יום האישה היום
סקר

yaelia

New member
זה בדיוק העניין

שאף אחת כאן לא מטומטמת בורה. כולן בפורום הזה נשים שאני מחזיקה מהן עולם, ובכל זאת התפיסה של 'אישה' היא של איזו גיברת שנועלת נעלי עקב ושמה ליפסטיק. גם אני כשאני מסתכלת בראי אני רואה תיכוניסטית (שלא לדבר על הסטייט-אוף-מיינד האינפנטילי שלי). זה לא נוגע למראה או לטיפוח העצמי או לאיזה ג'ינס וטי שירט אני לובשת בבוקר, זה קשור לתפיסה הפוליטית והקיומית, והקיום הג'נדריאלי הוא בהחלט חלק מהמכלול הזה. אין במה שכתבתי ולו טיפת ערעור על האינטליגנציה של המשתתפות בפורום, אני רק חושבת שאמנם זה פורום נשים אחרי לידה, אבל סקר ברמת הליפסטיק מפספס את המהות של יום האישה הבינלאומי.

עמית@

New member
הוא שאמרתי

אני בהחלט "נקבה" במובן הג'נדריסטי, והמהות של מעמד האישה ושל השתלבות ואי השתלבות נשים בחברה ובעולם הוא כן נושא שמעניין אותי וחשוב לי, אבל זו לא הרגשה של להרגיש "אשה" - אולי זו סמנטיקה, אבל בכל זאת..

lulyK

New member
אי אפשר להסביר למי שלא מבין.

כשאני רואה סרט תיעודי על גבר שאומר שכבר כילד הרגיש שהוא אשה בגוף של גבר, אני לא מבינה על מה הוא מדבר. האם רק בגלל שאני אשה אני אמורה לדעת איך אשה מרגישה? מה לעשות, אין לי מושג.

yaelia

New member
זה קצת עצוב, לוליק,

אני מרגישה אישה כי אני יודעת חד-משמעית ובהחלט שאני לא מרגישה שאני שום דבר אחר. זה כמובן לא סותר את היותי קודם כל בת-אדם. את מרגישה מה שאת מרגישה אבל את מרגישה את זה וחווה את החוויות שלך בגוף ובנפש נשית. אין איזו הרגשה ש'כולנו' אמורות להרגיש, אני לא באמת מאמינה בסיסטרהוד, אבל את אישה הטרוסקסואלית ולכן מן הסתם את חווה את החיים שלך ככזאת. לא?

lulyK

New member
../images/Emo13.gif נראה לי שמה שהביא אותי למחוזות

ההזויים האלה, היא השאלה המקורית של "מה האימהות עשתה להגדרה שלי כאשה". אין לי על זה תשובה. מה שכן, אני בוודאות מרגישה הזדהות רבה יותר היום עם אימהות אחרות (ואבות אחרים. יותר מאשר, נגיד, עם נשים שאין להן ילדים).

אפרת12

New member
אני חושבת שזה המקום להגיד שבעצם

הסתתרה פה עוד שאלה - מה ההגדרה שלי לאישה ואיך אני מתאימה אליה
הרי יש הבדל בין תחושה לבין הגדרה. ובטח עכשיו ערפלתי עוד יותר את השאלה... אני חושבת שקשה לנו מאוד לתת הגדרה, אבל יש מקום לשאול האם האימהות נכנסת להגדרה, מעשירה אותה, קשורה אליה... או אולי לא. גם זו אפשרות.

אנידס

New member
האפליה הקיימת נגד נשים וכל הסוגיות

הנכונות עד כאב שהעלית אינם אמורים להגדיר אישה כאישה לעניות דעתי. ההפך הוא הנכון, דווקא תחושת קיפוח ותסכול לא תעצים את תחושתי כאישה. אני אחוש כבן אנוש שחי בחברה לא הוגנת ולא שיוויונית. ציון האישה הוא בעייתי מבחינתי בשל מספר סיבות. כן, הוא מאפשר להעלות נושאים מסויימים על סדר היום, אך עם זאת הוא משמש גם כמס שפתיים: הסטטיסטיקות הקשות הללו נסקרות רק בהגיע המועד המיוחד ומה מעבר לכך? כמעט ולא עושים דבר. ציון היום כיום יחודי לנשים מאפשר לעולם להמשיך להתנהל באופן שהוא מתנהל בשקט, שהרי כבר דנו בזה ואין כבר תחושת מחוייבות.

תומרלי

New member
האמהות ואני

האמהות גרמה לרגשות אצלי להתעצם לממדים מטורפים ממש ולדאגה לכרסם בי כל חלקה טובה. זה ברמה האישית. קשה לי לענות מנקודת מבט של אישה כי זה כבר הופך לדיון פילוסופי ואני מרגישה כל כך ארצית בחיבור לאימהות ולילד שלי. עד יום האישה הבא, אני רוצה להיו תרגועה יותר ולמתן את אורח חיי המוטרף (לימודים, עבודה וגידול ילדים) כדי להקדיש יותר. למשל הגעתי עכשיו והוא כבר ישן וזו אכזבה ענקית. אני ממש לא זקוקה ליום האישה.זה רק מעלה למודעות את ההבדלים הידועים מראש ואני בפנים. אז בשביל מה?

nubi

New member
נשיות? אני?../images/Emo2.gif

לא כל כך מתחברת. עדיין מצטערת לפעמים שאני לא גבר-כי נראה לי שהרבה יותר קל להם. בכל מקרה, האמהות גרמה לשינוי בתפיסת העולם שלי. קצת יותר התרככתי, למרות שאני עדיין קשוחית
. מה הייתי רוצה שישתנה? הלוואי ותהיה לי את היכולת לתת לדברים לעבור לידי ולא דרכי. אני לוקחת ללב המון דברים, רובם לא חשובים וממש חבל על הבריאות שלי. כן, לצערי אנחנו עדיין זקוקות ליום האישה. עוד לא הגענו לשיוויון המיוחל. בכלל לא.

rona25

New member
לא מרגישה "אישה" במובן הדרמטי

של המילה, אבל האימהות כן שינתה אותי במובן עמוק יותר, הפכתי ליותר סלחנית, מפוייסת ופחות אימפולסיבית מבחינת הגדרה של "נשיות" - אין לי חצאיות ושמלות בארון, מאז ומתמיד אני הולכת רק עם מכנסיים, לא מתפארת בצבעי מלחמה ושוקדת שעות על טיפוח הגוף והעור..... אבל אני חושבת שאני כן משדרת משהו יותר נשי לראיה, היום התחיל איתי איזה מישהו מוזר... אני וחברה לעבודה היינו בשוק מהבנאדם, כאילו הלווווווו... אני בשבוע 24 להיריון והבטן נמצאת שם!!!

אפרת12

New member
בהריון הקודם בחודש שמיני

נהג מונית שרק לי. ו-כן - הוא ראה שאני בהריון. אני עד היום בשוק...

1במיה

New member
יום האישה שמח לכולכן../images/Emo24.gif

תמיד הרגשתי אשה ואף פעם לא התביישתי להשתמש במה שחנן אותי הטבע כדי להשיג את מטרותי. עצם היותי אישה מאפשר לי להשיג המון דברים בהרבה יותר קלות אבל מצד שני מרגיז אותי שבגלל שאני אשה אני צריכה להתאמץ כדי להשיג משהו שלמין השני לא קשה להשיג (מקווה שהבנתן אותי) ההריון היה דבר נפלא מבחינתי והאימהות גרמה לי לקשיים רבים בתחילת הדרך. אני הפרפרה שעפה ממקום למקום - הרגשתי כמו בשבי ואני חושבת שהבנתי שהשימוש בעבר בנשיות שלי להשיג דברים היא טכניקה "גברית" וברגע שילדתי ובמידה מסוימת נכנסתי לנישה מסוימת של אמא היכולת שלי להשיג את מטרותי הצטמצמה. לא חושבת שאני רוצה שמשהו ישתנה באורח חיי- רוצה להמשיך ולהנות מבנותי ההיתי רוצה ללמוד לקחת בקלות ולא להתאכזב מזה שאני לא סופר וומן ואני מקווה להתחיל לימודי תואר שני בשנה הבאה.אני לא חושבת שיש לציין את יום האישה כי זה מדגיש את החריגות שלנו כל יום הוא יום האישה - כל יום שמישהי מאיתנו מקודמת/מתגברת על קשיים שמערימים בפניה בגלל מינה/מחלימה מהפרעות אכילה/מחליטה לוותר על הכל ולהישאר בבית וכו'...כל דבר כזה הופך אותנו למיוחדות והיום הוא שלנו.

galiaS

New member
../images/Emo68.gif../images/Emo34.gif

אני לא חושבת שהאמהות גורמת לי להרגיש נשית יותר. ההריון והלידה (מעוררת חלחלה ככל שהיתה) דוקא כן גרמו לי להרגיש נשית יותר. יום האשה הוא חסר משמעות עבורי. לעוד שנה מהיום אני מאחלת לעצמי בראש ובראשונה עוד ילד. וקצת להתקדם בדוקטורט. ושנמצא ביביסיטר
.

מעולם לא הייתי פמיניסטית גדולה

ולא בגלל שאני חושבת שלא מגיע לנשים בדיוק אותם תנאים והזדמנויות כמו לגברים, אלא כי אני חושבת שיש הבדלים מהותיים בין נשים לגברים שהפמיניזם מנסה לטשטש. ומאז שנהייתי אמא, ההבדלים האלו הולכים וגדלים בעיני. אולי כי אני עובדת עכשיו עם נשים ואולי כי אני אמא ועוברת את חוויית האמהות בצורה מאוד עמוקה (יחסית לחוויות אחרות שעברתי בחיים). אני מרגישה שיש ביני לבין נשים אחרות, בעיקר אמהות, חיבור מנטלי שאין לי ולא יהיה עם גברים. זו תגלית עצומה בעיני, מאחר וכל חיי לא הצלחתי במיוחד לתקשר עם נשים, מלבד בודדות מאוד. וגם בקשר איתן לא הרגשתי אישה, אלא בת-אדם שלא יודעת בדיוק מה לעשות עם החלק הנשי שלה. אז כן, אני מרגישה הרבה יותר אישה כשאני בקשר עם נשים אחרות. ואולי אני בתקופה בחיי בה אני מפלה את הגברים לרעה. גם סוג של שובניזם, לא? עד יום האישה הבא אני רוצה להרגיש יותר אישה גם בקשר שלי עם בעלי. התדמית העצמית שלי מאוד נפגעה מאז הלידה. אני לא זקוקה לציון יום האישה. לא מבינה למה זה נועד. אם מחפשים שוויון, אז למה להבליט ולהבדיל את עצמנו על ידי ציון יום רק לנשים? עניתי על כל השאלות?...

אור יום

New member
שרון רק לגבי ההגדרה של פמיניזים...

לא מעט טועים/ת וחושבים/ות שפמיניזם פרושו תפיסה שנשים וגברים זהים אחד לשני ולכן מגיע שיוויון הזדמנויות. אך לא כך הוא. הפמיניזם לא מדבר על זהות בין המינים, אך כן על שיוויון הזדמנויות לשני המינים. תחת הגדרה כזו אני מאמינה שהרבה נשים פתאום לא יחששו להשתמש במילה פמיניזם ולהזדהות איתה.

למעלה