חידה

smasher

New member
../images/Emo41.gif חידה

בסגנון פסיכומטרי - בנאדם נמצע בחדר בגובה 10 מטר. הוא רוצה לרדת דרך החלון, ובשביל זה הוא צריך לקשור סדינים.. האורך של הסדין הראשון - 5 מטר, והאורך של שאר הסדינים - חצי מהסדין הקודם ( כאילו השני 2.5, השלישי 1.25 וכו'...) כמה סדינים הוא יצטרך כדי להגיע לריצפה ? אני רוצה מספר מדויק !

smasher

New member
לשם שינוי בלי התחכמויות...

לרצפה למטה... 10 מטר מתחת...

claimbing

New member
1

קורע את הסדין הראשון באורכו ל-2 וקושר ביניהם, יש לו 10 מטר, אבל הוא איבד קצת על הקשירה. אם הוא לא רוצה לקפוץ מגובה של חצי מטר בערך אז עדיף לקחת את הסדין השני ולחבר אותו בנוסף וככה בטוח הוא יגיע לרצפה עם קצת עודף... אם לוקחים את הסדין השני בנוסף כמו שאמרתי התוצאה היא בעצם 2 שלמים..

claimbing

New member
למען האמת צריך 52 סדינים.

הכנתי סקריפט שיוכיח את הפתרון..

claimbing

New member
אתה לא רואה שם שום סקריפט מכיוון

שיש document.write.. בכל מקרה, לפי התאוריה, 10 הוא מספר..ואם אתה לוקח מספר, וכל פעם מוסיף לו קצת, לא משנה כמה..ההגיון אומר שבסופו של דבר הוא יגיע ל- 10 או יעבור אותו.. תנסה לשמור את הקובץ במחשב שלך ע"י save target as ואז תפתח אותו באמצעות "פתיחה באמצעות" - ותבחר שם בפנקס רשימות או משהו..יש שם סקריפט..

gilad g

New member
הסקריפט הזה לא מוכיח כלום

זה רק מראה עד כמה המנגנון האריתמטי של JS (או של המעבד) מדויק. קח מחשב עם דיוק יותר גדול, ותקבל מספר שונה.

smasher

New member
../images/Emo41.gif תשובה...

gilad g ו - Trranger, אם אני לא טועה גלעד ורועי - צדקו
(הכנה לצ'אטרויויה..) למעשה הבנאדם, מרוצה או לא, לעולם לא יוכל להגיע ממש עד לרצפה.. (או פשוט ב"אנסוף") הסבר- נתחיל עם הסדין הראשון, יש לו 5 מטר, וחסר לו 5 מטר. הסדין השני הוא באורך 2.5 מטר, ביחד - 7.5 מטר- וחסרים לו 2.5 מטר. הסדין השלישי הוא באורך 1.25 מטר, ביחד 8.75 מטר- וחסרים לו 1.25 מטר. וכך למעשה תמיד יהיה לו סדין בחצי מהאורך שהוא יצטרך..

Trranger

New member
זאת נוסחה אינסופית מתכנסת

הנושא הכי קל במתמטיקה
החיבור של אינסוף איברים בסדרה שואף ל10, יש נוסחה לזה :)
a1/(1-q)​
a1=5 q=0.5

Mapisto

New member
נכון אבל יותר פשוט להוכיח את זה בג'

n -> לאינסוף 1/n -> לאפס שואף!

yuval k

New member
יאפ

אני לא אמרתי כי לא ידעתי אם צריך לקחת בחשבון את הגובה של הבנאדם

smasher

New member
אני רואה שהתעניינתם.. נחמד.. ו-

באמת אם לומדים זה כנראה קל.. אבל אני (ב-5 יח"ל) לא למדתי את זה .. (תמיד יורד במיקוד)

למעלה