יום שלישי - 5 בספטמבר

SuperKeren

New member
../images/Emo41.gif יום שלישי - 5 בספטמבר../images/Emo44.gif../images/Emo70.gif

אנא שרשרו להודעה ראשית זו את כל המחשבות, רגשות, רעיונות, תגובות שעלו בכם עקב הצפייה בתכנית הערב. הערב, 5 בספטמבר 2006: 22:10 ערוץ 10. צפייה מהנה

poochpoocha

New member
שלום לכולם

ראיתי את ה-5 דקות האחרונות של התוכנית האם שמעתי נכון ודיברו על סער ברקאי? אם כן באיזה הקשר האם יש אפשרות לראות שוב את התוכנית? אנא עזרו לי זה מאוד חשוב!

AdiAll

New member
ראיתם ששמו את תפוז על המסך מחשב?

זה אחרי ששבוע שעבר מישהו כתב בבלוג שלו שאמנון עושה פרסומת סמויה לווינט כל הזמן, כי זה מה שמופיע על המסך מחשב שלו. אז השבוע הם התחכמו ושמו את תפוז, אני אפילו חושבת שזה היה הפורום הזה על המסך שלו, אבל אי אפשר לדעת כי חוץ מלראות שזה פורום של תפוז לא ראו יותר כלום. בכל מקרה הנה חומר לתוכנית הבאה, שתפוז הביאו: http://www.flix.co.il/showVideo.asp?m=982125 זה הזכיר לי את גנב הנייד שהראתם השבוע. בתור סטודנטית עם נייד אני יותר לא מתכוונת להשאיר אותו אפילו חצי דקה ללא השגחה בקמפוס. פעם חשבתי שזה בטוח ולא יקרה כלום אבל אם יגיע אחד כזה לאוניברסיטה בלי בעיה יצליח לגנוב כמה ניידים מסטודנטים שמשאירים אותם ללא השגחה כי יצאו לשירותים ולא היה אף אחד בכיתה בהפסקה.

כמה דברים

1. קודם כל אני לא מבין למה הנוכל של הסופרים לעתיד לא גלש כאן בתפוז לשם ציד. עם כל הטרנד האחרון של הבלוגים הוא היה מוצא הרבה כאלה. ובקיצור, בתור נוכל עם תעודה, מה אתה מחפש פראיירים באתר " במה " ? 2. ההוא שלקח גם מאבא שלו כסף היה אייטם זול לתוכנית שבדרך כלל לוכדת רשעים שפויים, ולא איזה פישר שגונב מהקרובים לו. את זה, היו צריכים להשאיר למחלקה הסיעודית של ביטוח לאומי או משהו כזה... 3. אחרי שבשבוע שעבר, רטנתי על התוכן השיווקי לאתר - ynet גאם כאן בהודעה מתחת שיצאה מהבטן, וגם בבלוג שלי שיצא מהתפעלות מעצמי
. אני שמח לבשר לכם, שאמנון יישם את המשפט המסיים- "שזה לא יקרה שוב", בצורה יצירתית ביותר. כי היום בתוכנית כיכבו על מסך המחשב שלו גם ynet וגם תפוז. עדיין, תוכן שיווקי אסור. אבל הפעם אני סולח לך כי נאלצת להראות גם את תפוז
אגב, התוכנית באמת טובה ועושה עבודת קודש (ללא שמץ ציניות).

שומר מסך- שני הגרוש שלי בנושא...

תכנית תחקירים המתיימרת להיות רצינית, נושאת דגל הצרכנות ושמירת החוק, ועוד מילים יפות לא יכולה להרשות לעצמה לפתוח פורום אינטרנטי בניהולה של נערה בת 17, נקודה. קרן יקרה - אל תקחי זאת כעלבון, כי זו לא הכוונה, אך עם עובדות קשה להתווכח - בכרטיס הפרטים האישיים שלך, מופיע הגיל 17. וככל שתהיי רצינית, אחראית,בקיאה בתכנים, עדיין גיל 17 הוא גיל צעיר מדי, מכדי להפקיד פורום העוסק בתכנית שכזו בידיים כה צעירות, מוכשרות ככל שיהיו.. ניכר שישנם נסיונות לשוות לתכנית מראה תיאטרלי יותר, ופחות יובשני ואפרפר כיצד עושים זאת - צילומים בזוויות בלתי שגרתיות, המחזת ישיבות מערכת, והפיכת אמנון לוי, למעין חוקר / הגיגן המשתף את הצופים בדרכי פעולתו, בזמן אמת. כעיקרון, אין כל רע בכך, אך המראה של אותו תחקירן בהיר שיער וממושקף (האם הוא בנו של אמנון דנקנר ?) בעודו יושב עם רגלים מקופלות על הכסא, כאילו מדובר בקומזיץ של החבר'ה, לא ממש מוסיף כבוד לתכנית, בלשון המעטה... אתם מצליחים לדמיין ישיבת מע' של תכנית תחקירים אמריקאית ( 60 דק',לדוגמא) בה אחד מתחקירני התכנית, מצולם יושב כך ? מסופקני. הרושם שקיבלתי מצפייה בתכנית של אמש, הוא שיש כאן בעיקר נסיון לצלם את הדברים בזווית הכי טובה שאפשר, ופחות לתת לקהל את השורה התחתונה - מה הוא עונשו של אותו נוכל שנתפס בקלקלתו ? מה עשתה המשטרה בעניינו? כיצד נגמר אותו סיפור ? דהיינו - אנחנו אחראים רק על להראות לכם מה עשה השובב, רוצים לדעת מה קרה בסופו של דבר ? את מי זה מעניין... התכנית, במתכונתה הנוכחית, משדרת בעיניי, בעיקר חפיפיות, ונסיון פשטני לגריפת רייטינג ופחות מצטיירת אצלי כתכנית המנסה באמת ובתמים לייצג את הצרכן הישראלי ולהביא מזור למצוקותיו. רוצים את זה בניסוח פחות עדין ? כלבוטק מהדורת שנות ה 2000, כנראה שכבר לא יהיה כאן... אגב, אם כל הנכתב בפורום הזה, מובא לידיעתו של מר לוי (עדיין לא הבנתי במאה אחוז - האם זהו פורום רשמי של התכנית?) אשמח להתייחסותו, כאן בפורום. (בכל זאת, רואים על צג המחשב שלו את שער הכניסה לתפוז...
)

שלום חזי

כמה תשובות. קודם כל, הפורום אינו פורום רישמי של התוכנית, אלא פורום שפתוח אתר תפוז בנושא התוכנית. קרן מנהלת אותו באופן יפה מאוד, ועושה את עבודתה בניהול הפורום בדיוק לפי הכללים של תפוז ואף יותר מזה, וכל הכבוד לה על כך. למרות שזה אינו פורום רישמי, כמו שאתה רואה, גם נציגת התוכנית (אני) נמצאת כאן, קוראת את ההודעות, מגיבה כשצריך או כשיש מה, ועוזרת לקרן בנושאים הבעייתיים יותר הקשורים לתוכנית עצמה ותכנים שלה. לגבי העובדה שאנחנו לא אומרים מה קרה עם האנשים שתפסנו - צריך לזכור, אנחנו רק תוכנית טלויזיה, אנחנו יכולים להראות את האנשים, לצלם אותם, להתריע, אין לנו יכולת לעצור אותם, לשפוט אותם או להעניש אותם. במצב הזה הרי שכשמשודרת התוכנית עדיין לא קורה עם האנשים המוצגים בה דבר. אם בעקבות התוכנית מוגשות תלונות במשטרה, אם יש חקירה, מעצרים כתבי אישום וכו', אנחנו מעדכנים בתוכניות הבאות במעקבים שאנחנו עושים אחרי הכתבות ששידרנו. כמו שבוודאי ראית, אלי חלפון כבר נעצר על ידי המשטרה ונמצא בחקירה, כל יתר האנשים שכיכבו בתוכנית של אתמול עדיין לא נמצאים תחת חקירה כל שהיא. לגבי הקונספט החדש - עניין של טעם, יש כאלו שאוהבים את הצורה החדשה בה אנחנו מגישים את הדברים ויש כאלו שלא (תוכל לראות זאת גם כאן בפורום) בכל מקרה תודה על ההתייחסות.

תודה על ההבהרות

ראשית- שלא יובן לא נכון אין לי מילה וחצי מילה רעה על קרן, נהפוך הוא - אני מלא התפעלות מכתיבתה וסגנונה, אך יש להפריד בין הדברים, ומקווה שדברי באשר למינוי מתאים בגיל המתאים, במקום המתאים, הובנו כפשוטם. אני מבין את האמירה " אנחנו רק תכנית טלויזיה" אך לא לגמרי מסכים איתה - לחשיפה טלויזיונית, יש כח אדיר. עייני ערך רפי גינת... בשנות ה80 וה 90, רק למשמע שמו של הנ"ל , בעלי עסקים מפוקפקים רעדו... מי היה יודע מהם קוליפורמים לולא רפי קשישא...
וכל זאת, מעבר למראהו המאיים משהו, הודות לעובדה שהתחקירים לא הסתיימו בהצגת קלונו של הנוכל התורן אלא בהתעקשות בלתי מתפשרת על הבאתו לאולפן, הזמנת נציג המשטרה ( במקרים הרלבנטיים) והצגת הדברים מתחילתם ועד סופם. כבודו של אמנון לוי במקומו מונח, אך אני באופן אישי הייתי שמח לראות כמגיש בתכנית שכזו מישהו עם קצת יותר אוטוריטה, ונוכחות, אבל זו כמובן רק דעתי האישית. מבחינתי , המנחה האולטימטיבי לתכנית תחקירים טלויזיונית - מרדכי גילת.

SuperKeren

New member
חזי היקר,

יש לשים לב שזהו פורום לדיון נושאי התכנית והמוצג בה. עבודתי נאמנה לחוקי תפוז ונמצאת תחת פיקוח של מנהלים בהרבה יותר בכירים ממני (וכן, גם מבוגרים יותר בגיל). את דעתי בנושאים אני מביאה רק מתוך דעתי האישית ולא כמקור מוסמך או רישמי כלשהו (אני נוטה גם להבהיר זאת בהודעות), ככל חברה אחרת בפורום. צד נוסף הוא כמובן הצד הניהולי, שאם ברצונך להעיר או לתקן - אני תמיד פנויה במסרים
. הפורום אומנם מופקד, אך בהחלט אינו מופקר.

cso

New member
לי נראה שאת יותר בוגרת מהרבה אחרים.

אם כי, יש משהו בדבריו...

SuperKeren

New member
כל אחד והשקפתו../images/Emo13.gif

אך אני מקווה שהבהרתי את עמדתי.

שלום לך

לגבי שתי ההערות על התוכנית - 1. האיש לא גנב כסף רק מאבא שלו, אם ראית את כל התוכנית הרי שהבנת שהוא גנב כסף מאנשים רבים אחרים שהיו זרים לו לחלוטין, ולכן זהו עניינה של התוכנית 2. אין תוכן שיווקי בתוכנית שומר מסך. כתוכנית תחקירים אסור לנו אתית ועיתונאית לעסוק בתוכן שיווקי ואין שום תוכן שיווקי שכזה בתוכנית שלנו. מה שאתה רואה על המסך של אמנון במשרדו הוא פשוט האתר האחרון בו היה אמנון לפני שהתחילו לצלם את הקטעים. זהו משרדו של אמנון, והמחשב שלו. אבל אנחנו לוקחים את ההערה שלך בחשבון. מעבר לזה תודה רבה על המחמאות.

שלום לכם

1. אתם מסוגלים ליותר מהאייטם הזה שלכל הדעות "לא הפיל אף אחד מהכסא". 2. עדיף בלי כלום. אלא אם אתם באמת מרוויחים משהו... די ברור שלא סתם הכנסתם גם את תפוז למסך של אמנון. ת'אמת? אין לי ציפיות שתודו שזה בגלל הבקורת שלי... בהצלחה בהמשך.

שי82

New member
ביקורת נכונה במגזין "טי וי ישראל"

במגזין המקוון "טי וי ישראל" כתבו בדיוק על התוכנית האחרונה (5 בספטמבר) וביקרו בעצם את כולה- השורה התחתונה היא שזו תוכנית לא טובה שלא מטפלת בנושאים רציניים והפכה בעונתה האחרונה לתוכנית ריאלטי. כנסו תקראו ואם תרצו גם תגיבו

למעלה