היו שם עוד דוגמאות לגזענות
היה יש איש לבן מבוגר עם דעות גזעניות על איך לא - אנשים שחורים (או כפי שאומרים פולקטיקלי קורקט - אפרו-אמריקאיים) אבל הוא מוכן להשתנות וד"ר פיל הציע הרבה נימוקים מכנעים ועזרה בשביל לראות כי הדיעה עימה גדל אינה נכונה. היה גם איש שחור שחבריו מגנים אותו כי יש לו מנהגים של איש לבן והעומד בראש ההצקות האלו הוא לא אחר מאשר אחיו. "ההוכחות" לכך היו אהבתו למכוניות מרוץ, מוסיקת קאנטרי, דעותיו הפולטיות וחברים לבנים - האיש אומר שהוא גאה במורשת שלו והוא רואה יותר גזענות בקהילה השחורה מאשר בקהילה הלבנה. התשובה של ד"ר פיל הייתה שגיוון הוא זה שנותן את הטעם לחיים ושפשוט ימשיכו להחזיק כל אחד בדעתו שלו. וכן היה, כמו ששירי ציינה, אישה שמחפשת את ביתה שנעדרת כבר 6 שנים אבל כשהיא פנתה לעיתונות והטלויזיה כמעט אף אחד לא רצה לשדר כתבה עליה ואשה שנעלמה קצת אחריה הופיעו שידורים מסביב לשעון - היא טוענת שזה בגלל שהבת שלה שחורה - ד"ר פיל ציין שבאמת בארה"ב 70% מהאנשים שעוסקים בשידורי טלויזיה הם לבנים ואמר לאמא שכל מה שהוא יכול לעשות זה לעזור ולפרסם עכשיו וכן בסוף התוכית הוא הציג עוד תמונות של נשים נעדרות מגזע/צבע אחר. הערה לחלק האחרון: הייתי שואלת את ד"ר ולמה אצלך אין אנשים שחורים בצוות ? בעונה הקודמת הוא העלה כמעט את כל הצוות שלו לבמה - אני לא זוכרת שראיתי שם מישהו שחור (ואם היה זה היה אולי אחד או שניים ומאוד מרחוק) ועוד משהו לפעמים העיתונות אכן גזענית אבל לפעמים היא לא משדרת כתבה כי פשוט אין לה כזה סיפור מענין מאחוריה או שפשוט יש שערוריה שיותר מושכת את תשומת הלב. לגביי שאלת אפלייה - בכל מקום ובכל זמן תמיד אפשר למצוא אפלייה כלשהיא מהעובדה הפשוטה שבכולנו יש דיעה גזענית על דבר כזה או אחר (או דיעה קדומה שאין לה בסיס במציאות) . אם מישהו קורא את זה וקופץ מכסאו : "אני מעולם לא הייתי גזען, אני מתייחס לכולם בצורה שווה" אז שישאל את עצמו - אם עכשיו היה אדם שנראה ערבי דופק על הדלת או נכנס למסעדה בה אתה יושב או עולה לאוטובוס ומתיישב קרוב אליך, לא היית נלחץ ? נראה לי שכן, למרות שזה דיי ברור שיש אחוז גבוה של ערבים שאינם מחבלים/טרוריסטים