השוואות לשואה בתהליך ההינתקות

../images/Emo41.gifהשוואות לשואה בתהליך ההינתקות

מה דעתכם לגבי שימוש בסמלים ובעובדות מתקופת השואה בזמן ההינתקות? לדוגמא: 1. טלאי צהוב/כתום. 2. צעקות "נאצים" לאנשי החוק. 3. שיכנוע ילדים כתומים ע"י הוריהם לעמוד עם ידיים מורמות כמו התמונה המפורסת של הילד מתקופת השואה. 4. (אתם מוזמנים להוסיף..) האם העניין נחוץ או שניתן לבטא את הכאב העמוק והרגשת הבגידה ע"י המדינה בדרכים אחרות מבלתי להכפיש את זיכרם של אילו שניספו בשואה?

Cornflakes

New member
ההשוואות

כמובן אינן במקום, אין צורך אפילו להסביר מדוע. אבל חשוב לומר שהן נעשות ע"י מיעוט שולי שלא זוכה לשום תמיכה אצל כלל המתנחלים. בנוסף, מדובר באנשים שנמצאים בסערת רגשות איומה לאחר שהם ראו שהמדינה בגדה בהם למרות שהם תמיד היו נאמנים לה, ומפעל חייהם מתפורר דווקא ע"י הצבא שהם תמיד העריצו והלכו ליחידות המובחרות ביותר בו. מתוך סערת הרגשות הזאת, אנשים עושים שטויות.

לפי מה שאני ראיתי...

בשידור חי בטלויזיה... ציבור שלם של מאות אנשים צועק לחיילים כקצב אחיד.. "נאצים... נאצים...".. זה לא ממש מיעוט..... אולי מיעוט זה אלה שלא עושים את זה לצערי...

מוצדקות והנה הנימוק..

סתם הן לא מוצדקות!!! אין שום השוואה בין לקחת אנשים לעבוד בפרך, לכלוא אותם במקום קטן שאי אפשר לצאת ממנו ובסוף להרוג אותם; לבין לקחת אנשים שחיים מחוץ לגבולות המדינה ולהכניס אותם פנימה. בושה לקיצוניים האלה, שהם מיעוט קטן מהמתנחלים.

raanansh

New member
מספיק בורג קטן לתקוע מנוע גדול...

והקיצוניים האלו מסכנים את כל התהליך. הנזק שהרצח הערב ובשפרעם יעשה ליחסים שלנו עם הערבים בעתיד הוא מאוד משמעותי. אותו הדבר, כל הדימויים לשואה האלו שצצים חדשות לבקרים רק העלו את התמיכה בהתגדות והגבירו את הדה-לגיטימציה של המתנחלים.

צודק.. ../images/Emo45.gif...

אבל לך תסביר להם את זה... כשיש כוח עליון נסתר שמניע אותם לעשות פעולות מטורפות... מפחיד...

4u2b

New member
השימוש בסמלים מבזה את המתנחלים...

חוץ מזה, שליחת הילדים עם ידיים מורמות ועם הטלאי יגרום לזילות של השואה. הילדים האלו שהוריהם הרעילו את נשמתם היום, כשילמדו על השואה ויראו את התמונה של הילד מתקופת השואה לצערי עלולים לא להבין את חומרת מה שקרה אז. כל זאת בגלל החינוך הלקוי שהם מקבלים מהבית. המתנחלים הכניסו את עצמם לגטאות[בבחירתם ללכת לשטחים אלו(הממשלה דאז שלחה אותם אך הם לא היו חייבים ללכת)], הקיפו עצמם בגדרות, סיכנו את חיי החיילים שבאו להגן עליהם והיום ירקו להם בפנים. הם לא יכולים לקחת את תפקיד הקורבן ואת תפקיד הצורר יחד. עם זאת, כואב לי על הילדים אשר תמימותם נגזלה מהם ע"י הוריהם. הם לא היו צריכים לשמש ככלי תעמולה, הם לא היו צריכים להיות שם בכלל ובטח לא היום.

4u2b

New member
אני לא אטרח לענות לך תשובה ארוכה...

לבטח לא תבין. לא נראה לי שאתה יודע הרבה על השואה או שאתה פשוט אטום מדי מכדי להבין על מה אתה מדבר.

לא רק תמימותם...

חבל שאגודה למען זכויות הילד בישראל לא נכנסת לשם ולוקחת להם את הילדים המסכנים האלה... הורים שהורסים לילדים שלהם את החיים... וזורקים אותם מחלונות של בתים..... איזה אהבה.. איזה אהבה..

למעלה