התוכנית היומית- 17.8.06

• פותח הנושא brum
  • פורסם בתאריך

brum

New member
עשו עכשיו תוכני כלבבי

אני אוהבת תוכניות שמתעמתים איתו והוא מסביר את עצמו

brum

New member
אהההה אני ראשונה ../images/Emo13.gif

מקפיצה עכשיו סתם בשביל שישימו לב (מענין מה ד"ר פיל היה אומר על זה ?)
נו יאללה תגובות מישהו ?

loveyourself

New member
אני גם אהבתי את התוכנית ../images/Emo45.gif

לא ראיתי אותה במלואה, כי הלכתי לסידורים (וקניתי עוגה מדהימה לחבר שלי ליום הולדת שלו- מחר מסיבת הפתעה
). אבל ממה שראיתי זה היה מגניב שהוא נתן לאחרים להביע את דעתם והתעמת מולם, אבל עדיין כיבד את דעתם. מה דעתכם- האם הדיעה שד"ר פיל מביע בתוכניות שלו יכולה להשפיע לרעה על צופים, שאולי יקחו את דעתו כאמת מוחלטת

בהחלט כן

ד''ר פיל נוהג תמיד לציין שהתוכנית שלו משמשת רק כמצפן ולא פותרת בעיות ב8 דקות. בכל אופן, לעיתים יתכן שדעתו לא מתאימה למקרים מסויימים ועל כן זה יכול להשפיע לרעה על מי שלוקח את זה כאמת מוחלטת.

brum

New member
מסכימה עם מאור

יש אנשים שעם הזמן נהיים "חרשים" לסייגים שהוא מציין או שמקישים מהעצות שלו על דברים לא נכונים (או סתם חושבים שהוא לא יכול לטעות). אני רק יכולה להגיד שאני נעזרתי באחת התוכניות שלו כשהיו לי קשיים עם אחד הבנים שלי, לקחתי מהעצות שלו מה שהתאים לי ולא כל מה שהוא אמר ואכן זה התאים מאוד, יותר מאוחר יצא לי לדבר עם פסיכולוגית ילדים שהתפלאה לטובה מאותה עצה (היא לא אמרה ישירות אבל היה לה את המבט של "אה, איך לא חשבתי על זה קודם")

לדעתי

אמריקה מושפעת מכל מה שמפורסם אומר, אם הוא אומר משהו אז כולם מקשיבים לו. הוא פסיכולוג - יש לו עצות. אבל אני לא חושבת שבישראל מושפעים בקלות מכל מה שהוא אומר. אני לוקחת את דבריו כעצה. ומזל טוב לחבר
...

אצלנו בישראל זה יותר גרוע

כי אצלנו הישראלים מאמינים לכל שטות שאומריםפ ולא לחינם יש את כולבוטק ואמנון לוי בגלל כל הנוכלים שיש

תוכנית די מצחיקה ללא ספק../images/Emo127.gif

וגם מאוד אהבתי אותה. הוא לא מתחמק אלא נותן תשובות ישירות ומתעמת עם אנשים ועומד על שלוץ ממש אהבתי את התוכנית

einatgross1

New member
חשיפת המתנגדים

כאמור, אני בד,כ רואה את הסוף של התוכנית של ד"ר פיל. הקונספט אתמול שכלל את המתנגדים והתנגדותיהם היה נועז וומקורי. בעקבות התוכנית תהיתי באם הצפת ההתנגדויות מרחיבה את מעגל המתנגדים או להיפך. מה דעתכם?

loveyourself

New member
הממ...שאלה טובה ../images/Emo13.gif

לדעתי, זה דווקא נתן לד"ר פיל הזדמנות להבהיר דברים שנאמרו על ידו בפעמים קודמות ולהסביר אותם טוב יותר, וכך לדעתי מעגל המתנגדים דווקא פוחת.

Y. Welis

New member
זו לא התוכנית הראשונה שהוא עשה

במתכונת הזו ('הכה את המומחה'), אבל זו היתה בלי ספק הזדמנות עבורו להסביר כמה דברים. חשוב לומר כאן משהו מאוד בסיסי: ד"ר פיל הוא שמרן דרומי (אם כי די ליבראלי). זו הגדרתו, וכל מי שצופה בו או קורא את ספריו חייב להיות מודע לכך. השמרנות הזו מתבטאת בין השאר בהעמדת התא המשפחתי מעל לכל, בהדגשת האמונה (הוא לא מדבר על אל ספציפי, אבל מזכיר הרבה כנסיה ואנשי דת כמקור לסיוע נפשי, כמו גם דברים שקורים 'מתוך סיבה', גם אם זו אינה ידועה), ובהדגשת הצורך בשמירה על מסורות. עכשיו חלק מהנשים שביקרו אותו, באו מנקודת השקפה ליבראלית מאוד, ולא חיבבו את השמרנות הבולטת שלו, גם אם הן לא אמרו זאת במפורש (אגב זה, משעשע היה לשמוע את הסקסולוגית ההיא מתחמקת משאלתו על גירושיה - זה הזכיר לי סקסולוגית גרושה מקומית, שכמו זו שבתוכנית, מנסה גם להציע אלטרנטיבות לחיי הנישואים). הוא מצידו ציין שדבריו מבטאים את השקפותיו האישיות ואת רצונו להביא את השקפתו זו לקהל רחב (בהחלט כנה מצידו), ואין לפרש את קטעי 8 הדקות כתראפיה מקצועית (אגב, בעונה הראשונה הוא כלל בכמה פרקים קטעי תראפיה ארוכים של אחד על אחד). לטעמי, אם יש מקום לבקר את השמרנות שלו, הרי שלא ניתן לומר מילה אחת שלילית על ה*הומאניות* שלו, ועל דאגתו לילדים (שכמוה לא זכורה לי מאז ד"ר קורצ'אק).

HailyTheStrange

New member
לא אהבתי את התוכנית

למרות שהוא משעשע ומנסה באמת לתת נימוקים לדברים שלו, לעומת במה אמיתית למי שמולו... זה נראה לי מאולץ

למה מאולץ../images/Emo35.gif

לאנשים לא היה מעצורים והם התעמתו והעלו את כל אשר לרוחם... שנית הוא לא היה חייב לעשות תוכנית שכזו

HailyTheStrange

New member
כי זו עדיין התוכנית שלו,

המגרש הביתי שלו, ברור שההפקה תוציא אותו הכי טוב שבעולם...

einatgross1

New member
נקודה חשובה

להציף התנגדויות במגרש הביתי המצנזר והמיפיף, זה לא ממש להציף אותם עד הסוף. בכל תוכנית מקצועית-ייעוצית, צריך לזכור זאת. התוכניות האלו מצוינות אך צריך לספוג אותם תוך כדי שמירה על רמה מסוימת של ביקורתיות. תודה על ההערה,

למעלה