ילדתי! המון תודה לכן!!

../images/Emo41.gif ילדתי! המון תודה לכן!! ../images/Emo41.gif

אמנם הייתי פסיבית מאד בפורום, אבל מגיע לכן את הקרדיט הענק על לידה טבעית, נפלאה ומעצימה שחוויתי לפני חמישה ימים. בקצרה: ילדתי תינוקת בכורה קטנטנה (2.6 ק"ג) בלידה טבעית (אל אף חששות מהזדקנות שילייה שהפכו אותי אוטומטית למועמדת לזירוז). כשהגענו לראשונה עם צירים שלא התקדמו סירבנו לזירוז וחזרנו הביתה אחרי 12 שעות בביה"ח. סירבנו לבדיקות פנימיות לא הכרחיות. סירבנו למוניטור רציף. סירבנו לפתיחת וריד. אחרי כמה ימים סירבנו לזירוז פעם נוספת (עקב מיעוט מי שפיר). וכשהגיעו הצירים הנכונים ארבעה ימים מאוחר יותר - הגענו לביה"ח בפתיחה של 6 ס"מ, העפתי מהחדר אנשי צוות שלא אמורים להיות שם, נעמדתי בעמידת שש על המיטה, כרעתי ועמדתי על המיטה מדי פעם, גנחתי וצרחתי ככל שדרש הגוף שלי. סירבנו למוניטור פנימי, למשככי כאבים כלשהם, ולבדיקת דם מראש התינוקת. העפתי את היד של האחות שניסתה להזריק לי פיטוצין בזמן צירי הלחץ. ילדתי בעמידת שש תוך 4.5 שעות מהתחלת הצירים, ללא חתכים (עם קרע לא מורגש שלא הצריך תפירה). בעלי תמך בי בצורה נפלאה והיה שותף מלא לתהליך - פיזית ובתקשורת עם אנשי הצוות (אני הנהנתי אם אני מסכימה לפרוצדורה או לא, והוא שמר שהדרישות שלי יקויימו). אח"כ הסכמתי לקבל פיטוצין לכיווץ הרחם כשהתינוקת לא ינקה והדימום התגבר (כמה חוזק יש בקבלת החלטות מתוך מודעות!!). תוך חצי שעה כבר קמתי לבד מהמיטה והלכתי לשירותים כאילו כלום
היינו בביות מלא מהרגע הראשון (מדיניות ביה"ח), ואפילו הבעל השתתף בסקין-טו-סקין
התינוקת צפויה לעבור היום אמבטיה בפעם הראשונה (סירבנו שיקלחו אותה בביה"ח). תודה שנתתן לי את הידע ואת הכלים להפוך אותו לכוח!! תודה מיוחדת לאם פי 3 שעזרה לי במסרים האישיים להתמודד נפשית עם שינוי אפשרי בתוכניות. עוד תודה אחת - לפורום הנקה שממנו למדתי ה-מ-ו-ן עוד לפני הלידה ועכשיו יש לי יונקת מצטיינת!
אשמח אם אחת המשתתפות תוכל לקשר לשם את ההודעה הזו, כי גם להן מגיע קרדיט על העזרה.

אום נטע

New member
../images/Emo24.gif מזל טוב!!!

נשמע שהיתה לך לידה נהדרת! פוסט קל והמון אושר!

debby12

New member
מנהל
מזל טוב ../images/Emo45.gif

נשמעת לידה טובה ומעצימה (אם כי לא הבנתי למה בכלל הגעתם לבית חולים). שמחה שההנקה הולכת טוב ושהצלחת להדוף בהצלחה את מפל ההתערבויות הביתחולימי. מאחלת רק אושר למשפחה המתרחבת

איזה יופי! וגם שאלה

מה היו מבחינתך בדיקות פנימיות לא הכרחיות ואיך התקבל הסירוב? וגם - איפה זה היה?

הלידה היתה בחו"ל, ולגבי בדיקות -

דוגמאות לבדיקות פנימיות מיותרות לדעתי: - בדיקות פתיחה ע"י איש צוות אחד כדי "לוודא" מסקנה של איש צוות אחר מלפני מס' דקות - בדיקות פנימיות שלא ע"י הרופא/אחות האחראים עליי בלידה (כל רגע יכול להיכנס מישהו ו"לדחוף אצבעות". צריך להחליט למי מרשים ולמי לא). - בדיקות פנימיות צפופות מדי כשברור (לי) שלא היתה התקדמות משמעותית בזמן שעבר מאז הבדיקה האחרונה באופן כללי הסכמתי שיבדקו אותי כשהגעתי (6 ס"מ), כשהכאבים נהיו בלתי נסבלים (9-10 ס"מ) וכשהרגשתי צורך ללחוץ (לוודא שהמחיקה מלאה כדי לא לגרום נזקים בלחיצות). מבחינתי אין בכלל שאלה של "איך יתקבל?"!! זה הגוף שלי וזכותי המלאה להחליט מי דוחף לי אצבעות ואיך (בצורה מכבדת ועדינה). מהתנהלות הצוות הרפואי היה ברור שנוח להם יותר עם יולדות ששותקות ונותנות שיעשו בהן "מה שצריך", אבל מצד שני ברור להם שהם לא יכולים לכפות על היולדת שום דבר (כל עוד לא מדובר במצב חירום).

pregy

New member
מזל טוב!! אני כל כך נהנית לקרוא

את הגישה שלך...

אם פי 3

New member
מזל טוב!

טוב לשמוע שעל אף החששות, הלידה היתה כמו בתכניות.. ומצד שני, עצוב לשמוע על כמות המלחמות שהיה צריך לקיים, במקום בו חשבת שהגישה היא מאד טבעית, בשביל לקיים את מה שאת בוחרת. מאחלת לך גידול נפלא ומהנה של היונקת המצטיינת, והרבה אושר.

אני עדיין חושבת שהגישה שלהם

מאד טיבעית, כל עוד הכל תקין כמו בספר. מיעוט מי השפיר והזדקנות השילייה הלחיצו אותם, והפכו אותי למקרה "פתולוגי", במקום הגישה הרגילה פה שלידה היא אירוע טבעי ונורמלי (ולראייה - כל המיילדות פה חייבות לאפשר ליולדת עם היריון תקין לידת בית, והן ממומנות לחלוטין ע"י הביטוח הרפואי הממשלתי). ואחרי שקראתי סיפורי לידות ביה"ח מהארץ, שמחתי במיוחד שאף אחד כאן לא "צייץ" כשהיה ברור שאני הולכת ללדת אותה בעמידת שש, ושעשו מאמצים עילאיים לשמור לי על הפרינאום בלי לשלוח את היד אל המספריים. תודה לכולכן על הברכות, ותדעו שאט-אט אתן מצליחות לשנות לטובה את "חוויית הלידה" עבור נשים שמוכנות ללמוד ולחקור קצת!

debby12

New member
מנהל
בדיקת דם מראש התינוקת?

מודה שעל זה עוד לא שמעתי. בשביל מה מבצעים כזו בדיקה?

למיטב ידעתי בדיקת תכולת גזים בדם

כדי לוודא שהעובר מקבל מספיק חמצן (בעיקר בגלל עיניין השילייה המזדקנת). הבדיקה הזו והבקשה לעבור למוניטור פנימי עיצבנו אותי במיוחד, כי המוניטור החיצוני היה מעולה כל הזמן. הבעיה שלהם היתה שבגלל שעמדתי על שש, האחות נאלצה לעמוד על הבירכיים ולהצמיד אליי ידנית את המוניטור לבטן. זבש"ם.

debby12

New member
מנהל
מעניין. תודה.

מהסקרנות -- באיזה "חו"ל" זה היה? ארה"ב? אוסטרליה? מדינה באירופה? (האמת שנראה לי די ברור שלא בארה"ב כי כתבת שמאפשרים שם לידת בית והביטוח מכסה דבר שבד"כ לא קורה בארה"ב - אם כי תלוי בביטוח). ושוב ברכות על הלידה המופלאה.

שָׂרָה

New member
בעצם לקיחת דם מהראש העובר

עלול לגרום למצוקה לעובר. זה כואב לעובר והעובר נבהל מזה.

נכון שהבדיקה לא נעימה לעובר אבל

לפעמים היא הכרחית. זו בדיקה המודדת את רמת החימצון בדם העובר. חוסר חמצן יכול לגרום לפגיעה מוחית. בהריון הראשון שלי הבדיקה הזו הצילה אותי מקיסרי. אז לא לשלול אותה מראש, זו בדרך כלל גם לא בדיקה המתבצעת כלאחר יד. באופן אישי הייתי ממליצה לכל מי שהצוות מבצע לערוך בדיקה שכזו , לשאול את הסיבות ולשקול כל מקרה לגופו. לא כל מה שצוות רפואי בבית חולים מציע הוא שלילי ונגד היולדת והילוד...... וכן מסכימה שידע הוא כוח.. מזל טוב.

למעלה