הרצאה בכנס "אייקון"

Gilliana

New member
../images/Emo41.gif הרצאה בכנס "אייקון"

ביום ג', ה-10.10 בשעה שש בערב, תתקיים הרצאתנו במסגרת פסטיבל "אייקון" בנושא: מפגשים מהסוג הרביעי - יופולוגיה או פסיכולוגיה? הספטיבל נערך כמדי שנה בחוה"מ סוכות, במתחם הסינימטק בת"א.

Gilliana

New member
אכן נושא רחב

ולכן בחרנו רק מקטעים מסויימים ממנו - המקרים המתוחקרים היטב, טכנולוגיות הבדיקה והתופעה בראי התרבות הטלויזיונית והקולנועית, כאשר אנו מתייחסים ליצירות המפורסמות בלבד.

0Pandemonium0

New member
ואת מאמינה בזה, או שבתור חוקרת את

יכולה להגיד לי שאלה סיפורים מופרכים לחלוטין?

Gilliana

New member
נדמה לי ש...

... הסברתי כבר יותר מפעם אחת שאין שום קשר בין אמונה לבין מחקר העבמי"ם שהוא מחקר מדעי טהור. לגבי שאלתך השניה - על מנת לשמוע את התשובה תצטרך להגיע להרצאה.

MetalSinagouge

New member
אבל איך?

אפילו למדענים יש תשוקות ורצונות, ז"א הבחירה של להוכיח האם X קיים או האם X לא קיים (מאורעות משלימים לכאורה בעלי משקל שווה), די תלויה במדען. במהלך ההיסטוריה הרבה אנשים הראו שמה שהמוח מאמין בו המוח גם ימצא דרך להוכיח כנכון, זה למה קבוצה של תומכי ווילהלם רייך מצאה עדויות לאנרגיית אורגון, וקבוצה של מתנגדי רייך לא מצאה הוכחות ושרפה את כל כתביו. התחום הזה נהפך לסופר אישי אחרי שראלים למיניהם עם תסרוקות פקעת הקימו דתות שלמות שמבוססות כבר על חיזרים ולא עב"מים, על מפגשים ולא עצמים חשודים. גם ראיתי את תגובתו של יופולוג אחד (בתוכנית אחת ממיני רבות בנושא) בהקשר לקלטת של החיזר(?) מArea51 (הקטע שבו דיברו עם החיזר טלפתית <עוד משהו שלא יכול לגמרי להבדק על ידי המדע העכשווי> ואז החיזר נכנס לטראומה פיזית\נפשית כלשהי). הבנאדם פשוט בכה.

Gilliana

New member
אתה מדבר על דברים אחרים לגמרי

אני מדברת על מחקר מדעי ועל דברים שכן ניתן לבדוק באופן מדעי ולא, תסלח לי, קלטות הזויות של חייזרים שמתקשרים באופן טלפטי. מעבר לזה - אתה כמובן מוזמן לשמוע את ההרצאה שיהיה בה גם session שאלות ותשובות.

MetalSinagouge

New member
כמו SETI?

אני אישית די בטוח שאחוז ניכר מהם למשל כן רוצה לגלות האם הם לא היחידים ביקום. מי שאמור להיות די מפוחד הוא אדם ששייך לאחת הדתות המונותאיסטיות שגורסות כי כדה"א הוא המקום המאוכלס היחיד, למרות שגם להם יש אינטרסים לבדוק את זה, הם לא יעשו זאת כי הם חיים באמונה שהם היחידים ביקום (מה שיכול להיות נכון, אבל גם יכול להיות לא נכון). לא יודע מה אמרתי כרגע אבל... אני יכול לחפור שעות על זה שבעצם כל היקום הוא המצאה של מערכת העצבים שלי אבל זה יהיה מוגזם. מחר יש בית ספר.

Gilliana

New member
עזוב את SETI - לא קשור לעניין

ובכלל, זה נושא מאד רחב שאי אפשר לדון בו על רגל אחת. אם הנושא מעניין אותך - אוכל להפנות אותך לטור של חנן סבט ושלי ב-NRG ולכתבותינו בנושא מאז דצמבר האחרון, וכמובן - אם תבוא להרצאה, תוכל לשמוע על הרבה מאד מחקר מדעי שנעשה בתחום החטיפות, שכן זה הנושא שאנו עוסקים בו בהרצאה.

Lonly badger

New member
אין שום דבר רע באמונה

כל עוד היא משומשת ככלי מדעי. כלומר, אמונה בערבון מוגבל - כמו אשמה בערבון מוגבל (guilty until proven innocent) רק שזה אמור להיות ההפך, מדענים צריכים להאמין במשהו שהוא מעבר לאמונה אבל דורש אמונה- משהו שהוא מעבר למחשבות או רגשות או חוקים פיזיקלים, משהו שיעזור ל"אובייקטיביות" אליה הם שואפים. בעיקר שכיום לפי המדע המודרני אי אפשר להפריד בין הסובייקט לאובייקט בניסוי , וכל אחד משפיע עליו. ככה שלא יעזור אם תתרחק מאות קילומטרים מאתר הניסוי או שתשתמש ברובוט שיגיד לך מה התוצאה, אתה בנית אותו , מתוך האמונה שלך ומתוך היכולת וההכרה שלך שלא ניתן להפריד אותה מן המציאות. לא- אמונה איננה דבר רע, כל עוד אתה לא מאמין במשהו כה מגוכך כמו אלוהים במובן של - אומרים שהוא מעבר להכל , אבל אני מכיר אותו , הוא מטר שמונים ושתיים עם זקן לבן וקול אבהי.

Gilliana

New member
אין שום דבר רע באמונה, חלילה

אבל גם אין שום קשר בין אמונה ומחקר מדעי. במחקר יש השערת מחקר שאותה מאששים או מפריכים - נקודה, אין לדבר שום קשר לאמונה Whatsoever.

Lonly badger

New member
yes melady

but אני מחשיב אמונה אמיתית כהנחות המטאפיזיות שלנו מופעלות ומוגברות על ידי חושניות או סוג של רגישות אשר מפעילה אינטיליגנציה פארא-אנושית, או טרנצנדנטלית, כל בן אדם משתמש בה שהוא מגיע לרמת התמחות בכל מקצוע או פעילות כלשהי , החל ממדע עד לספורט ואמנות. ומכאן גם נובעת הצניעות שיש לרוב האנשים הגדולים האלה, הם תמיד מעבירים את התודות שלהם לקולגות או לשותפים במחקר או שהם טוענים שזה לא היה הם - הם לא עשו כלום, ואין להם מושג מאיפה זה בא. תלוי כמה הם מספיקים לשתף את העולם בחוויה האישית\יוצאת דופן הזו , אם זאת היא קורה כל יום וכל שעה מסביב לעולם. גם מכאן נובע הקשר ההדוק שיש בין מדענים קלאסיים לדת\כנסיה\בונים חופשיים. אכן לאמונה אין קשר ישיר למחקר מדעי, אך אמונה - החלק המודע ואינטלקטואלי שמנסה להסביר את החוויה שנוצרת בזמן מחקר מדעי או כל פעילות אחרת מוצלחת ואיכותית , היא רק משחק במקרה הטוב .

Gilliana

New member
אבל זו לא אמונה, זו...

אינטואיציה - בשונה מאד מאמונה (לדעתי לפחות). תחושת בטן אינטואיטיבית אינה נובעת מאמונה כזו או אחרת והיא עצמאית לחלוטין. אין ספק יחד עם זאת שהקשר המשני שאתה מצביע עליו קיים - לא אחת קרה כי מדענים, בעקבות מחקר כזה או אחר, הגיעו למסקנה אישית כי לא יתכן כי אין איזשהו כח עליון העומד מאחורי חוקי הביולוגיה והפיזיקה.

gillll

New member
דווקא היום

יש הוכחות מדעיות לאלוהים (חסרונות ההוכחות שהן על דרך השלילה וקשות לתפיסה ועוסקות במדעים הכבדים - מכניקת הקוואנטים.

Lonly badger

New member
god = dog backwards

כנ"ל אלוהים הוא רק מילה שנמצאת בתנ"ך, על מה שמצביעים דברים כמו מכניקת הקוונטים הוא משהו יותר קדום מאלוהי התנך או כל תרבות אחרת. הדבר הבסיסי ביותר, שנמצא בכל דבר ובכל מקום. אין לו שום קשר לשום דבר כי הוא מעבר לקונספט ותיוגים לוגיים, אבל בלעדיו אין להם משמעות. אז אין ממש צורך להתפלל אליו או להעריץ אותו במובן הלא מתודי והמצונזר שטפטפו לנו מגיל אפס.

Gilliana

New member
ממתי מכניקת הקוונטים...

... זו הוכחה לקיומו של אלוהים ו/או כל כח עליון כלל יקומי שהוא???

למעלה