כיף להיות מנהל -הקפצה חינם

EverMan

New member
שיחדש.

ב1984 , הכותב מכניס אותנו לתוך עולם חדש , מי שקרא את הספר יודע , ומי שלא , צריך לדעת שהעולם הוא כביכול בעוד "50 שנה" ... אחד הדברים המהותיים שיש בספר הוא ה"שיחדש" , לקסיקון מונחים מדויק יותר וממצה יותר. יאללה אנשים , בואו נמצא את השיחדש הישראלי ... אילו מילים צריך לתקן ולשנות ולהוסיף ? כמו המוש"ד שלי ?

idoz

New member
גם אתה לומד על זה עכשיו?

בכל מקרה קראתי את הספר המצויין לפני שנתיים ועכשיו התחלנו ללמוד עליו בספרות. פצפיסט - סוכן אוייב סמוי פשע מאורגן - ליכוד

EverMan

New member
אני לא למדתי אותו מעולם.

קראתי אותו מבחירה. כמו כל ספר טוב שקראתי בחיי. מלבד חוות החיות שקראתי דרך בי"ס - ספר מומלץ.

אם כבר בספרים עסיקנן..

תקראו גם את מובטלינה, ספר נהדר.. באמת. ומצטרפת להמלצה לגבי "חוות החיות" ולמי שלא אוהב לקרוא יותר מידי יש גם סרט.. אבל הספר הרבה יותר טוב.

EverMan

New member
זה כל מה שיש לכם ?

יאללה ! תוציאו הכל ! ודברים נורמלים

EverMan

New member
נתחיל במילה אחת

שלוחמה. - המצב הנוכחי בעולם. פעם היה נורא ברור מתי מישהו במלחמה ומתי לא. בעידן המודרני - אנחנו תמיד במלחמה ותמיד בשלום בו זמנית. המצב הוא בעצם לחימה מתמדת עם הפסקה זמנית עד שצד כלשהו יתחזק ויפתח מלחמה רישמית (כמו עירק-ארה"ב). למצב קרואים שלוחמה.

אבל שיחדש זה רע!../images/Emo123.gif

אם אתה מדבר על להוסיף מילים לעברית הקיימת, אז סבבה. אבל המטרה של שיחדש הייתה לצמצם את אוצר המילים. שכן מילים זה כוח. אחת המגרעות של האדם זאת השפה האנושית שרובנו מתקשים מאוד להביע את דעתינו והרגשתנו בעזרתה. ככל שיש יותר מילים וככל שהאדם ישכיל להשתמש בהן בצורה מדוייקת, הוא מתקרב לדרך התקשורת האולטימטיבית- טלפטתיה. אוי אני מתגעגעת למורה שלי לספרות צביה.
1984 זה אחד הספרים שבהחלט שינו את השקפת עולמי. בזכותו אני מסתכלת על עיתונים ועל כל דבר שאני קוראת בצורה חשדנית לפני שאני מעכלת אותו סופית! ובסופו של יום, אני נאמנה לדעה שלי וללב שלי. תקראו תקראו... :) אגב עיוות האמת על ידי התקשורת, תקראו מה ויקי כתבה לאחרונה על זה שכביכול היא וביבי השלימו (בקישור המצורף). ואגב החשדנות שדיברתי עליה גם התעוררה פה! כי כתוב ויקי "קנפו" ולא "כפנו" כפי שהתקשורת בדרך כלל מכנה אותה. פחדתי שמדובר בכתבה פרי דימייונם של עורכי האתר, אבל לאחר בירור גילתי שהיא באמת מאייתת ככה קנפו. בכל מקרה, כל דבר נלקח בערבון מוגבל.

EverMan

New member
הכוונה לא הייתה שימוש בשיחדש.

במובן של1984. אלא הכנסת מילים חדשות שיש בהן צורך. ולעיתים , גם מונחים כמו ב1984. כמו השלוחמה ...

idoz

New member
ניסיון שני

גרמנים אנטישמים - גרמנאצים שנאת יהודים בפולין - מחלוקת משפחתית באירופה(על בסיס הטרנד של האזרחות הפולנית) ביבי - האח הגדול...

EverMan

New member
דווקא לי נראה שלביבי יותר מתאים

שחאך ... (יש לקרוא shahach) שזה - שר חוץ/אוצר כושל.

KarlMarx

New member
גם לי יש../images/Emo13.gif

שרימיותרים. בארצנוהקטנה יש שר לפחי זבל,שר לחתולים ושר לצנרת. לשרים החשובים ביותר האלו יש לקרוא שרימיותרים. מקווה שאהבתם

למעלה