חיים לוי בעל הזכויות אבל אני ...

אנימו

New member
../images/Emo41.gifחיים לוי בעל הזכויות אבל אני ...

גנבתי ממנו מפורום מידנות וספרנות וגם משורשים משפחתיים (מקוה שלא יחשב לי כעוון . לא עמדתי בפיתוי). וכך כותב חיים: "עיתוני בן-יהודה עלו לפני כחצי שעה לאתר הספריה הלאומית ואתם כל עיתוני בן-יהודה נמצאים ברשת". מרתק וכל הכבוד על מהירות הדיווח
להלן הלינק: עיתונים (חבצלת, המליץ ועוד)

bimbo.

New member
לא יאומן כמה עיתונים עבריים

הופצו בגולה בסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20. כל הכבוד לספריה הלאומית שהעלתה עיתונים אלה לאתר שלה. האותיות המיוחדות מזכירות לי את ילדותי. היום הן נחשבות ארכאיות. מעניין לקרוא על עורכי העיתונים. אנשים מיוחדים, שדרכם בעריכת העיתון לא היתה סוגה בשושנים. לא היו אז רכילויות ותמונות מפתות, שמקלות על חייהם של עורכי העיתונים היום. מאוד מעניין לקרוא!! אנימו, אני בטוחה שחיים סולח לך על גניבה זו, למרות שעברנו כבר את יום כיפור....

bimbo.

New member
אגב, גם העתון האידישי

"דער אמריקאנער", הודפס באותיות כאלו.

p a l o m a

New member
החיים היו הרבה יותר../images/Emo13.gif

פשוטים למרות שהיו קשים.. אני לא מחדשת דבר... יצא ספר לפני כ 20 שנה של דן בן אמוץ ושלמה שבא נדמה לי שקוראים לו "ארץ ציון ירושלים" (ואם טעיתי אז סליחה!!!!) ועד כמה שזכור לי כל הספר קטעי עתונות מאותם העתונים... לקרוא את זה עכשיו ולטייל בנוה צדק...אותה אוירה עם אותה נוסטלגיה........ גם העתון פארווערטס שיוצא ביידיש באמריקה.. אני זוכרת שהיינו מקבלים אותו בדואר וגם היה באותו פורום..היום זה בטח השתנה למרות שהעתון יוצא לאור עד היום.. אגב ב1945 (מסיביר) אמי שלחה לפארווערטס "חיפוש קרובים" עם שמות בני משפחה שהגרו לאמריקה בתחילת המאה.. והעתון מצא את המשפחה עם כתובת מדוייקת.. לא מדהים?? מצאתי את כל ההתכתבות של אימי אתם רק לאחרונה..

p a l o m a

New member
בימבו, כיום? לדעתי רק אצל איתמר לוי

לא נראה לי שהוא עוד נמצא בחנויות (עם כל השטף של הספרים שיוצאים מהתנור חדשות לבקרים...). כנסי לאתר שלו (תמצאי בגוגל) תכתבי לו מכתב ותקבלי תשובה לכאן או לכאן. הוא תמיד עונה. זוכרים את הספר "בארמון המלך פולין" על אסתרקה והמלך קז'מירז' (כתב יודקובסקי).. רציתי אותו לנכדתי - כתבתי לאיתמר לוי, ולא יאומן! תוך שבועיים היה לי הספר בבית תמורת 50 ש"ח (כולל דמי משלוח דומני..) בהצלחה

למעלה