התנדבתי להכין דמיון מודרך לשיעור

kikona126

New member
../images/Emo41.gifהתנדבתי להכין דמיון מודרך לשיעור../images/Emo41.gif

ואני אשמח לעזרה.
יש לכן רעיונות לנושא של הדמיון המודרך? כי אני עדיין לא סגורה על נושא עליו אני אכתוב, וזה בעצם מה שעוצר בעדי כרגע... אני לא יכולה לכתוב דמיון מודרך ללא "נושא" שאני רוצה לעבוד עליו. אני מבטיחה שברגע שאני אסיים לכתוב אני אפרסם אותו פה קודם לכן
(מדובר בקבוצה של בנות)

לנושנוש

New member
יש לי כמה רעיונות...

חלקם בטח מקוריים, חלקם פחות. מיפגש עם הילדה הפנימית, מיפגש עם ההורים ושיחה איתם או רק עם אחד מהם. להכנס למערת רחם. מה עוד? ללכת ליער ולהגיעה לביקתה עם הפתעות ומסרים במגרות של השולחן, פשר גם לימצוא מתנה. ללכת לעמק שופעה וליפגוש חברים ולקנח במעיין מרפא. פגישה עם אישה חכמה, זקנה, יודעת כל. אולי פגישה עם עצמה בעוד שלושים או חמישים שנה? מספיק להיום

kikona126

New member
תודה ../images/Emo24.gif

אהבתי את הרעיון עם הרחם. הילדה הפנימית - קיבלנו על דיסק של המנחה שלנו. חשבתי על הפגישה עם האישה החכמה, ואז נזכרתי שאני בספר שלי לא משתמשת באישה זקנה, אלא בנער, כמו שתמיד בתנ"ך כל האישים החשובים מוזכרים בהתחלה כנער... אבל לא יודעת אם אנשים יבינו את זה... אם אני רוצה לעשות מדיטציה של כניסה לאני הפנימי. מעין דיון עם עצמי (בסגנון הסתכלות במראה - קבלת העצמי ומשם דיבור עם העצמי? מעין מראת קסמים? הסתכלות פנימית. או שיכול להיות בדמיון מודרך שכזה הגעה למקום קצת "מסוכן" כלומר לא כולם יראו במראה משהו חיובי...

paloma blanca

New member
אבל זה הקטע של דמיון מודרך .....

להגיע גם למקומות הלא חיובים ולטפל בהם.....

לנושנוש

New member
תלוי איך עושים את זה...

אם זה טראומטי או לא בזמן הנכון זה פשוט לא יקרה. מטופל יפתח עיניים ויצא ממצב רגיעה.

לנושנוש

New member
אני משתדלת לדמיין...

נער הופך לאיש יותר בוגר בהמשך ההדמיה? אני לא בטוחה בעניין הזה. נראה לי שיש סמלים אוניברסליים לתת מודע(לא בטוח ביכלל) ואני לא בטוחה שנער זה אחד מהם. אני זוכרת שפעם אחד מישהי שהנחתי אותה דמיינה אני האחר שלה כנער, אבל אני לא בטוחה שזה אומר משהו לגבי כולם. לגבי מראת קסמים הייתי שמחה שתפרטי קצת יותר ותמיד כשיש מיפגש עם עצמי עלולים ליראות אספקטים מפחידים או כאלה שאנחנו לא מודעים להם (ניקרא להם שליליים) ולא כולם מוכנים לזה. אולי להגיד לפני זה שכל אחד יפגוש חלקים שמוכן להתמודד איתם? הכי חשוב לא לעשות דברים מאוד מסובכים במיוחד עם זה קבוצה שאין לה הרבה נסיון בכאלה דברים ואם יש משהו שנראה קצת מפחיד או תהליך שיכול לקחת למקומות לא נוחים להזמין מלאך, שומר, חיה שמגנה להתלוות לבן אדם בדמיון. להגיד בבירור לפני שאם משהו לא נוח הן יכולות מיד לצאת מהדמיון המודרך. יש אנשים שמהפנטים את עצמם וקצת מתקשים להתעורר אם משהו מפריעה להם.

kikona126

New member
לא נער שהופך לאיש יותר בוגר.

נער כמיעץ, כדמות שמגיעה כדי לדבר איתנו. תודה על הרעיונות למראה, אני אשב ואראה מה אני כותבת. דרך אגב איזה דרכים את מכירה לניקוי שהם לא שימוש באור או צבעים? אולי אוויר? כי כאחת שלא רואה אלא מרגישה מאוד קשה לי להתחבר למדיטציה/דמיון מודרך של אור או צבעים. (וזה לא מובן כי אותיות עם אור אני כן רואה...
)

לנושנוש

New member
אולי נוצות שמרפרפות בכל הגוף?

ריח שאופף את כל הגוף וחודר פנימה ומנקה ומרפא, מנגינה שמרפאת. אולי מנגינות שונות לניקוי וריפוי שמטופל יתאים לעצמו? שבת שלום

kikona126

New member
אהבתי את הרעיון של הריח

רק ניסיתי לדמיין את זה לעצמי והתחלתי להריח את הריח של הפרח שסבא שלי אהב... שזה בעצם הריח שלו |זכרונות...| ואו תודה רבה על הרעיונות, אני אנסה לבנות מזה משהו (הבטחתי את הדמיון מודרך לשיעור הבא) ואני אפרסם פה בטח בשבת הבאה

דגנית

New member
זו הפעם הראשונה שהקבוצה תעבור דמיון מודרך?

אם כן, שווה לעשות דמיון מודרך למקום היפה שכל אחד אוהב, חיבור אל האהבה שבלב, חיבור אל היופי הפנימי חיבור אל הים / המקום שבו אוהבים להיות.. תחשבי על נושא חיובי ואליו תכווני את המדיטציה.. בהצלחה!

קיבלת רעיונות מקסימים כאן../images/Emo23.gif

אז בהחלט ניתן לכוון ולנתב במהלך המדיטציה ואפשר פשוט לתת לבנות לזרום עם המוסיקה ולהגיעה למחוזות שהיא היתה רוצה. אני פעם עשיתי כזו מדיטציה חברה טובה העבירה לי ולעוד חברות כשהרעיון הראשי היה לרקוד עם הנשמה.... וזה היה פשוט מקסים החזיונות שכל אחת ראתה ההתעלות ותחושת השלמות. פשוט התמקדתי במוסיקה וראיתי סצנות ריקוד מדהימות!!! אפשר באותו אופן לקבוע בראשית המדיטציה נושאים שונים כמו איך לזמן זוגיות טובה איך להצליח בקריירה איך לזמן פרנסה טובה, בריאות וכדומה.

למעלה