חדשות ארכיאולוגיות
ואירועים

Lakedaimon

New member
יש מדוזות בקיסריה!

בתצוגה ארכיאולוגית חדשה שבגן לאומי קיסריה מוצגים לראשונה: מכסה סרקופג רומי, מהמרשימים שנתגלו בקיסריה, מעוטר בתבליטי ראשי מדוזה. 2. פריטים ארכיטקטונים נוספים הכוללים כתובות הקדשה האחת ככל הנראה של אישה בשם קליאופטרה, שהעניקה את המבנה לקולוניה קיסריה. 3. מכסה סרקופג נוסף שעל גביו מופיעה כתובת ובה נכתב כי אליפיס, מקדיש את הסרקופג לאשתו האהובה מנופילה וכי 'איש אינו בן אלמוות וכאלה הם החיים..' התמונות באדיבות רשה"ע. הצלמים שרון בן יהודה וגבי סלומון.

Kinneret5

New member
סדנת חוקרים בארכיאולוגיה גלילית

מתקיימת זה השנה השלישית במכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן. השבוע תעסוק הסדנא ביצור שמן זית בגליל. קהילת הארכיאולוגים והמתעניינים מוזמנת. פרטים כאן.

Lakedaimon

New member
ההודעה לעיתונות מצורפת

מסתבר שמכמורות מעלות יותר מדגים...

Lakedaimon

New member
מוזיאון אשדוד נשדד

פריטים ארכיאולוגים שנתפסו בעבר ע"י היחידה למניעת שוד "נגנבו מחדש" ע"י שודדים שלשום בלילה.

אהבתי את הציטוט

"עד היום זהו הסיוט הגדול ביותר של ארכיאולוגים שמגיעים לחפור במצרים: במקום למצוא מקדשים עתיקים, הם מוצאים עוד בית קברות לחתולים". מקווה שמגיני זכויות החתולים לא עוקבים אחרי הפורום הזה..

shay4442

New member
ונטורה כבר שחק את המשפט הזה בכל הכיוונים

כל שנה בקורס שלו "מבוא למצרים העתיקה" הוא חוזר על המשפטים האלה, בין השאר "זה הגיע כבר למצב שארכיאולוגים פותחים קבר ויוצא ממנו עוד מומיות של חתולים הארכיאולוג מסתכל שאף אחד לא שם לב והוא סותם את הקבר מחדש לאף אחד אין כוח לזה...,"

וואו

אולי זה מסביר את הסירוב המוחלט של עובדי המוזיאון לאפשר לי לצלם במוזיאון כאשר ביקרתי שם ב- 21/1 (יום וחצי בסה"כ אחרי האירוע).

Lakedaimon

New member
../images/Emo41.gifחדשות ארכיאולוגיות ../images/Emo22.gif ואירועים../images/Emo41.gif

Lakedaimon

New member
מתנות מ../images/Emo43.gif לבאי הכנס לזכרו של יוחנן אהרוני

כל באי הכנס יקבלו מתנה סמלית מ
ופורום ארכיאולוגיה. מי שירצה יוכל גם להגיע ולראות מיהו אני - אני אחלק אותן... מקווה לראות את כולם!

wapy

New member
אמת מים מהמאה ה-2 לספירה נחשפה בירושלים

במהלך עבודות תשתית בעיר העתיקה בירושלים נמצאה תשתית עתיקה באמת. אמת מים ששימשה את תושבי העיר כמאתיים שנה לאחר תקופת שלטונו של המלך הורדוס

למעלה