טיפול שיניים

giba70

New member
../images/Emo41.gifטיפול שיניים ../images/Emo67.gif

נכנסתי לקישור להסבר על ביוטים ומסתרים ואני מגיע לשרשור שהיה לפני שנה בפורום תרבות עברית, שם nutmeg מספרת על כך שהבן שלה שר במקום "ירושלים של זהב" ירושלים שן זהב. גירדתי בפדחתי ואמרתי לעצמי שאני מכיר את הירושלים הזאת מאיזה מקום... זהו, אהוד בנאי שר על המשפחה ה"שורשית" הזאת באלבום השלישי שלו, ואז הבנתי שירושלים המוזכרת לעיל היא "קרובה, בעצם די רחוקה, של יצחק שן זהב" (!!!) ובהמשך השיר גם מסביר: "הייתה זו שעת בין הערביים, שעה של מסתרים"

מוגג

New member
נראה לי שנפלה טעות

או שן בדבריך. מיס תורים (תורין, בארמית) היה כינויה של רבקה גור אריה, פקידת הקבלה של רופא השיניים, ד"ר יצחק שן זהב. כידוע ניתן לקבוע אצלו תור רק אחר הצהריים, במשך שעה. אהוד בנאי חש בשיניו אך לא יכול היה לקבוע תור כי תמיד היה בדרכו להופעה בשעות בין הערביים. לבסוף כשהכאבים כבדו מנשוא, הגיע כושל אל המרפאה ונפל תשוש על המפתן. ד"ר שן זהב - בדק את הפציינט ונחרד. "ירחם השן" סינן במבטאו הדרום אמריקאי, אני חייב לעקור לך את השן ולשים לך קוץ חדש. "וכמה יעלה לי זה הסוס הנהדר?" שאל אהוד מסוחרר מאדי חומר ההרדמה ומעלפונו. "מאה רובל" סח הדוקטור על סוסו כי חס על בריאותו. וגם ראה לפניו הזדמנות פז לרווח מוזהב. "כמה???" פער הזמר את פיו בתימהון. שן זהב ניצל את ההזדמנות תחב ידו אל הלוע הדווי ושלף בתנועת מלקחיים את השן הסוררת. באותו רגע, נדמה היה לאהוד כי הוא שומע את גור אריה צועקת "היי, יש תהום ממש ממול" אך הוא חש כאילו הוא נבלע בסדק אור שכמו ברק חתך באפלולית. הוא התעורר אחרי שבוע. ניגש את הגיטרה והחל לשיר כאחוז דיבוק מין ניגון שהוא המשך של הניגון ההוא.

מוּסקט

New member
גם...

כשהילד של nutmeg שר ירושלים שן זהב, אהוד עוד לא הוציא את אלבומו הראשון.

shellyland

New member
מנצל"שת: שאלה לפרופ' הר-שושנות:

אם מישהו אומר לי על מישהו אחר "יש לו הומור אבל הוא לא מצחיק אותי" - זה נחשב מיסתר או לא?

הפרופ' שובת (בעיצומי- שב"ק)

אבל המועצה, ככלל, סבורה שאנשים בעלי הומור לא תמיד מצחיקים, ובעיקר לא את אלה שאין להם הומור. בדקי בציציותיו של אומר הדברים (אולי הן שוות בפני עצמן).

גנגי

New member
וכדאי גם לזכור

שהומור הוא כמו טעם וריח, וכמו שלא בעיני כל אחד מוצאים חן אותם הדברים (למשל, אדם יכולהסכים על זה שמורן אייזנשטיין שתלה וטיפחה בשנים האחרונות זוג עופרים לתפארת, אבל הוא לא חייב לאהוב את זה. זה לא אומר שהוא לא יכולהעריך את העובדה שיש פה עסק חזותי מפואר, זה רק מעיד על טעמו, וטעמו עימו..) - גם לא את כולם מצחיקים אותם הדברים. כולם יודעים שלטל פרידמן יש הומור, אבל לא את כולם הוא מצחיק. גם חבורת מונטי פייתון לא מצליחה לעשות את זה לכולם, שלא לדבר על המופלאים האלה, שאפילו הם לא מצליחים להצחיק כל אחד, אחרת ודאי לא היו מורידים אותם מעל דפי העיתון ואותי ביגון שאולה.

shellyland

New member
ועוד אחד:

בתכנית של אפרת רייטן מיחצ"נת עכשיו סמדר שיר ספר חדש. אפרת ציינה שסמדר כתבה כבר 250 ספרים. סמדר בתגובה: "אני לא סופרת, רק אחרים סופרים".

sailor

New member
ירושלים

כתב את שירו: ירושלים של זהב ושל נחושת ושל פח הלוא לכל שיניך אני פחח בשלהי מלחמת ששת (ורובינזון) והשיר שימש כהמנון לכל הטירונים במחנה 80 לאחר אותה מלחמה.

למעלה