הקפצת שרשרת מאמרים

אלרגיות באביב- חדש בסינית ../images/Emo82.gif

שחר דוידמן חוזרת אלינו עם סיפור מקרה של אלרגיות באביב. למעבר לכתבה לחצו כאן. אתם מוזמנים לעיין ולהתעדכן, להתרשם ולהירשם. שבוע טוב לכולנו, יעל
 

nitzano

New member
כיצד פילוסופיה באה לידי ביטוי בתרגול מעשיו

פילוסופיה בתנועה - ווּ-גִ'י - מכְּלוּמִיּוּת קיצונית ועד הֶעְדֵּר קיצוניות מדהים לראות עד כמה השפיעה הפילוסופיה הסינית על תחומים שונים כגון הרפואה הסינית, תרגילי טיפוח הבריאות (צ'י גונג ומיומנות פנימית) ואמנויות הלחימה הסיניות. ככל שחותרים להבין את המקורות כך מבינים שבסופו של דבר יש לנסות ולהבין את המקור הראשוני להכל, הדָּאוֹ והצ'י המקורי. על הצ'י המקורי כמקור לבריאת היקום בתפישה של הרפואה הסינית סיפרתי ברשומה בראשית. היום אני רוצה להתייחס להשפעה של פילוסופית הדאו על תרגולות טיפוח הבריאות. רבות נכתב על הדאו, משמעותו וכמובן העובדה שמילים אינן מסוגלות להבהיר באמת את המהות האמיתית של הדאו. מכיוון שכך לא אתיימר להבין או לפרש את משמעות הדאו בעצמי אלא אנסה להסביר מה הוא איננו ועל סמך זה אולי נוכל להבין טוב יותר מה הוא הדאו. כמו כן אינני רואה בדאו חשיבות יתירה בתרגול טיפוח הבריאות ומעדיף להתמקד דווקא ברעיון הווּ-גִ'י שהשפיע ישירות על אופן התרגול.
 

nitzano

New member
עונות השנה - האם עכשיו אביב או קיץ

רשומה חדשה
מועדי עונות השנה ועונות חריגות ברפואה הסינית - חלק א' לאחר פרסום הרשומה "תחילת הקיץ - חודש רביעי", שעסקה בשינויים בצ'י האדמה והשמיים בחודש הראשון של הקיץ והשפעתם על גוף האדם, קיבלתי מספר פניות ושאלות בנוגע לתוכנה. בין היתר נשאלתי מדוע חודש מאי נחשב לתחילת הקיץ למרות שנהוג לשייך לקיץ את חודשים יוני, יולי ואוגוסט. שואלת אחת תהתה, כיצד שינויים אקלימיים מאד בולטים העוברים עלינו לאחרונה, משפיעים על התיחסות התורות העתיקות לעונות. והיו גם ששאלו האם הרפואה הסינית בכלל מתחיסת למזג האויר החריג והשפעות עלינו. מכיוון שלדעתי שאלות אלו קשורות אחת לשניה בחרתי לענות על כולן יחדיו בתשובה אחת מקיפה.
 

nitzano

New member
רשומה חדשה - פעימת הצ'י היאנגי

פעימת הצ'י היאנגי ליָאנג-צִ'י (הצ'י היאנגי שבגוף) תפקידים וביטויים שונים ואחד הבסיסיים שבהם הוא חום. על פי הרפואה הסינית האדם נברא כתוצאה מאיחוד של צ'י השמיים וצ'י האדמה. מכיוון שהאדם הינו חלק מהיקום הוא מושפע משינויים המתרחשים בטבע בין השמיים והארץ. בדומה לשינויים, המתחוללים במחזור עונות השנה בחום שבין השמיים והארץ ותנועתו פנימה אל תוככי האדמה וחזרה אל פניה, כך גם בגוף האדם מתחוללים שינויים בתנועת הצ'י היאנגי של הגוף. ברשומה על "ציר, סגירה ופתיחה" הסברתי על קצה המזלג על תנועת היאנג-צ'י בגופנו בכיוונים פנימה והחוצה והאחראיים על פתיחה וסגירה של שערי הכניסה והיציאה. עוד ברשומה - מחלות הקשורות בתנועה לא סדירה של היאנג צ'י בגוף וכיצד אנו המטפלים צריכים להתאים את אופן הטיפול בדיקור למיקומו של היאנג צ'י.
 

nitzano

New member
צמחי מרפא ודיקור סיני ותרומתם להתפתחות הרפואה

רשומה חדשה: צמחי מרפא ודיקור סיני ותרומתם להתפתחות הרפואה הסינית לאחר שסיימתי את לימודי והתמחותי בסין חזרתי לארץ ונדהמתי לשמוע שבארץ אנשים מעריכים את הדיקור הסיני יותר מצמחי המרפא. אחת הסיבות להערכה זו נובעת ככל הנראה מכך שהדיקור הסיני התקבל במערב בקלות רבה יותר מרפואת הצמחים ועל כן מטפלים רבים ברפואה סינית התמקדו בדיקור סיני וזנחו את תחום צמחי המרפא. דבר נוסף ואווילי ששמעתי היה שהרפואה הסינית בסין כיום (רפואה סינית מסורתית TCM) ובעיקר שיטת אבחון האיברים הפנימיים הינם תוצר של פיתוח מחודש של הרפואה הסינית ברוח השלטון הקומוניסטי. בארבע השנים האחרונות אני שומע "אקסיומות" אלו שוב ושוב עד שלבסוף החלטתי שהגיע הזמן לתקן את המעוות. ברשומה זו אסביר מדוע לרפואת צמחי המרפא היתה תרומה רבה יותר מהדיקור במחטים להתפתחות הרפואה הסינית וגם אסביר מעט על המקורות העתיקים של אבחון האיברים הפנימיים.
 
למעלה