יאיר לפיד - הכי גרוע בכיתה

hilali1

New member
../images/Emo41.gifיאיר לפיד - הכי גרוע בכיתה../images/Emo41.gif

קראתם את הטור השבועי של איר לפיד
מה דעתכם
גם אתם לא ממש הרגשתם מחוברים למערכת החינוך
בטח יש לכם מיליוני טענות על המורים, הלימודים וכו - שתפו אותנו
יש מכם תלמידים ששובתים
מה אתם עושים בימי ה"חופש"

קראתי

בתור מורה במערכת החינוך יכולתי להזדהות הוא דיבר בשם חלק מהתלמידים שלי אני אומנם שובתת אבל לא בגלל שאני תלמידה בגלל שאני סטודנטית

tweeg

New member
לדעתי

הלימודים הפכו להיות מיותרים לחלוטין ורוב התלמידים פשוט לומדים שבוע לפני כל מקצוע לבגרות+מתכונת ומבזבזים את רוב השנה בלא לעשות כלום הסוג ילדים שהוא מדבר עליו בכתבה זה לא משהו שאני ראיתי ואפילו לא שמעתי עליו לפני המורים אצלנו דווקא די טובים יחסית מבחינת העברת החומר

אני לא בטוחה כמה למידה שבוע לפני מקצוע זה

דבר חכם. הלמידה צריכה להיות כל השנה. החזרה צריכה להיות במהלך השבוע האחרון. מה שהוא בעיקר מדבר עליו זה שהיום נהוג ואף מקובלת add/adhd כאשר הוא היה ילד זה לא היה מוכר ולא ידעו כיצד לטפל בזה לא העירו רטלין ולא קונצרטה המורים יכולים להיות הכי טובים מבחינת העברת החומר זה הרבה תלוי גם בפני מי אתה עומד וכמה קשים הבני נוער וכמה הם מעמידים במבחן

tweeg

New member
עד עכשיו זה עבד יופי../images/Emo3.gif

אז זה לא היה מוכר והיום דוחפים את זה לכולם למרות שזה לא עוזר לרובם כמות הילדים שבאמת צריכים רטלין וזה מה שמשנה להם את הציון נורא נמוכה למרות שהבית ספר שלי הוא לא בדיוק דוגמא אובקטיבית הבגרויות היום(לא יודע אם בהשוואה לעבר) ברמה כזאת נמוכה וכאלה חסרות תועלת שזה לא משנה כמה המורים טובים או לא כי במלא הרוב לומדים מספרים/אינטרנט ובמלא חלק מהבגריות זה שינון חסר תועלת של חומר ששוכחים אחרי הבגרות

הבגרויות יורדות היום באיכותן

גם בגלל איכויות המורים.(גם, לא רק) וכן, אני בעצמי מורה... כי היום המכללות מקבלות כל אחד כי היום תנאי קבלה הם מפתיעים ולא לטובה כי יש המון אנשים במערכת שהם שחוקים וכן, גם הנוער אשם בחלקו כי אין היום כ"כ כבוד למקצוע ולמורים מבחינת יחס. בנוגע ללמידה- הלמידה אמורה להוות דרך לעתיד, ללמוד לא בשביל החומר אלא ללמוד כדי לדעת ולרכוש אסטרטגיות למידה . וחבל שסוטים מהעיקר. וכן בחינת הבגרות גם יורדת מבחינת ערכה גם בגלל שהדרך הנפוצה והנהוגה היום היא השביתה

tweeg

New member
זה כי

הבגריות הפכו לתנאי מינמלי לעבודה נורמלית(לא בטוח שזה נכון אבל זה בהחלט אווירה כללית בארץ) ולכן רמה גבוהה של בגרויות/מניעת בגרות מימשהו בגלל "מחלה" שקולה להריסת העתיד שלו אותו דבר גם עם מכללות בגלל הדרישה שכל התלמידים ש"משקיעים" יכולו לעבור את הבגרויות אז הם ברמה כזאת נמוכה וחסרות תוכן "ללמוד לא בשביל החומר אלא ללמוד כדי לדעת ולרכוש אסטרטגיות למידה" זה נראה לי פעם הראשונה שאני שומע משהו כזה,ורוב התלמידים מתיחסים ללימודים כלמידת חומר עד הבגרות ולשכוח אחרי זה ברוב המקצועות,וקצת חשיבה במקצועות הראלים יותר(בד"כ שתי שלוש מקצועות) אסטרטגיות למידה הם יעד טיפשי בעידן שאפשר לפתוח אינטרנט ולמצוא מה שרוצים היעד צריך להיות על אסטרטגיות חשיבה והבנה(שלמרות שנכנס טיפה בזמן האחרון בתחום הבנת הנקרא) שבכלל לא הדגש ברוב המקצועות ובכלל לא קיים בחלקם "וכן בחינת הבגרות גם יורדת מבחינת ערכה גם בגלל שהדרך הנפוצה והנהוגה היום היא השביתה" לא הבנתי מה את אומרת פה שהייה קצת קשור לפורום: "בציערותי נהגתי לקטוע את לימודי כדי ללכת לבית הספר" איפלו המחנכת שלי אמרה שהיא מרגישה שהיא לא מדברת כמעט לאף אחד בגלל שיש אחוז שלא מקשיב, אחוז שלא יבין במילא,אחוז שיסתדר בלעדיה וקצת אנשים שבאמת צרכים שהיא תלמד

../images/Emo13.gif

וכן בחינת הבגרות גם יורדת מבחינת ערכה גם בגלל שהדרך הנפוצה והנהוגה היום היא השביתה"-היום נהוג בתור פיתרון קודם כל לשבות. ולכן זה גם לא הכי מזיז למי שאמור להזיז. זה כמו הילד שצעק זאב. בגל השביתה למעשה אין זמן ללמוד ולהכין לבגרויות.ואם כבר השביתה תסתיים, בטח הרבה חומר ירד בגלל חוסר בהספק זמן. עושים מעשה - שובתים- המורים מפסידים שכר, התלמידים בנתיים מבחינתם זה חופש, אבל למעשה הם לא מבינים שאחר כך זה יתנקם בהם. למעשה כולם יוצאים מופסדים. הלוואי והיה לי פתרון אחר מאשר לשבות, אבל אין לי כרגע רעיון.

hilali1

New member
אני חושבת שהמורים פשוט לא ידעו ל"אכול" אותו

שהוא היה ילד אחר. והוא מדבר על זה שלמעשה למערכת החינוך אין מענה או יכולת לתת מענה לילדים שהם קצת אחרים. ומתוך זה הוא יצא לדבר על השביתה, המערכת ועל התיקון שצריך להיעשות - ודווקא כאן אני ממש מסכימה איתו

אני לא כל כך מסכימה

לגבי חוסר הענותלילדים חריגים. היום יש כבר ידע. נכון שבעבר המשפט שלך היה מתאים אבל היום אני חושבת שיש שיפור. נכון שצריך וחובה לעשות תיקון. לא בטוחה ששביתה זו הדרך. אולי היתה בהתחלה של התהליך אבל עכשיו? צריך לעשות חשיבה מחדש

hilali1

New member
יש שיפור אבל עדיין הקונספט של לימוד פורמלי

מורה מול תלמידים זה מה ששולט וזה לא הולך להשתנות ומה לעשות - היום לילד מאוד קשה לשבת ולהקשיב. המורה משעממת. יש רעש. החומר לא מעניין. ויש עוד אלף גירויים אחרים..

הלימוד הפורמלי עדיין קיים

ולפי דעתי יהיה קיים עוד הרבה זמן רק לידיעה שהיום כבר נהוג ללמוד שהכיתה מורכבת מקבוצות קטנות...בד"כ לפי רמות על פי אבחונים שנעשים בתחילת השנה. היום יש יותר למידות באמצעות מחשב וגם חינוך יצירתי יותר כמו חוגים דרך קרן קרב וכו' כמו בנושאי חוק ורפואה וכו' כל אלו נעשים כדי לא לשעמם. יש מה לשפר ולהשתפר בזה אני מסכימה

tweeg

New member
זה טפשי

המטרה של תעודת בגרות היא להוכיח שהתלמיד בעל מספיק קישורים בשביל עבודה טובה/אוניברסיטה/משהו זה שנותנים וויתורים לכולם ומורידים את הרמה של הבגריות בעצם נותן לכולם תעודת בגרות(חוץ מלאלה עם בעיות כספיות) מה שמוריד את הערך שלה ובעצם הופך אותה לחסרת ערך כמו שעם יורידו את הרמה של תואר ראשון יותר אנשים יעשו אותו ואז הוא לא היה כזה חשוב בגלל שהוא היה נפוץ והוא לא יגיד כלום על רמת קישורים/הכשרה של בנאדם לדעתי מי שלא יכול לעשות תעודת בגרות לא צריך הקלות בשביל זה אני מסכים שהמורים צריכים לשבות כי זה העבודה שלהם ומגיע להם שכר גבוהה בהתאם לשנות הלימוד שהם עברו

מי שלא יכול לעשות תעודת בגרות לא צריך הקלות ?

אז מה? שלא יעשה בכלל? הקלות= לתת עוד זמן כי יש כאלו שלוקח להם יותר זמן להבין מה רוצים מהם מה שנקרא לעבד את העניין או לחילופין לוקח להם יותר זמן לכתוב ולהביע את עצמם לא מסכימה עם המשפט שכתבת

tweeg

New member
קיצוני אבל נכון

אין סיבה לחלק לכולם תעודות בגרות אם אין לה כבר ערך הקלות אולי עוד איכשהו אבל הורדת רמת הבגרות? יש עניים במדינה,למה שלא נדפיס מלא כסף ונחלק לכולם?

למעלה