חציבה
אבנית
מגן

בטיטi

New member
../images/Emo41.gif חציבה ../images/Emo41.gif אבנית ../images/Emo41.gif מגן

3 נקודות שהעלתי בעבר, אך טרם הבשילו לכלל מסקנה
1. אני מעוניין לחצוב באחד הקירות בביתף כדי להעביר כבל חשמל, הציעו לי מכשיר חשמלי עם דיסק (שכתי את שמו), כ 170 ש"ח, אך לדעתי זה לא הייעוד שלו, מכיוון שהוא דק ולא ברוחב של כבל חשמל (אלא אם עובדים קשה יותר...)
האם יש מכשיר מתאים יותר למלאכה ?
במידה ואני לא רוצה סתם לקבור את הכבל בקיר, אלא להעביר בתוך מסילה, האם יש מסילות ייעודיות למטרה זו ? 2. בדקתי שוב את נושא שקע ההגנה למדיח / מקרר / תנור, לא מדובר רק בהגנה מפני נחשולי מתח, אלא גם מפני הפסקת חשמל,כלומר :
במידה ותהיה הפסקת חשמל, שיחזור לאחר כמה שניות, המגן יבצע השהייה של מספר דקות, כדי לא להרוס את המוצר - האם אין זה נחוץ ??
הוא גם מגן בפני מכת חשמל (כושר ספיגה 3 כפול 4,500 אמפר), גם אם זה לא יגן בפני ברק, במקרה הגרוע המגן ישרף, במקום המוצר, לא ? 3. יש לי אבנית מידי פעם בקומקום החשמלי, עדיין לא הבנתי האם :
זה אומר שצריך מונע אבנית במדיח ובמכונת הכביסה ? או שזה לא ממש קריטי
האם במקום זה, כדאי לשים במקום מרכזי אחד - בברז הראשי בבית
 

בינא

Member
חציבה, אבנית, הגנה מברק - תשובות

1) חציבה בקיר יכולה להתבצע עם כלים חשמליים, אבל לא חייבים דיסק לצורך כך, אם זהו קיר בלוקים פנימי. בבלוק הרגיל יש חללים וניתן להתמש בהם להעברת צנרת שבתוכה יעבור הכבל או החוטים. אם מדובר בקיר בלוקי "איטונג" חיצוני או קיר בטון, יש צורך להשתמש בדיסק לחריצה משני צידי התעלה הנדרשת ולאחר מכן עם "קונגו" או "פטישון" להוציא את החומר שנשאר בין שני החריצים עד לעומק שמאפשר קיבוע צינור החשמל וביטון חוזר והחלקה ללא בליטה מהקיר. לצינור בקוטר 20 מ"מ מומלץ לבצע חריץ של 40 מ"מ לפחות. אם מדובר בבלוקים, ניתן להשתמש במקדח "פטישון" עם ראש מתאים כדי לבצע חירוץ בין הבלוקים, תוך שימוש בחללים של הבלוקים להעברה של הצינור מנקודה לנקודה. שמות המכשירים: "דיסק" חשמלי עם דיסקט לחיתוך בטון. "קונגו" חשמלי לחציבה. "פטישון" חשמלי - גם לחציבה וגם לקדיחה בבטון ובלוקים מכל סוג. 2) אבנית. הימצאות אבנית בקומקום נותנת אינדיקציה לכמות המצטברת. במידה ומצטברת אבנית ויש לנקות את הקומקום כל שבוע, רצוי לשים מתקן המפרק את האבנית מיד לאחר שעון המי, יחד עם מסנן. מומלץ מסנן + תותב של "עמיעד". המסנן הזה מכיל בתוכו מוט של מתכות אצילות הגורם לאבנית שבמים לשנות את המבנה מולקולרי כך שאינה מתאבנת כתוצאה מחום אלא נשארת מפוררת. אין זה פותר מניקוי המצטבר בקומקום, במכונת הכביסה ובדוד המים החמים, מידי כמה חודשים, אבל היות והאבנית אינה מתגבשת סביב גופי החימום ובקרבתם, אלא בתחתיתם, יעילות המכשירים אינה יורדת כמעט כלל, אלא אם כבר יש ממש סתימה של פירורי האבנית. אם כמות האבנית המצטברת בקומקום קטנה יחסית ויוצא לכם לנקות את הקומקום עם מסיר אבן, פעם בכמה חודשים בלבד (פעמים-שלש בשנה), אין לכם בעיה קשה, אבל מומלץ בכל זאת לשים בכביסה מרכך ובמדיח תוסף של חומר שמונע מהאבנית להידבק לכלים. כמובן שבכל מקרה, ניתן להשתמש באותו מסנן של "עמיעד" שהומלץ קודם, כי הוא יעשה עבודה בכל מקרה, גם של סינון חול וכיו"ב המגיעים עם המים מידי פעם והניקוי שלו קל ופשוט.
 

בינא

Member
הגנה מברקים - להתיעץ עם חשמלאי

אם אתם באיזור מועד לפגיעות ברקים בארץ או יש לכם מכשירים שאתם חושבים שהם רגישים לנושא, מומלץ להזמין חשמלאי מוסמך ולהתיעץ איתו אם כדאי לבצע מערכת למניעת פיגעי ברקים בלוח החשמל הראשי, שיגן על כל החשמל בבית, או אם כדאי לרכוש אל-פסק או כיו"ב למכשירים ספציפיים.
 
אין דבר כזה הגנה מברקים ההגנה הטובה ביותר באזור מועד לברקים, או בזמן התקפת בקרים, הוא ניתוק כל מה שמתחבר לכבלים שיוצאים אל מחוץ לבית. לא תמיד זה ניתן, אבל למשל, ניתוק קווי הטלפון, הטלויזיה,וכד' . יכול למנוע נזק במיקרה של פגיעה ישירה.
 
למעלה