הקאנג'י היומי

• פותח הנושא neko
  • פורסם בתאריך

neko

New member
../images/Emo41.gif הקאנג'י היומי ../images/Emo41.gif

ביום טוב ובשעה טובה נפתחה פינת הקאנג'י היומי. לאחר לבטים קצרים ביני לבין עצמי החלטתי לפרסם את הקאנג'י לפי הסדר שמלמדים בבהי"ס (בהעדר סדר אחר מקובל), ולא להפריד את המספרים. ולכן, בצורה מפתיעה משהו, להלן הקאנג'י היומי הראשון (הערה: לפני שמתחילים ללמוד את הקאנג'י מומלץ לקרוא את מאמר הרקע לקאנג'י ומאמר הרגע להירגאנה וקאטאקנה. בנוסף, יעיל יותר להתחיל ללמוד קאנג'י לאחר שכבר יודעים את הקאנות ע"מ לקרוא את הפירושים באתר המקושר): --- המספר 1 Onyomi: ICHI, ITSU, KAZU Kunyomi: hito, hitotsu

tamarhp

New member
אמממ...

מצטערת על הבורות, אבל אני רק מתחילה בשפה הזו... המספר 1 Onyomi: ICHI, ITSU, KAZU Kunyomi: hito, hitotsu מה זה אומר? מה מהם הוא צורת ההגיה? ומה ההבדל? רק סיימתי לקרוא תהמאמרים ואני נורא מבולבלת...

neko

New member
הסברים:

1. קודם קיראי את הקטע על אוניומי וקוניומי במאמר הרקע לקאנג'י. 2. ההגיה היא פונטית לחלוטין. HE כמו בHELLO, וCHI כמו בCHIWAWA, וכו'.

tamarhp

New member
כן, אבל לא בדיוק..

המספר 1 Onyomi: ICHI, ITSU, KAZU Kunyomi: hito, hitotsu קראתי את המאמר, אני צריכה לחזור עליו שוב עד שהוא ייקלט לי, אבל זו לא בדיוק הבעיה.. נגיד - ICHI, ITSU, KAZU - מה מהם מבטא את המילה "אחד"? או שיש כמה מילים למילה "אחד"? ומתי משתמשים בכל אחד? אני די מבולבלת.. בכל מקרה - המון תודה על העזרה, אתם גדולים!!!

neko

New member
ההבדלים בין האוניומי והקוניומי

מובהרים במאמר. גם אני לא יודע בדיוק מתי משתמשים בכל אחד, אם כי בתמונה את רואה דוגמא לשימוש בקאנג'י. אם את עדיין לא יודעת לקרוא הירגאנה וקאטאקנה, כנסי לקישור של האתר שם מופיע הרומאג'י מעל התמונה שהעתקתי. למיטב ידיעתי, יש לקאנג'י של מספרים היגוי שונה כאשר מדובר באדם-חי-צומח-דומם-חודש-שעה וכו' (כלומר, תלוי מה סופרים).

neko

New member
אם מישהו יוכל להסביר איך יודעים

באיזו מהצורות להשתמש בכל מקרה, אני אשמח.

amitwagner

New member
a little help

there is no way to know which reading to use, you have to learn and remember. the more you learn the easyer it gets. now a little explanation about the kanji. 一 that's the kanji for the number one 一月- ichigatsu, january. the kanji for ONE and the kanji for MONTH. together- the first month. 一人- hitori ,one person. the kanji for ONE and the kanji for PERSON. 一冊- issatsu ,one book. SATSU does not mean book, it's a word for counting books. last thing. hitotsu is not a kunyomi only hito. the tsu will be added in hiragana. very last thing. just to say the number ONE you use ICHI.​

מורן 1986

New member
זה בורות? תראי את הטמטום שלי:

טוב, אולי אני באמת בורה
אבל מה זה קאנג'י ?????????????
וחוץ מזה המאמר שיש אליו קישור
הוא באנגלית וזה מאוד מאוד קטן
לא רק שאני לא הכי טובה באנגלית
(ואני לא מבינה איך שבצו אותי ב- 5 יח"ל??) אלא שזה מאוד קטן ! איך אני אקרא ואבין מה זה קאנג'י ???? זה נשמע לי כמו יפנית ...
משום מה ....

מורן 1986

New member
היום../images/Emo35.gifאיפה../images/Emo35.gifמתי../images/Emo35.gifאיך../images/Emo35.gifלמה|?כמה

איך זה שלא ידעתי ???? יש קישור ???

neko

New member
יש לך בראש העמוד של הפורום טאב

כחול ובו מאמרים, קישורים ועוד.

amitwagner

New member
books

there are whole books on kanji but you have to start some where. belive me, start small and do it slowly or you will not remember a thing.​

neko

New member
המלצה חשובה:

זהו זמן מעולה להתחיל להשתמש בשיטת הפלאשכארדס. קחו נייר A4 רגיל של המדפסת, וגזרו אותו ל9 מלבנים קטנים ע"י חיתוכו לאורך ל3 (כל חלק צריך לצאת 7 ס"מ) ולרוחב ל3 (כל חלק צריך לצאת 9.9), ותקבלו גזירים מלבניים נוחים. גזרו מכל הכרטיסים אחת מהפינות. הפינה הגזורה היא השמאלית העליונה. וכעת כל יום רישמו את הקאנג'י היומי מצד אחד (הצד הקדמי) ומאחור רישמו את פרטי הקאנג'י: מספרו, פירושו, והאוניומי והקוניומי שלו. כעת, כל יום ניתן לעבור על כל החבילה ולשנן את פירושי הקאנג'י ומילותיהם. מצורפת כדוגמא חבילת ההירגאנה\קאטאקנה שלי, כאשר אחד מהקלפים הפוך להנאתכם (HE בKATAKANA במקרה). בהצלחה!

tamarhp

New member
OK תודה

לקחתי לתשומת לבי אבל.. אני עדין תקועה עם השאלה שלי למעלה

neko

New member
ד"א, ניתן לרכוש חבילת קאנג'י

שלמה ומלאה על כרטיסים עבים בהדפס איכותי (אך איני יודע איפה ובכמה). לדעתי, בכל מקרה יש יתרון לימודי גדול מעשיית הכרטיסים לבד.

neko

New member
חצי-שרירותית, אני בחרתי בפינה

השמאלית העליונה כי ככה כשאני הופך את הכרטיס לכתוב פרטים, הפינה לא נמצאת איפה שאני כותב (באנגלית משמאל לימין). הסיבה שמלכתחילה אני גוזר פינה היא בשביל שלא יתערבבו לי הקלפים ככה שאחד עם הסימן קדימה ואחר עם הפירוש. ככה אפשר לעבור על החבילה עם הצד של הסימן ולהגיד על כל סימן מה הוא אומר, ואם לא בטוחים לבדוק מאחורה. מישהו באינטרנט הציע שם יש קלף שטועים בו, להפוך אותו בתוך החבילה, ואחרי שעוברים את כל החבילה להוציא את ההפוכים (קל בזכות הגזירה).

למעלה