חישוב עלות

רץ ברשת

New member
../images/Emo41.gif חישוב עלות

הבנתי שדירוג אנרגטי (A,B,C וכו') הוא ע"מ להמחיש בצורה מהירה את היעילות, אך אם רוצים לחשוב עלויות בפועל, צריך לדעת את הנתונים המדוייקים. אני שוקל לרכוש מזגן של אלקטרה, דגם 10N, נתוניו לצורך נושא זה הם : דירוג C : הספק בקירור : 2,720WATT צריכת חשמל בקרור: 0.85 קוט"ש 1. אם אני מבין נכון, בהנחה ו 1 קוט"ש עולה חצי ש"ח, אז שעת עבודה של המזגן הנ"ל תעלה 42.5 אגורות. האמנם ? 2. לחישוב העלות השתמשתי הנתון צריכת החשמל, מה ניתן ללמוד מנתון ההספק ? 3. אם ניקח ומזגן מסויים מדירוג A שצריכת החשמל שלו היא 0.42 קוט"ש, הוא יחסוך 21 אגורות לכל שעת שימוש, בהשוואה למזגן דירוג C הנ"ל ? 4. היכן ניתן למצוא את טווחי הצריכה של כל דירוג (כלומר, מה טווח הצריכה של דירוג A, של דירוג B וכו')
רבה

רץ ברשת

New member
ובחברת החשמל אמרו לי משהו אחר לגמרי..

חישוב עלות מזגן לשעה היא : "כוס סוס כפול 0.73 כפול 0.46 (עלות קוט"ש). שאלתי, אם כך, 2 מזגנים בעלי 1 כוס סוס, האחת דירוג אנרגטי A, והשני C, עולים אותו דבר במחינת חשמל, לשיטתך... לא ידעו להסביר.

רץ ברשת

New member
לקח לך שנים לדעת כיצד מחשבים קוט"ש ??

מוזר, זה אמור להיות מאוד פשוט. השאלה פשוטה, האם מכפילים את ההספק בקוט"ש לשעה, האם מכפילים את הצריכה, או האם מתייחסים לנוסחא הייחודית למזגנים. להבא, אם אין תשובה, לא חייבים להגיב.

צריכת חשמל של מזגן במכשירים שעובדים עם מדחס, קשה לחשב בדיוק את עלות הצריכה. וזאת מכוון שיש בהם טרמוסטט שמפסיק את פעולת המדחס ברגע שהמכשיר הגיע לטמפרטורה הרצויה. זה נכון למזגנים ונכון למקררים. קוו"ש מחשבים בהכפלה. מחירX קוו"ש של המכשיר. ואם נחזור להסבר הראשון שלי, תבין שלקחת את ההספק ולהכפיל, זה לא יהיה מדוייק. מכשירים עם דרוג A יעילים יותר בהפקת הקירור, ולכן שם צפוי המדחס לעבוד פחות מאשר מדחס במכשיר בדרוג נמוך יותר.

להלן התשובה המלאה והפשוטה

כל האמור מטה לקוח מהאתר של משרד התשתיות ( מיוחד עבור רץ ברשת ) דירוג A-G - כל מזגן מדורג באחת הדרגות A עד G. G היא הדרגה הנמוכה ביותר עם היעילות הנמוכה ביותר, ליעילות, המותרת עפ"י החוק. ככל שמתקדמים לעבר A היעילות עולה וצבע הדרגה משתנה מאדום לירוק. לכל סוג של מזגן יש COP מינימאלי וככל שמקדם היעילות COP גדול מהמינימום הנדרש המזגן יקבל דירוג טוב יותר. להלן טבלה עם סוגי המזגנים, מקדם היעילות המינימאלי לסוג וגודל (לפי התפוקות) ורמת הדירוג: סוג המזגן COP מזערי A B C D E F G מפוצל 7=>קילו וואט 3.00 3.30 3.25 3.2 3.15 3.10 3.05 3.00 מפוצל 7 <קילו וואט<18 2.8 3.20 3.15 3.10 3.05 3.00 2.90 2.8 מתועל 7=>קילו וואט 2.9 3.30 3.25 3.20 3.15 3.10 3.00 2.9 מתועל 7<קילו וואט <=12 2.8 3.20 3.15 3.10 3.05 3.00 2.90 2.8 מתועל 12<קילו וואט<=18 2.7 3.10 3.05 3.00 2.95 2.90 2.80 2.7 חלון 2.60 2.90 2.85 2.80 2.75 2.70 2.65 2.60 תקופת תוקף: כ' בטבת התשס"ה (1 בינואר 2005) עד כ"ב בטבת התשס"ח (31 בדצמבר 2007). רצוי וחשוב לבחור מזגן שדורג בדרגות הגבוהות A או B הפרש הנצילות יכול להגיע לכדי 10% ולפעמים אף יותר. מקדם היעילות COP - תפוקת הקור ותפוקת החום של המזגן בקילו וואט. מומלץ, שבחירת המזגן תעשה על סמך המידע בנתונים הללו. מה אומרים הנתונים? הספק מבוא של המזגן - מבטא את צריכת החשמל של המזגן, במשך שעת עבודה אחת. תפוקת הקור והחום של המזגן - כמות האנרגיה שהוספה או נגרעה מהחלל הממוזג, במשך שעת עבודה של המזגן. מקדם היעילות (COP) - היחס בין תפוקת המזגן להספק המזגן. ככל שמקדם היעילות גדול יותר, "נצילות" המזגן גבוהה יותר, או במילים אחרות: עבור אותה צריכת אנרגיה נקבל תפוקה גדולה יותר של חום או קור. את התפוקה ב- BTU / hr אפשר לקבל על ידי הנוסחה הבאה: 314.3* תפוקה [W] את צריכת האנרגיה לקירור אפשר לקבל על ידי הנוסחה הבאה: COP BTU / hr] תפוקה * 92.0 מקדם היעילות COP לפי התקן הישראלי תתכן סטיה בפועל של עד 8% בתפוקת המזגן ועד 10% במקדם היעילות שלו, ביחס לנתונים המופיעים בתווית האנרגיה. סטייה זו מותרת על פי התקן. כמו כן הנתונים מתייחסים לתנאי הבדיקה כפי שנקבעו בתקן. תפוקת המזגן כדי לבחור במזגן המתאים יש לקחת בחשבון את עומס החום שבחדר הממוזג. עומס החום תלוי בין היתר, בגודל החדר, בבידוד הגג וקירות חוץ, גודל החלונות, גודל קירות חוץ, בקרינת השמש החודרת דרך החלונות, בקרינת השמש הנופלת על הגג ועל קירות חוץ ובמקורות החום הפנימיים. חדרים בקומות ביניים יצטרכו מזגן בעל תפוקת חום קטנה יותר מהמזגן הקומה עליונה, מתחת לגג.

רץ ברשת

New member
../images/Emo51.gif, האם הנ"ל אומר כי

ההבדל בין רמה אנרגטית A ל B למשל, זה לא כמות הוואטים שהמכשיר צורך בשעה, אלא בתוך השעה הנ"ל, דירוג A יצוך פחות חשמל מכיוון שהוא יותר יעיל מ B ? (אם כך, אז מה ההבדל בין דירוג אנרגטי ל COP ?)

רץ ברשת

New member
../images/Emo45.gif אתה צודק, ולכן

אקח לרגע צעד אחורה : 1. נניח והשאלה שלי מתייחסת למוצר ללא מדחס, שהצריכה שלו קבועה, וההספק שלו הוא 2,000 ואט, המשמעות היא (הנחת עלות של חצי ש"ח לקוט"ש) שהפעלתו עולה לי 1 ש"ח לכל שעת עבודה, אמת ? 2. נחזור לרגע למזגן : דירוג C : הספק בקירור : 2,720WATT צריכת חשמל בקרור: 0.85 קוט"ש האין אלו נתונים סותרים אחד את השני ? 3. אם אני מבין נכון מתשובתך, ההבדל בין A ל B ל C וכו', זה לא בהספק, אלא ביעילות הקירור, כלומר, לא בכמה חשמל המזגן צורך בשעה, אלא בתוך השעה, כמה זמן מתוכה הוא באמת צורך חשמל בצורה מלאה, האמנם ? 4. ואחרי הכל, אם אני רוצה לדעת כמה כסף בערך יעלה לי מזגן מסויים בדירוג C, לעומת מזגן מסויים בדירוג A, כיצד אני יכול לחשב זאת ?
רבה

תשובות : 1. נכון. 2.שאל בפורום חשמל. 3.נכון. 4.התכוונת לכמה כסף יעלה הפעלה ? לכן, תקנה את שני המזגנים, תתקין אותם באותם תנאים בדיוק, תחבר להם שעוני חשמל. תשווה את הנתונים.

רץ ברשת

New member
../images/Emo51.gif, תגובה

1. תודה 2. OK 3. תודה, למרות שנאמר לי כאן בעבר שלכל דירוג יש את טווח ההספק שלו, ובנוסף, אם הדירוג זה היעילות, מה המשמעות של ה COP ? 4. הכוונה היא האם ניתן לנסות להעריך, בהנתם נתוני ההספק, COP ו BTU של 2 מזגנים שונים, האחד A והשני C, כמה כסף יחסוך A על פני C. ברור שאי אפשר לדעת מראש בדיוק, אבל אני גם לא רוצה לדעת בדיוק, חשוב לי להביו את סדר הגודל, האם החסכון זניח, בינוני, משמעותי (באחוזים). תודה.

שאלה רטורית להמחשה

מה ההבדל בצריכת הדלק בין מכונית מזדה 1600 לבין מכונית סובארו 1600 התשובה מורכבת ותלויה בהרבה משתנים . רק בתנאי מעבדה זהים לחלוטין ובשיטת מדידה אחידה ניתן למדוד את הצריכה. בעולם המזגנים הנתונים כפי שמשרד התשתיות הלאומיות כופה על המשווקים לפרסם הוא שיקלול שצריך פחות או יותר לתת לצרכן הטיפוסי את המידע הבסיסי והמספיק על מנת לדעת פחות או יותר מה עלות החשמל לשעת עבודה .

רץ ברשת

New member
נכון, אבל מבעלי הניסיון הייתי מצפה

לדעת לתת הערכה, למשל : "באופן כללי, מזגנים בדירוג A יחסכו X% יותר מאשר מזגנים של אותה חברה, באותו טווח מחירים, בדירוג C" כשהנתון החשוב הוא X, האם הוא 10, 60, 100 ? שוב, לא לטובת מחקר אקדמאי, אלא לצורך תחושה כללית.

אתה מבקש לדעת

זה בסדר ומקובל ואשמח לסייע בידך אולם תן לי בבקשה קצת נתונים מה השטח במ"ר שאתה מבקש למזג ומה תנאיו הטופוגרפיים כלומר : כיווני אויר ,סוג הגג ,מקום בארץ , מרחק המנוע מהיחידה הפנימית . כמה חלונות ומה כיוונם . וכעת תן לי מידע ונתונים של איזה מזגנים אתה מעוניין לרכוש יצרן ודגם וכמה BTU בקירור כ"א מהם יודע להפיק לאחר שאדע זאת תקבל ממני את עלות החשמל לשעת עבודה בקיץ , ברמת דיוק של 90 אחוז.

רץ ברשת

New member
../images/Emo51.gif, בבקשה :

11 מ"ר מרכז הארץ בחדר יש 2 כיווני אוויר גג רגיל של בניין שנבנה בשנת 2001 מרחק המנוע הוא מספר מטרים בודדים (לצד חלון החדר) מזגן של אלקטרה, מתלבט בין הדגם 10N ו C10 (שניהם דירוג C), לבין דגם מדירוג A (אינני מוצא את הדגם המדוייק כרגע) שניהם מפיקים כ 9,000 BTU תודה.

להלן עלות השימוש

צריכת החשמל בשעת עבודה רצופה בקירור תהיה כדלקמן : דגם C - 10 יצרוך 0.81 קווט"ש ( כ-34 אג' לשעה ) דגם N - 10 יצרוך 0.85 קווט"ש ( כ - 35 אג' לשעה )

למעלה