../images/Emo41.gifטבלת המרות וביאור מושגים../images/Emo41.gif
בכוס אחת יש: אבקת סוכר = 120 גרם (כוס דחוסה) / 100 גרם (כוס לא דחוסה) אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה = 85 גרם אגוזים/שקדים, קצוצים = 100 גרם אורז ארוך: יבש = 185 גרם ; מבושל = 158 גרם אורז קצר: יבש = 200 גרם ; מבושל = 205 גרם אורז מלא ארוך: יבש = 185 גרם ; מבושל = 195 גרם אורז מלא קצר: יבש = 190 גרם ; מבושל = 195 גרם אטריות ביצים: לפני בישול = 38 גרם ; מבושלות = 160 גרם אננס קוביות מקופסא = 300 גרם אפונה יבשה חצויה = 197 גרם אפונה, מוכן לאכילה = 145 גרם אפונה סינית, טריה = 225 גרם אפרסק, טרי, חתוך לקוביות = 170 גרם ביצה חלבונים 8-10 ביצה חלמונים 12-14 בצל קצוץ = 160 גרם ברוקולי, פרחים = 88 גרם גבינה מגורדת = 100 גרם גזר חתוך = 128 גרם דבש = 339 גרם חמאה = 200 גרם חצילים, קוביות = כ-82 גרם לחם פירורים יבשים = כ- 110 גרם = כ-4 פרוסות לחם מלח = 250 גרם משמש יבש - חצאים = 130 גרם מרגרינה = 200 גרם סובין חיטה = 58 גרם סוכר = 200 גרם כמו-סוכר = 40 גרם סוכר חום דחוס = 240 גרם סוכר חום לא דחוס = 145 גרם סולת = 200 גרם סילאן, דבש תמרים = 270 גרם ספגטי, לפני בישול = 57.5 גרם סלרי , גבעולים, חתוך - 100 גרם עדשים = 192 גרם עוגיות פירורים = 110 גרם = כ-14 פתי בר ענבים = כ-220 גרם פטל (טרי) = 125 גרם פטריות טריות = כ-225 גרם פירות יבשים, קצוצים = 150 גרם ; שלמים = 130 גרם פירורי ביסקוויטים = 88 גרם פירורי לחם טרי = 45 גרם פירורי לחם יבש = 108 גרם פיצפוצי אורז = 24 גרם פלפל קוביות, אחד גדול אדום / כתום/ צהוב / ירוק = 150 גרם פסטה מבושלת = 140 גרם צימוקים = 145 גרם (לא דחוס) = 165 גרם (דחוס) קוואקר = 80 גרם קוסקוס לפני בישול = 210 גרם קוקוס, שבבים - טרי = 80 גרם קורנפלור = 140 גרם קורנפלקס = 28 גרם קינואה (לא מבושלת) = 170 גרם ; (מבושלת) = 240 גרם קמח חומוס = 92 גרם קמח מלא = 120 גרם קמח מצה = 120 גרם קמח רגיל או תופח = 125 גרם קמח שיפון = 102 גרם קמח תירס = 100 גרם קקאו = 87 גרם ריבה = 320 גרם שזיפים מיובשים - ללא גרעין = 170 גרם שעושית ירוקה טריה = כ-225 גרם שקדים מולבנים = 145 גרם תירס גרעינים, מקופסא = 210 גרם תירס, סירופ = 316 גרם תמרים חתוכים = 135 גרם תרד טרי = 28 גרם תפוח עץ, רסק = 246 גרם בכף אחת יש: אבקת אפיה = 8 גרם אבקת סוכר = 7.5-8 גרם אגוזים/שקדים קצוצים = 6 גרם ג'ינג'ר, שורש, טרי = 6 גרם דבש = 22 גרם לימון, קליפה = 6 גרם מלח = 20 גרם סודה לשתיה = 8 גרם סויה (רוטב) = 18 גרם סוכר = 12.5 גרם פירורי לחם = 7 גרם פרג = 10 גרם קורנפלור = 8 גרם קימל = 6 גרם קמח מצה = 7.5 גרם קמח רגיל - כ-8 גרם ריבה = 20 גרם שום כתוש – 2 שיניים שוקולד צ'יפס = 15 גרם = 30 יחידות שמרים יבשים = 10 גרם מידות של נוזלים: 5 מיליליטר/ Cc / גרם = 1 כפית 15 מיליליטר/ Cc / גרם = 1 כף או 3 כפיות 240 מיליליטר / Cc / גרם = 1 כוס 480 מיליליטר/ Cc / גרם = 2 כוסות 960 מיליליטר / Cc / גרם = 4 כוסות המרות של מוצרים יבשים: 3 כפיות = 1 כף 2 כפות = 1/8 כוס 4 כפות = 1/4 כוס 5 כפות + 1 כפית = 1/3 כוס 8 כפות = 1/2 כוס 16 כפות = 1 כוס ביצים: ביצה XL מס‘ 1 = 65 גרם ומעלה ביצה M-L מס‘ 2 = 55-60 גרם ביצה S מס‘ 3 = 50 גרם מכוס לכף/כפית: 1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות 3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות 1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות 1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית 1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות 1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות 2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס 1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף 480 מ"ל = 2 כוסות 960 מ"ל = 4 כוסות משקלים של מאכלים שונים: אגס בינוני = כ-115 גרם אפרסק, טרי - גדול = כ-157 גרם ; בינוני = כ-98 גרם ; קטן = 79 גרם ארטישוק ירושלמי בינוני = כ-38 גרם בטטה בינונית = כ-150 גרם בננה בינונית = 150 גרם = כ-3/4 כוס פרוסות או כ-1/3 מרוסקות בצל ירוק, כולל גבעול (לבן) ועלים (ירוק): גדול=25 גרם, בינוני=15 גרם בצל יבש בינוני = כ-135 גרם בצל יבש גדול = כ-225 גרם בצל יבש קטן = כ-90 גרם בצל שאלוט = 35 גרם גבינה צהובה - פרוסה אחת = כ-28 גרם גזר - גדול = 72 גרם, בינוני = 61 גרם, קטן = 50 גרם דג, סלומון - מנת הגשה לפני בישול = 200 גרם עוד ע.ת של דגים: כאן חציל, בינוני מקולף = כ-460 גרם חציל בינוני, כולל קליפה = כ-550 גרם כרוב גדול, כ-18 ס"מ קוטר = 1250 גרם כרובית בינונית = כ-575 גרם לחם פרוסת אחת = כ-27-33 גרם לימון בינוני = כ-90 גרם לימון בינוני - קליפה בלבד = כ-24 גרם לימון בינוני - מיץ = כ-47 גרם מלפופון בינוני = כ-227 גרם משמש = 35 גרם משמש מיובש, 1/2 = 4 גרם עגבניה בינונית = כ-150 גרם עגבנית תמר בינונית = כ-90 גרם ערמונים 3.5 = 100 גרם (1=28 ג', 55 ק', 0 ש') פלפל אדום / כתום / צהוב / ירוק גדול = כ-150 גרם פלפל חריף = 45 גרם קישוא בינוני = כ-150 גרם קלמנטינה בינונית = כ-85 גרם שום, שן אחת = 3 גרם שזיף בינוני = כ-75 גרם שזיף מיובש = 8 גרם שעועית יבשה 150 גרם = 2 כוסות שעועית מבושלת תות שדה אחד בינוני = 12 גרם , כוס חצאים = 150 גרם תמר אחד = 8 גרם תפוז בינוני = כ-150 גרם תפוח אדמה בינוני = כ-220 גרם תפוח עץ בינוני = 150 גרם = כ-1 כוס קוביות הממעומעם למוחשי קורט = הכמות שאפשר לקחת בשתי אצבעות (האצבע המורה והאגודל) קמצוץ = פחות מ-1/8 כפית לימון אחד = כ-3-4 כפות מיץ לימון תפוז אחד = 1/3 כוס מיץ תפוזים 1/2 כוס שמנת מתוקה = כוס אחת קצפת 230 גרם ספגטי לפני בישול = 4 כוסות ספגטי מבושל 4 כוסות אטריות לפני בישול = 2 כוסות אטריות מבושלות 1 כוס אורז יבש לפני בישול = 3 כוסות אורז מבושל 1/2 כוס סוכר = 20 גרם כמו-סוכר
בכוס אחת יש: אבקת סוכר = 120 גרם (כוס דחוסה) / 100 גרם (כוס לא דחוסה) אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה = 85 גרם אגוזים/שקדים, קצוצים = 100 גרם אורז ארוך: יבש = 185 גרם ; מבושל = 158 גרם אורז קצר: יבש = 200 גרם ; מבושל = 205 גרם אורז מלא ארוך: יבש = 185 גרם ; מבושל = 195 גרם אורז מלא קצר: יבש = 190 גרם ; מבושל = 195 גרם אטריות ביצים: לפני בישול = 38 גרם ; מבושלות = 160 גרם אננס קוביות מקופסא = 300 גרם אפונה יבשה חצויה = 197 גרם אפונה, מוכן לאכילה = 145 גרם אפונה סינית, טריה = 225 גרם אפרסק, טרי, חתוך לקוביות = 170 גרם ביצה חלבונים 8-10 ביצה חלמונים 12-14 בצל קצוץ = 160 גרם ברוקולי, פרחים = 88 גרם גבינה מגורדת = 100 גרם גזר חתוך = 128 גרם דבש = 339 גרם חמאה = 200 גרם חצילים, קוביות = כ-82 גרם לחם פירורים יבשים = כ- 110 גרם = כ-4 פרוסות לחם מלח = 250 גרם משמש יבש - חצאים = 130 גרם מרגרינה = 200 גרם סובין חיטה = 58 גרם סוכר = 200 גרם כמו-סוכר = 40 גרם סוכר חום דחוס = 240 גרם סוכר חום לא דחוס = 145 גרם סולת = 200 גרם סילאן, דבש תמרים = 270 גרם ספגטי, לפני בישול = 57.5 גרם סלרי , גבעולים, חתוך - 100 גרם עדשים = 192 גרם עוגיות פירורים = 110 גרם = כ-14 פתי בר ענבים = כ-220 גרם פטל (טרי) = 125 גרם פטריות טריות = כ-225 גרם פירות יבשים, קצוצים = 150 גרם ; שלמים = 130 גרם פירורי ביסקוויטים = 88 גרם פירורי לחם טרי = 45 גרם פירורי לחם יבש = 108 גרם פיצפוצי אורז = 24 גרם פלפל קוביות, אחד גדול אדום / כתום/ צהוב / ירוק = 150 גרם פסטה מבושלת = 140 גרם צימוקים = 145 גרם (לא דחוס) = 165 גרם (דחוס) קוואקר = 80 גרם קוסקוס לפני בישול = 210 גרם קוקוס, שבבים - טרי = 80 גרם קורנפלור = 140 גרם קורנפלקס = 28 גרם קינואה (לא מבושלת) = 170 גרם ; (מבושלת) = 240 גרם קמח חומוס = 92 גרם קמח מלא = 120 גרם קמח מצה = 120 גרם קמח רגיל או תופח = 125 גרם קמח שיפון = 102 גרם קמח תירס = 100 גרם קקאו = 87 גרם ריבה = 320 גרם שזיפים מיובשים - ללא גרעין = 170 גרם שעושית ירוקה טריה = כ-225 גרם שקדים מולבנים = 145 גרם תירס גרעינים, מקופסא = 210 גרם תירס, סירופ = 316 גרם תמרים חתוכים = 135 גרם תרד טרי = 28 גרם תפוח עץ, רסק = 246 גרם בכף אחת יש: אבקת אפיה = 8 גרם אבקת סוכר = 7.5-8 גרם אגוזים/שקדים קצוצים = 6 גרם ג'ינג'ר, שורש, טרי = 6 גרם דבש = 22 גרם לימון, קליפה = 6 גרם מלח = 20 גרם סודה לשתיה = 8 גרם סויה (רוטב) = 18 גרם סוכר = 12.5 גרם פירורי לחם = 7 גרם פרג = 10 גרם קורנפלור = 8 גרם קימל = 6 גרם קמח מצה = 7.5 גרם קמח רגיל - כ-8 גרם ריבה = 20 גרם שום כתוש – 2 שיניים שוקולד צ'יפס = 15 גרם = 30 יחידות שמרים יבשים = 10 גרם מידות של נוזלים: 5 מיליליטר/ Cc / גרם = 1 כפית 15 מיליליטר/ Cc / גרם = 1 כף או 3 כפיות 240 מיליליטר / Cc / גרם = 1 כוס 480 מיליליטר/ Cc / גרם = 2 כוסות 960 מיליליטר / Cc / גרם = 4 כוסות המרות של מוצרים יבשים: 3 כפיות = 1 כף 2 כפות = 1/8 כוס 4 כפות = 1/4 כוס 5 כפות + 1 כפית = 1/3 כוס 8 כפות = 1/2 כוס 16 כפות = 1 כוס ביצים: ביצה XL מס‘ 1 = 65 גרם ומעלה ביצה M-L מס‘ 2 = 55-60 גרם ביצה S מס‘ 3 = 50 גרם מכוס לכף/כפית: 1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות 3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות 1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות 1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית 1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות 1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות 2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס 1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף 480 מ"ל = 2 כוסות 960 מ"ל = 4 כוסות משקלים של מאכלים שונים: אגס בינוני = כ-115 גרם אפרסק, טרי - גדול = כ-157 גרם ; בינוני = כ-98 גרם ; קטן = 79 גרם ארטישוק ירושלמי בינוני = כ-38 גרם בטטה בינונית = כ-150 גרם בננה בינונית = 150 גרם = כ-3/4 כוס פרוסות או כ-1/3 מרוסקות בצל ירוק, כולל גבעול (לבן) ועלים (ירוק): גדול=25 גרם, בינוני=15 גרם בצל יבש בינוני = כ-135 גרם בצל יבש גדול = כ-225 גרם בצל יבש קטן = כ-90 גרם בצל שאלוט = 35 גרם גבינה צהובה - פרוסה אחת = כ-28 גרם גזר - גדול = 72 גרם, בינוני = 61 גרם, קטן = 50 גרם דג, סלומון - מנת הגשה לפני בישול = 200 גרם עוד ע.ת של דגים: כאן חציל, בינוני מקולף = כ-460 גרם חציל בינוני, כולל קליפה = כ-550 גרם כרוב גדול, כ-18 ס"מ קוטר = 1250 גרם כרובית בינונית = כ-575 גרם לחם פרוסת אחת = כ-27-33 גרם לימון בינוני = כ-90 גרם לימון בינוני - קליפה בלבד = כ-24 גרם לימון בינוני - מיץ = כ-47 גרם מלפופון בינוני = כ-227 גרם משמש = 35 גרם משמש מיובש, 1/2 = 4 גרם עגבניה בינונית = כ-150 גרם עגבנית תמר בינונית = כ-90 גרם ערמונים 3.5 = 100 גרם (1=28 ג', 55 ק', 0 ש') פלפל אדום / כתום / צהוב / ירוק גדול = כ-150 גרם פלפל חריף = 45 גרם קישוא בינוני = כ-150 גרם קלמנטינה בינונית = כ-85 גרם שום, שן אחת = 3 גרם שזיף בינוני = כ-75 גרם שזיף מיובש = 8 גרם שעועית יבשה 150 גרם = 2 כוסות שעועית מבושלת תות שדה אחד בינוני = 12 גרם , כוס חצאים = 150 גרם תמר אחד = 8 גרם תפוז בינוני = כ-150 גרם תפוח אדמה בינוני = כ-220 גרם תפוח עץ בינוני = 150 גרם = כ-1 כוס קוביות הממעומעם למוחשי קורט = הכמות שאפשר לקחת בשתי אצבעות (האצבע המורה והאגודל) קמצוץ = פחות מ-1/8 כפית לימון אחד = כ-3-4 כפות מיץ לימון תפוז אחד = 1/3 כוס מיץ תפוזים 1/2 כוס שמנת מתוקה = כוס אחת קצפת 230 גרם ספגטי לפני בישול = 4 כוסות ספגטי מבושל 4 כוסות אטריות לפני בישול = 2 כוסות אטריות מבושלות 1 כוס אורז יבש לפני בישול = 3 כוסות אורז מבושל 1/2 כוס סוכר = 20 גרם כמו-סוכר