איזה דיון מעניין!
1. האם אני מרגישה אישה? וממתי? אי, איזה שאלה קשה. אני חושבת שלקח לי המון זמן "להרגיש" את השוני המגדרי. כלומר, זה משהו שתמיד ידעתי ברציונל, אבל להרגיש? אני חשובת שהתשובה הכי כנה שאוכל לתת, היא שזה משהו שהלך והתפתח עם הזמן. אין לי שום ספק, שעד הלידה הראשונה לא הרגשתי "אישה". כשחזרתי לעבוד, אחרי חופשת הלידה הראשונה, התחלתי להרגיש שונות גדולה מאוד מן העובדים הגברים (גם האבות לילדים) ואת ה"סיסטרהוד". אם כן, מה שמגדיר את ה"נשיות" בכלל, או שלי בפרט, הוא חווית ההורות? נראה לי שכן. והאם הגדרת הנשיות לא שלמה ללא חווית ההורות? שאלה טובה שבוודאי נכתבו עליה טונות של מאמרים ומחקרים. אני מניחה שהתשובה ה"פוליטיקלי קורקט" היא, שנשיות היא מתחם מסויים שיש בו מקום לכל מיני וריאנטים. אבל האם אני מרגישה, דיפ אינסייד, שמבחינתי - ואני חוזרת שוב - מבחינתי -לא תיתכן "נשיות" ללא חווית האמהות? התשובה היא, חד משמעית, כן. ברור לי שבפורום של נשים שלא רוצות ילדים מבחירה, שגם אני הצצתי בו פעם, יקטלו תשובה שכזו. אבל זו תשובה כנה ובעלת נסיון. 2. מה הייתי רוצה שישתנה, בהקשר הזה? בסך הכל טוב לי, אבל אני ממשיכה לשאול את עצמי שאלות, לעיתים מאוד תכופות, מי אני ומה אני בהקשר הזה. אני מאמינה שאמונות ורצונות משתנים לאורך השנים, שזה מאוד לגיטימי, ובהחלט יתכן שכשהילדים יגדלו ארצה דברים אחרים, בשביל עצמי. עכשיו אני עסוקה ב"לכבות שריפות" במישור הזה. אני לא מדברת רק על דברים חיצוניים כמו מראה חיצוני, אלא גם ובעיקר על דברים מהותיים, כמו אופי הזוגיות, שבהחלט אני מצפה שישתנה עם השנים, כמו מחשבות על קריירה ומיצוי הפוטנציאל שלי, לא רק כאם. דרך אגב אחד דברים שאני כן רוצה, דווקא לקראת יום האישה הבא אולי, זה הריון נוסף...(כלומר ילד רביעי), מה שלא מתיישב עם הדברים האחרים שכתבתי לגבי מיצוי פוטנציאל בתחומים אחרים...בינתיים זה רק רעיון, שדי מבהיל אותי, האמת. 3. הפסטיבל? לא יודעת מה להגיד. כל איזכור של נושאי האפלייה, ההטרדות/תקיפות מיניות ונושאים מהותיים אחרים, הוא חשוב מאוד! אני כן עברתי כמה וכמה הטרדות. שתיים פיזיות, הרבה מילוליות. הן לא הגיעו לרמה של השפלה וכד', סתם הטרדה דוחה בצבא. מי יכולה להגיד בכנות שלא עברה שום הטרדה? לא אונס, לא מעשים מגונים, אלא הטרדה? זה חלק מהעיסקה הכוללת של להיות אישה, לא? לגבי פסטיבלים של איפור, ניתוחים פסלטיים וניתוחי קלפי טארוט שמלווים את ערבי הנשים הללו, מה אומר ומה אגיד, אלי זה לא מדבר, ולדעתי רק מנמיך את תדמית האישה שאני הייתי רוצה ליצור. אבל זה כמובן לא תלוי בי, והאינטרסים העיקריים כאן הם צרכניים..