יהדות התורה בדרך לקואליציה

bhnadav

New member
../images/Emo41.gif יהדות התורה בדרך לקואליציה

רמון ודרעי תיווכו, יהדות התורה בדרך לקואליציה במסגרת המשא ומתן הגיעו שתי המפלגות להסכם פשרה בנושא קצבאות הילדים למשפחות ברוכות ילדים, בתיווכם של השר חיים רמון ואריה דרעי. נקודות המחלוקת שנשארו: סוגיית דת ומדינה וחלוקת התפקידים בקואליציה אילן מרסיאנו התקדמות חלה היום (ה') במגעים בין יהדות התורה לקדימה, בנוגע להצטרפות המפלגה לקואליציה. הצדדים הגיעו להסכמה בנושא קצבאות למשפחות ברוכות ילדים, אך עדיין קיימות מחלוקות בנוגע לתפקידים שיינתנו למפלגה בקואליציה ובסוגיות דת ומדינה. לאחר שהתברר באופן סופי לראש הממשלה, אהוד אולמרט, שנציגי יהדות התורה לא מתכוונים להתפשר בנושא הקצבאות למשפחות ברוכות הילדים, גם במחיר אובדן ראשות ועדת הכספים בכנסת, החליטו בצוות המשא ומתן של קדימה לנסות לגבש הצעת פשרה בנושא. גורם חרדי בכיר אמר ל-ynet כי את המשבר שנוצר ניסו לפתור באופן יצירתי שר המשפטים, חיים רמון, וחברו הקרוב אריה דרעי, שגיבשו הצעת פשרה. לפי ההצעה תיסוג המפלגה החרדית מהתביעה להחזיר את הקצבאות שקוצצו בשנת 2003 בשיעור של שלושה מיליארד שקלים ואילו הממשלה תתחייב להעניק לכל משפחה בת למעלה מחמישה ילדים מענק חודשי בשיעור של 500 שקלים, מעבר לקצבה הרגילה של הביטוח הלאומי. לפי הצעת הפשרה, המענק לא יוגדר כקצבה לעידוד ילודה, זאת כדי לא להחזיר את העיקרון של קצבאות הילדים, אלא כמלגת רווחה לסיוע של משפחות ברוכות ילדים הנמצאות במצב כלכלי קשה. אחד הגורמים המעורבים במשא ומתן אמר: "למעשה מדובר בכביש עוקף קצבאות". מלשכתו של השר רמון אישרו כי הוא עומד מאחורי הסכם הפשרה, אך טוענים כי הנוסחה המדוייקת בדבר גובה המענק וגודל המשפחה עדיין לא נקבע. חבר הכנסת משה גפני אמר כי עד עתה הדיונים היו ריקים מתוכן והחל מהפגישה שהתקיימה אתמול, התחילו נציגי שתי המפלגות לדבר לעניין. לדבריו, "הצעת הפשרה סבירה, אך עדיין היא לא נבחנה מספיק לעומק, היא לא הובאה בידי הסיעה ולא בידי הרבנים שאמורים להכריע בעניין". נושא הקצבאות היה סלע המחלוקת בין קדימה ליהדות התורה, במיוחד לאחר פסיקתם של האדמור מגור והרב אלישיב כי ללא פתרון לנושא הקצבאות, יהדות התורה לא תצטרף לקואליציה. עתה מששני הצדדים הגיעו לפריצת דרך, מעריכים גורמים ביהדות התורה כי הסיכויים להצטרפותם לקואליציה גדלו, אך עם זאת הם מוסיפים שלמרות המשא ומתן הממושך עדיין לא עלו על שולחן המשא ומתן באופן מלא נושא התפקידים שתקבל יהדות התורה וכן נושאים שבמחלוקת בנושא דת ומדינה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3249671,00.html

טלמ

New member
הימור שלי: הם ישארו בחוץ

ועדיף. לא רק כי אני מעדיף מפלגה חרדית אחת בלבד בממשלה אלא בגלל שתיק הרווחה חיוני מאוד לכל מקרה של צירוף מועמדות אחרות, שיסכימו בטוח להתכנסות כמו מר"צ. אני גם לא פוסל אפשרות שמרינה סולודקין תמונה לסגנית שר הרווחה ללא שר ממונה כדי להביא ייצוג עולים בממשלה. בכל מקרה, אני חושב שיהדות התורה לא מבינה שבמצב הקיים בישראל, אי אפשר להגיד לפסולי החיתון "אל תתחתנו ועדיף שתעופו מכאן וכמה שיותר מהר". הגישה הזאת כבר יצאה אפילו מהמצע של ש"ס, אולי כדאי שאחותה האשכנזית תעקוב אחריה.

bhnadav

New member
נושא פסולי החיתון ירד מהפרק,

ברגע שהוכנסה לקואליציה ש"ס. והמצע שלהם לא מעניין אף אחד, אלא מה שיהיה בפועל.

טלמ

New member
לטובת ש"ס אני חייב להגיד

שנושא פסולי החיתון לא נתקל אצלם ב-לא מיידי כמו ביהדות התורה. הם לא מתים על הרעיון (בלשון המעטה) אבל הם לא פוסלים אותו על הסף

bhnadav

New member
מה שמעניין זה מה שיקרה בפועל.

תשאל את אשרת מה היא חושבת על הסיכוי שחוק כזה יחוקק ע"י ממשלה שש"ס שותפה לה.

טלמ

New member
אני מאוד מכבד את אשרת וחושב

שהיא אחד הקולות החילוניים המשכילים והטובים ביותר כאן בתפוז אבל... ואת החלק הזה אני אפנה ישירות לאשרת: קראתי כמה דברים שכתבת בפורום שינוי ולפעמים אני רואה הגזמה ופסילה מיידית של החרדים או אמונה שלמה שאת מופלית כי את חילונית. אני מסכים, יש מוסדות בארץ שהחילונים מופלים לרעה אבל בג"ץ? לא... בג"ץ הוא מוסד שנוטה לאקטיביזם שיפוטי אבל הוא עדיין די נייטרלי לעומת מוסדות אחרים. אני מסכים שמישאל חשין היה אוצר לבית המשפט העליון וחבל שלא מונה לנשיא אבל למה לבוא בגישה שלילית? אולי במקום להגיד שאת תמיד מופלית ותופלי תחפשי להגיע לאיזשהי הבנה עם הציבור החרדי, שצריך לכבד גם את רגשותיו ואמונותיו. יש בציבור החרדי סחטנות דרך נציגי בכנסת, זה ברור, אבל עדיין, צריך למצוא משהו באמצע... אני בכללי מסכים עם העקרונות שלך ועקרונות שינוי בנושא הפרדת דת ומדינה אבל נראה לי ששינוי היא לא מפלגה אנטי-חרדית אלא חילונית ואת לפעמים משקפת, אולי לא במכוון, את ה"אנטי-חרדיות" שנמצאת בקרב המצביעים של שינוי (המעטים)

אשרת

New member
גישה שלילית? אני?!

קודם כל , אני לא חושבת שבכלל אמורה להיות פשרה כלשהי. כל אחד זכאי לחיות את חייו בצורה שהוא מוצא לנכון ועל פי האמונה שלו. כל אחד זכאי להתחצן בצורה הראויה לו, , אם זה בחתונה אורתודוכסית , אזרחית או רפורמית בגבולות המדינה. החובות והזכויות צריכים להתחלק בין כל אזרחי המדינה ולא ליפול על אחוז מסויים של האנשים. בנקודות הללו, לא אמורה להיות פשרה. דברת על רגשות הציבור החרדי. ומה עם הרגשות שלי? ומה עם הרגשות של ההומסקסואלים? זה בסדר לדרוך עליו? בנו- לא צריך להתחשב?! מה אנחנו אוויר? אנחנו משרתים של מישהו? כבוד גורר כבוד, יחס גורר יחס. כאשר מזלזלים בי אני מזלזלת בחזרה, ואם מישהו לא רוצה להפגע ממני, שלא יפגע בי פשוט מאד. לגבי פסיקת בג"צ - בג"צ למעשה הכשיר היום את העובדה המאוד פשוטה, שדם אחי (שהוא משרת כרגע בצבא) פחות אדום וחושב מדם אברך. אם לך זה נראה נורמלי ושפוי? שיהיה לך לבריאות. לי-- זה נראה מעוות מאוד שבג"צ נותן לדבר מסריח שכזה, אשר נוצר על מנת לא לדרוש את הדבר הכי לגיטמי שיכולים לדרוש - נטילת חלק מהשרות הצבאי- מהחרדים, זה נראה לי מסריח, ומכירת 'דם' החילוני תומרת כסאות בכנסת. אבל זה לא באמת מפתיע. כל הפעילות של הפוליטיקאים סובבת סביב הכסא. שיהיה.

טלמ

New member
יש לך זכויות

אבל את חיה באותה מדינה עם קהילה ענקית של חרדים שמבקשים לשמור על הזהות היהודית של המדינה. אני מסכים שבבוא הזמן צריך נישואים אזרחיים בישראל וגירושים אזרחיים (וגירושים כמה שיותר הר) אבל עדיין אי אפשר לקיים מדינת הלכה כמו שהחרדים רוצים או מדינה חילונית לגמרי כמו שאת רוצה שתאבד במובן כלשהו מהיהדות שלה. צריך למצוא פשרה, עם הזמן, החרדים גם יתרככו אבל צריך להמתין. ואני חושב שהייצוג של שינוי/חץ בכנסת לא היה כל כך אנטי-חרדי כמוך...

אשרת

New member
קהילה ענקית?

החרדים מהווים עד 10% מכלל האוכלוסייה - זה נראה לך ענקי? הסטטוס קוו- הוא סוג של פשרה שעברה זמנה. אמרתי לך - לדעת שינוי - לא אמורה להיות פה שום פשרה. כל אחד זכאי לחיות את חייו בצורה הראויה לו. החרדים מקיימים את הדת בצורה שהם מוצאים לנכון מבלי שאף אחד יפריע להם. אז למה לי לא מאפשרים "חופש מדת"? למה אני לא יכולה להתחתן בצורה שאני מוצאת לנכון? למה מנסים לפגוע בהומוסקסואלים? למה כל הזמן צריך לכבד רק צד אחד, ובצד השני כן מותר לפגוע ברגשותיו? למה אנשים פמסויימים לוקחים לעצמם את הזכות להכנס להרגלי הצריכה והבידור והתרבות של אנשים פרטיים?! למה הציבור החילוני והדתי- לאומי, צריכים לשאת בעוול כל החובות ואילו החרדים נהנים רק מזכויות? למה אדם אשר עובד צריך לחסוך מעצמו על מנת שהוא יכול לממן עוד פה חרדי משום שההורים החרדים שלו לא ממש בראש שלהם לעבוד? אני לא רוצה להתפשר על איכות החיים שלי, סורי. אני לא רוצה להתפשר בנטילת החובות של המדינה, סורי. אין לי עניין למצוא חן בעיני החרדים. ולגבי האנשים בשינוי- אין לך מושג מה העמדות של אותם אנשים, אז לא ברור לי כיצד אתה הגעת למסקנה לך. ורק שתדע לך שרייכמן, זה שהתפקד לקדימה, הוא היה המוביל הראשי להתנגדות לישיבה עם החרדים בממשלה.
שתהיה לנו שבת חופשיה.

אשרת

New member
../images/Emo6.gif

כן כן... ודמבו יצא מהסרט של דיסני ויתחיל להתעופף לו בשמים
כשזה יקרה , תעיר אותי.

למעלה