הקאנג'י היומי #9

• פותח הנושא neko
  • פורסם בתאריך

neko

New member
../images/Emo41.gif הקאנג'י היומי #9 ../images/Emo41.gif

פרח - Flower - 花
Onyomi: KA, KE Kunyomi: hana​

neko מה דעתך להוסיף לקאנג'י היומי

גם דוגמאות של צירופים שונים של הקאנג'י? ככה יהיה יותר קל ללמוד אותם. למשל ל 花 אפשר להביא את הצירוף hana ya (חנות פרחים - אני מצטערת אבל עוד לא הצלחתי לגרום למחשב שלי לייצר קאנג'י בעצמו). הנה פתגם נחמד ושימושי שמצאתי, עם הקאנג'י הזה: 花より団子 はなよりだんご 花 = פרח より = יותר מ..., עדיף 団子 = כופתאת אורז (יאמי!) המשמעות של הפתגם: עדיף להיות מעשי ומציאותי במקום להביט על הדברים מהצד ולא לעשות כלום. וגם: עדיף משהו עם רווח מעשי מאשר משהו אלגנטי ומעודן אבל לא מעשי. וגם: עדיף משהו עם תוכן מאשר משהו עם הופעה חיצונית יפה אבל ריקה. הפתגם הזה קשור קשר הדוק למנהג ה 花見 はなみ = הצפיה בפרח. הכוונה ליציאה לצפיה בפריחת הדובדבן באביב (בדרך כלל בתחילת אפריל). כולם יוצאים לפארקים ויושבים מתחת לעצים ועושים מסיבות שבהן, בין כוס סאקה אחת לשניה, אוכלים גם הרבה 団子. שימו לב לצורה הדיקדוקית של "עדיף X מ Y" - שהיא הפוכה מאשר בעברית.

Tonjin

New member
זה רעיון מאד טוב, כי סה"כ הקנג'י

כמעט לעולם לא יופיעו בפני עצמם, אלא כמילה בתוך משפט או מחוברים לקנג'י אחר... למעשה לדעת 'סתם' את הקריאות של הקאנג'י זה ממש לא מספיק - אחרי זה צריך לדעת איך הם מתחברים/מגיבים/מבוטאים יחד עם קנג'י נוסף, מה גם שכפי שאמרה דנה, זה בהחלט עוזר לזכור... מה שכן - לפחות בהתחלה זו הפקה - אין מספיק קנג'י ליצור איתם מילים ןלהציג חדשים רק כדי שיהיו מילים חדשות קצת סותר אם המטרה של קנג'י ליום... (אגב מה סוכם, יש באיזשהו מקום רשימה/שרשור של הקנג'י היומי?)

Tonjin

New member
אופפס.... סליחה

הרגע שמתי לב שאכן יש דוגמאות בקובץ המצורף. (דנה - יש שם אפילו 花屋....), נו טוב - שוב הסתערתי לדלת פתוחה....

neko

New member
אני לא טורח ליצור קישורים לקאנג'י

היומיים, כי ממילא בינתיים אני לוקח את כולם מאותו אתר, וכל אחד יכול להכנס וללכת על הקאנג'י אחד אחד. לעומת זאת, אני שומר לעצמי קישור לקאנג'י היומי בפורום כל יום למקרה הצורך.

Tonjin

New member
מה שהיה לי בראש היה להכנס לרשימה

(אם יש כזו, עכשיו אני מבין שאין) ולראות אם אני יכול להרכיב מילים מהקנג'י שכבר הופיעו (או עומדים להופיע בקרוב) לטובת הדוגמאות...

neko

New member
זה מאד פשוט...

כנס לפה. הגענו לקאנג'י ה9 ברשימה (של פרח). כל מה שלפניו בטבלה כבר פורסם. בהצלחה...

Tonjin

New member
אז הנה כמה....

השתדלתי לבחור מילים שמשלבות רק קנג'י שנלמדו וכאלו שלא הופיעו בדוגמאות של האתר שנתת....
円い (まるい) - round, circular 円か (まどか) - round, tranquile 円グラフ (えんグラフ) - pie graph or pie chart 王のように (おうのように) - like a lord 花々しい; 花花しい (the "々" serves as a way to double the Kanji before it - like in here Hana 々=hanabana) はなばなしい - brilliant, spectacular, magnificent 花王 (かおう) peony, king of flowers (אדמונית) 花火 (はなび) - fireworks 下火 (したび) burning low, vanishing, declaying... 石火 (せっか) flint fire, flash​
אם נראה לך (או למישהו) שזה עוזר (לדעתי גם יותר מעניין וגם יותר יעיל לתרגל ע"י כתיבה של מילים קיימות גם אם חלקן לא ממש שימושיות....) אז תגיד ובטח אפשר למצוא עוד, מה גם שעם הזמן יצטברו יותר קנג'י ויהיה יותר קל למצוא מילים....

frodo1

New member
הצעה

אולי תשים את כל הקאנג'ים בלוחות או משהו?

למעלה