התפתחות מוטורית

שתי שאלות שבטעות נמחקו לי

מתנצלת: רציתי לשרשר ויצאה לי מחיקה . טעות טכנית של מנהלת חדשה שמבטיחה ללמוד מהר ולשפר. העתקתי את השאלות לשרשור כאן

שאלה של ענבר 100

בן 4 חודשים ועדיין לא מתהפך נהנה מאוד על הבטן אבל עדיין לא מצליח להתהפך לבד. האם ייתכן שזה בגלל המצע עליו הוא נמצא ושצריך משהו יותר קשיח (הוא נמצא על המיטה שלנו או על הספה בסלון). אשמח להנחיות מה עוד אפשר לעשות על מנת לעודד התהפכות מהבטן לגב.

הי ענבר

היפוכים נלמדיםפ בדרך כלל עד גיל חצי שנה כך שאין צורך בדאגה כרגע מאי התהפכות. על מנת לעודד היפוך מהבטן אל הגב יש לדאוג תחילה לתנוחת מוצא טובה בשכיבה על הבטן בה המרפקים קרובים לגוף וממנה לעודד היפוך. תוכלי למצוא מאמר על לימוד היפוכים באתר שלי.

שאלה של armil

מתי מותר להעלות שלב בעגלה? בני בן 4 חודשים ואני עדיין מניחה אותו במצב שכיבה בעגלה- על מזרון לעגלה, אבל הוא לא אוהב את זה ומתלונן..עד שאני מעלה שלב אחד. האם מותר להעלות שלב בגיל כזה? - זה לא ממש ישיבה אבל גם ממש לא שכיבה..

איממה

New member
../images/Emo207.gif שאלה על זחילה ועמידת שש ../images/Emo41.gif

אני חוזרת ושואלת על בני בן התשעה וחצי חודשים... 1. הזוחל הצעיר עבר מזחילת גחון בה גורר את גופו ע"י שתי ידיו וזחילת "אינדיאני", בה משתמש רק באלכסון אחד ( יד ימין ורגל שמאל) כיצד ניתן ללמד שימוש בשני האלכסונים. 2. הוא עדיין לא נעמד על שש. מצליח להישען על כפות ידיו וכן להתרומם על ברכיו (בקושי) אך בנפרד ולפרקי זמן קצרים מאד וזאת גם כן רק כאשר מנסה לעבור מכשולים. לרב עובר מכשול ע"י נפילה על הגחון. כיצד ניתן ללמד עמידת שש. תודה מראש

pazzel285

New member
שאלה על התהפכות

בתי בת 5 חודשים וקצת, מתהפכת מהגב אל הבטן. עבדתי איתה על התהפכות מהבטן לגב ואפילו היא כבר הצליחה לבד והפסקתי לעבוד איתה בהנחה שהיא יודעת וכבר לא צריכה אותי. הבעיה היא שהיא מאוד אוהבת להיות על הבטן וממש לא מתהפכת חזרה אל הגב, היא גם לא מקטרת שרע לה והיא פשוט נשארת בתנוחה על הבטן, היא עולה גבוה על הידיים אבל אני חוששת שהיא תדלג על שלב ההתהפכויות ותעבור ישר לזחילה (היא גם מרימה לעיתים את הטוסיקון החמוד..) אני רואה שהיא לא "רכה" מספיק ולכן אין לה את ההתהפכויות הלוך חזור יחסית לתינוקות אחרים. מה כדאי לעשות אם היא מעדיפה להיות על הבטן? איך אני אוודא שהיא לא מדלגת על שלב ההתהפכויות? מה עושים עם הנוקשות שיש לה? אשמח לתשובות תודה

לפאזל שלום

את יכולה להמשיך לגלגל את ביתך כדרך משחק. לגבי הנוקשות שאת מרגישה נסי לראות האם מסג' עמוק עוזר. כמעט תמיד כשנותנים לתינוק מגע עמוק מאד ( ממש עד העצם) הוא משחרר מתח מיותר ומרפה את השרירים. תוכלי לראות שאחרי מסג' קצר כזה אפשר יהיה להוביל את הידיים לכיוונים שונים וליישר מרפקים. תוכלי לראות תמונות של תרגילים כאלו באתר שלי

לאממה שלום

1. על מנת ללמוד להשתמש באלכסון השני יש ללמד תחילה להעביר משקל משכיבה על הבטן שמאלה ולהישען על יד שמאל. מה קורה כאשר את מגישה צעצוע ליד ימין? אם יד ימין פנויה לקחת את הצעצוע זה מצב טוב . אם לא נסי לגרות אותה להתרומם או נסי להשכיב על צד שמאל כדי לגרות את יד ימין להתרומם. תוכלי גם לעודד היפוכים מבטן לגב דרך צד שמאל. 2. נשמע שכדאי לחזק עוד את חגורת הכתפיים: מכיוון שבנך כבר בן תשעה וחצי חודשים הדרכה אישית תהיה יעילה יותר ובכל זאת הנה גם כמה רעיונות ביתיים: נסי לגלגל אותו על גליל מתנפח ולתת לו בכל פעם לשאת מעט יותר משקל על כפות הידיים. נסי להניח אותו על גליל בעובי של רגל של מבוגר ( או על רגל שלך) ולתת לו לשחק כך במצב של עמידת שש נתמכת . נסי לעודד אותו לשלוח ידיים ולנסות לעשותץ איתם צעד או שניים במצב זה כדי להגיע אל צעצוע. תמכי בו בחזה כדי שלא יקרוס . בהצלחה

לארמיל שלום

מותר להעלות שלב למצב כמו בטרמפולינה אך לדעתי האישית עדיף בגיל זה לשכב על מנת שלא לעודד ישיבה מוקדמת . ניתן לגוון גם בשכיבה על הבטן .

armil

New member
ראשית, תודה ועוד שאלה קטנה..

אז בעצם לשבת בעגלה הוא יוכל רק כאשר יידע לשבת בכוחות עצמו?

aharon23

New member
עידוד זחילה

שלום לך ענת ענית לי כבר כמה פעמים לגבי תאומותיי ורציתי לעדכן: הן כרגע בנות 10 חודשים ושבוע הראשונה ממשיכה לזחול רק על הגחון ועדיין בצורה לא מאורגנת עומדת על יד ימין ודוחפת עם רגל ימין, ביד שמאל הזרוע מונחת על הריצפה ורגל שמאל נגררת. היא היתה עומדת על 6 ואפילו התנדנדה והתחילה להתקדם טיפה אבל אז ניסתה כל הזמן ליישר את רגל ימין למצב של עמידה ולא הלך לה וכרגע בכלל לא עומדת על 6 ורק זוחלת גחון. ומנסה להיעמד על כל חפץ. והשניה למדה להגיע מעמידת 6 לישיבה וכרגע זו התנוחה המועדפת עליה, כשאני מנסה להוריד אותה על הבטן ולעודד אותה להושיט יד לצעצוע היא מתחילה לבכות ורוצה להתיישב, היא כאילו "מתעצלת" כבר לנסות לזחול. אני כבר ממש מודאגת כי הן כבר גדולות ועדיין לא זוחלות. האם את מייעצת לי אולי ללכת לאבחון ? או שאולי אפשר לתרגל איתן עוד קצת לפני? בבקשה תעזרי לנו אנחנו הורים די לחוצים... תודה ויום טוב.

אהרון שלום

האם הבת הראשונה מצליחה להעמד? נראה שהבת השניה חוששת . במקום להחזיר אותה לשכיבה על הבטן נסי להגיש לה צעצועים בישיבה מהצד כך שתצטרך להגיע אליהם ע"י עליה על הברכיים ( את יכולה לעזור ולהוביל אותה). את יכולה לתת לה בישיבה להישען בכל פעם לצד אחר ולשחק בצעצוע שנמצא על הרצפה. מנסיוני תינוקות אינם עצלנים כלל . תינוק שנשאר בישיבה נשאר שם לא בגלל עצלות אלא בגלל קושי. כל התינוקות שהיכרתי ( והיכרתי הרבה) הוכיחו שהם מאד סקרנים וחרוצים ברגע שלמדו להפעיל נכון את גופם. אבחון אינו מילה גסה. לעיתים קרובות יכולים באבחון להסב את תשומת ליבך לנושאים שלא יכולת לראות בעצמך כי אין לך עין מקצועית . זה אפילו לא כואב ואפילו יכול להיות נחמד ומהנה . אחרי אבחון נכון אפשר לתרגל בצורה מובנית ויעילה יותר אבל הכי חשוב זה שברב המקרים מפסיקים לדאוג כי הדרגה הכי נוראית היא מהלא ידוע וברגע שמבינים מה מפריע לזחילה פשוט משפרים אותו .

ועוד משהו

לגבי זחילת גחון לא סימטרית ראי מה כתבתי בשרשור הזה. זה יתאים גם לכם.

aharon23

New member
הבת הראשונה כמעט נעמדת

כשהיא נתמכת בי/בחפץ היא מגיעה לעמידה עם רגל אחת ישרה והשניה על הברך. לגבי השניה לא ממש הבנתי- כשהיא יושבת להגיש לה צעצוע ואיך היא תגיע לעליה על הברכיים? ולמה התכוונת ב"להישען"- לשכב על הצד ולשחק? את מכירה מישהי/ו טוב באיזור עפולה?

די25

New member
זחילת גחון עם הצלבה

הבת שלי בת 7.5 חוד' ומזה 3 שבועות זוחלת גחון עם דחיפה ברגליים ועם הידיים. מגיל חודש אני עובדת איתה על הצלבות עיסויים יד ורגל נגדית והיא בעצמה מחזיקה את כפות רגליה בצורה של הצלבה. השאלה היא אחרי כמה זמן זחילת גחון אמורה להגיעה ההצלבה? אשמח לתשובה

שלום די

לא ממש הבנתי את צורת הזחילה של ביתך. האם התכוונת לכך ששתי הידיים פועלות ביחד בו זמנית? וכך גם הרגליים? אם כך יש צורך ללמד הפרדה של תנועות. טיפוס על מכשולים ילמד להפריד את תנועות הרגליים. ללימוד הפרדות ידיים תוכלי לבחור תרגילים בהם כל יד עובדת בנפרד כמו למשל : יד מקבלת מסג' ויד שניה נשלחת לצעצוע (גם אם הוא מעבר לקו האמצע של הגוף). עוד תרגיל מתאים הוא הליכה על הידיים כשיד רודפת יד ואת אוחזת במרכז הגוף ותומכת באגן בבטן ובחזה.

למעלה