חידון הטריוויה-סיכום שלב 4

Another Girl

New member
../images/Emo41.gifחידון הטריוויה-סיכום שלב 4../images/Emo41.gif

ומכיוון שקיבלתי את כל התשובות מכל המשתתפים,החלטתי שאין טעם למרוח אתכם עד 21:00 (בייחוד מכיוון שאין ערובה שאהיה כאן אז) ולפרסם את הסיכום ותחילת השלב הבא כבר עכשיו. אז קודם כל,נתחיל בציון לשבח של שני משתתפים-הלא הם Lady G והניבלונגים,אשר עשו "היסטוריה" בזעיר-אנפין ולראשונה בתחרות השיגו 20 נקודות(הניקוד המקסימלי לשלב) בשלב...ובמיוחד הם ראויים לטפיחה קלה על השכם שכן שלב זה היה קשה במיוחד,אני חייבת להודות,והיו שאלות אשר לא ציפיתי שמישהו יידע אותן בכלל.כל הכבוד
ועכשיו בואו נראה את התשובות: 1.כולם ידעו(ויפה שכך!) שהשם "דוריס" מופיע פעמיים באלבום Let it be: פעם אחת בשיר Dig it והפעם השנייה היא כשג'ון ממלמל בתחילת השיר הראשון Two of us מן מונולוג קטנטן,ובו מופיע השם. 2. כאן הכוונה הייתה לשיר Fool on the hill,אבל כמובן שניתן למצוא הרבה שירים בהם לא ניגן אף אחד מחברי הלהקה ברקע,ביניהם Revolution 9 ש"כיכב" בתשובות ועוד כמה וכמה. 3. Everest הוא שמו המקורי של האלבום Abbey Road (ולדעתי עדיף השם שנבחר,לא?) 4. הועלו 3 אפשרויות לשמות אפשריים לפני שהוחלט על השם Revolver,והן: Abracadabra Magic Circles Beatles On Safari וכל אחת מהן קיבלה ניקוד. 5. האמן הגרמני קלאוס וורמן הוא זה שצייר את העטיפה המופלאה והנצחית של האלבום. לוורמן התוודעו החבר'ה כשהופיעו בהמבורג בתחילת דרכם,ב"סצינה ההמבורגית" כמו שהגדירה את זה הליידי. קלאוס היה חברה של הצלמת אסטריד קירשהר(עד שסטיוארט סאטקליף החליט לגזול לו אותה) אך קלאוס נותר מיודד עימם,בעיקר עם ג'ון,ובבוא היום זכרו אותו וקראו לו לצייר את העטיפה.והשאר,איך אומרים,הסטוריה. 6.אלן וויליאמס,הידוע לשמצה בעיקר בשל החוש העסקי הקצת יותר מדי מפותח ואף חמדני יש אומרים,הוא שהיה אמרגנם של הביטלס לפני שנחת עליהם אפשטיין להצילם. 7.המתופף ג'ימי ניקול החליף את רינגו בעת שהוציאו למסכן חסר-המזל את השקדים. 8.השיר Sun King מבוסס על Albatros של להקת Fleetwood Mac. 9.התשובה לשאלה זו יכולה להפתיע את חלקכם.האמת היא שהשיר Girl נכתב בהשראת...זורבה היווני,לא פחות. מסתבר שג'ון שמע את היצירה והחליט לכתוב משהו בסגנון.ועד כאן נעסוק בקשר הים התיכוני של חברי הלהקה(להפעם). 10. ומרתה,כלבתו האהובה של פול,הייתה מגזע רועה גרמני,וגם "כלב רועים" התקבל. והנה ה-3 שעולים לשלב ה-5 והאחרון... Tomer123- עם 16 נקודות. Lady G- עם 20 נקודות. הניבלונגים- עם 20 נקודות. נא לעבוא לשלב האחרון,וזה הזמן להראות מה אתם שווים באמת...בהצלחה

Another Girl

New member
../images/Emo41.gifאלוף הטריוויה-שלב 5 ואחרון../images/Emo41.gif

כןןןן המתח בשיאו...(מסתבר שחיקויים עלובים של זוהייר בהלול נשמעים עלובים אף יותר על הכתב
) והנה,סוף סוף השלב האחרון,שממנו ייצא לנו אלוף,או אלופה. אז בואו נחזור בפעם האחרונה על הכללים:
התחרות, כפי שהיא נשמעת-היא תחרות אלוף אלופי הטריוויה של הפורום. מה זה אומר? זה אומר שאם תצליחו כאן, שיחקתם אותה(טוב,לפחות לפי הסטנדרטים שלנו...) ונחליט מה לעשות עם המנצח. התחרות כמובן מיועדת לכל אנשי הפורום ובכלל לכולם. לכולם תינתן הזדמנות שווה ומקווה לראות השתתפות גורפת...
התחרות היא בעצם חידון טריוויה שמורכב מ-5 שלבים ב-5 דרגות קושי שונות. כלומר: כל שלב יילך ויהיה קשה יותר. בכל שלב יינתנו 10 שאלות פשוטות(...) שעליהן תידרשו לענות. לכל תשובה נכונה ושלמה יינתנו 2 נקודות, כשהניקוד המקסימלי הוא כמובן 100 נקודות. התחרות תתנהל בשיטת ה"ניפוי": בכל שלב "יינשרו" אלו בעלי הניקוד הנמוך ויוותר מספר מסוים של משתתפים שיעפילו לשלב הבא,לפי השיטה הבאה: לשלב 2: יעפילו 10 משתתפים. לשלב 3: יעפילו 7 משתתפים. לשלב 4: יעפילו 5 משתתפים. לשלב 5: יעפילו 3. מי שיצליח לצבור הכי הרבה נקודות בזמן הקצר ביותר הוא המנצח. במידה ויהיו "כפילויות" מבחינת מידת ההצלחה בשלבים (נניח שיהיו 4 אנשים שיענו נכון על 7 שאלות ועליי לבחור רק 1 שיעלה לשלב הבא) יעלה לשלב הבא זה שיענה הכי מהר מבין כולם.
את התשובות לשאלות יש לשלוח אליי במסר אישי אחד ויחיד(מסרים נוספים לא ייחשבו) ולא על גבי הפורום, כדי לא ליצור בלאגן וכמובן כדי לא למסור את תשובותיכם לשאר המשתתפים...תשובה שתינתן על גבי הפורום לא תיחשב. אם יש לכם שאלות בנוגע למהות החידון או השאלות, ייפתח במקביל שרשור מיוחד לתחרות בו תוכלו לעשות זאת. התשובות חייבות להיות מלאות ושלמות. משמע: אם שאלה מסוימת כוללת שני חלקים או יותר, עליכם לענות על כולם ללא יוצא מן הכלל. תשובה לא מלאה לא תיחשב ולא יינתן לה ניקוד.
כאמור, זהו חידון ידע, ואף אחד לא מצפה ממכם לדעת את הכ-ל בע"פ. אבל מכיוון שבכל זאת זה חידון ברוח ספורטיבית, רק אגיד שחבל לחפש את התשובות באינטרנט או בכלל, כי זה איכשהו מוריד קצת מערך התחרות. ענו כפי יכולתכם ולפי הכיף. והנה השאלות לשלב 5 ואחרון: 1. ב-1976 הוזמנו חברי הלהקה ע"י מערכת Saturday night live להגיע לאולפן תמורת 3000 דולר. מי הגיע בסופו של דבר? 2. איזו תופעה חברתית מבקר השיר Lady Madonna? 3. ציינו לפחות 3 ביצועיים עבריים לשירי הביטלס( כאן ניתן לציין את שם הזמר ושם השיר המקורי, אין חובה לציין את שם הביצוע בעברית) 4. איזה שמונה שירים הגיעו למקום ראשון באמריקה אבל לא בבריטניה? 5. איזה שישה שירים הגיעו למקום ראשון בבריטניה אבל לא באמריקה? 6. מיהו או מהו ה"קוף" ב-Everybody's Got Something To Hide Except From Me And My Monkey? (קיימות שתי אפשרויות) 7. איזה שיר נקרא במקור Con a Lowry? 8. איזה שיר נכתב ע"י ג'וליאן, בנו של ג'ון?(הדגשה: נכתב ע"י, לא "ל" ולא "בהשפעת") 9. על איזה שיר של הביטלס אמר פרנק סינטרה שהוא שיר האהבה הגדול ביותר בכל הזמנים? 10. באיזה משיריו של ג'ורג' הריסון (לא בהכרח במסגרת הלהקה) מתוארת תופעה מתקופת הביטלס בשם השיר?

Another Girl

New member
תחרות ה-../images/Emo32.gif-הזמנות אחרונה!

ובכן,חבר'ה,אתם מתכוונים להיות יבשושיים ולתת למקרטני לנצח בתחרות ה-
בלי תחרות?(ולא שהוא לא מצחיק,חלילה) אז קדימה! זו תחרות ה
האחרונה ובה אתם משרשרים לשאלות הטריוויה את התשובות המצחיקות ביותר שלכם... מקרטני-מצפה להמשך המסורת... וכמובן שאלות בנושא החידון-לכאן!

התשובות היבשושיות שלי

מגיעות כתמיד (והערת אגב: דווקא השלב הזה מבחינה של תשובות אמיתיות הוא קל יחסית): 1. וויליאם קמפבל 2. וויליאם קמפבל? 3. זמר: אביב גפן שיר: Dig it זמר: שלמה ארצי שיר: Everybody's got something to hide except for me and my monkey זמר: וויליאם קמפבל שיר: A day in the life 4. I want you 5. Revolution 9 6. וויליאם קמפבל 7. The inner light 8. tommorow never knows 9. Run for your life 10. William Campbel ובכך חתמתי את תשובותיי. אני אשמח להסביר למנהלת הפורום את תשובותיי היבשושיות במידה והיא לא הבינה אותן.

אלרוס

New member
אני לפחות יצליח באוף

1.כולם חוץ מכולם כולל כולם. 2. השנאה הגזענית לרינגו (אני רוצה להצטרף לעצומה) 3.כוורת- יו יה, להקת הרבנות- אדון עולם, שרית חדד- יונתן הקטן. 4. אדון עולם, 123, איזה יופי, בד"ץ, בוש, בוש (הבן), וושינגטון, אני אוהב דולרים 5.בלייר, ויקטוריה, הרבנות האשכנזית הראשית, אני אוהב לירות שטרלינג, אני רוצה את האמפריה, היו לי שש נשים. 6. מקרטני (בלי להעליב) 7.ארץ ישראל שלי יפה וגם פורחת, מי לא הגיע לשם, הביטלס ביחד! 8.אני לא אוהב את אבא. 9. אחד מי יודע? 10. המהרישי לא אוהב לאכול.

למעלה