ובפינת הישראלי שהצליח בעבודה/ בעסקים בחו"ל

Cappuccino

New member
../images/Emo41.gifובפינת הישראלי שהצליח בעבודה/ בעסקים בחו"ל

נפרגן הפעם לבר רפאלי. לא רק בגלל שהיא יפה ברמות, לא רק בגלל שהיא מאוד מוכשרת ולא רק בגלל שהיא יודעת לעבוד קשה ולהצליח. יש עוד סיבה טובה: רבים אינם יודעים, שכשלושה מליון יהודים אמריקאים לא ביקרו מעודם ולא יבקרו כנראה מעולם בישראל. כשליש מהם, מנמקים את הסיבה במצב הבטחוני. מסתבר שלא רק עשרות מליוני תירים מדירים את רגליהם מביקור בארץ מסיבה זו, אלא גם מלעלה ממליון(!) יהודים. הם תומכים בישראל, אבל מרחוק. אם אותם קשה לשכנע, את האמריקאי הלא יהודי קשה שבעתיים. למרבה הצער, זה נכון גם לביקורים עסקיים. למרות זאת, בר רפאלי הצליחה לגרור את כל צוות הצילום וההפקה של SI לצילומים בקסריה וים המלח, תוך התעלות ותוך התעלמות מחוסר הפרגון, בלשון המעטה, לה זוכים לעיתים בישראל, ישראלים שמצליחים בחו"ל בכלל, ובר רפאלי בפרט. קבלו אותה

Benkok

New member
כמה מילים על כסף ופוליטיקה...

מבלי להמעיט בתרומה הממשית של בר רפאלי לקידום ישראל ולהעלת מדד הזיקפה הלאומי, בסוף היום מדובר כאן בכסף. הצוות של SI הגיע לישראל כדי לצלם אותה על רקע נופים שייחדו אותה בגליון הבא. זה יוצר באזז, זה יוצר מחלוקות, זה מוכר גיליונות. אנשי עסקים נוטים בדרך כלל להתעלם משיקולים פוליטיים ומסתכלים הסתכלות קרה על השורה התחתונה - מה אני מסכן ומה זה ייתן לי. אנשים נוסעים על בסיס קבוע למקומות הרבה יותר מסוכנים מישראל על מנת להרוויח כסף. אני משוכנע שאם מקבלי ההחלטות בSI היו חוששים לבטחון הצוות שלהם, רצונה של רפאלי להצטלם בים המלח היה מעניין להם את קצה החוטם. יתרה מזאת, אם היתה איזו שהיא התנגדות מצד הצוות אני משוכנע שרפאלי לא היתה מתנה את השתתפותה בגיליון בצילום בישראל. בשנים האחרונות אני עד להרבה קשרים עסקיים של גורמים זרים עם חברות ישראליות. רובם, אם לא כולם, חוששים יותר מהמצב בתור לצ'ק-אין של אלעל ולטרור בביקורת הדרכונים בישראל מאשר לביטחונם האישי בביקור בישראל... דוגמא יותר טובה להפגנת איתנות ישראלית מהתקופה האחרונה היא העובדה שאברם גרנט דפק על השולחן ובאורח פלא ממשלת מלזיה, שהיא אולי המדינה היחידה בעולם שבשום קומבינה שהיא ישראלים לא רשאים להיכנס לתחומה, אישרה ויזות מיוחדות לגרנט ולבן חיים לביקור המתוכנן של צ'לסי במדינה. כמובן שגם כאן עזר הגיבוי החד משמעי של הנהלת צ'לסי שאמרה "רבותיי, יש לנו שני ישראלים בצוות ואם הם לא נכנסים אז אנחנו לא מגיעים" וזאת הוכחה חד משמעית שכסף פותר הכל. בעל המאה הוא בעל הדיעה. פוליטיקה משפיעה על מקבלי החלטות עסקיים עד גבול מסוים.

Cappuccino

New member
מסכים וחולק

מסכים איתך, שאינטרסים עיסקיים גישרו, מגשרים ויגשרו על תהומות פוליטיים. יתרה מזאת, ממשלות מנצלות אנשי עסקים לבניית קשרים כאלו (דוגמא טובה תהיה תרומת אייזנברג לבניית היחסים בין ישראל לסין). אבל, במקרה של בר רפאלי, החששות של האמריקאי הממוצע, מול אין סוף האפשרויות ללוקיישנים אחרים מתאימים, בעלויות נמוכות בהרבה(כל מי שמעורה בתעשיה יספר לך שכיום, עקב חולשת הדולר, ארה"ב מועדפת במיוחד על הלקוחות), עושה את ההבדל. היא גם מצליחה וגם מפרגנת לישראל, לא מגיע שנפרגן לה?

למעלה