השיר השבועי

../images/Emo41.gifהשיר השבועי../images/Emo41.gif

אחרי "מונוטוני" יש את "בדרך" אך בגלל שזה רק קטע פסנתר, נעבור לשיר שבא אחריו. "על ראש ההר" ואנא מכם תשתתפו, בלי תירוצים
. (ונחכה גם לניר וחרות שיענו בהמשך השבוע)

dobo

New member
אל תמהרו לדלג

קטע נגינה נפלא לדעתי. הקדמה מדהימה לשיר הבא אחריו.

לא דילגתי

אני גם חושבת וכמוני כך כולם קטע הנגינה של "בדרך" מדהימה. אבל בגלל שזה השיר השבועי ורק לשירים עם מילים. אבל אם יש לכם משהו להגיד על "בדרך" אתם יכולים בהחלט!

ranch22

New member
לאאאא

אני רוצה את "בדרך" כשיר השבוע זה חלק מהאלבום,ואני רוצה אותו כ"שיר השבועי",בבקשה?!(לא עדיין לא ישנתי...כבר מעל 30 שעות שאני לא ישנה,הידד!!!)

ranch22

New member
יופי(עם שורוק!!!)

יש איזה כיף לי :) ליאת,אין עלייך :]

שורוק!!! אהבתי!!!

אז ככה... בדרך זו באמת דרך... מבחינתי המנגינה מובילה אל "על ראש ההר" בצורה נהדרת.... אני מאוד אוהבת את זה בהתחלה, בפתיחה בהופעות וגם כשאוהד מחבר את זה ל"על ראש ההר" בהופעה. אוהד והפסנתר- שילוב מנצח!!!! מדהיםםם... כמו כל יצירה של אוהד- פשוט מדהים!!!

לא כתבתי... אז עכשיו

לא הגבתי על "על ראש ההר", אז הגיע הזמן לעשות זאת. שיר נהדר!!! אני בראש תמיד רואה איזו תמונה של הר ירוק ואת אוהד יושב עליו.... הרבה משמעות מסתתרת מאחורי השיר הזה, שכביכול הוא מאוד פסטורלי. נזכרתי בו הרבה לאחרונה גם בעקבות שעורי התנ"ך בבית הספר. אנחנו לומדים את ספר בראשית ואת סיפור גן עדן, ובעצם השורה שאני הכי אוהבת בשיר "ואת הפרי הכי אסור, אבל אני רוצה שתפתי" עלתה לי לאורך כל למידת סיפור אדם וחוה. אני אמוד אוהבת את השיר הזה בהופעות, יש בו המון חיוניות... כשהשיר לא נמצא יש איזו ריקנות... מבחינתי לפחות יש איזו ציפיה לשיר הזה. גם בדיסק אני אוהבת את מיקומו בדיסק... אחרי "בדרך" שזה שקט, ולפני "לא סיפור פשוט" הקצבי----> שיר פושר שאני תמיד מנסה להבין מה מסתתר מאחוריו... "אם הבדידות הייתה מלאך אני הייתי אלוהים" שורה גאונית, היא אצלי במקום השני אחרי השורה הנ"ל. ולבסוף ישנה שורה נוספת אהובה עליי "למרות הכל אני אוהב אותך"... שורה כל כך יפה... מאוד רומנטית לטעמי!! במשפט אחד: "עוד יצירה גאונית פרי עטו של אוהד חיטמן".

על "בדרך" ו"על ראש ההר":

אני זוכרת שקניתי את הדיסק ישר רצתי למערכת, להפעיל ולשמוע. כשהגעתי לקטע הנגינה הנפלא של "בדרך" ישר צעקתי (אל תצחקו עליי אך כך אמרתי) "אלוהים איך אני מתה על השיר הזה"
ידעתי עוד לפני שהתחיל השיר שאחרי "בדרך" שזה פשוט הלחן שלו. "על ראש ההר" זה פשוט השיר שמההופעות הכי אהבתי, מיכוון שרק בהופעות שמעתי את השיר הזה ועוד לפני שיצא הדיסק. השורה שאני הכי אוהבת בשיר, מלבד הלחן כמובן הוא:"אל תעזבי רק תאהבי, תראי עד כמה שאני קטן זה כל כך ילדותי את גומרת אותי (ואני לא מבוטח) למרות הכל אני אוהב אותך"

ayaliar

Well-known member
בדרך ועל ראש ההר

קודם כל וידוי - רק אחרי חודשיים בערך, שמתי לב שזה שני שירים שונים
הייתי בטוחה שבדרך הוא ההקדמה המוסיקלית לעל ראש ההר ואז יום אחד שמתי את הדיסק במחשב ופתאום קלטתי שם של שיר שאני לא מכירה.. ואז הבנתי. קצת סתומה, מה לעשות
בכל אופן, לענייננו... אני מאד אוהבת את בדרך כי זה מבשר על פתיחתה של ההופעה. מעבר לזה אין לי יותר מדי מה לומר על הקטע הזה, זה יפה מאד כמובן ואני תמיד שומעת את זה בלי להעביר כי מבחינתי זה עדיין חלק מהשיר הבא לגבי על ראש ההר.. זה שיר שמזכיר לי את נהר האהבה מבחינת המילים שלו, לא ממש יודעת למה. עושה לי תחושה ציורית כזו, כמו נהר האהבה. שיר מקסים ואני מאד אוהבת את הביצוע שלו בהופעות השורה האהובה עלי: "תראי עד כמה שאני קטן" אוהד לא קטן, זה כולם יודעים. השורה הזו נשמעת לי מאד פגיעה ומקסימה והוא תמיד נראה לי "קטן" ודורש חיבוק כשהוא שר אותה

herut123

New member
"בדרך" אל "ראש ההר" שלי

"בדרך"- זו מנגינה כל כך יפה, הלחן שלה מקסים, אין לי מילים בכלל עד כמה. "על ראש ההר"- שיר מקסים, אני במיוחד אוהבת את מילותיו, זה הכי בולט בשיר. אם הייתי צריכה לבחור מה מילות השיר הכי יפה שהם מיוחד, הייתי בוחרת בו. שימו לב למשפטים שאוהד כתב, כמה יפה. את כל המשפטים אני אוהבת אבל יותר: -"מנצח את עצמי במשחקים של כאילו" -"הזיכרונות הנודדים כשהם באים אני רגשן.ואין עשן בלי אש אני טיפוס יותר מדי עקשן"

שיר m

Well-known member
את שניהם אני מאוד אוהבת:)

"...ומנצח את עצמי במשחקים של כאילו... אני יודע שזה לא כמו המשחק האמיתי..." "...הייתי מנצח את הנצח משחק באם..."

ranch22

New member
תורי....

אתמול בערב ישבתי לי ושמעתי שוב את "בדרך" ואת "על ראש ההר" במיוחד בשביל להגיב פה :) סתם... "בדרך" איי איי מה שנגינה על פסנתר עושה לי.. :) טוב אז כשאני שומעת את "בדרך" עולות לי בעיקר לראש אצבעות סתם.. האמת זה גורם לי למן..אין לי אפילו איך להסביר את זה..בכלל כל נגינה בפסנתר עושה לי טוב בעיקר הנגינה ב"לא סיפור פשוט, אבל על כך ארחיב בשבוע הבא בע"ה. בקיצור בשבילי זה מבטא בעיקר את הרעיון שלך "בדרך" העניין של המנגינה בשבילי הוא שהיא כל הזמן מתפתלת כביכול..היא זזה...כמו הפיתולים בדרך..בשביל בלתי נראה ומובן של...חיינו?! (אל תשלחו אותי למוסד פסיכאטרי,בבקשה!!!) "על ראש ההר" כל השיר הזה הוא דימויים בעיקר אך הוא מבטא את הרגשות האמיתיות של האדם בתוך עצמו,ההתלבטויות שלו("מנצח את עצמי במשחקים של כאילו"),הרגשות שלו("רק תאהבי,תראי עד כמה שאני קטן") ועוד.. בתחילת השיר מדמיינים מקום שקט מן צוק/הר שעליו יושב האדם ומתחבט בינו לבין עצמו אך בהמשך השיר אנו רואים שהכוונה היא לא רק אל צוק/הר אל הכל בשיר הוא האדם עצמו. (מצבי ממש קשה...עמכם הסליחה) השורה שלי ב"בדרך":אממ...וואי זה קשה...טוב נו כל השיר :) השורה שלי ב"על ראש ההר":האמת היא שהתחבטתי קשות ביני לבין עצמי:)]) והחלטתי על "ומנצח את עצמי במשחקים של כאילו","אם הבדידות הייתה מלאך אני הייתי אלוקים" ו...כל הפזמון. :)

למעלה