בזמן הקפיצות בזמן הלוסטיז מגיעים לשנות ה50, כשהאחרים חושבים שהם מהצבא האמריקאי, שהביא בעבר פצצת מימן לאי. בנוסף, פראדיי פוגש שם את אמו כשהייתה בת 17, ולוק פוגש את ווידמור בן ה17, שניהם היו אחרים.
שכמו שגילינו בפרק סוף עונה 5, ב1954 האחרים קברו את הפצצה בתוך המנהרה העתיקה, אבל אז דארמה בנו את דארמה-וויל מעל המנהרה הזאת. אז הנוף שרואים ב1954 הוא אותו נוף שרואים מדארמה-וויל בהמשך הסדרה. נ.ב. אני מקנא בך על הוואי.
יתכן שגם אני אהיה בהוואי בקרוב, ואני מתכוון לחפש אתרי צילום של אבודים. כבר חקרתי קצת באינטרנט, וגיליתי איפה נמצאת דהארמה-וויל, והיא מאד רחוקה מהחווה שבה צילמו את סצינות 1954 עם הפצצה (שהמתקן שלה עוד נמצא שם). למעשה, הם ממש בקצוות שונים של אוהאו. בסדרה הם דווקא קרובים.
יש מתקנים מאד דומים ליד דארמה-ויל. אגב - הם קצת מייפים את דארמה-ויל בצילומים. הגדר לא קיימת במציאות, ואין אדניות על המתקן העגול... במציאות זה אמנם חלק ממקום פעיל (YMCA Camp Erdman), אבל ה"כפר" נמצא בחלק נפרד ונראה די נטוש, לפחות בתקופה שהייתי שם.
יש מתקנים מאד דומים ליד דארמה-ויל. אגב - הם קצת מייפים את דארמה-ויל בצילומים. הגדר לא קיימת במציאות, ואין אדניות על המתקן העגול... במציאות זה אמנם חלק ממקום פעיל (YMCA Camp Erdman), אבל ה"כפר" נמצא בחלק נפרד ונראה די נטוש, לפחות בתקופה שהייתי שם.
לאחר שגילינו שג'ין בחיים, ואחרי שהוא נאסף ע"י הצוות של רוסו, אנחנו רואים איך הכל התחיל בשביל רוסו על האי. סמוקי מדביק את חברי המשלחת שלה במחלה, ולאחר מכן היא הורגת את כולם. בנוסף, אנחנו גם מגלים סוף-סוף איך מונטנד איבד את היד שלו (אחרי ששמענו על זה בעונה 1).
באותו פרק שבו אנחנו רואים את לוק חוזר לחיים (או לפחות חושבים ככה), אנחנו גם מגלים איך הוא מת בעולם החיצון. מסתבר שבן הרג אותו בבית מלון בלוס אנג'לס, לאחר שסיפר לבן מה צריך לעשות כדי לחזור לאי. סצינה עם משחק מעולה כרגיל של טרי אוקווין ומייקל אמרסון.
לאחר שחוזר מאן-הרבור כדי לנסות לפוצץ את פצצת המימן ולגרום להתרסקות 815 לא להתרחש, אלואיז הוקינג הורגת אותו, ואנחנו מגלים שהיא בעצם שלחה את בנה לאי כשהיא יודעת שהיא הולכת להרוג אותו. טוויסט מסע-בזמן, כראוי לעונה שמלאה בכאלה.
שני יריבים וותיקים (וכפי שנגלה בעונה הבאה, אחים) שחיים אלפי שנים, מדברים על פילוסופיה, טבע האדם ותכניותיהם ארוכות-הטווח – ג'ייקוב רוצה להוכיח שהאיש בשחור טועה, האיש בשחור רוצה להרוג את ג'ייקוב.
בפעם השלישית ברציפות, ג'ון לוק נמצא בתוך ארון קבורה בפרק סיום עונה. הפעם אנחנו מגלים שכל הזמן הזה הוא היה מת, ושהאדם שקורא לעצמו ג'ון לוק הוא בעצם מתחזה, אותו האיש בשחור מהסצינה הפותחת את הפרק.