זפלין? לא רק!

../images/Emo41.gifזפלין? לא רק!

עשרת האלבומים האהובים\משפיעים עליכם בכל הזמנים מכל הסגנונות. צא!

אני אתחיל:

(לא בסדר משמעותי מדי) Alanis Morissette - Jagged Little Pill Alice In Chains - Dirt Pearl Jam - Ten Counting Crows - August And Everything After The Black Crowes - Amorica Opeth - Ghost Reveries Porcupine Tree - In Absentia Soundgarden - Superunknown Temple Of The Dog - Temple Of The Dog אני מוותר על העשירי בטענה שיש יותר מדי של זפ שאני רוצה לשים שם.

FunkyMonk

New member
אלבומים שהשפיעו עלי..

1. Dark Side of the Moon - זה באמת האלבום שפתח אותי למוסיקה, זה האלבום שהשפיע לי הכי הרבה על החיים, על דרך המחשבה שלי, על הנגינה שלי, על היחס שלי לאנשים ועל האופי שלי. אלבום מושלם מכל בחינה, ואי אפשר לקחת לו את התואר הזה. 2. OK Computer - שוב אלבום נפלא שהשפיע עלי רבות. שנתיים אחרי הדארק סייד האלבום הזה לקח אותי ושינה אותי שוב פעם, מחדש. הדארק סייד המודרני. 3. Kid A - אולי האלבום הכי מלנכולי ששמעתי מעודי. אלבום נפלא, מנימליסטי ואלקטרוני כמעט לחלוטין. 4. In the Court of the Crimson King - האלבום הזה פתח אותי לעולם של מוסיקה חדשה, שונה ומדהימה. אמנם לא האלבום האהוב עלי שלהם, אבל אחד האלבומים שהכי השפיעו עלי אי פעם. 5. אור הירח - קצת מוזר, כן. אני לא מאד אוהב את האלבום הזה. בכלל, אני לא מאד אוהב את אביב גפן. אבל האלבום הזה השפיע עלי בזמנו כמעט כמו שהדארק סייד השפיע עלי אחריו. אמנם אז הייתי צעיר יותר, אבל האלבום הזה פיתח אצלי תכונות מסויימות שניתן לראות את היום. 6. Led Zeppelin I - האלבום הראשון של זפלין שקניתי. הוא פתח לי סגנון חדש לחלוטין של מוסיקה להאזין לה, ולקח אותי גם לכל מיני להקות אחרות, כאלו טובות יותר וכאלו טובות פחות. 7. Syd Barret - Barret/Madcap Laughs - שני האלבומים הללו של סיד ברט חרוטים בתוכי. אלבומי מופת של אדם שיוצר את עצמו. לא עשיתי 10 כי פשוט אין 10. אלו האלבומים שהכי השפיעו עלי. במיוחד השניים הראשונים.

AeroTom

New member
וואי, זה יהיה ממש קשה...

יש כ"כ הרבה אלבומים שהשפיעו עלי...אבל אני אנסה ללכת לאלו שהיו יותר בהתחלה ובאמת בגללם נגררו דברים טובים אחרים והתפתחות נוספת וחיבור לאמנים. ללא סדר מסויים (ואני מנסה ללכת קצת לפי סדר כרונולוגי בהשפעות): 1. Aerosmith - Nine Lives. האלבום שבעצם התחיל לי את כל הרומן עם מוזיקה וחיבור לאלבומים...אי שם באמצע שנות העשרה. זה האלבום הראשון בו חוויתי חיבור אישי ואהבה אמיתית ליצירה שהיא "אלבום". כמה חרשתי עליו בזמנו...האהבה הראשונה שלי בחיבור לאלבומים שפתח את הדרך הארוכה. 2. Aerosmith - Toys In The Attic/Rocks. היה לי קשה מאוד לבחור אחד מהם, כי שניםה אולי השפיעו באותה מידה כשגיליתי אותם אי שם בתחילת הדרך. אלו האלבומים הקלאסים הראשונים ששמעתי והכרתי (והתחברתי כמובן). האלבומים כנראה שהציגו לי את שנות ה-70 בתחילת הדרך, כשגיליתי עד כמה אני כ"כ אוהב את העשור הזה ואת זה לפניו והרוקנ'רול של פעם... 3. Led Zeppelin - Physical Graffiti. האלבום שחרץ לי סופית לפני הרבה שנים שזפלין הם משהו יותר מגדול...הוא מבחינתי נקודת השיא בקריירה של הלהקה וסיום של תקופה קרובה ל-7 שנים בה יצאו 6 אלבומי מופת. לא רק של זפלין, אלא בכלל בעולם המוזיקה והרוקנ'רול בפרט. 4. Led Zeppelin - Led Zeppelin 2. האלבום השני של הלהקה היה הראשון שלהם שהיה לי איתו חיבור ממש ענק. הוא מבחינתי אלבום רוק מושלם והוא גילה לי משהו כ"כ יפה ומושלם במוזיקה בזמנו. זפלין הייתה הלהקה אולי השניה שלי בתחילת הדרך עם המוזיקה. האלבום השני הוא מבחינתי האבא של אלבומי הרוק הקצביים והמושלמים, שעוד המונים כאלה זכיתי להכיר בשנים לאחר מכן. 5. The Doors - The Doors. אלבום הבכורה המופלא של הלהקה היה עוד אחד מהאלבומים המושלמים הראשונים שגיליתי. ה-Doors יחד עם אירוסמית' וזפלין היו 3 הראשונים שלי והלהקות הכי מוקדמות שלי בחיים שאני זוכר שהתחברתי אליהם בראשית הדרך. האלבום הראשון הזה פתח לי עוד דלתות (פיוטי משהו
) למוזיקה להמשך. 6. The Jimi Hendrix Experience - Are You Experienced. עוד אלבום שהראה לי כמה מושלמים אלבומי בכורה יכולים להיות. האלבום שהגיש לי את ג'ימי לראשונה וקשה פשוט לא להתאהב ביצירה הזאת. מאלבומי הבכורה הכי טובים בכל הזמנים. 7. The Yardbirds - Five Live Yardbirds. עוד אלבום בכורה, שהוא גם אלבום לייב...האלבום שהכיר לי בעיקרון את הגדולה של הלהקה הזאת ופתח לי עולם שלם של 3 תקופות נפלאות של החבורה הבריטית-בלוזית-פסיכדלית הזאת שהביאה לעולם 3 מהגיטריסטים הגדולים בכל הזמנים (וגם בדרך בעקבות פירוקה ילדה לעולם להקה "קטנה" אחרת שקשורה איכשהוא לפורום הזה...). ויש פה משהו אצלי מאוד יפה בהשפעות מוזיקה איתם, כי הם עוד אחת מהלהקות שאני מאוד אוהב והגעתי אליהם לראשונה דרך אירוסמית' (הלהקה הראשונה שלי) ומהם גם הגיעה זפלין...ככה שהתאהבתי בהם והכרתי אותם בגלל אהבה ל-2 להקות אחרות. 8. Lynyrd Skynyrd - Pronounced Leh-Nerd Skin-Nerd. עוד אלבום בכורה...אבל די הגיוני שזה יהיה ככה, כי מדברים פה על השפעות ובדרך כלל זה קורה מאלבום ראשון. חשבתי לשים פה אלבום של ה-Allman Brothers, אבל סקינארד אצלי הגיעו קודם בהכרה וחיבור לרוק הדרומי הנפלא. זה האלבום שהתחיל לי את הרומן עם מוזיקת "המשפחות" מהדרום. אלבום נפלא עם אווירה דרומית שבהחלט מביאה חשק לעוד. 9. Free - Fire And Water. הייתה לי התלבטות רבה במקום הזה...יש פשוט כ"כ הרבה אלבומים שפתחו לי שער למשהו מסויים. אבל בחרתי באלבום השלישי של להקת Free, כי לדעתי הוא מייצג אצלי חיבור גדול ללהקה לא מאוד מוכרת בעולם...או בלתי מוערכת...זה היה האלבום הראשון שלי שלהם והוא הכניס אותי ללהקה הזאת חזק והביא לי אהבה גדולה אליהם. אחת מהלהקות היותר טובות בסגנון הרוק-בלוז ופשוט המוזיקה הטובה שכיף לשמוע ולהכיר. Free הם מהסודות השמורים הכי יפים במוזיקה של שנות ה-60\70 והם מייצגים אצלי את החיבור והגילוי הזה של אמנים שלא כולם מכירים לעומק. 10. Jimmy Page & The Black Crowes - Live At The Greek. יכולתי לשים פה כל אחד מששת אלבומי הסטודיו האדירים של ה-Black Crowes (ובמיוחד אחד מה-4 הראשונים). אבל זה האלבום שגרם לי לאהוב אותם ולרצות להכיר את המוזיקה שלהם. יש פה עוד משהו יפה עם השפעה של מוזיקה, כי לא הייתי קונה את אלבום הלייב המשובח הזה אם לא הייתה לי את האהבה לזפלין. אלבום הלייב הזה פשוט השאיר אותי המום והביא לי הערכה אדירה ללהקה הזאת, שהפכה לא הרבה זמן אחר כך ללהקה האהובה עלי בתקופתינו. ה-Greek גרם לי לרצות לשמוע את החומרים המקוריים של הקרואוז וכך התגלגל לו עוד סיפור אהבהוחיבור אישי מופלא ללהקה מסויימת. אלבום לייב גדול שיש לו מקום גדול אצלי בלב (כמו גם עם עוד כמה וכמה שמות ברשימה כאן, שהולכים אצלי הרבה שנים אחורה...).

M e n s R e a

New member
שלי (ומקווה שלא שכחתי כלום)

1.Led Zeppelin-3 2.Led Zeppelin-1 3.Led Zeppelin-Presence 4.Metallica-And Justice for all 5.Metallica-Kill em All 6.Metallica-Metallica 7.Megadeth-Youthanasia 8.The Rolling Stones-Fourty Licks (כן, אני יודע שזה אוסף, אבל זה חתיכת אוסף...40 שירים, וככה בחרתי להכיר את הסטונז). 9.Dire Straits-Brothers in Arms 10.Guns n Roses-Appetite for destruction 11.Nirvana-Nevermind טוב, עשיתי 11, אפשר לומר שזו רשימה ממצה. וכן, אני לא הכי מגוון, וכפי שהבנתי משיחה עם מנהל פורום רוק עדי, שהוא די אינציקלופדיה בהרבה להקות וסגנונות, אני לא. אישית אני מעדיף להכיר כמה להקת בצורה מעמיקה מאשר להתפזר ולהכיר כמה שירים של כל להקה. אז אני לא ממש מגוון.

M e n s R e a

New member
אחלה רעיון לשרשור

באמת גורם לך להתחיל לחשוב על איזה אלבומים חרשת.

אני ממש לא בטוח שזה נכון ככה

Behemoth – Demigod Behemoth – Satanica Eternal Gray – Kindless Obituary – Frozen in Time Hatebreed – The Rise of Brutality Fuck...I'm Dead – Bring on the Dead Trivium – Ascendancy Nasum – Grind Finale Cryptopsy – And then you'll beg Cock and Ball Torture – Opus(sy) VI הלאסט חוסך עבודה קשה, האלבומים שהכי הרבה חרשתי עליהם לאחרונה........כי קשה ביותר לעשות רשימה של 10 אלבומים שהכי משפיעים, אז לוקחים את ההכי נחרשים.

M e n s R e a

New member
? ואיפה מטאליקה? אתה רוצה לומר לי שהם לא

השפיעו עליך הרבה? עליך?

אז הייתי שם את כל ה-10 אלבומים

שלהם, לא היה עוזר ממש
בכלל הרשימה הזאת לא מורכבת מאלבומים שהשפיעו עליי, בשביל זה אצטרך לפחות 50, חחחח

Anuerysm

New member
לא יודע אם השפיעו עלי ממש

אולי מבחינה מוזיקלית האלבום שכתב מחדש את כל מה שחשבתי על באס הוא Live at Leeds של דה הו, לא ידעתי בכלל שאפשר להגיע לדברים כאלה עם באס וזה פחות או יותר מה שגרם לי להתחיל עם הבאס אממ.. בקטע של גיטרה.. לא יודע כל כך, ההופעה של אריק קלפטון אולי

JumpInTheFire

New member
מממ.....

אני חושבת שאני נמצאת בשלב שאני יכולה להגיד מה הכי השפיע עלי אבל נכון לעכשיו עשרת האלבומים האהובים עלי הם (לא לפי הסדר, אין סדר כ"כ) 1. Blind Guardian- Imaginations From The Other Side 2. Metallica- Ride The Lightning 3. Metallica- Master Of Puppets 4. Led Zeppelin 1 5. Iron Maiden- Seventh Son Of A Seventh Son 6. Iron Maiden- The Number Of The Beast 7. Opeth-Deliverance 8. Megadeth- Rust In Pease 9. Blind Guardian- Nightfall In Middle-Earth 10. The Who- Who's Next אמנם קניתי אותו לא מזמן אבל אני בהחלט יכולה להכניס אותו בעשרת האהובים עלי עוד מעט הרשימה הזאת בטח תראה אחרת אבל אין ספק שכל האלבומים האלה מעולים!

MilkShack

New member
עשרה ממש ממש מעט

אבל מצד שני לבחור איזה 30 אלבומים כבר לא יהיה ממש מיוחד.. בטח העשירייה שלי תכיל מטאליקה, נירוונה, לד, ביטלס ופינק פלויד.

fifanowftw

New member
אלבומים שהשפיעו:

אני יקח את שלושת הגדולים: The Beatles-all albums- עד היום השפיע עליי, כילד עוד הייתי מזמר את כל השירים שלהם. the beatles
לד זפלין 1-עם האלבום הזה התחלתי לשמוע רוק. אלבום מדהים, ללא ספק dark side of the moon-עוד אלבום משפיע. אין לי כוח לכתוב יותר ועוד אחד: The Doors-All כל האלבומים, פשוט להקה ענקית, אם לא הענקית ביותר. מתחבר להכל, פשוט הכל אלה העיקריים

Aeroguy

New member
טוב, ננסה

ללא סדר מסויים... Patti Smith - Horses Aerosmith - Night In The Ruts The Black Crowes - Three Snakes & One Charm Humble Pie - Humble Pie The Allman Brothers Band - The Allman Brothers Band Muddy Waters - Hard Again Gram Parsons - G.P. Blind Willie McTell - Georgia Rag Blind Faith - Blind Faith Joe Cocker - Mad Dogs & Englishmen Devendra Banhart - Rejoicing In The Hands Big Star - #1 Record The Who - Tommy

hkatsman

New member
../images/Emo122.gif

לאו דווקא בסדר הזה Pink Floyd-The Wall אינפקציה-ככה מפנקים Matisyahu-Live At Stubbs The Who-Who's Next Primus-Sailing The Seas Of Cheese Radiohead-The Bends The Jimi Hendrix Experience - Are You Experienced The Beatles-Abbey Road Dream Theater-Images And Words Led Zeppelin-IV

skirt9

New member
הנה!

Live!Live!Live! - bryan adams - קניתי אותו בגיל 10 ודרכו נכנסתי לרוק.. Let Go - Avril Lavigne - די כנ"ל..לא קשור שעכשיו אנלא שומע אותו אבל הוא סימון דרך.. Nirvana - Nirvana - חזק ביותר.. With the Lights Out - Nirvana - מעניין ביותר Remasters 2 - Led Zeppelin - פעם ראשנה ששמעתי לדזפ..אוספ מצויין! היהודים אנפלאגד - דיסק איכותי שמשלב בו המון דברים.. ידיים למעלה - כנסיית השכל - יש בהם סגנון מיוחד שפשוט עושה את זה..רוק ישראלי..סימון דרך By the Way - Red Hot Chili Peppers - מלודי + פ'אנק + רוק.. ...And Justice for all - Metallica - ...וכל מילה מיותרת Green Day - Dookie - ...

M e n s R e a

New member
ושוב אתה מפתיע אותי ../images/Emo6.gif

עושה רושם שהחלטת להתעלם ממטאליקה בכל פורום אחר, אה?

למעלה