חדש
הזדמנות שניה
חדש

הצלחה בפסטיבל בשרלוויל ל"פרינצ'יפסה..."

הצלחה רבה ל"פרינצ'יפסה מלכת האמבטיה" בפסטיבל הבינלאומי הגדול בעולם לתיאטרוני בובות, בשרלוויל צרפת. לפני יום כיפור, הסתיים בצרפת הפסטיבל הבינלאומי לתיאטרוני בובות. הפסטיבל, הנערך אחת לשלוש שנים, נחשב לגדול מסוגו בעולם ול"שוק הבשר" העיקרי בתחום. מנהלים אמנותיים מפסטיבלים ברחבי העולם מתייצבים בשרלוויל על מנת לבחור את המופעים לפסטיבלים שלהם, בשנים שלאחריו. הצלחה רבה נחלה הקבוצה "TwinPix" " הלא הן אורית נוביץ'-ליבוביץ' ורויטל גריך, תלמידות ותיקות שחברו תוך לימודיהן בביה"ס לאמנות תיאטרון הבובות בחולון והופיעו בשרלוויל מול מאות אנשים. "פרניצ'פסה מלכת האמבטיה" הוא מופע חוצות מתנייד על קלנועית. פרינצ'יפסה היא זמרת אמבטיות נודעת שכבר הופיעה באמבטיות רבות ברחבי העולם מגיעה להופעה עם האמרגן מקלחת הפרטיים שלה. המים והצלילים זורמים בשצף-קצף. בארץ הופיעה הקבוצה עם "פרנצ'יפסה" גם בפסטיבל הבינלאומי לתיאטרון ולסרטי בובות בחולון, בפסטיבל הבינלאומי לתיאטרון בובות בי-ם, בפסטיבל עכו לתיאטרון אחר, בפסטיבל הצגות הילדים בחיפה ובפסטיבל בת ים הבינלאומי לתיאטרוני רחוב. נחת! מצ"ב תמונות שצילמה ליז מסיקה, הנציגה הרשמית של מרכז תיאטרון בובות חולון בפסטיבל בשרלוויל.

הגשת מועמדויות לפרס הבמה לילדים ולנוער

מצ"ב קול קורא להגשת מועמדויות לפרס הבמה לילדים ולנוער 2009-2010. טקס הענקת הפרסים לזוכים לשנת 2008-2009 ייערך ביום שני ה-9 בנובמבר בתיאטרון גבעתיים. השנה יתמודדו 25 הצגות ב-16 קטגוריות שונות, את הרשימה מוביל תיאטרון המדיטק בחולון עם 27 מועמדויות. לכתבה בעכבר העיר על הפרס והמועמדויות. ההצגה "תיבת הקסמים" של מרכז תיאטרון בובות מועמדת בשתי קטגוריות: "ההצגה הבינתחומית של השנה" ו"מעצב בובות/אביזרים". מי שטרם צפה בהצגה יוכל לצפות בה ב-6/10 בשעה 11:00 במרכז תיאטרון בובות, במסגרת אירועי "בובסוכה".

ספרים חדשים בספריית מרכז תיאטרון בובות בחולון

הספרייה שלנו הולכת ומתעצמת. הנה רשימה חלקית של ספרים שנוספו לאחרונה: 1. שישים שנה לתיאטרון הבובות הממלכתי בלובליאנה ספר ענק יפיפה המראה בתמונות וסקיצות 60 שנות פעילות של התיאטרון, בעיקר לילדים. דיפדוף בספר מראה את התפתחות התפיסות האמנותיות בתיאטרון הבובות במשך השנים. ספר ערוך בצורה יפיפיה ומעורר מחשבה. 2. תיאטרון הבובות דראק בפראג. הצגות מהשנים 1991-2004 וצילומים מהמבנה עצמו. 3. ספר על דר יאן מאליק - ממיסדי תיאטרון הבובות הצ'כי המודרני. אמן מורה וחוקר. הספר בצ'כית. 4. ההיסטוריה של תיאטרון הבובות הצ'כי. כתבה נינה מאליקובה בתו של יאן מאליק ונשיאת אונימה בצ'כיה. מתורגם לאנגלית. הקשר הישראלי למשפחת מאליק: ב-1951- כתב לוץ חצור, שבובותיו מוצגות במוזיאון לאמנות תיאטרון הבובות בחולון מכתב ובו תיאר למורו הרוחני מאליק את מצב תיאטרון הבובות בארץ. המכתב מוצג בתערוכה. 5. חוברות של אונימ"ה-צ'כיה. 6. ספר על בובות באנימציה הצ'כית כולל צילומים, תיכנונים וסקיצות. מצוין למעצבי בובות תיאטרון. 7. ספר על פסטיבל הבובות בליברץ', צ'כיה. הפסטיבל מוקדש לגיל הרך ונקרא: "מאטרניקה (ילדות)". הספר סוקר בתמונות והערות עשרים שנות פעילות של הפסטיבל המאורגן על ידי התיאטרון הנאיבי. 8. חוברת חדשה של עבודות והצגות של תיאטארון ארקטל מצרפת. היוצרות גרטה וסילבי היו פה ב-2008 עם התערוכה "בית המלאכה של ארקטל" במסגרת הפסטיבל הבינלאומי לתיאטרון ולסרטי בובות והנחו גם סדנא נפלאה. שמות המשתתפים בסדנא מופיעים בחוברת. 9. ספרון על המוזיאון הלאומי במונקו. הספר מכיל צילומי בובות (לא תיאטרון בובות). 10. תיאטרון הבובות של אומסק (סיביר). הספר מתעד את שלבי בניית התיאטרון, מבנה פנומנלי בן 5 מקומות (שכולל 2 אולמות תיאטרון, חדרי חזרות, ויטרינות עם תצוגות של בובות במעלה המדרגות וקומה אחרונה שהיא חממה ענקית של צמחים טרופים). 11. תיאטרון אלפא,(פילצן צ'כיה) - סיכום של שנות תפילות רבות. הספר מכיל צילומים וסקיצות של בובות מהצגות רבות. אתם מוזמנים לבוא לעיין (בתיאום מראש).

בהחלט שווההה, איזה בובות מקסימות ועוד מנייר

תודה שחשבת עלינו אילן ושיתפת
ולכל החברים והחברות - מקווה שלמרות שלא טרחתם להגיב להודעה או להודות...בכל זאת צפיתם בסדנה
מומלץ!!!!!

תתחדשו ותודה רבה לך אילן

תודה על השיתוף המפורט
מוכרח לציין שכל ספר וספר נשמע לי מרתק ומסקרן מאוד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מאחל שהספרייה שלכם לא תפסיק לגדול ולהתעצם לעולם. אני מודה לך גם על ההזמנה לבוא לעיין בהם ( בתיאום מראש כמובן
) ולא רואה בזכות זו שאתה מעניק לנו -דבר מובן מאליו. אני יודע שזה אולי יביך אותך אבל למרות זאת
שאתה חושב עלינו ככה. ולכם חברים -אם טרם שמתם לב להצעה המפתה והנדיבה הזו, זו ההזדמנות

וואוו! מקבלת את ההזמנה../images/Emo140.gif

בביקורי הבא בחול"ון . על המבנה בסיביר קראתי בעיתון ( אירוע נדיא ומכונן, עבורי!) ואל תשאלו אותי באיזה, כי זה לא בבית שלי. ולגבי ספר מס' 11- האם הכוונה באמת לתפילות? מי מתפלל? הבובות, הבובנאים או הקהל?

ולמה גם ההודעה הזו???

מעבר לעובדה שהמלצתי עליה לפני כשבוע חשבתי שזה יכול להיות פיתרון טוב לאלה המתמודדים עם הצורך לגוון בשעות הסיפור עם בובות שאנחנו מרבים לעסוק בהן לאחרונה... יופי של רעיון ודרך לגוון את הבובות והאביזרים הרגילים
ומהנה להסתכל בתוצאה הסופית גם סתם ככה

עינבלית

New member
זו רק אני או שהקטע של הקיפולים

והגזירות בלתי ניתן להבנה? מי שהבין את כל השלבים- מתבקש להסביר!!! כי זה מדליק לחלוטין!

ברכות ואיחולי הצלחה ל "תיבת הקסמים"

אכן כבוד גדול לכם ולנו שיש לנו נציגות באירוע!!! ראיתי שגם אתה מועמד בקטגוריית עיצוב בובות - כל הכבוד
אני מאחל להצגה, למרכז ולך הצלחה כולנו נחזיק לכם אצבעות
מי שכבר קרא יודע שבכמה קטגוריות מועמדת עוד הצגה השייכת לעולמנו: " מוצרט הקטן " מאת ובביצוע: גדית כהן - ת' גדית כך שיש 2 נציגויות מ" שלנו ". אני מקווה שבשנה הבאה תהיינה הצגות תיאטרון בובות או בשילוב בובות מועמדות גם בקטגוריית ההצגות המרכזיות ולא רק בתחום האומנות הבינתחומית ( למרות ש" בקרשנדו ואני "יש שילוב בובה אבל אתם יודעים למה אני מתכוון ) אבל בהחלט יש לנו במה להתאות ובדוללללל -לכן אני מוצא הודעה זו כראוייה להזדמנות נוספת

כל הכבוד ל " פרנצ'יפסה " ה../images/Emo47.gif

הצלחה של הגב' המהממת והייחודית היא גם הצלחה של כולנו
ולא סתם אלא בפסטיבל כ"כ חשוב ונחשב - איזה יופי
ברכות, תשואות ו
לאורית נוביץ'-ליבוביץ' ורויטל גריך וכמובן להוד רוממותה, זמרת האמבטיות פרניצ'פסה. על כבוד זה שהעניקו לנו ב
מצאתי אותן ראויות לחלוטין להזדמנות שניה

../images/Emo41.gifחדש../images/Emo41.gif הזדמנות שניה ../images/Emo41.gifחדש../images/Emo41.gif

כבר בסוף השבוע תיכננתי לספר לכם על מעיין פינה חדשה שתעלה מדי פעם בפעם אבל כאמור ההתקרות שתקפה אותי דחתה זאת הזדמנות שניה תביא לכם את ההודעות שלדעתי לא זכו להתייחסות מספקת או בכלל לא,מכם ולפעמים גם ממני או שנבלעו במסגרת דיון או שירשורים בנושאים אחרים. הפעם את כל ההודעות שבחרתי כתב אילן ואת הסיבה שמצאתי אותן מתאימות להזדמנות שניה תוכלו למצוא בתגובתי מתחת לכל הודעה. מקווה שגם אתם תתנו להם הזדמנות שניה ותציצו בהם- אם בא לכם להגיב עליהן, עוד יותר טוב שלכם ב
דודי

למעלה