות או שהתשובה יכולה להיות בשתי מילים בלבד כשבמקרה השני באמת רצוי לשרשר את השאלה למקום אחר נראה לי שבלבלתי את עצמי 0_0

מורן 1986

New member
וככה גם הפורום יהיה פעיל יותר

ולא פורום יבש
ומשעמם
אלא פורום
יפה
ומקסים
כמו שהוא עכשיו

lgmtk

New member
למה פורום יבש? דווקא פורום מאוד