השדרוג הגדול של מואיז הקטן

רֶשֶף

New member
../images/Emo41.gifהשדרוג הגדול של מואיז הקטן../images/Emo63.gif

(לפרקים הקודמים) ככל שנמשך הזמן והטיול המובטח לתבור בושש לבוא, כך גברה סקרנותי לגבי המשך מעלליו של מואיז הקטן. הטרדתי את אשר בנושא כמעט על בסיס יומי - "נו, אחי, מה עם הסיפור? הבטחת לסיים אותו. מה קרה בסוף עם מואיז?", אבל הוא, אשר, מחזיק פאסון. "סתם המצאת אגדה" זרקתי לו בבוז "איך זה שעד היום לא שמעתי על שום מואיז? ואני, תאמין לי, מסתובב הרבה..." "הוא שמר תקופה מסויימת על פרופיל נמוך" הצטדק אשר "אבל עזוב אותך משטויות. מואיז שמואיז. תגיד בחנות החדשה שפתחו בקיסריה כבר היית? אומרים שזו חנות מדהימה..." "אתה מתכוון ל-P.M.S?" מלמלתי בביטול "איזה שם מפגר זה לחנות אופניים?" "תקפוץ. תבדוק. ת'ספר מה קורה שם" פקד אשר ועשה סימנים של תזוזה "שמעון אמר שמומלץ לעבור שם. הם פתוחים כל יום עד חצות" טוב, נו... אם שמעון אמר... ועוד פתוחים עד חצות... פיניתי לי איזה אחר צהריים גשום באופן חסר תקנה והתגלגלתי לקיסריה. ישר מהעבודה. האמת, חנות מדהימה - אולם תצוגה גדול... דגמים שגורמים לך להזיל ריר על הפרקט המבריק... עשרות אביזרים מסודרים על מתלים ומדפים בסדר מופתי... תענוג. חציתי את סף הדלת והיא זימרה "דינג-דונג" בקול ענוג. החנות נראתה שוממה ולכן התחלתי לשוטט בין האופניים המצוחצחים. הרמתי את הראש לחפש מי ומה פה וכמעט קראתי "הלו! יש מישהו..." וקול רך הפתיע אותי מאחור וכמעט הקפיץ אותי "נו...? אז הספקת להתרשם?" "אהה... כן..." גמגמתי סוקר את בחור המזוקן במשקפי השמש הכהים שהופיע משום מקום "כלומר... הבהלת אותי... מאיפה צצת פתאום?" "הו! הייתי פה כל הזמן" היתמם "אז מה? הגיע הזמן לשדרג, הא?" חייך וחיכך את כפות ידיו בהנאה. "אהה... האמת ש... לא חשבתי..." נתפסתי לא מוכן "אין בעיה, נשמה, אנחנו פה, ב-P.M.S, כדי לעזור לך לחשוב באופן מושכל. אחי, אין מצב שאתה יוצא מפה לא מרוצה. אנחנו נתאים לך את האופניים 'הכי-הכי' בשבילך בדיוק לפי הצרכים שלך, היכולת הטכנית שלך, אופק ההתפתחות שלך, סגנון הרכיבה וכמובן, לא פחות חשוב - התקציב שלך..." "רגע... אבל אני... בכלל לא..." מלמלתי במבוכה "הו! ידידי, אל תהיה נבוך. יש לנו, ב-P.M.S, נסיון של עשרות לקוחות, שהגיעו מבולבלים נוכח ה'שפע לכאורה' שיש בשוק... למה אני אומר 'לכאורה'? כי הרבה סוחרים לא קשובים לצרכים שלך כרוכב. למעשה הם מנסים 'לדחוף' לך כל מיני מלַאים שלא הצליחו להמכר, דגמים של לפני שנתיים על תקן של מבצע, כל מיני קומבינות מקומיות, שכשאתה משווה אותם מול אתר החברה בחו"ל אתה מגלה שאין בכלל דגם כזה... אצלנו, ב-P.M.S, אין דבר כזה. אצלנו זה קודם כל אמינות. הלקוח הוא במקום הראשון. הוא המשאב הכי יקר לנו ואנחנו, ב-P.M.S, מאמינים בכל ליבנו שאם נשקיע בבניית אמון הלקוח, נוכל ליצור מערכת יחסים פוריה וכדאית לכל הצדדים. זה המניפסט שלנו" הצביע בגאווה על באנר גדול 'הלקוח קודם לכל' והזדקף כלל יכולתו "ואנחנו, ב-P.M.S, עומדים מאחוריו לאורך כל הדרך..." "טוב, אל תגזים" יצאתי להגנת הענף "לא כולם רמאים כמו שאתה מציג את זה. רוב העוסקים בענף דוקא די ישרים..." "ידידי היקר!" היסה אותי "הידע שלנו מבוסס על ניסיון מצטבר רב. אם אתה היית עובר את מה שאנחנו עברנו... אולי היית חושב אחרת..." "למה אתה חושב ככה?" חקרתי "תן לי לנחש..." בהה הבחור בתקרה והתחיל לנאום בידענות "אתה מסתובב כבר כמה חודשים בין החנויות ומרגיש 'מה זה' מבולבל... החברים שלך מכניסים לך כל מיני שטויות בראש לגבי מה 'נחשב' ומה 'שווה' ומה 'נכון' לקנות ומה אתה 'צריך' ומצד שני, ככל שאתה נכנס יותר לצדדים הטכניים של התחום אתה הולך לאיבוד. אתה לא מצליח להבין מה מבלבלים לך במוח כל הסוחרים האלו עם כל מיני טרמינולוגיות מהתחת. כולה אופניים והם... אסטרופיזיקה הם עושים מזה... אס-טרו-פי-זי-קה. למה לא לדבר פשוט? במונחים שאדם ממוצע מסוגל להבין? למה לא לעזור ללקוח להגדיר את הצרכים שלו בכוחות עצמו במקום לנסות להגדיר עבורו צרכים שבכלל לא קיימים?" "הממ... נשמע הגיוני" הלכתי שבי אחרי הרטוריקה שלו "ואתה אמור..." "אנחנו, ב-P.M.S, עובדים אחרת" חתך אותי בהחלטיות "בוא, אני יעשה לך סיור ותראה שתוך חמש דקות הכל מסתדר לך בראש... לא תבין איך לא הבנת את כל העניין קודם..." "אני מבין..." חשבתי בקול רם וסקרני "בסדר. דבר אלי..." "טוב!" פסק הבחור יוצר ריבוע מאצבעותיו כמו במאי הוליוודי, סוקר דרכו את כל מרחב החנות "שים לב... אנחנו מגיעים להארה... תעקוב אחרי..." (המשך בהודעה הבאה)

רֶשֶף

New member
../images/Emo41.gifהשדרוג הגדול של מואיז הקטן- המשך

פסעתי עקב בצד אגודל בעקבות הבחור, שנכנס אט אט לשוונג... "אוקיי. ראשית, בוא נברר למה אתה פה בעצם..." "שאלה טובה" חייכתי, אבל הוא התעלם ממני "אתה מרגיש לא מסופק עם האופניים הנוכחיים שלך ואם שמת לב, אני אפילו לא שואל איזה אופניים יש לך, כי זה לא ממש משנה. בעקרון אתה יכול להרגיש לא מסופק גם עם אופניים של 20,000 שקל. אם הם לא מתאימים לצרכים שלך אתה לא תהנה מהרכיבה וזה כמובן יביא לתחושה של חוסר סיפוק ותסכול... בוא נברר מה בעצם אתה מחפש ומה יכול לענות לצרכים שלך..." "יאללה, בוא" חזרתי אחריו כמו הד "אוקיי, מה מדליק אותך בכל מה שקשור לאופניים?" הביט עלי במבט אלכסוני "הממ... טוסיק של בחורה שרוכבת לפני בסינגל?" ניסיתי להכשיל אותו "אוקיי" הוא זרם איתי "אז דבר ראשון חשובה לך הפוזה... מה עוד?" "פוזה? איך הגעת לפוז..." "מעניין אותך הטכנולוגיה? כל הגאדג'טים המודרניים האלו - פלטפורמות יציבות, שישה פיסטונים לקאליפר, גיאומטריה דינאמית... זה עושה לך את זה, או שאתה איש של פשטות? שני גלגלים, שלדה חזקה ו'יאללה, לשבילים'?" "אהה.. כן. בהחלט" עניתי לקונית "אוקיי, עכשיו מה עם ביצועים?" "טוב, תודה..." "אתה מחפש משקל קל, מהירות, היגוי עצבני או קשיחות, מאסיביות ותחושה של 'כלי גדול בין הרגליים'"? "אי אפשר 'גם וגם'"? "לא, מצטער. התחום הזה מלא בפשרות. אתה צריך לוותר על משהו אחד כדי לזכות במשהו אחר. אלא אם כן יש לך תקציב בלתי מוגבל... יש לך?" תלה בי מבט מקווה "לא. לא ממש. אני די מוגבל" רטנתי בשקט "תיארתי לעצמי" ציין בסיפוק "ואז זה אומר שאני צריך להתפשר בגדול" הפגנתי שליטה בחומר "לקחת כלי נחות עם מכלולים 'לא משהו'... או בחייך, את זה כולם יודעים למכור, מה חידשת?" "אז זהו, שלא" חייך אלי את חיוכו של השטן "לא חייבים להתפשר" "לא? איך לא?" הסתקרנתי "תשמע, עד עכשיו היית מאד רציונאלי אבל אני מתחיל לאבד אותך..." "אבל לא נתת לי לסיים" נלחץ הבחור "תיכף אני אסביר לך את הקונספט שלנו... תאמין לי, לא תצא מפה עם סימני שאלה. תראה, אמרנו שאתה רוכב היום על כלי שלא מספק אותך וזה למה? כי הוא ספציפי, בנו אותו לצורך מסויים ומוגדר. אמנם צצים היום אופניים בתצורות גנריות יותר, מה שקוראים 'אוֹל קוֹנדִישן', כאלו שמתאימים למגוון רחב יותר של סגנונות, אבל עדיין, זה לא כיסוי מלא של כל מרחב האפשרויות. תאר לעצמך שביום ראשון אתה רוצה לעשות טיול נפח עם החברים שלך, משהו עם הרבה קילומטרים והרבה עליות ואתה רוצה אופניים קלים שיקחו אותך בנוחות את כל המרחק הזה בלי שתתאמץ יותר מדי. לעומת זאת, ביום שני בא לך לקפוץ כמה דרופים בכרמל ולדהור בסינגלים אגרסיביים. ביום שלישי אתה מתעורר עם צורך חזק לעשות סיבוב אורבן, לקפוץ כל מיני מדרגות, להשתעשע עם ווילים וסטופים וכאלו וביום רביעי אתה מתעורר מוקדם בבוקר וכל מה שבא לך זה לחצות את הארץ עם אופני כביש. מה הסיכוי שתוכל להרשות לעצמך כזה דבר אלא אם כן אתה מחזיק חמישה זוגות אופניים שונים בבית? למי יש מקום להחזיק חמישה זוגות, שלא לדבר על תקציב..." "אתה צודק" המהמתי תוך שאני בוהה בנקודה סתמית באויר "אז מה אתה מציע בעצם?" "אנחנו, ב-P.M.S, מציעים לך להנות מכל העולמות. בא לך לרכב בכל יום בסגנון שונה? סבבה. זה בדיוק מה שתעשה ומבלי להכאיב לכיס יותר מדי". "אבל איך?" הוא התקרב אלי, נעמד על קצות אצבעותיו ולחש לי כממתיק סוד "תגיד, מה לדעתך הקטע הכי הכי כייפי בכל העניין הזה שנקרא 'שדרוג'?" "למה אתה מתכוון?" "נו, בחייך" נזף בי "כשאתה נכנס לתהליך של שדרוג ומסתובב בכל החנויות ועושה סקר שוק, מה הקטע הכי כייפי...?" חשבתי כמה שניות והוא עודד אותי במבטים, עד שפתאום נפל לי האסימון וקראתי בניצחון "אהה... אתה בטח מתכוון לרכיבות מבחן, נו. איפה עוד יש לך הזדמנות לרכב בחינם על האופניים הכי סקסיים בשוק?" "בינגו!" צהל הבחור "וזה בדיוק מה שאנחנו, ב-P.M.S, נותנים לך - רכיבות מבחן בלתי מוגבות. תהליך שדרוג אינסופי למעשה. אנחנו מאפשרים לך להתאים את האופניים בדיוק לצרכים שלך בכל יום מחדש" "רגע, איך בדיוק זה עובד?" "או! זהו! אנחנו פותחים לך כרטיס ואתה מגדיר את הצרכים שלך וסגנונות הרכיבה שלך ותדירות הרכיבה הנדרשת ואנחנו מכניסים הכל למחשב, שעושה התאמה למצאי שלנו ומקצה לך אופניים לפי התדירות שקבעת, כמו תוכנית עבודה. פעם ביום, פעם בשבוע. איך שבא לך. אם יום אחד מתחשק לך משהו שונה, אתה רק צריך להודיע לנו איזה יום יומיים מראש ואנחנו מארגנים לך מה שאתה רוצה. אתה לא צריך לדאוג לכלום. האופניים מתוחזקים ומטופלים, אתה רק בא לפה לאסוף אותם ומחזיר אותם בסוף היום. בשביל זה אנחנו פתוחים מחמש בבוקר ועד חצות. אפשר במקרים מיוחדים לקחת יום לפני בתוספת עלות קטנה..." "זהו, לא הבנתי, מה לגבי העלות? איך משלמים על כזה דבר?" "תראה, בעקרון זה כמו שכירות - העלות היא לפי מידת השימוש ולפי הדגמים שאתה לוקח. כמובן שיש תוספת לעניין הביטוח והשתתפות עצמית במקרה של נזקים, אבל אם אתה רוכב בסדר ולא משתולל יותר מדי, אין סיבה שתגרום נזק. קח בחשבון שאותו נזק על אופניים שלך היית משלם במלואו ולא רק השתתפות עצמית. אז לא רק ששילמת כמה אלפי שקלים על אופניים, אלא שכל מה שאתה שובר, אתה צריך לשלם עליו שוב. לא חבל על הכסף?". "פשש" התפעלתי "פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה" "כן" חייך המזוקן "אז מה אתה אומר? שניגש למלא טפסים?" (המשך בהודעה הבאה)

רֶשֶף

New member
../images/Emo41.gifהשדרוג הגדול של מואיז הקטן- המשך

"אהה, רגע... שניה" צחקתי במבוכה "האמת שלא ממש התכוונתי... לא מזמן שדרגתי ולמעשה אני בכלל לא שוקל שדרוג כרגע... האמת שנכנסתי בשביל לקנות פנימית עם ג'יפ..." "מה זה?" התחמם הגוץ "אתה רוצה לומר לי שחצי שעה אנחנו מוציא פה את הנשמה ומספרים לך כל מה שאנחנו יודעים על אופניים ואתה בכלל לא מתכוון לשדרג? כאילו... אין גבול? ככה לבוא ולנצל את הרצון הטוב והנכונות שלנו לעזור? ואנחנו פראיירים נותנים לך לבוא ולעשות מאיתנו צחוק... זה לא להאמין מה שאנשים מסוגלים לעשות בשביל לספק את הצרכים האגואיסטים..." "הלו! הלו!" לקחתי צעד לאחור "מה נהיה לך? חטפת וסת או משהו? ככה אתה צועק עלי אחרי שדפקת לי הרצאה על איך 'הלקוח קודם לכל'?" "סליחה... סליחה..." השפיל מבט "באמת לא יודע מה קרה לנו. זה המתח הזה של כל הענף המשוגע הזה. אנחנו בד"כ רגועים... סליחה..." "אנחנו?" שאלתי בהיסוס סוקר את החנות השוממה "מה הקטע עם ה'אנחנו' הזה?" "אה!" קרא ושלף כרטיס אדום "'אנחנו' צוות P.M.S, איפה הראש שלי, בחיי. מכל הבלאגן שכחתי להציג את עצמנו..." הוא הגיש לי כרטיס ביקור מעוצב באותיות מסולסלות עליו נכתב באותיות גדולות: P.M.S ומתחת, באותיות קטנות יותר: Pini Moizovich Shidrugim כמעט נחנקתי. הטלפון צילצל בעוז מכיוון הדלפק "שניה ואני אתך" סימן לי וחתך לכיוון הדלפק. זה הספיק לי כדי לחמוק משם בשקט. "נו...?" חקר אשר בטלפון בקול יבש "אז פגשת בסוף את המשוגע הזה?" "פיני מויזוביץ' שידרוגים?" נגנבתי "איך הוא הגיע לזה?" "עזוב, הוא נתקע פול גז בניוטרל" זרק אשר באדישות נונשלנטית "לקח את כל עניין השדרוג הזה יותר מדי ברצינות. הפך להיות יועץ, עלק. מספרים שהוא ניהל יומן. רשם באובססיה כל פרט ופרט בתהליך. לפני שהוא נעלם לנו לאיזה כמה חודשים הוא עוד הספיק להשחיל במגזין אופניים מאמר עם כל סיפור השדרוג הזה. קרא לו 'השדרוג הגדול של פיני מויזוביץ', אבל אם אתה שואל אותי, זה חרא של שם. כאילו, מי מסתובב עם שם כמו 'פיני מויזוביץ'? תאמין לי, הכי טוב לו שישאר מואיז וגמרנו".

talctalc

New member
הסיפור יופי אבל הסטארט אפ מטורף!!!!

אני בעד לארגן חנות כזו...אבל עדיף קצת דרומית לקיסריה..נניח 10 דקות דרומית, אבל עדיין על כביש החוף...ככה אני אוכל ללכת לשם ברגל

schwinnie

New member
ואני בכלל תרמתי לך למוזה

אגב, השבוע פצחתי בסדרת המבחנים עם סלסה קבלרו (היה מהנה מאד). שבוע הבא - סקוט FX-10 ן- GT i-drive 2. בהמשך אולי Fuji Adventure, Kona Dwag, Enduro (Specialized

קטן

New member
איזה סיפור, ישר לוועדת פרס נובל

לסיפורי אופניים!! ושמחתי לפגוש סוף סוף את האיש מאחורי הניק -

למעלה