חצי הגמר: משחק שני

../images/Emo41.gif חצי הגמר: משחק שני ../images/Emo41.gif

והגענו למשחק חצי הגמר האחרון, שלאחריו יערך גמר הליגה. והמתמודדים הם: רשימה 1 pink floyd - comfortbly numb deep purple - higway star dire straits - telegraph roud jimi hendrix - woodoo chile (not slight return) led zeppelin - whole lotta love pimk floyd - wish you were here the police - every breath you take beatles - eleanor rigby the doors - people are strange U2- staring at the sun deep purple- lazy beatles - a day in a life led zeppelin - since ive been loving you pink floyd - astronomy domine kenny garrett - lonnie's lament Jimi Hendrix - Little wing Pink Floyd - Shine on you crazy diamond Queen - Show must go on The Doors - The changeling pink floyd - The great gig in the sky מול רשימה 2 -led zepplin- thank you שיר שכל אישה הייתה כורתת חצי אוזן בשביל שיכתבו אותו בשבילה -pink floyd- shine on נו איך לא? king crimson- the court of the crimson king מתוך הדיסק הגאוני, מה לעשות שבוחרים רק שיר אחד. the doors- riders on the storm אחד השירים הטובים ליום חורפי. metallica- the unforgiven 2 יצוג לטראש מטאל, ליריקה מעולה וחזקה, פשוט שיר טוב. rage against the machine-killing in the name of שיר fank מעולה! בכלל להקה מצוינת שפשוט מרגישים את הכעס בשירים שלה. ac dc- back in black רוקנרול להמונים. beatles- she´s leaving home אין להם הרבה שירים עמוקים, אף אחד מהשירים שלהם לא נגע בי, חוץ מזה. השיר הזה באמת הצליח להעביר עצבות יפה, השיר האהוב עלי מהשירים שלהם. camel- the white rider לטעמי אחד משיאי הלהקה. אגם הברבורים של צ´יקובסקי. עובר את כולם פה בסיבוב או שנים, הגאונות של היצירה הזאת המלנכוליות, אין מה לעשות כל החברה הטובים שאנחנו כל כך אוהבים לא מתקרבים בכלל למורכבות, לגאוניות וליופי של היצירות הקלאסיות. Don McLean- American Pie שיר יפה מאוד שהעיקר בו לדעתי זו הליריקה, יחד עם שיר זיכרון מועברת גם ביקורות, בכלל אמן שכדאי להכיר. 12- the moody blues-nights in white satin אחד משירי האהבה היפים, וכל הדיסק עצמו לטעמי מעולה, ממליץ לכולם לשמוע (days of future passed) 13- genesis- Supper´s Ready יצירת פרוגרסיב מעולה! 23 דקות של מוזיקה אדירה, ועוד פעם קשה להפריד את השיר מהדיסק. 14- ברי סחרוף- ניצוצות הנקודה העיברית, אחד מהשירים היותר יפים של ברי סחרוף, הגיטרה והמילים פה בהחלט מצליחים להעביר משהו שונה ממש שיש בדרך כלל במוזיקה הישראלית. 15- בטהובן- סונטת אור הירח אולי יצירת הפסנתר הכי טובה שנכתבה אי פעם, גאון היה הבטהובן הזה. 16- Jethro Tull - Aqualung שיר הפתיחה של דיסק גדול, למען האמת רק בזמן האחרון באמת התאהבתי בשיר הזה. מהפתיחה החזקה, לשירה הנעימה והמוזיקה הקלה, אחלה שיר. 17-Black Sabbath- war pigs הגיע הזמן ללהקה המעולה הזו. גיטרות חזקות, תופים טובים, הקול של אוזי... נו ככה צריך להיות רוק כבד! 18- Deep purple- Highway Star שיר מעולה של הסגולים העמוקים, הממציאים של הרוק הכבד (ציף אני בטוח שהיו לפניהם אבל ותרו לי) סולו מעולה ומהיר, אכן כוכב מהיר. 19- pink floyd- time כלל שקבעתי לעצמי לפני תחילת המשחק היה לנסות להכניס שיר אחד של להקה אחת, לא למלא את הרשימה בלד זפלין ופינק פלויד, אבל אם יש להקה שכן מגיע לה שני שירים ברשימה הזו זאת פינק פלויד (טוב נו אולי עוד כמה להקות משניות :) התלבטתי בין טיים לבין אטום הארט, שניהם שונים מאוד אחד מהשני אבל את שניהם אני כל כך אוהב. בסוף אין מה לעשות הסולו האדיר בטיים ניצח. אין על השיר הזה, פשוט אין. 20- spooky tooth- the weight להקה לא ממש מוכרת ולא בצדק. יש בה משהו ממש מיוחד ונשכח של שנות השבעים. השיר הזה גם יש לו מין קסם מסוים. המלצה שלי, המאמר עליהם בפורום אגדות רוק ומשם רק צריך להקשיב. ההצבעה תסתיים מחר ב-10:30 בבוקר

wish i was here

New member
רשימה 1

כי בשנייה באמת התחילו להתלהב יותר מדי עם המוזיקה הקלאסית....מה גם שהאמרה שיצירות רוק לא יכולות להשתוות ליצירות קלאסיות מעצבנת אותי

רשימה 2

למרות השירים האהובים של פ"פ, אני אלך על 2 כי moonlight sonata זאת היצירה אהובה עליי לפסנתר. אני גם חושבת שיש בה קצת מכל דבר. הפעם היה הרבה יותר קשה מפעם שעברה.

נימרודל

New member
אוקי...

יש הרבה שירים טובים ברשימה הראשונה. למעשה כולם שם טובים. אני יכולה להעיד לפחות על השירים שאני שמעתי. :) אבל ברשימה השניה יש יצוג ליותר ז'אנרים של הרוק. כמו למשל מטאל, פאנק (לא שזה הכרחי לדעתי אבל לא נורא), ואפילו מוסיקה קלאסית. שהיא, בעצם, הפרוג האמיתי. וחוץ מזה, וזה אישי לגמרי, אני מכירה יותר שירים מהרשימה השניה. וברשימה השניה יש יוצרים שאני נוטה לשמוע לעיתים קרובות יותר. כמו ג'נסיס למשל.

avki

New member
רשימה 2

רשימה 1 היא הבחירה שלי!... סתם! סתם לשגע את ציףjavascript:InsertIcon('
')
! בכל אופן, בא נשווה רגע: רשימה 1: Comfortbly Numb - יתרון על ההתחלה, לא נראה לי שיש הרבה מה לפרט. Highway Star- יורד מהשכלול מכיוון שנמצא גם ברשימה השניה. Telegraph - לאו דווקא השיא של הלהקה, לדעתי. Voodoo Chile- אלוהי ברמות. Whola Lotta Love - גם כן, לאו דווקא השיר הכי טוב. Every Breathe You Take - לאו דווקא השיר הכי טוב שלהם, וללא ספק בשיר הזה יש משהו ממוסחר מדי. Eleanor Reagby - בונוס חזק לרשימה הזאת. Poeple Are Strange -ענק ברמות. Starein at the Sun - עוד פעם, לאו דווקא השיר הכי טוב שלהם. Lazy - ענק, אבל (עם כל הכבוד המגיע לDeep Purple שאני אישית מת עליהם) לא מגיע לרמות של שאר השירים המעולים פה. A Day in Life - משובח. Since I've Been Loving Yu - דטס דה ספיריט! Astronomy Domine - אחד השיאים של פינק וסיד. בונוס גדול. Little Wing - ענק! Shine - מתכזז. Changeling - לאו דווקא הכי טוב שלהם. The Show Must Go On - ממש לא שיא הגאונות שלהם, יחסית השיר לא מורכב מבחינה מוזיקלית כמו שאר השירים שלהם. The Great Gig - לא השיא של פינק פלויד כמו שלושת השירים האחרונים, אבל ענק גם כן. רשימה 2: Thank You - התחלה אמנם פחות חזקה מComfortbly Numb, אבל אדיר גם כן. Crimson King - אחד השירים הטובים ב50 השנה האחרונות. Riders - שיר חזק מאד שלהם. Unforgiven2 - גיוון חכם. שיר שמתעלה על המקורי, ולמרות שהוא בהחלט לא השיא של מטאליקה, הוא חזק ומעולה בפני עצמו. killing in the name of - אנד נוו יו דו וואט די טולד יו! אין ייצוג יותר טוב לפאנק מהשיר הזה! ענק ותופס מקום כבוד בכלות ליד Deep Purple,Mettalica,Sting ומלכי ז'אנרים אחרים. Back in Black - אמנם אין בשיר הזה את התיחכום שיש בשאר השירים ברשימות, אבל יש עליו את כל שאר הדברים כל כך טוב, שמי יכול עליו? Leaving home - מה שציף אמרה. אגם הברבורים - בונוס שמשווה בקלות לשאר השירים הגדולים ברשימה השניה. American Pie - אמנם לא מושלמת כמו הרבה יצירות אדירות חשובות, אבל לדעי משתווה אפילו ליצירות כמו Antom Heart Mother וEchoes. Supper's Ready - וכל מילה מיותרת. Days of future pass - הכל בשיר הזה ככ חזק. ניצוצות - ללא ספק אחד הקטעים החזקים של סחרוף ושל המוזיקה הרוק ישראלית הפסיכו-משו שסחרוף הנהיג. סונטת אור הירח - הגאונות של המושלמות. War Pigs - כבוד אדיר למטאל. Time - לוקח למשל על The Great Gig, וחוץ מזה כל מה שציף כתב על השיר הזה מבהיר את הגדולה שלו במקום שהוא תופס ברשימה הזאת. או בקיצור, רשימה 2. ההתלבטות העיקרית הייתה קלאסי ופפ ברשימה והקטעים האדירים האחרים ברשימה 2 מול הקטעים של פפ וביטלס ברשימה 1, ועוד כמה תוספות. ד"א את השירים שלא כתבתי עליהם כלום אני לא מכיר.

אממ

זה לא אני כתבתי את ההערות על השירים, אלא עורכי הרשימות. אגב: "שיקלול". "מתקזז".

avki

New member
מי ערך את הרשימה ה2?

וחוץ מזה, זה לא חוכמה לתקן אותי על שגיאות כתיב כשהרגע קמתי! חוץ מזה, ההערה בהתחלה כן הייתה מופנית אליך('
').

../images/Emo13.gif

זהותם של המתחרים נשמרת בסוד, ע"מ שלא תשפיע על הבחירה. מה זה, ככה קמים, באמצע הצהריים?

oribarak

New member
מה?????אתה לא מכיר אקואלונג???

אתה לא מכיר the white rider? אז תתחיל להכיר!!!!!כי זה השירים הכי גאוניים שקיימים!!!!!!!! שני השירים שאני הכי אוהב בעולםםםם...

holo

New member
רשימה 2

לאחר התלבטות קשה, החלטתי לבחור ברשימה 2 מכיוון שהיא יותר מגוונת (היצירות הקלאסיות, ובמיוחד סונטת אור ירח שאני מאוד אוהב). וגם, בגלל שברשימה 2 יש הסברים ונימוקים על בחירת השירים, מה שנותן בונוס מבחינתי..

oribarak

New member
רשימה 2

למה? כמה סיבות קטנות the white rider(קניתי ת'דיסק mirage לפני כמה ימים) aqualung(קניתי ת'דיסק לפני חודשיים...חלום חלום) court of the crimson king(רק בגלל שזה מתוך הדיסק עצמו...מילא אם זה היה schizoid man אבל בחייך דווקא את זה?) ועוד שני שירים של הביטלס רשימה מעולהההההה

deePink

New member
רשימה 2

נגיב על חלק מהשירים כי פשוט אין לי זמן... שיעור גיטרה עוד מעט מתחיל ניסית להיות לפי הסדר שהיה ברשימה.... - thank you רק חצי אוזן?! שיר מדהים. טוב נווו... LED אפשר לצפות למשהו רע?! -soy"cd צריך להגיב?! king crimson- the court of the crimson king את האמת - לא מכירה... the doors- riders on the storm אחד השירים הטובים ליום חורפי. נשאיר את הסיבה לבחירת השיר כמו התגובה אליו. metallica- the unforgiven 2 הגיטרות
rage against the machine-killing in the name of גם את זה אני לא מכירה... ac dc- back in black טוב מתחיל להיות מוגזם...(בשלבי החור השחור) beatles- she´s leaving home ביטלס... ודווקא אותו הבאת לי? זה הצניח כמה נקודות... אגם הברבורים של צ´יקובסקי. לא אהבתי את הנימוק... ולמען האמת השיר מתחיל להמאס עלי אחרי שאח שלי למד אותו אני שומעת אותו שוב ושוב ושוב ושוב... כל השבוע... אבל אם הייתם שואלים אותי לפני שבוע זאת היתה בחירה מצויינת... דווקא את בטהובן לקחתי יותר ברצינות... וזה מה שגרם לעלות את חלק מהנק' שירדו אז... בביטלס אמממ כמובן שהשיר היה סונטת אורירח Don McLean- American Pie הח-ו-ר ה-ש-ח-ו-ר הגיע למימדי שיא... 12- the moody blues-nights in white satin אחד משירי האהבה היפים, וכל הדיסק עצמו לטעמי מעולה, ממליץ לכולם לשמוע (days of future passed) time- pink floyd אחד ה-שירים! אחחח THE OLD GOOD DARK SIDE. "התלבטתי בין טיים לבין אטום הארט" ועשית את הבחירה הנכונה!!! highway starr לא לחינם קוראים לי deePink 20- spooky tooth- the weight להקה לא ממש מוכרת ולא בצדק. יש בה משהו ממש מיוחד ונשכח של שנות השבעים. השיר הזה גם יש לו מין קסם מסוים. המלצה שלי, המאמר עליהם בפורום אגדות רוק ומשם רק צריך להקשיב. אוקי סופי ומוחלט אני הוריד את השיר! עם המלצה כזאת איך אפשר שלא... הארות: 1. רוב השירים שלא הגבתי אליהם זה בגלל שלא הכרתי אותם וחלק המצומם מפאת חוסר הזמן... 2.סורי על שגיאות הכתיב בערית ואנגלית- אין זמן! 3.חסר לי ברשימה המופלאה הזאת להקה אחת... קווין לא יודעת לפי דעתי יכלת לוותר על שיר (אחד מאלו שלא הכרתי-
) ולשים ככה שיר טוב של קווין... 4.בחרתי דווקא ברשימה הזאת לא בגלל שהשנייה גרועה! זאת הייתה בחירה ממש קשה במיוחד בגלל פ"פ, דורס, קווין ובשירים היפים שבה... נראה לי שהנימוקים ברשימה 2 נם אלו ששכנעו אותי יותר... ושוב... ב2 הרשימות לדעתי ישנם שירים מצויינים- אך הרשימה ה1 נפלה בגלל U2 והריבוי (אני לא מאמינה שאני הולכת להגיד את זה... אני מקווה שיסלחו לי על זה ביום כיפור) המוגזם של הפלווידים... טוב שיעור גיטרה התחיל... הלכתי...

רשימה 1

לא מפתחיע אותי שהבחירה קשה זה צפוי בשלבים האלה !!! רשימה 1: - דיברו פה רבות בטורניר על רשימות שהיו בנאליות ומשעממות מדי, רשימה 1 הייתה הכי טובה מביניהם! - לא צבעונית. רשימה שדגל התורן שלה הוא: רוק . איפה עוד סגנונות!? לא אמרתי להתיימר על קלאסית, שזה בעיני מוגזם או מזרחית שזה לא אהוד על רוב החברים אבל רוצים לראות בסלט שלנו יותר ירקות ואם אפשר רוטב אלף האיים אז בכלל. - עם כל הכבוד לפינק פלויד ביטלז ולד זפלין, ולא חסר כבוד, יש עוד להקות טובות אחרות עם סגנונות אחרים. קח למשל הפתעה שמאוד אהבתי בחצי הזמר הראשון: קולדפליי. אהבתי ממש. - השיר של פוליס הוא לא הכי טוב שלהם, לדעתי. היית הולך על Fields Of Gold (נראה לי שהוא של סטינג לא בטוח). - כל הכבוד על הביצים לבחור את Great GiG. רשימה 2 - סעיפי אישום: - בחיאת רבאק, קלאסית!!! מה קשור?! - אני לא מכיר את דייפ פרפל אבל אם הם רוק כבד זה כבד לי גם על המוח, לא אוהב פשוט. מטאליקה כנ"ל ועוד כמה. ביחד עם קלאסית זה סלט מתובל מדיי ובלתי אכיל, לפח ישר. - מה שכן אהבתי זה הצבעוניות, השוויון בין הלהקות (חוץ מפ"פ שאני יכול להבין למה), ישראליות. - הנימוקים לבחירה, זה מאוד עוזר בשכנוע אם נקרא לזה ככה! - בחרת נכון, TIME שיר גדול!. שבענו מקלאסיות רוצה לדחוף לנו את AHM? קבל/י ח"ח. מה שכן הכריע בסוף זה שאני חור שחור, לא מכיר יותר מדי. אז בחרתי את הרשימה עם השירים שאני מכיר יותר ומתחבר. אני שופט לא משהו, מודה!.

deePink

New member
קרייזי?!

אתה לא אמור להיות כרגע בבית החולים? מסכןועייף?

שלום שלום

תקראי את שרשור החלמה המהירה.... אני אומנם לא מסכן אבל טיפה עייף, יהיה בסדר!

itaikuskus

New member
2

הגיבובי שטויות קלאסיים זה ערימת חרא (וותרו לי, אני אחרי פסיכומטרי, אני עצבני) אבל סכה"כ אחלה רשימה, פרפל (למרות שיש אותה גם ב1) סאבאת' עם אחלה שיר וכו' וכו' הבחירה שלי

למעלה